Minka Muftić

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cyprus

#1 Minka Muftić

Post by cyprus »

E, da li zna neko da li je izašao u prodaju CD Minke Muftić, meni se čini da se zove "Sama", i ako jeste gdje ima kupit? Hvala :) .
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Hayat Production:
http://www.hayatproduction.com/ba/media.php?aid=243

Prvi, samostalni album poznate sarajevske glumice Emine-Minke Muftić.
Minka je još u djetinjstvu pokazivala interes za umjetnost, kako za umjetničko područje koje je danas njen poziv tako i za muziku.
Glumica širokog raspona, prefinjene glumačke osobnosti, svoj talenat shvatala je kao nešto što se neprestano mora nadograđivati.
Obdarena brojnim umjetničkim alatima, ostvarila je niz zapaženih i značajnih uloga u predstavama i kabaretskim programima u kojima je pokazivala svoje muzičke sposobnosti. Otuda i želja da snimi CD.
Album “Sama” žanrovski je veoma različit. Neke od pjesama nastale su iz različitih raspoloženja i trenutnih mogućnosti.
Pjesma “Ne laži me” je autorska,dok su ostale obrade i djela profesora Besima Spahića, Bakira Makarevića i Benjamina Isovića koji je autor i muzike i tekstova za četiri pjesme.

Minka Muftić - "Sama" - novi CD u prodaji
Nakon niza uspješno odigranih uloga u teatru i na malim ekranima, Minka Muftić okušala se u još jednoj grani umjetnosti, ovaj put muzičkoj. Ostvarila se Minkina velika želja, snimila je svoj prvi album “Sama” na kojem se nalazi deset pjesama i još jedanput potvrdila da njena umjetnička nadarenost nije u vezi samo sa glumom. Pjesma “Ne laži me” je autorska, dok su ostale obrade i djela profesora Besima Spahića, Bakira Makarevića i Benjamina Isovića koji je autor muzike i tekstova ze četiri pjesme. Ovaj CD samo je potvrda Minkinih muzičkih sposobnosti uz brojne glumačke koje je ostvarila u brojnim predstavama, TV serijama i kabaretskim programima. Ovaj žanrovski veoma različit CD, u prodaji je od 15.01.

Popis pjesama:

Sama
Tebi pisem (majko Bosno)
Martesa
Nevjera
Ledeno doba
Divlji kesten
Madre mia
Ne lazi me
Samo on sve zna
Velika kaludjerka
strujnik

Post by strujnik »

Ima li ko da stavi na rapidshare :D
Jaca32

Post by Jaca32 »

I ja bih bila veoma zahvalna,ako bi neko postavio album ...
strujnik

Post by strujnik »

Meni se cini, nista od te ljubavi :D
leeloo

Post by leeloo »

Jel iko preslušao, pogledao na hayatu izvodjenje pjesama...

Ima li komentara? Da li je tačan ovaj PR članak...
Ostvarila se Minkina velika želja, snimila je svoj prvi album “Sama” na kojem se nalazi deset pjesama i još jedanput potvrdila da njena umjetnička nadarenost nije u vezi samo sa glumom. Pjesma “Ne laži me” je autorska, dok su ostale obrade i djela profesora Besima Spahića, Bakira Makarevića i Benjamina Isovića koji je autor muzike i tekstova ze četiri pjesme. Ovaj CD samo je potvrda Minkinih muzičkih sposobnosti uz brojne glumačke koje je ostvarila u brojnim predstavama, TV serijama i kabaretskim programima.
Moj komentar je... Što ti je to trebalo draga Minka?! Ne gledam na nju više isto...
Post Reply