ministar i haustor
-
blesava
#1 ministar i haustor
dajte ljudi moji, ako ovog jada od ministra ne kazne za ova visestruka krivicna djela, a najteze djelo od svega mislim da je njegov kukavicluk, trebali bi pokrenut proteste. Kakvi su to ljudi, cuj pobjegao u haustor.

Last edited by blesava on 06/02/2013 10:47, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#2 Re: ministar i haustor
Bagra je na vlasti, pokunjenom bagrom vladaju.
-
todd_smith
#4 Re: ministar i haustor
Nevine osobe ne bjezemicki125 wrote:a dobro, ali on ipak nije izazvao nikakav sudar. da jeste, to bi onda bila sasvim druga priča.
-
VjecitiStudent
#5 Re: ministar i haustor
Nemaš problema sa lažnim svjedočenjem jednog ministra?micki125 wrote:a dobro, ali on ipak nije izazvao nikakav sudar. da jeste, to bi onda bila sasvim druga priča.
-
blesava
#6 Re: ministar i haustor
ma jasta,jadan on, jos ce morati i odstetu dobiti za pretrpljeni strah i trepet od zenske vozacice, kao i naknadu za odvojen zivot u haustoru.
-
dječak sa šibicama
#7 Re: ministar i haustor
Koliko vidim, vozacica je kriva za udes, a sto je ovaj pobjegao Boga pitaj. Utronjao se valjda.
- CaCO3
#8 Re: ministar i haustor
Pa i Tihic je u ratu pobjegao u Njemcku da sacuva guzicu pa nikom nista, ovaj bar nije ostisao daleko, samo do haustora 
Last edited by CaCO3 on 06/02/2013 11:04, edited 1 time in total.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#10 Re: ministar i haustor
Ja sam ovako prošle godine, ujutro u 07:15h zabijem se u vozilo vlade (poledila ulica, ja išao 5 na sat al` đaba ABS ovo, ono), u vozilu vozač (službeni vozač vlade) te vozačeva supruga i beba. Sebi slomim karambolku, a na vladinom vozilu ogrebotina. Drug vozač kaže moramo zvati policiju ipak službeno vozilo bla,bla... i naravno spakuje dijete i ženu ne u haustor nego na taxi. I ja šta ću zovnemo drotove i meni 300,00KM kazne. E sad ja kontam on nije sigurno tu bio službeno, da nije zloubotrebljavao sl. vozilo vjerovatno ništa od ovoga ne bi bilo i ja bi svom djetetu moga šta uzeti za te tri stoje (+ 20,00
). Šta inače u takvim slučajevima? Vjerovatno je i "ministar" zato posjetio haustor ili mu se možda pripiškilo, pa ipak nije ministar kulture, može se. 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#11 Re: ministar i haustor
Ma ne sikiram se nego ja to `nako.micki125 wrote:Pitar sa Kariba wrote:Ja sam ovako prošle godine, ujutro u 07:15h zabijem se u vozilo vlade (poledila ulica, ja išao 5 na sat al` đaba ABS ovo, ono), u vozilu vozač (službeni vozač vlade) te vozačeva supruga i beba. Sebi slomim karambolku, a na vladinom vozilu ogrebotina. Drug vozač kaže moramo zvati policiju ipak službeno vozilo bla,bla... i naravno spakuje dijete i ženu ne u haustor nego na taxi. I ja šta ću zovnemo drotove i meni 300,00KM kazne. E sad ja kontam on nije sigurno tu bio službeno, da nije zloubotrebljavao sl. vozilo vjerovatno ništa od ovoga ne bi bilo i ja bi svom djetetu moga šta uzeti za te tri stoje (+ 20,00). Šta inače u takvim slučajevima? Vjerovatno je i "ministar" zato posjetio haustor ili mu se možda pripiškilo, pa ipak nije ministar kulture, može se.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prikovao bi se ti u nekoga drugog, ne sekiraj se.
PS. i ako ko hoće kupiti karambolku, k`o nova!
Last edited by Pitar sa Kariba on 06/02/2013 11:14, edited 1 time in total.
- Opetja033
#12 Re: ministar i haustor
Laganje pravosudnim organima je krivicno djelo u svim normalnim zemljama. Ovo alkoholicarsko djubre, ne samo da bi ostalo bez vlasti nego i i odgulilo zatvorsku kaznu.
Cak je i njegov guzni haver Niksic rekao da ukoliko se utvrdi da je alkos bio za volanom, ne moze ostati ministar.
Pobjegao je jer je vozio u alkoholizirano-prepariranom stanju, nakon toga lagao policiji i na kraju popusio foru. Ko nam je vodio federalni MUP, crna zemljo otvori se..
Cak je i njegov guzni haver Niksic rekao da ukoliko se utvrdi da je alkos bio za volanom, ne moze ostati ministar.
Pobjegao je jer je vozio u alkoholizirano-prepariranom stanju, nakon toga lagao policiji i na kraju popusio foru. Ko nam je vodio federalni MUP, crna zemljo otvori se..
-
blesava
#13 Re: ministar i haustor
em vozacica kriva, em se njemu pripisalo pa morao u haustor aaaaaa
e moji ljudi a sto glasaste za ove kretene?
-
VjecitiStudent
#14 Re: ministar i haustor
Ministru policije treba dozvoliti da laze pred zakonom??????micki125 wrote:to je laganje, inače svojstveno političarima. kada bi išli po tom kriteriju, ko bi ostao u vlasti.VjecitiStudent wrote:Nemaš problema sa lažnim svjedočenjem jednog ministra?micki125 wrote:a dobro, ali on ipak nije izazvao nikakav sudar. da jeste, to bi onda bila sasvim druga priča.
u svakom slučaju, nije mu to trebalo.
