Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#9176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kamen spoticanja wrote:
draganbl wrote:
kamen spoticanja wrote: mada u sustini nismo mi u zavadi...dapace...ovakak odnos je samo reakcija na ono mi lazemo a vi nam morate vjerovati...ne prolazi...jednostavno to se u srbiji konacno mora shvatiti :)
a isto tako istina je da postovi draganabl budu uglavnom zreli...mnogo zreliji od matrice naroda kojem pripada :thumbup:
i ne mali broj put sam uzdahnuo gledajuci uspjehe srbijanskih individualaca,kolektiva,sportskih ekipa jer nikako ne mogu da shvatim zasto se jedan takav ocigledan kvalitet uhvatio u zamku dobrice cosica i slobe milosevica...i nastavlja onu istu lazimo dok ne nestanemo :roll:
Ne možemo biti konstruktivni ako se ne razumijemo ili ako ne želimo da se ne razumijemo. Eto ti prvi kažeš da su moji postovi uglavnom zreli. Međutim, ti prihvataš od mene samo ono u šta si ti možda već djelimično ubijeđen, pa ti moj stav služi samo kao potvrda onoga što već misliš. Međutim, čim izjavim nešto što se ne slaže sa tvojim ubjeđenjem, onda me automatski svrstavaš u tu tvoju matricu za koju prethodno kažeš joj ne pripadam. E to je po mom mišljenju veći problem, nego to što neki iskompleksirani luzer želi smrt Srbiji, poziva na kamenovanje ambasada, paljenje automobila sa bg registracijom i slično.
Problem ovog foruma nije to što ima par dosadnih kompleksaša, već to što građanski orijentisani forumaši razmišljaju usko i lokalno, ne planirajući da u tu svoju građansku viziju uključe čak ni mene, a kamoli nekog manje strpljivog Srbina. Tako čitavo građanstvo pada u vodu, a probosanska politika se pretvara u onu najmržu - kvazibosansku.
kda rekoh konstruktivno ne znaci da cemo se sloziti...i ne slazemo se uglavnom...ali bar smo na istom pocetnom stajalistu...a to je da zelimo zivjeti skupa...naravno za zajednicki zivot potrebne su male korekcije dalje i puno puno vece korekcije blize proslosti...mene kao nekoga ko pripada narodu koji je prezivio genocid,nije apsolutno vazno nista osim pravde...dakle prvo pravda...poslije sve ostalo...no pravda mora biti potpuna...a tu se sigurno slazemo obojica,sta je potrebno uraditi...pocevsi od imena manjeg entiteta do najnizih faktora vladanja...jer sve je to nastalo na nepravdi...e sad ne znam sta je tvoj fundament jer si jos uvijek nedorecen po tom pitanju,ali sasvim siguran sam da te slusam :)
da preduhitrim kriticare tvog posta i folirante
"bih se moze graditi samo na realnim osnovama koje uvazavaju pc kao izraz volje srpskog naroda i na tim osnovama treba graditi zajednicku buducnost uz medjusobno uvazavanje i postovanje, okrenuti se buducnosti a ne proslosti...." :zzzz:

a sad da prevedem s politickog srpskog jezika na normalni jezik
"mi smo demokratski osjetili volju da pokoljemo sve oko sebe, otvaramo konclogore i pocinimo genocid, i svako ko hoce da pravi buducnost mora da prihvati cinjenicu da smo mi takvi i da to proistice iz naseg identiteta, tradicije itd. takodje ko slucajno spomene sta smo mi radili mora mu biti jasno da je protiv gradjenja buducnosti na osnovama medjusobnog uvazavanja, jer ko ne bi uvazavao ovakvu ljepotu" - ovo sam prepisao od rajka kuzmanovica, s manjim korekcijama i prevodima
Klodovik

#9177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Klodovik »

