Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
zavrzlama

#9301 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se BiH održava samo zato što stranci pokušavaju zadržati privid njenog funkcionisanja i da je vrijeme za razgovor o o mirnom razdruživanju.

"Mnogo je primjera koji upozoravaju da BiH nije održiva zemlja i da se treba pristupiti nekom drugom konceptu. U BiH se primarno moraju osigurati mir i stabilnost, a u okviru toga možemo razgovarati i o mirnom razilaženju. Zašto je to nemoguća varijanta? Zašto mora biti samo ona varijanta za koju neki stranci misle da je moguća", rekao je Dodik u Banjoj Luci.

Kritikovao je predstavnike međunarodne zajednice da vrlo brzo i efikasno djeluju na svaki potez iz RS-a za koji smatraju da ugrožava institucije BiH, ali da šute i ne reaguju na opstrukcije Bošnjaka.
Uigrana velikosrpska strategija....pocnes nudit podjelu drzave mirnim putem odrdjeno vrijeme ,i nakon nekog vremena pocnes propagandom lagat sopstveni narod, kao druga strana nije za dogovor...sledeca faza je stvaranje afera, gdje ce se stvoriti uslovi da se srpski predstavnici iz BIH institucija povuku....pa opet red propagande i op-ravdanje za povlacenje iz institucija....nakon toga slijede provokacije na povratnike i konstrukcije raznih napada na srbe u federaciji...kasnije selidba srba iz federacije u mali ausvic i bal moze da pocne...samo male stvari fale ovom scenariju....ljudstvo,naoruzanje,kolone tenkova iz srbije,medjunarodna podrska i naivni bosnjaci :wink: :D

dodik guranjem BIH srba u ambis odrzava Tadica na vlasti u srbiji...dok tadic svojom potporom dodiku odrzaje dodika na vlasti u malom ausvicu..sad ko ce koga izdat na kraju nije tesko predpostaviti,odgovor najbolje znaju srbi iz Hrvtaske i Kosova...
mO k3

#9302 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Zanima me zasto MZ gleda ovo sve sa strane???
Nikakve sankcije....
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9303 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toto »

Ženski Dr.Med wrote:Zanima me zasto MZ gleda ovo sve sa strane???
Nikakve sankcije....

dusa im ciganluk
mO k3

#9304 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Toto wrote:
Nikakve sankcije....

dusa im ciganluk
Smeta mi pasivnost bosnjackih politicara koji stoje na strani i nista ne poduzimaju ,ne zastupaju nikakvu politku da dadnu MZ jedan znak da dodo nije partner za pregovore ,nego cekaju ne bi li MZ nekad smjenila dodija...sto se nece desiti
detroit-mercy

#9305 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

Bosnohercegovac wrote:
Otvaranje RTV doma 30. aprila
Datum: 22.03.2010 22:00
Autor: Miroslav Filipović

BANjA LUKA - Novoizgrađeni Radio-televizijski dom u Banjoj Luci, sa sedam hiljada kvadrata i tri savremena studija, u kojem će biti smješteni Televizija, Radio RS i Multimedija, svečano će biti otvoren 30. aprila.

Novoizgrađeni RTV dom juče su posjetili i obišli premijer Republike Srpske Milorad Dodik, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, zajedno sa generalnim direktorom RTRS-a Draganom Davidovićem i predstavnicima preduzeća "Integral inženjering", izvođačem radova.

Dodik je kazao da je zadovoljan dinamikom gradnje i kvalitetom novog RTV doma, čije će tehnološko opremanje Vlada podržati kako bi se stvorili uslovi za kvalitetan rad RTRS-a.

- Vlada RS će zajedno sa RTRS-om nastojati da se ovaj objekat tehnološki opremi u skladu sa svjetskim standardima, prije svega, opremom za digitalno emitovanje, o čemu će biti dogovoreni određeni aranžmani - rekao je Dodik.