Da ponovim: Bagra je na vlasti, pokunjenom bagrom vladaju.
- CaCO3
#15 Re: ministar i haustor
Da, glasajte za one sto siluju djevojcice koje stipendirajublesava wrote:em vozacica kriva, em se njemu pripisalo pa morao u haustor aaaaaa
-
blesava
#16 Re: ministar i haustor
CaCO3 wrote:Da, glasajte za one sto siluju djevojcice koje stipendirajublesava wrote:em vozacica kriva, em se njemu pripisalo pa morao u haustor aaaaaa
ma treba to sve na goli otok
najgore u svemu je to sto kad se neka stranka nova osnuje, sve to budu pametni i sposobni ljudi (vidjela svojim ocima) sa dobrim idejama i namjerama, al se takva bagra infiltrira da je to za ne povjerovat i iscjedi ove normalne ljude,preuzme rukovodeca mjesta u stranci i tako dobijemo ovo sto danas imamo.
Prije nego se neko prijavi za neku politicku poziciju, trebalo bi ga skopcat i prikopcat na razne aparate za mjerenje inteligencije, detektore laze i sl. pa onda mu dopustit da ide dalje.
- Paranoid
#17 Re: ministar i haustor
Vrlo jednostavno rješenje:
Ministar Kurteš - ostavka zbog napuštanja mjesta događaja, kazna zbog vožnje pod dejstvom alkohola...
Kurteševo obezbjedjenje - otkazi zbog zastrašivanja svjedoka,
Kurtešev vozač - otkaz i prekršajna prijava za lažno svjedočenje
Vlasnik "Jagode" - kazna zbog lažnog svjedočenja u korist ministra..
Ministar Kurteš - ostavka zbog napuštanja mjesta događaja, kazna zbog vožnje pod dejstvom alkohola...
-
SA 071
#18 Re: ministar i haustor
Ministar je upravo izazvao sudar izlazeći u rikverc iz uličice oduzimajući prednost vozilu koje je bilo na glavnoj cesti i još uz to bio pijan. Zato je i pobjegao. A cura je kriva jer je takav zakon, polazi se od pretpostavke da si nekog udario odzada zato što nisi prilagodio vožnju uslovima na cesti. Suštinski nije kriva, formalno jeste.VjecitiStudent wrote:Nemaš problema sa lažnim svjedočenjem jednog ministra?micki125 wrote:a dobro, ali on ipak nije izazvao nikakav sudar. da jeste, to bi onda bila sasvim druga priča.
Ali ministar unutrašnjih poslova koji je možda potpisao i nalog za plaćanje reklamne kampanje "kad piješ ne vozi" da se sakriva po haustorima, laže da nije bio za volanom, sjeda alkoholiziran za volan ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju, animira druge da lažno svjedoče (vozač, gazda Jagode, konobar i sl.). E to je katastrofa.
A Nikšić neće ništa poduzeti od onog što je rekao. Ili možda misli da će rekonstrukcija biti gotova za nekoliko dana, pa i ako ga smjeni ništa se neće promijeniti?
-
SA 071
#19 Re: ministar i haustor
Mislim da je obezbjeđenje bilo Lagumdžijino. Bar je tako Avdić napisao, a ako im ko zna aferime i šeme, onda je to on. Nije džaba godinama bio njihov drug u cugi i njihovo "prvo pero".Paranoid wrote:Vrlo jednostavno rješenje:
Uglavnom potpisujem ovo tvoje...
-
blesava
#20 Re: ministar i haustor
a ovo mi je jos veci cirkus, ministar pa cuga u jagodini. pa ljudi moji sta je ovo?!
- Komsho
#21 Re: ministar i haustor
Treba ove nase ministre sve u haustor potrpat i zakljucat ih da ne mrdaju.Samo stetu rade.Juce onaj ministar kulture parkira dzip ko posljednji seljak nekulturni i on nam ministar kulture. 
Last edited by Komsho on 06/02/2013 11:40, edited 1 time in total.
- Prolaznik
#22 Re: ministar i haustor
...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 18:55, edited 1 time in total.
- slucajni prolaznik
#23 Re: ministar i haustor
Takvo "vrlo jednostavno" rjesenje bilo bi u drzavi, u drustvu koje postuje svoje pravne norme.Paranoid wrote:Vrlo jednostavno rješenje:
U BiH, u drustvu u kojem politicki mocnici prvenstveno pozicioniraju vlastite interese pa ako sta ostane za "narod", ovakva "vrlo jednostavna" situacija pozeljnija je nego podzemno jezero plina.
U nasoj drzavi ovakva "vrlo jednostavna" situacija ce biti "vrlo jednostavno" pretvorena u instrument politickog prepucavanja, trgovine politickim pozicijama i dominacijom "cistih" nad "necistih". Prekrsaj ministra Kurtesa bice samo jos jedno sredstvo politickog ucjenjivanja i razmjene interesa, sad cak i nekoliko politickih stranaka u Sarajevu i FBiH.
A svi su dobro znali da je Predrag Kurtes notorni alkoholicar i da vec godinama ima rezervaciju stola u Jagodi, i da mu nije mrsko voziti u pijanom stanju. Samo u SDP to nisu znali
- seln
#24 Re: ministar i haustor
Da se implementiraju tako jednostavna rjesenja, sjediste SDA bi bilo u KP Zenica.Paranoid wrote:Vrlo jednostavno rješenje:
- T-Rexx
#25 Re: ministar i haustor
Evo Niksic kaze da je sve "upakovano" Kurtesu. Dakle sve je izmisljeno. Nesreca se uopste nije ni desila.