Minival i okrugao oblik lica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Klitemnestraaa

#1 Minival i okrugao oblik lica

Post by Klitemnestraaa »

Pozdrav svima!

Naime, imam dugu kosu, na V ošišanu, ali nije posve ravna, a i djelimično je oštećena, pa kad ju pustim izgleda kao metla.
Mislila sam raditi minival jer OBOŽAVAM lokne, a i kosa mi se i ovako veoma lako uvija. Ne mogu ju uvijati figarom niti viklerima stalno jer je preduga za toga, kad je neka prilika uvijem, ali ne mogu svaki dan.

Problem je u tome što imam okrugao oblik lica (ala globus). Da li neko ima takav oblik lica i minival i kako mu stoji? Takodjer, ne znam koju bih vrstu lokni. Bojim se da ne ispadnem kao pudlica, a opet ako široke lokne uzmem da mi se ne otpuste za mjesec dana. Naravno, šišala bih se prije minivala, čisto da skinem vrhove, a i da mi se bolje primi.

Ima ko kakvih savjeta, prijedloga. :-D
Loulou

#2 Re: Minival i okrugao oblik lica

Post by Loulou »

Kažu da je upravo taj oblik lica najbolji i nazahvalniji :)

Što se minivala tiče, imala sam ga ja, u jednom periodu (također duga kosa). U nekoliko navrata sam radila minival na svoju prirodnu boju kose i sve je bilo dobro.
Međutiiim... :D Jednom sam taj potez napravila a samo mjesec dana prije toga ofarbala kosu (color šampon, takva neka fora). Onda je bilo :ups: :nevjerujem: Merino ovca :mrgreen:

Važno je da ti radi na velike viklere (mislim, najkrupnije drvene koji za tu svrhu postoje) i da radi s blagom kiselinom (posebno zato što ti se, kako sam razumjela,kosa lako uvija). Meni je radila s mliječnom.
Onda kosa bude onako lijepo uvijena, više valovita nego kovrčava.

Dakle, sve, samo ne na friško ofarbanu kosu! :mrgreen:
Klitemnestraaa

#3 Re: Minival i okrugao oblik lica

Post by Klitemnestraaa »

Loulou wrote:Kažu da je upravo taj oblik lica najbolji i nazahvalniji :)

Što se minivala tiče, imala sam ga ja, u jednom periodu (također duga kosa). U nekoliko navrata sam radila minival na svoju prirodnu boju kose i sve je bilo dobro.
Međutiiim... :D Jednom sam taj potez napravila a samo mjesec dana prije toga ofarbala kosu (color šampon, takva neka fora). Onda je bilo :ups: :nevjerujem: Merino ovca :mrgreen:

Važno je da ti radi na velike viklere (mislim, najkrupnije drvene koji za tu svrhu postoje) i da radi s blagom kiselinom (posebno zato što ti se, kako sam razumjela,kosa lako uvija). Meni je radila s mliječnom.
Onda kosa bude onako lijepo uvijena, više valovita nego kovrčava.

Dakle, sve, samo ne na friško ofarbanu kosu! :mrgreen:
Jao, ja svoju prekjučer ofarbala. :run: eee da sam znala...
mislila sam i ja s nekom blažom, kosa je za uvijanje :thumbup: , ali zato kad ju operem i pustim :skoljka:

hvala u svakom slučaju, mislim da ću malo sačekati pa se usudim :D
Post Reply