Naglasio je da Vlada RS neće dozvoliti da imovinom RTRS-a upravlja bilo kakva korporacija, ističući da je to vlasništvo isključivo RTRS-a i Republike Srpske.

- Naš cilj je da RTRS bude objektivan i profesionalan javni emiter - kazao je Dodik.

Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović rekao je da će RTV dom, sa 7.000 kvadratnih metara i tri studija, riješiti probleme smještaja 500 radnika ove informativne kuće.

- Do sada smo u ovaj objekat uložili oko 15 miliona KM i ponosni smo da je Radio-televizija RS najveći objekat tog tipa u regionu - rekao je Davidović.

On je pohvalio izvođača radova, dodajući da su građevinski radovi urađeni na vrhunskom nivou.

- Nadamo se da će Vlada RS u budućnosti pomoći u opremi i tehnološkom razvoju naše informativne kuće. Sigurno je da ćemo imati sve uslove za rad, a zgrada će biti opremljena novom tehnologijom - rekao je Davidović.

Dodik je istakao da je RS ponosna na ono što radi i gradi, "jer će generacijama u budućnosti ostaviti monumentalna zdanja kao što je RTV dom".

- Planiramo da na ovom prostoru, u blizini zgrade Vlade RS, gradimo i koncertnu dvoranu sa 2.000 mjesta, te zgradu Narodne skupštine RS - rekao je Dodik.

Kriminalizacija

Poslije obilaska RTV doma, Dodik je rekao da se sada pokazuje koliko su bila apsurdna pisanja nekih sarajevskih medija koji su izgradnju ovog objekta pokušali da prikažu kao kriminalnu radnju.

- Prije nego što je izvođač i počeo radove, iz Sarajeva su poručili da se radi o kriminalu, ali zgrada RTRS-a biće na vrijeme završena - rekao je Dodik, dodavši da sve to govori o cinizmu i pakosti koja svakodnevno dolazi iz Sarajeva za sve što se dobro uradi u RS.

http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... prila.html
Kada se u to jos dodaju auto putevi, aerodromi, brze pruge, kurci/palci, covjeku ne preostaje nista drugo nego da mu dodijeli Nobelovu nagradu za Ekonomiju.
1gorstak

#9306 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Nikakve sankcije....
Zato sto ne postoji dogovor unutar te medjunarodne zajednice. Ako Amerika nesto i poduzme, mimo volje Rusije, raznih Bildtova i Lajcaka, to ce biti nakon sto velikosrpski faktor poduzme konkretne akcije ugrozavanja teritorijalnog integriteta drzave (na primjer pokusaj da se ogranici djelovanje SIPA-e na tlu manjeg entiteta). No i tu ne treba gajiti iluzije, nego treba sve nade polagati "u se i u svoje kljuse".

Mi se trebamo pripremati za rat, a nadati se da ce velikosrpski faktor ipak biti dovoljno pametan da ne ugrozi teritorijalni integritet drzave. Ne moze niko biti veci katolik od pape niti neko moze vise da brani BiH nego sto se to ocekuje od Sarajeva. Nasa je spremnost da se svim sredstvima suprotstavimo velikosrpstvu jedina garancija opstanka drzave, OHR je tigar ... od papira.

Sta ti mozes uraditi da bi se spremio za tako nesto ? Mozes (u skladu sa zakonom) nabaviti karabin sa optickim nisanom, upoznati se sa terenom u potencijalnim zaristima (Srebrenica, Brcko, Doboj ... ) i potruditi se da tako nesto docekas fizicki spreman. Ti takav mozes uraditi vise za BiH nego citava bulumenta politicara koji nam dolaze iz Brisela kako bi stavili recku na svoju biografiju.
mO k3

#9307 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

gostak u pravu si.... imam osjecaj da dodo provocira da bas igra na tu kartu da se zapuca ..... samo me zanima sta je sa onim jaBkama koje je posadio kod laktasa njegov sincina... u srbiji ne moze vocnjak da ponese... :-) :-)
zavrzlama