Bosnolog wrote:
Toto wrote:Jel istina da ce ameri da hapse Dodika cim se Ganic vrati u Sarajevo??
Dodija ce da odrade njegovi za lovu,.....Dodi bekrija je sve rasprodao sto je imao ,vidis da je nedavno isao cak do brace Rusa da obezbjedi odstupnicu jer mu ocito ni Dedinje nije vise sigurn baza za trosenje pokradenih miliona od kada je zahladio sa Tadicem a Bota je sve one vile nekadasnjih junaka i boraca za Srboslaviju zaplijenio poput Legije i drugih narko i ratnih bosova,....Onaj avio sto je kupio za Vladu njime ce Milokrad da zdusi kada se stvari dotjeraju do duvara sto bi rekli a nije daleko ,...... :mrgreen:

Milodan je sve popio,sa svim prijetnjama o secesiji i referendisanjem zavrsio,....sada njega smo interesuje kako sto bolje skontati i izvesti odstupnicu da uziva u iznesenoj lovi,..dok je Lujic na celu SIPE Dodi je siguran jedino ako ga neke tajen sluzbe ne odrade a BiH ih je puna.

Ispostavit ce se da su Dodija doveli Amerikanci da ekonomski bankrotira,opljacka i zauvijek unisti Dabicev ausvic :mrgreen: ,.....
I da ga neće odvesti dok ne potpiše ovo nekoliko stvari što još treba potpisati.
draganbl

#9178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

kamen spoticanja wrote:
draganbl wrote: Ne možemo biti konstruktivni ako se ne razumijemo ili ako ne želimo da se ne razumijemo. Eto ti prvi kažeš da su moji postovi uglavnom zreli. Međutim, ti prihvataš od mene samo ono u šta si ti možda već djelimično ubijeđen, pa ti moj stav služi samo kao potvrda onoga što već misliš. Međutim, čim izjavim nešto što se ne slaže sa tvojim ubjeđenjem, onda me automatski svrstavaš u tu tvoju matricu za koju prethodno kažeš joj ne pripadam. E to je po mom mišljenju veći problem, nego to što neki iskompleksirani luzer želi smrt Srbiji, poziva na kamenovanje ambasada, paljenje automobila sa bg registracijom i slično.
Problem ovog foruma nije to što ima par dosadnih kompleksaša, već to što građanski orijentisani forumaši razmišljaju usko i lokalno, ne planirajući da u tu svoju građansku viziju uključe čak ni mene, a kamoli nekog manje strpljivog Srbina. Tako čitavo građanstvo pada u vodu, a probosanska politika se pretvara u onu najmržu - kvazibosansku.
kda rekoh konstruktivno ne znaci da cemo se sloziti...i ne slazemo se uglavnom...ali bar smo na istom pocetnom stajalistu...a to je da zelimo zivjeti skupa...naravno za zajednicki zivot potrebne su male korekcije dalje i puno puno vece korekcije blize proslosti...mene kao nekoga ko pripada narodu koji je prezivio genocid,nije apsolutno vazno nista osim pravde...dakle prvo pravda...poslije sve ostalo...no pravda mora biti potpuna...a tu se sigurno slazemo obojica,sta je potrebno uraditi...pocevsi od imena manjeg entiteta do najnizih faktora vladanja...jer sve je to nastalo na nepravdi...e sad ne znam sta je tvoj fundament jer si jos uvijek nedorecen po tom pitanju,ali sasvim siguran sam da te slusam :)
Ja nisam i ne želim da budem nedorečen i stoga ti i odgovaram. Moguć razlog zašto si stekao mišljenje da sam nedorečen je taj što na ovom forumu, ako si Srbin, prvo moraš jedno mjesec dana da kontinuirano potvrđuješ da je u Srebrenici bio genocid, da je Dodik lopov, da je Srbija zločinačka, onda dalje da nisi četnik, pa da nisi salonac, pa da nisi klao, pa da nisi ti pucao snajperom po Sarajevu, pa da nisi za referendum i odcjepljenje, pa da si za promjenu naziva entiteta... Nisam ja za promjenu imena, ja sam za ukidanje entiteta. Evo vidiš, dok dođem do suštine, ja se već umorih.
Evo šta je moj fundament. Moj fundament je uspostavljanje poštene, građanske, probosanske političke opcije, koja će obuhvatiti čitavu Bosnu i Hercegovinu, tj. neće se ograničiti na grad Sarajevo (i Tuzlu), koja će privući građanski orijentisane Srbe, Hrvate i Bošnjake, koja će priznavati odluke Haškog suda, koja neće praviti diplomatske skandale... Opciju koja će imati sjedište i u Banjaluci i Mostaru, koja će pokrenuti akademsku zajednicu, studente, privrednike, dobiti podršku Evropske unije i projektovati plan za postepenu integraciju entitetskih nivoa upravljanja u dobro organizovan državni aparat, definišući elemente u svim sferama društva, počev od finansija i ekonomije, preko zdravstva, školstva, javne uprave, trgovine, turizma, pa do naj naj najsitnijih detalja o nazivu jezika i časovima istorije.
E to je ono što je moj fundament.
and

