rek'o bi čovjek da je sve odaslo u "Ritz-u"
Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Moderator: anex
-
Org
#26 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Zbog ovog načina razmišljanja našoj gneraciji će penzije zarađivati kojekakvi turci, indijci i slično, nemamo mi u ovoj državi dovoljno soba 
-
kox
#27 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Istinainsomnia78 wrote:Samo gledaj da ti kolica pasu u liftadi_sa2010 wrote:hvala svima na odgovorima, sada mi je (kao početniku;) mnogo jasnije!
još jedno (možda glupavo) pitanje: stan je u neboderu na 16 spratu, koliko taj faktor (uopšte) igra ulogu za odgoj bebe?
@SaraFina ima već kvalitetnu pregradu tako da je s njom jednopiposoban
Lp,
Adi
I ako je slučajno zadnji sprat vjerovatno ćeš morati paziti na pretjeranu vrućinu ljeti, posebno ako se dijete rodi tokom velikih vrućina.
- SaraFina
#28 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
adi_sa2010 wrote:hvala svima na odgovorima, sada mi je (kao početniku;) mnogo jasnije!
još jedno (možda glupavo) pitanje: stan je u neboderu na 16 spratu, koliko taj faktor (uopšte) igra ulogu za odgoj bebe?
@SaraFina ima već kvalitetnu pregradu tako da je s njom jednopiposoban
Lp,
Adi
Odlično
Mislim da visina je apsolutno nebitan faktor osim što neko pomenu vrućine tokom ljeta.
Klimu gledaj da postaviš negdje gdje bebi neće smetati.
Tebi i supruzi će kolica biti problem, zato uzmi neka FINA na sklapanje i radi auta su korisnija.
I tako.. Sretno u svakom slučaju!
- Partizzanka
#29 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
iskomplikovaste vi ove savjete pravo
neko vec planira i mozda kad dodju svatovi po mladu gdje ce svi sjesti
meni bi najvaznije bilo gledati cinjenicu da li mi mozemo finansijski izdrzati taj veci stan
mozda da cemo imati svak svoju sobu ali cemo se mi odrasli klati medjusobno jer nema novca za neke vazne stvari
bas maloj bebi, pa ni do dvije god ne treba veci stan od toga - onako se sve vrti oko pelena i tako toga
ali recimo da bi mogli polako poceti razmisljati o vecem stanu ...
neko vec planira i mozda kad dodju svatovi po mladu gdje ce svi sjesti
meni bi najvaznije bilo gledati cinjenicu da li mi mozemo finansijski izdrzati taj veci stan
mozda da cemo imati svak svoju sobu ali cemo se mi odrasli klati medjusobno jer nema novca za neke vazne stvari
bas maloj bebi, pa ni do dvije god ne treba veci stan od toga - onako se sve vrti oko pelena i tako toga
ali recimo da bi mogli polako poceti razmisljati o vecem stanu ...
-
adi_sa2010
#30 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Hvala velika svima na odgovorima, sada je mnogo jasnije
Lp,
Adi
Lp,
Adi
-
mudrac2
#31 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
ovo se može potpisatiCherry-Cherry wrote:De pustite tu priču: kad čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna.Naravno da je tijesna, ako nema dovoljno prostora. Dijete treba imati svoj prostor, svoju intimu. Danas sutra doći će mu drug, drugarica, društvo, momak, djevojka... naravno da će željeti privatnost, a ne da sjedite svi zajedno u jednoj prostoriji, da ne mogu progovoriti. Što je dijete veće, potrebno je i više prostora za odlaganje stvari, garderobu, knjige... I zašto bi djeca, ako su istog pola, dijelila jednu sobu?
Čuj djeca u jednu sobu, roditelji u dnevnu
Niko tu nema privatnosti, ni djeca, a još manje roditelji u dnevnoj sobi.
-
Naslovnica
#32 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Ništa bez trosobnog, u centru.

- BarbaDue
#33 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Imam 53m2, u njima planiram živjeti i sa prvom,drugom, a bgm i trećom prinovom aBda.
-
promjenjivoblacno
#34 Re: Minimalna kvadratura stana (normalnog rasporeda) za odgajanje prve prinove
Moji roditelji su iz zajednice presli sa djecakom od devet godina u stan od 36 kvadrata, a onda sam za dva-tri mjeseca i ja stigla na svijet. Znaci stan je imao jednu sobu, hodnik, kupatilo i dnevnu sa malom nisom. Nit' je meni nit bratu ista falilo u tom stanu. Roditelji su kupili trosoban stan tek nakon 13 godina, ali svima nam je ostao drazi onaj manji stan. Cak nam se i dolazilo vise i cesce u tom stanu, jer su bila drugacija vremena, a i danas se manje sjedi po kucama.
Jedino sto "zamjeram" mami, to nam je danas anegdota, je sto me kad sam prohodala bola cackalicom po ruci kad se priblizim sporetu ili ogledalu u hodniku
Jedino sto "zamjeram" mami, to nam je danas anegdota, je sto me kad sam prohodala bola cackalicom po ruci kad se priblizim sporetu ili ogledalu u hodniku