#9308 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Ženski Dr.Med wrote:
Toto wrote:
Nikakve sankcije....

dusa im ciganluk
Smeta mi pasivnost bosnjackih politicara koji stoje na strani i nista ne poduzimaju ,ne zastupaju nikakvu politku da dadnu MZ jedan znak da dodo nije partner za pregovore ,nego cekaju ne bi li MZ nekad smjenila dodija...sto se nece desiti
MZ(dio antibosanskih zapadnoevropskih vlada) je ustvari i napravila Dodika....kad su skontali da BIH nece pasti tiho i potpisima samih bosnjaka i da ce se podejela BIH morati traziti vojnim putem i zestokim odgovorom probosanskih snaga,danas je kasno za ukrocivanje Dodika,to isto zna i srbija i dodik....naredni korak je ekonomsko iscrpljivanje velikosrba,politicka ponizenja i izazivanje sukoba medju njima samima...usrana evropa je kontala da ce velikosrbi za 15 dana zavrsiti sa bosnjacima i BIH,pa su fulali....kasnije su napravili Dejton da bi se ekonomski,moralno i bioloski dotukli probosanski orijentisani gradjani i to je danas propalo...sad je rahat patnja...
dallton

#9309 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

dajte bolan kakvo mirno razdruzivanje to se moze izvesti samo u bajkama...da citiramo "dva dana ne mozemo s puskom izdrzati"...
Abacija

#9310 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

zavrzlama wrote: MZ(dio antibosanskih zapadnoevropskih vlada) je ustvari i napravila Dodika....kad su skontali da BIH nece pasti tiho i potpisima samih bosnjaka i da ce se podejela BIH morati traziti vojnim putem i zestokim odgovorom probosanskih snaga,danas je kasno za ukrocivanje Dodika,to isto zna i srbija i dodik....naredni korak je ekonomsko iscrpljivanje velikosrba,politicka ponizenja i izazivanje sukoba medju njima samima...usrana evropa je kontala da ce velikosrbi za 15 dana zavrsiti sa bosnjacima i BIH,pa su fulali....kasnije su napravili Dejton da bi se ekonomski,moralno i bioloski dotukli probosanski orijentisani gradjani i to je danas propalo...sad je rahat patnja...
Kako je MZ preko Srbije pokusala da skine Dodika? Napucali su Dodu da se razgalami u vezi referenduma. Nadali su se da ce se "desiti narod" u pc-u, i tako skinuti Dodu posto bi mu propalo obecanje o referendumu. Medjutim, Srbija nije za to da se Dodo skine pa su prema MZ glumili kooperativnost dok su u pc vrsili propagandu i na taj nacin spasili Dodika. Rezultat: narod nije izasao na ulice. Srbiji je vazno da MZ-u pokaze kako ona nema nikakvog uticaja u pc-u, a MZ-u je vazno da ne pokazu da znaju da Srbija odlucuje ko ce kad pr'nuti u pc-u. :-)

MZ-u je vazno da se zadrzi trenutna situacija podjele ali da se na celu torova ne nalaze pastiri poput Dodika koji se ne mogu kontrolisati. Zato je njima npr. Tihic idealan igrac. MZ se jos uvijek nada da ce uspjeti skinuti Dodika i na njegovo mjesto postaviti nekog "umjerenog" igraca sa klupe ali MZ nije svjesna da Srbija ima druge planove. Ako se Dodik ipak na kraju skine Srbija ce gurati radikale umjesto tzv. "demokrata".