#9179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

draganbl wrote:
kamen spoticanja wrote:
draganbl wrote: Ne možemo biti konstruktivni ako se ne razumijemo ili ako ne želimo da se ne razumijemo. Eto ti prvi kažeš da su moji postovi uglavnom zreli. Međutim, ti prihvataš od mene samo ono u šta si ti možda već djelimično ubijeđen, pa ti moj stav služi samo kao potvrda onoga što već misliš. Međutim, čim izjavim nešto što se ne slaže sa tvojim ubjeđenjem, onda me automatski svrstavaš u tu tvoju matricu za koju prethodno kažeš joj ne pripadam. E to je po mom mišljenju veći problem, nego to što neki iskompleksirani luzer želi smrt Srbiji, poziva na kamenovanje ambasada, paljenje automobila sa bg registracijom i slično.
Ja nisam i ne želim da budem nedorečen i stoga ti i odgovaram. Moguć razlog zašto si stekao mišljenje da sam nedorečen je taj što na ovom forumu, ako si Srbin, prvo moraš jedno mjesec dana da kontinuirano potvrđuješ da je u Srebrenici bio genocid, da je Dodik lopov, da je Srbija zločinačka, onda dalje da nisi četnik, pa da nisi salonac, pa da nisi klao, pa da nisi ti pucao snajperom po Sarajevu, pa da nisi za referendum i odcjepljenje, pa da si za promjenu naziva entiteta... Nisam ja za promjenu imena, ja sam za ukidanje entiteta. Evo vidiš, dok dođem do suštine, ja se već umorih.
Evo šta je moj fundament. Moj fundament je uspostavljanje poštene, građanske, probosanske političke opcije, koja će obuhvatiti čitavu Bosnu i Hercegovinu, tj. neće se ograničiti na grad Sarajevo (i Tuzlu), koja će privući građanski orijentisane Srbe, Hrvate i Bošnjake, koja će priznavati odluke Haškog suda, koja neće praviti diplomatske skandale... Opciju koja će imati sjedište i u Banjaluci i Mostaru, koja će pokrenuti akademsku zajednicu, studente, privrednike, dobiti podršku Evropske unije i projektovati plan za postepenu integraciju entitetskih nivoa upravljanja u dobro organizovan državni aparat, definišući elemente u svim sferama društva, počev od finansija i ekonomije, preko zdravstva, školstva, javne uprave, trgovine, turizma, pa do naj naj najsitnijih detalja o nazivu jezika i časovima istorije.
:thumbup:
Abacija

#9180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Ja nisam i ne želim da budem nedorečen i stoga ti i odgovaram. Moguć razlog zašto si stekao mišljenje da sam nedorečen je taj što na ovom forumu, ako si Srbin, prvo moraš jedno mjesec dana da kontinuirano potvrđuješ da je u Srebrenici bio genocid, da je Dodik lopov, da je Srbija zločinačka, onda dalje da nisi četnik, pa da nisi salonac, pa da nisi klao, pa da nisi ti pucao snajperom po Sarajevu, pa da nisi za referendum i odcjepljenje, pa da si za promjenu naziva entiteta... Nisam ja za promjenu imena, ja sam za ukidanje entiteta. Evo vidiš, dok dođem do suštine, ja se već umorih.
Prvo boldirano: dovoljno je reci jednom. A ti jos nisi odgovorio na moj post u vezi cetnickih zastava ispred Boske. Ako se sjecas, to je bilo na temi o danu nezavisnosti.