MZ izbjegava da upotrijebi Bonske ovlasti za skidanje Dodika zato sto ako jednom upotrijebe ovlasti morace ih upotrijebi jos jedno stotinjak puta. A to vodi poboljsanju kompletne situacije u BiH, a ne odrzavanju statusa quo.
Bosnolog

#9311 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Ženski Dr.Med wrote:
Toto wrote:
Nikakve sankcije....

dusa im ciganluk

Dodk je shvatio da od mirnog razdruzivanaj nema nista,.njegova dreka je vapaj svijetu ne bil dobio neciju podrsku onim sto zagovara,....Dodi trazi panicno da ga neko iscupa iz bunara u kome se gusi a nema vise Sulje spasioca da mu dobaci spanosni prsluk kao do sad jer se zbog toga Suljo debelo zamislio i sam tone za Dodijoem zbog tih izdajnicko spasilackih poteza.

Dodi tone pod teretom kabadahizma ,.....Pitanje je ko ce mu nogom stati na glavu da potone na dno bare,.....Njegovi ce njemu dohakati ako ne uradi ono sto im je obecao,....Dodik ce se ispaliti dalje od Srbije ako ne uspije ostati an vlasti,.......on nece otici u opoziciju jer je previse nakrao da bi ostao u istoj bari sa krokodilima,...Mnoge stvari ce se desiti u ovoj godini,.

Ima reakcije na njegove pozive zemoljecniku,.....evo Siljadzic je odgovorio jednostavno i hladno sto je jos gore po Dodija "Ako nisu mogli Topovima nece moci ni mikrofonima rasturiti BiH",......Svaka cast Silajdzicu za ovo ,.....odmjereno i konkretno Dodi ce dobiti tektonski Dodotres,.... :mrgreen:
Silajdžić o Dodikovim izjavama: "Ako nije moglo topovima ne može ni mikrofonima sasvim sigurno"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić rekao je danas u Sarajevu da "onaj kome nije dobro u BiH može da ide iz BiH, ali da ne može ništa uzeti".
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Komentarišući izjavu predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da bi se moglo razgovarati i o razdruživanju unutar BiH, Silajdžić je ocjenio da je riječ samo o retorici, koja neće imati efekta.

"To je samo retorika, to su samo izjave koje ne mogu da imaju ikakvog efekta. Ako nije moglo topovima ne može ni mikrofonima sasvim sigurno", poručio je Silajdžić, nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa delegacijom NATO-a koju je predvodio generalni sekretar Anders Fog Rasmusen.

Prema njegovim riječima, oni koji govore o dezintegracijama potpuno su izvan historije.

Rasmusen je rekao da nikakve izjave koje mogu da štete jedinstvu BiH, neće biti korisne BiH na njenom putu ka NATO
.
bingov buraz

#9312 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Komentarišući izjavu predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da bi se moglo razgovarati i o razdruživanju unutar BiH, Silajdžić je ocjenio da je riječ samo o retorici, koja neće imati efekta..

Evo vise se ni Hare ne peca na Dodine egzibicije :lol: :lol:

veseljak neki taj Milorad Dodik :-D :mrgreen:
zemo_online

#9313 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemo_online »

cini mi se da bi dodiku pasalo da se barem malo zapuca u bih kako bi se narodi vise homogenizovali i kako bi to bio dokaz vise da se ne moze zajedno.
dallton

#9314 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

test01 wrote:cini mi se da bi dodiku pasalo da se barem malo zapuca u bih kako bi se narodi vise homogenizovali i kako bi to bio dokaz vise da se ne moze zajedno.
pa homogenizovali bi se, ali svako na razlicitom mjestu...recimo dosta stanovnistva iz pca bi izvrsilo dalju homogenizaciju u prelijepim ravnicama vojvodine, dok bi neki osjetili da im bolje odgovara homogenizacija oko morave i ibra radi tekuce vode...nego da se primjetiti (kako bi to rekao @nokia) da se broj postdejtonskih pacifista iz pca naglo povecao u zadnje vrijeme
dallton

#9315 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

zagazaga wrote:
test01 wrote:cini mi se da bi dodiku pasalo da se barem malo zapuca u bih kako bi se narodi vise homogenizovali i kako bi to bio dokaz vise da se ne moze zajedno.
ma njemu bi sad pasalo da mu bilo ko i riječima uzvrati!
jedino jos ja naivac pisem po forumu o njemu, ostali vala niko ni pola recenice a i kad nesto kazu i to jedva...

sta ces, dodo, spao si na mene, hej zivote varalice
:mrgreen:
vee-jay

#9316 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

:D :-) :lol: :dance: :bih: :sax: :D
dallton

#9318 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

pa citiranje muharema bazdulja je malo zakasnilo...jedini ko obraca paznju da li neko voli bih ili ne voli i da li navija ili ne navija za reprezantaciju su oni koji hoce da istaknu da ne vole ni prvo a da ne navijaju za drugo plus mediji koji se uhvate toga...koliko sam ja primjetio, na ovom forumu je politika ko hoce hoce ko nece nece...a bazdulj je mogao dodati svojoj analizi (da ima imalo maste) da ovi sto kazu da ne vole bih koriste druge zemlje da rade protiv te iste bih (jer sami nemaju snage) sto ih pretvara u legitimne mete ...mete u svakom pogledu
Fair Life

#9319 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Fair Life »

Sve cesce mi padaju na pamet dvije, odvojene ali ipak uzajamno uvezane, misli dvojice velikih mislilaca...

Na nama je da biramo izmedju dvije definicije patriotizma: po dr Džonsonu, klasiku iz XVIII vijeka, "patriotizam je poslednje utociste nitkova"; po Embrouzu Birsu, skeptiku s kraja XIX i pocetka XX vijeka, "patriotizam je prvo utociste nitkova".

Ima li razlike?
Bosnolog

#9320 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

dallton wrote:
pa citiranje muharema bazdulja je malo zakasnilo...jedini ko obraca paznju da li neko voli bih ili ne voli i da li navija ili ne navija za reprezantaciju su oni koji hoce da istaknu da ne vole ni prvo a da ne navijaju za drugo plus mediji koji se uhvate toga...koliko sam ja primjetio, na ovom forumu je politika ko hoce hoce ko nece nece...a bazdulj je mogao dodati svojoj analizi (da ima imalo maste) da ovi sto kazu da ne vole bih koriste druge zemlje da rade protiv te iste bih (jer sami nemaju snage) sto ih pretvara u legitimne mete ...mete u svakom pogledu
:thumbup:

Upravo tako Daltone,....

E moj Bazdulj kakve ti demagoske floskule pises ovdje ,....pa ti ovim direktno podrzavas Radmanovica i Pedodika a isti su dio velikosrpskog staba koji rusi BiH sve godine i to otvoreno pravdas i prigovsaras Silajdzicu sto se angazovao u odbrani Ganica,...kakvi kompleksi uskovica i kratkoviznista ,...... :shock: :shock: :shock:

Prosla su vremena kada su neki razmisljali dosadasnjom logikom i ponasanjem prema BiH izmedu kakiti -piskit,...... kada se dobije dijareja onda se fataju prve stanice za rasterecenje ne citajuci koliko kosta ta usluga ,....BH rodoljubi i svi oni kojima je stalo da BiH nemaju se kome vise dodvoravati vec ce se isti morati prestrojiti da li zele bito dio BiH ucestvovati u njenoj izgradnji i oblikovanju i jednokopravnom uredenju za sve njene gradane i boriti se za nju ili su odlucili sto iz mrznej,straha iz proslosti ili drugih razloga zauvijek otici iz BiH ,....Mi ulazimo u zavrsnu fazu kada centripetalne /probosanskohercegovacke/sile sve vise nadjacavaju centrifugalne/antibosanskohercegovacke secesionisticke/ a ta ce snage u buducnosti nastaviti direktno proporcijalno jacati na ustrb secesiionistickih i antibosanskohercegovackih. ...Ko je skontao skontao je a ko nije bice zatecen upravo zbog onog kako sam na pocetku ilustrovao,....