Drugo boldirano: govoris o BiH a svim silama pokusavas da odbranis drustveno uredjenje (fasizam) u Srbiji. Ako si za sve ovo sto si gore napisao onda bi trebao otvoriti oci i pogledati cinjenice, a ne da u poremecenom stanju percepcije, morala, i identiteta prodajes muda pod bubrege.

Zagovarati gradjansko drustvo a istovremeno braniti one (srbijansku vlast) koji su protiv istog je cinicno i sklono sociopatama koji su izgubili svaki osjecaj i postovanje, prvo prema sebi, pa onda i prema drugima.
dallton

#9181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Crna Gora neće sklopiti nikakve specijalne odnose s Republikom Srpskom, potvrđeno je "Dnevnom avazu" u Vladi Crne Gore.

Nezvanično nam je potvrđeno da su zahtjevi za sklapanje specijalnih veza i ranije upućivani ka Podgorici, uprkos tome što nikada nije postojalo interesiranje niti volja crnogorske vlasti da uđe u takav aranžman s ovim bh. entitetom.

Iako premijer RS Milorad Dodik još nije ni uputio zvaničan zahtjev, u Podgorici se najava o takvom činu, pa i sam zahtjev, ako ikada doputuje u crnogorsku prijestonicu, smatra predizbornim trikom koji ima za cilj podizanje medijske prašine.

- Zaludu je slati takav zahtjev u Podgoricu i očekivati da će Crna Gora učestvovati u tome - kazali su nam naši sagovornici u crnogorskoj vlasti.

Na tom fonu jučer je bio i premijer Crne Gore Milo Đukanović, koji je za Radio Crne Gore komentirao najavu o slanju zahtjeva Banje Luke za sklapanje specijalnih odnosa.

- Što se tiče prijedloga za specijalne odnose Crne Gore i RS, ja ne bih preslikavao situaciju odnosa Srbije i RS. Znači, u BiH nemamo "republiku crnogorsku" da bismo potpisivali bilo kakve sporazume između Crne Gore i te pretpostavljene republike crnogorske. Utoliko nam je lakše da kažemo da Crna Gora želi imati veoma specijalne i veoma kvalitetne odnose sa BiH, s njenim entitetima i svim državama u okruženju - naveo je Đukanović.

Radojičić uskoro u Podgorici

Nezvanično nam je potvrđeno da je za narednu sedmicu posjetu Podgorici najavio Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS. To će biti prilika da se vlastima RS poruči da će Crna Gora, kao i do sada, ostati dosljedna u stavu da joj nisu potrebni specijalni odnosi s jednim dijelom BiH, nego s državom u cijelosti.
pozdrav iz amerike :-D
draganbl

#9182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Abacija wrote:
draganbl wrote: Ja nisam i ne želim da budem nedorečen i stoga ti i odgovaram. Moguć razlog zašto si stekao mišljenje da sam nedorečen je taj što na ovom forumu, ako si Srbin, prvo moraš jedno mjesec dana da kontinuirano potvrđuješ da je u Srebrenici bio genocid, da je Dodik lopov, da je Srbija zločinačka, onda dalje da nisi četnik, pa da nisi salonac, pa da nisi klao, pa da nisi ti pucao snajperom po Sarajevu, pa da nisi za referendum i odcjepljenje, pa da si za promjenu naziva entiteta... Nisam ja za promjenu imena, ja sam za ukidanje entiteta. Evo vidiš, dok dođem do suštine, ja se već umorih.
Prvo boldirano: dovoljno je reci jednom. A ti jos nisi odgovorio na moj post u vezi cetnickih zastava ispred Boske. Ako se sjecas, to je bilo na temi o danu nezavisnosti.

Drugo boldirano: govoris o BiH a svim silama pokusavas da odbranis drustveno uredjenje (fasizam) u Srbiji. Ako si za sve ovo sto si gore napisao onda bi trebao otvoriti oci i pogledati cinjenice, a ne da u poremecenom stanju percepcije, morala, i identiteta prodajes muda pod bubrege.