Mnogi koji su u SDP i drugim socijalgradanskim probosnaskohercegovackim strankama do sada u Dabicevom dijelu toroteta imali averziju podrzavajuci nacionafasiticke stranke sve godine,.uvidjeti u buducnosti i traziti svoj spas upravo kroz podrsku jacanje iste na cijelom prostoru BiH ,Zapamtite da ce Radociceva stranka biti desno Bosnjacko rdikalna stranka BIH.Sve optuzbe da ce on raditi na razvaljivanju BiH nece proci jer niko pa ni Radoncic nece uspjeti podvaliti izdajnicke nakane jer ce biti sprijecen poput izdajnika Tihica a svaki pokusaj izdaje van i vaninstitucionalne nagodbe bi zavrsio sprecavanjem na sve moguce nacine.Tihic je posljednji i njaveci neprijetelj BiH skupa sa strankom na cijem je celu a koju ceka potop u Oktobru,....BiH niko vise nece moci prodati i izdati pitanje je koliko ce se moci kontrolisati desno orijentisane Bosnjacke stranke u buducnosti zbog inertnog odnaosa MZ tolerisuci Dodiku ,njegovom divljanju i svakodnevnom ruseneju BiH.Ukoliko Dodik bude nastavio sa ratnohuskackom retorikom imamo jacanej radikalne opcije u BiH kod Bosnajka i stvaranje mnogo realnijih sukoba u skorijoj buducnosti,.....

Dodik je odveo svoje glasace i genocidnu u slijepu ulicu referendumsko secesionistickim nakanama a dalje slijed istog ce ih odvesti tragicnim putem hrvatskh i kosovskih Srba,....Kada BH Srbi shvate ko ih zaista vodi i gdje ce okoncati onda ce biti kasno mozda se broje poljsdnji dani izbora i prestrojavanja prije nego se mnogi zateknu u raskoraka piskiti-kakiti...dok ih ne strefi dijareja onda ce biti kuku lele i fakanja prve relif stanice,....
1gorstak

#9321 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Koji je samo nitkov ovaj Bazdulj. Pa Muhareme farizeju jedan kakva je razlika izmedju tebe i vehabija koji slovu zakona daju prednost nad ljudskoscu ? Ima vise primjera gdje se moralo krsiti i zakone i pravila da bi se nadigralo protivnika. Preglasavanje SDS-a (odnosno odrzavanje sjednice bez njih, a na kojoj se donijelo odluku o raspisivanju referenduma) je primjer jednog takvog poteza. Sta je trebalo Muhareme, ostati bez drzave zbog Karadzicevog veta ? Ili naoruzavanje ARBiH, i to je bilo krsenje propisa, ali se to moralo raditi. Ili je trebalo djelovati u skladu sa Rezolucijom Savjeta Bezbjednosti i na cetnike ici viljuskama ? Ti si u to vrijeme pravio pancire od lanc-paketa i igrao se rata sa vrsnjacima, pa na to mozda nemas odgovor, ali evo da potrazimo nesto novije, na primjer; nacin na koji je otvorena istraga protiv Dodika, predaja materijala mimo protokola jer se samo tako moglo zaobici Lujiceve kerbere koji bi taj materijal stopirali, jel' i to dokaz nepostivanja drzave ? Ili neke od odluka OHR-a koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, nego se to (sasvim opravdano) objasnjava izmisljenom konstrukcijom "duh Dejtona". Hoces li i Visokom Predstavniku nabiti na nos to sto jaca drzavu tijelima koja nisu predvidjena Ustavom ?

Opasno je to sto radis Muhareme, ne po tebe, ti ces se lako ispaliti negdje vani, opasno je to po drzavu.
keep it real

#9322 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by keep it real »

Fair Life wrote:Sve cesce mi padaju na pamet dvije, odvojene ali ipak uzajamno uvezane, misli dvojice velikih mislilaca...