Zagovarati gradjansko drustvo a istovremeno braniti one (srbijansku vlast) koji su protiv istog je cinicno i sklono sociopatama koji su izgubili svaki osjecaj i postovanje, prvo prema sebi, pa onda i prema drugima.
Pokušaću ti odgovoriti, iako već po tonu tvog pisma shvatam da te moj stav i ne interesuje. Više ću odgovoriti zbog drugih učesnika u diskusiji.

Što se tiče tih zastava, ne znam šta više da ti kažem, sem da se ja grozim bilo kakvih četnika, ne interesuje me ta pročetnička priča, ne interesuje me njihova uloga u II svjetskom ratu, smatram da je bilo kakva nasilnička politika loša, pacifista sam po opredjeljenju i nikada ne bih ratovao ni za kakve više ciljeve. Nisam vojnik i ne palim se ni na kakvu vojsku, a najmanje na četnike.

Dalje, tvoj je stav ako smatraš da u Srbiji vlada fašizam. Da ti pravo kažem, svejedno mi je šta misliš o tome. Ja sam za razliku od tebe živio (studirao) u Srbiji u vrijeme najveće Miloševićeve represije, bio sam učesnik studentskih protesta i tada sam se, kao i 90% studenata borio protiv fašizma i Miloševića. Ako ti smatraš da ni sada u Srbiji nije bolje, to je tvoj problem. Ja tako ne mislim i znam da nije tako.

Zbog posljednje rečenice, u kojoj mene smatraš sklonim sociopatskom mišljenju, više ti neću odgovarati na postove. Osim ako se ne izviniš, a i tada ću razmisliti.
Banksy

#9183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

draganbl wrote: Dalje, tvoj je stav ako smatraš da u Srbiji vlada fašizam. Da ti pravo kažem, svejedno mi je šta misliš o tome. Ja sam za razliku od tebe živio (studirao) u Srbiji u vrijeme najveće Miloševićeve represije, bio sam učesnik studentskih protesta i tada sam se, kao i 90% studenata borio protiv fašizma i Miloševića. Ako ti smatraš da ni sada u Srbiji nije bolje, to je tvoj problem. Ja tako ne mislim i znam da nije tako.
Naravno da vlada, rezultati izbora sve govore.
I nisu Slobu skidali što je fašista, već što ih je osiromašio i pogubio sve ratove u koje su ga s cvijećem ispratili.
dallton

#9184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banksy wrote:
draganbl wrote: Dalje, tvoj je stav ako smatraš da u Srbiji vlada fašizam. Da ti pravo kažem, svejedno mi je šta misliš o tome. Ja sam za razliku od tebe živio (studirao) u Srbiji u vrijeme najveće Miloševićeve represije, bio sam učesnik studentskih protesta i tada sam se, kao i 90% studenata borio protiv fašizma i Miloševića. Ako ti smatraš da ni sada u Srbiji nije bolje, to je tvoj problem. Ja tako ne mislim i znam da nije tako.
I nisu Slobu skidali što je fašista, već što ih je osiromašio i pogubio sve ratove u koje su ga s cvijećem ispratili.
pa sad da su se studenti borili protiv milosevicevog fasizma, to nije tacno cak ni kad citiras same studente, jer je u prvim intervjuima studentski predstavnik otpora rekao "hocemo da pitamo milosevica gdje su srpske zemlje u hrvatskoj, bosni i kosovu?" (da ne trazim po youtubu)....znaci ljudi se slazu oko pocetnih osnova razmisljanja, samo se ne slazu oko uspjesnosti plana
Banksy

#9185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

dallton wrote:
Banksy wrote:
pa sad da su se studenti borili protiv milosevicevog fasizma, to nije tacno cak ni kad citiras same studente, jer je u prvim intervjuima studentski predstavnik otpora rekao "hocemo da pitamo milosevica gdje su srpske zemlje u hrvatskoj, bosni i kosovu?" (da ne trazim po youtubu)....znaci ljudi se slazu oko pocetnih osnova razmisljanja, samo se ne slazu oko uspjesnosti plana
o tome govorim ...
dallton

#9186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Banksy wrote:
dallton wrote:
Banksy wrote: Naravno da vlada, rezultati izbora sve govore.
o tome govorim ...
samo potvrdjujem svoje slaganje i dajem jos jedan dokaz
nokia6170

#9187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

dallton wrote:
Banksy wrote:
To je u sustini tacno...."narod" je Milosevica svrgnuo sa vlasti ne zato sto je mislio da je on nesto lose radio, vec zato sto nije dovoljno dobro svoj posao odradio.
draganbl

#9188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Banksy wrote:
Dobro, to je tvoj stav. Ja sam jednom rekao i neću se ponavljati, ja smatram da je u Srbiji sada znatno bolje nego što je bilo i to se tamo osjeća na svakom koraku. Da li se narod opametio, ili je doveo bolju vlast, ili se zemlja počela drugačije okretati, ne znam. Ja u svojim postovima uglavnom kritikujem poteze vlasti u Bosni i Hercegovini, a ako vidim da je nešto dobro kod nas ili kod drugih, otvoreno kažem da jeste.
Ono što mi smeta je to što si od nekih dvadeset ili više paragrafa u mojih 4 ili 5 postova na ovoj strani izabrao jedan, koji se ne tiče same teme mojih postova, već je samo odgovor na provokaciju drugog učesnika, kome sam već i rekao da mu se više neću obraćati. Iz toga ne vidim nikakvu tvoju želju da konstruktivno komuniciraš, već samo da pokušavaš i mene uplesti u vaše forumsko beskonačno trolanje.
Banksy

#9189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

draganbl wrote:
Banksy wrote:
Dobro, to je tvoj stav. Ja sam jednom rekao i neću se ponavljati, ja smatram da je u Srbiji sada znatno bolje nego što je bilo i to se tamo osjeća na svakom koraku. Da li se narod opametio, ili je doveo bolju vlast, ili se zemlja počela drugačije okretati, ne znam.
PONEDJELJAK, 8. MART
Ko se želio uvjeriti u suštinsku razliku između Srbije pokojnog ZORANA ĐINĐIĆA i moderne Srbije BORISA TADIĆA, dovoljna mu je bila večerašnja emisija na RTS-u; koplja su ukrstili liberal ČEDOMIR JOVANOVIĆ i ministar vanjskih poslova VUK JEREMIĆ, a emisija se bavi temom Kosovo ili Evropa. Čeda je u Đinđićevoj nomenklaturi vlasti (neformalno, ali bez ostatka) predstavljao ono što je u aktuelnoj Tadićevoj ministar Jeremić. Jovanović je nedvosmislen, vrcav, precizan u konstatacijama, lucidan u metaforama, nezaustavljiv u dijagnozama; Jeremić je štreber sa debelim naočalama, neelastični «pragmata» koji je u diplomatskoj praksi naučio tek koju frazu više od ubogog Silajdžićevog «letećeg diplomate» Damira Arnauta.
«Srbija je danas regionalni lider», papagajski izgovara Jeremić. «Tačno, tako što maltretiramo celi region; na sličan način smo bili regionalni 'lider' i početkom 90-ih u Miloševićevo vreme», odgovara mu 'ladan k'o špricer liberal Jovanović.
milenko

#9190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

nokia6170 wrote:
To je u sustini tacno...."narod" je Milosevica svrgnuo sa vlasti ne zato sto je mislio da je on nesto lose radio, vec zato sto nije dovoljno dobro svoj posao odradio.
ja dobro i sta cemo sad..."da se cheramo"???
dallton

#9191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

daleko
nokia6170 wrote:
dallton wrote:
Banksy wrote:
pa naravno...i djindjic je okretao volove s karadzicem dok se sarajevo palilo, pa sta ces mu sad, eto nema vise ni njega...samo steta za nas sto mi moramo ispratiti na ahiret (a nekima i pomoci da priju stignu tamo) maltene sve srpske vodje u zadnje 2 decenije , zali boze vremena potrosenog na tudje ludosti i idiotizam...tako cemo ispratiti i ove regionalne lidere kojima cemo pomoci da onako liderski upadnu u jos jednu septicku jamu koju su sami iskopali i koju periodicno pokusavaju da namirisu nekim parfemom - ali ne ide, smrde g.vna dzaba je, osjeti se
nokia6170