Na nama je da biramo izmedju dvije definicije patriotizma: po dr Džonsonu, klasiku iz XVIII vijeka, "patriotizam je poslednje utociste nitkova"; po Embrouzu Birsu, skeptiku s kraja XIX i pocetka XX vijeka, "patriotizam je prvo utociste nitkova".

Ima li razlike?

:shock: :shock:

sta mislis o patriotskoj ligi i njenom uticaj pri stvaranju abih ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9323 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Truba »

prije sam se plašio njegovih izjava sada se smijem na svaku :lol: :lol: :lol:
prođe mart krkane đe referendum :x :x :x :x
Bunker

#9324 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bunker »

Misljenja sam da ovi sto citiraju Bazdulja i slicne zive u nekom davnom vremenu . Ovo nije 92 niti ima vise Alije koji prica jedno a radi drugo . Njegova licemjerna izjava da nema Bosne bez Hrvata i Srba ne samo da je besmislena nego pripada proslosti . Svaki Bosanac koji pomisli na bilo kakvu podjelu bice u vlastitoj kuci objesen o luster a da ne govorimo sta bi se desilo na ulici ako to neko sazna . Oni bh muslimani koji su za podjelu mogu stati u jedan taxi a oni Srbi koji nisu za podjelu mogu takodje stati u jedan taxi . Silajdzic je takodje u ovoj izjavi o mikrofonima rekao da onaj ko me se ne svidja u Bosni moze da ode ali nista ne moze da ponese . Naravno . To je jucer jako uzrujalo Dodika i onog zakamufliranog Cavica . Pozelenili su od straha . Ni po koju cijenu Bosanci nece pristati na segregaciju , izolaciju , diskriminaciju ... Republika BiH se vraca kao sto se vraca voda koja je isparila . Banja Luka nigdje nece otici , ta nema noge valjda , a Dodik hoce . Ili ce pobjeci iz zemlje kao Pinoce ili ce zavrsiti kao onaj Causesku .
dallton

#9325 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

1gorstak wrote:
Koji je samo nitkov ovaj Bazdulj. Pa Muhareme farizeju jedan kakva je razlika izmedju tebe i vehabija koji slovu zakona daju prednost nad ljudskoscu ? Ima vise primjera gdje se moralo krsiti i zakone i pravila da bi se nadigralo protivnika. Preglasavanje SDS-a (odnosno odrzavanje sjednice bez njih, a na kojoj se donijelo odluku o raspisivanju referenduma) je primjer jednog takvog poteza. Sta je trebalo Muhareme, ostati bez drzave zbog Karadzicevog veta ? Ili naoruzavanje ARBiH, i to je bilo krsenje propisa, ali se to moralo raditi. Ili je trebalo djelovati u skladu sa Rezolucijom Savjeta Bezbjednosti i na cetnike ici viljuskama ? Ti si u to vrijeme pravio pancire od lanc-paketa i igrao se rata sa vrsnjacima, pa na to mozda nemas odgovor, ali evo da potrazimo nesto novije, na primjer; nacin na koji je otvorena istraga protiv Dodika, predaja materijala mimo protokola jer se samo tako moglo zaobici Lujiceve kerbere koji bi taj materijal stopirali, jel' i to dokaz nepostivanja drzave ? Ili neke od odluka OHR-a koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom, nego se to (sasvim opravdano) objasnjava izmisljenom konstrukcijom "duh Dejtona". Hoces li i Visokom Predstavniku nabiti na nos to sto jaca drzavu tijelima koja nisu predvidjena Ustavom ?

Opasno je to sto radis Muhareme, ne po tebe, ti ces se lako ispaliti negdje vani, opasno je to po drzavu.
pusti muharema glumi slavoja zizeka na bascarsiji...to od cega on boluje je izgleda neizljecivo
Last edited by dallton on 24/03/2010 12:33, edited 1 time in total.
Locked