#9192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
Banksy wrote:
Dobro, to je tvoj stav. Ja sam jednom rekao i neću se ponavljati, ja smatram da je u Srbiji sada znatno bolje nego što je bilo i to se tamo osjeća na svakom koraku. Da li se narod opametio, ili je doveo bolju vlast, ili se zemlja počela drugačije okretati, ne znam. Ja u svojim postovima uglavnom kritikujem poteze vlasti u Bosni i Hercegovini, a ako vidim da je nešto dobro kod nas ili kod drugih, otvoreno kažem da jeste.
Ono što mi smeta je to što si od nekih dvadeset ili više paragrafa u mojih 4 ili 5 postova na ovoj strani izabrao jedan, koji se ne tiče same teme mojih postova, već je samo odgovor na provokaciju drugog učesnika, kome sam već i rekao da mu se više neću obraćati. Iz toga ne vidim nikakvu tvoju želju da konstruktivno komuniciraš, već samo da pokušavaš i mene uplesti u vaše forumsko beskonačno trolanje.
Dragane, iz perspektive bh Srbina zanima me da li smatras da je Srpska pravoslavna crkva najbitniji faktor srpske politike?
draganbl

#9193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Banksy wrote:PONEDJELJAK, 8. MART
Ko se želio uvjeriti u suštinsku razliku između Srbije pokojnog ZORANA ĐINĐIĆA i moderne Srbije BORISA TADIĆA, dovoljna mu je bila večerašnja emisija na RTS-u; koplja su ukrstili liberal ČEDOMIR JOVANOVIĆ i ministar vanjskih poslova VUK JEREMIĆ, a emisija se bavi temom Kosovo ili Evropa. Čeda je u Đinđićevoj nomenklaturi vlasti (neformalno, ali bez ostatka) predstavljao ono što je u aktuelnoj Tadićevoj ministar Jeremić. Jovanović je nedvosmislen, vrcav, precizan u konstatacijama, lucidan u metaforama, nezaustavljiv u dijagnozama; Jeremić je štreber sa debelim naočalama, neelastični «pragmata» koji je u diplomatskoj praksi naučio tek koju frazu više od ubogog Silajdžićevog «letećeg diplomate» Damira Arnauta.
«Srbija je danas regionalni lider», papagajski izgovara Jeremić. «Tačno, tako što maltretiramo celi region; na sličan način smo bili regionalni 'lider' i početkom 90-ih u Miloševićevo vreme», odgovara mu 'ladan k'o špricer liberal Jovanović.
Evo iskoristiću priliku da te pitam, pošto si sam i ničim izazvan Čedu stavio u pozitivan kontekst.
Čeda je bio vođa studentskih protesta. Pravi vođa, sjećam ga se iz kolone, prvi je išao "bubregom na pendrek". Svaki dan. Da li je i on skidao Miloševića zato što je ovaj izgubio ratove koje je trebao dobiti?

Jednostavno, tvoji postovi možda imaju smisla, ali nemoj mene citirati, jer ja nemam veze sa njima. Ja nisam ni Tadićev ili Jeremićev advokat. Ako urade nešto dobro, ja pohvalim, ako urade nešto loše, osudim. Ne branim Srbiju, kažem da je tamo sada bolje nego što je bilo, po čemu je branim ako to kažem? Šta me briga što se Čeda i Jeremić prepucavaju u nekoj emisiji. Fućka mi se i za jednog i za drugog.
Ja kažem da kod nas ne valja, a za to smo svi krivi. Dodik najviše, ali i svi ostali. Vjerovatno su poslije njega najviše krivi kvazibosanci, koji pod krinkom građanstva podvaljuju narodu lažni moral i totalnu nesposobnost.
dallton

#9194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
Banksy wrote:
bolje bi objasnjenje bilo da su narodu u srbiji dosadile sankcije, ratovi i ostale zahebancije i da je materijalna i duhovna bijeda sve ubila, nema se entuzijazma za bilo sta, zato se ovi stari krugovi moraju toliko truditi da im bar malo vrate samopouzdanje u nadi da ce imati priliku da naprave neki belaj i mahnu bar negdje komad teritorije ako nista da ga ukradu sami od sebe...kako su krenuli proglasit ce jug kosova ili sandzak neprijateljskom teritorijom da sami sebi dokazu da su uspjesno od nekog nesto oteli
kiky

#9195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

šta li nam je dodo, poslije ovog sexy pamfleta, dalje spremio ...
doduše čeka recepte i vještine iz, najcivilizovanijeg grada u evropi, beograda ...
ovo če, vjerovatno, bit najgadnija i najproblematičnija predizborna kampanja do sada ...
p.s.
treba , sad, nešto reči i na ohr temi ...
oni su ipak špic ove dodo-tadić ludnice ...
milenko

#9196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

draganbl wrote: Evo iskoristiću priliku da te pitam, pošto si sam i ničim izazvan Čedu stavio u pozitivan kontekst.
Čeda je bio vođa studentskih protesta. Pravi vođa, sjećam ga se iz kolone, prvi je išao "bubregom na pendrek". Svaki dan. Da li je i on skidao Miloševića zato što je ovaj izgubio ratove koje je trebao dobiti?

Jednostavno, tvoji postovi možda imaju smisla, ali nemoj mene citirati, jer ja nemam veze sa njima. Ja nisam ni Tadićev ili Jeremićev advokat. Ako urade nešto dobro, ja pohvalim, ako urade nešto loše, osudim. Ne branim Srbiju, kažem da je tamo sada bolje nego što je bilo, po čemu je branim ako to kažem? Šta me briga što se Čeda i Jeremić prepucavaju u nekoj emisiji. Fućka mi se i za jednog i za drugog.
Ja kažem da kod nas ne valja, a za to smo svi krivi. Dodik najviše, ali i svi ostali. Vjerovatno su poslije njega najviše krivi kvazibosanci, koji pod krinkom građanstva podvaljuju narodu lažni moral i totalnu nesposobnost.
dragane nemoj da vrijedjas i podmeces prvoborcima ovog pdf...
dallton

#9197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

kiky wrote:šta li nam je dodo, poslije ovog sexy pamfleta, dalje spremio ...
doduše čeka recepte i vještine iz, najcivilizovanijeg grada u evropi, beograda ...
ovo če, vjerovatno, bit najgadnija i najproblematičnija predizborna kampanja do sada ...
p.s.
treba , sad, nešto reči i na ohr temi ...
oni su ipak špic ove dodo-tadić ludnice ...
kakve ludnice, nista od svega...samo podrzavaj dodu on nam najbolje godi...lijepo je gledati sta osta od onakve sile od "muslimane u nestanak, srbija najjaca, blablabla" do "utrni djete taj televizor ne mogu vise gledati onog bakira"...
draganbl

#9198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote: Dragane, iz perspektive bh Srbina zanima me da li smatras da je Srpska pravoslavna crkva najbitniji faktor srpske politike?
Lično, ja sam ateista, zapravo agnostik. Stoga, ako mene pitaš, meni SPC ne znači ništa. Poštujem tradiciju, slavim krsnu slavu, ali se ne krstim, nisam kršten, neću ni biti, ne idem u crkvu. Poštujem je, smatram je dijelom svog identiteta, ali joj ne dajem veliki značaj u smislu uticaja na mene.
Što se tiče prosječnog bh Srbina, SPC i pravosljavlje uopšte su u modi. Ne znam kakva je tačno situacija kod vas (nažalost, volio bih da znam, ali od silnih svađa i prepucavanja niko ne stiže da odgovori, iako sam nekoliko puta pitao), ali mi se čini da se realan uticaj SPC-a preuveličava. Nema crkva veliki uticaj, onaj Kačavenda je bio dosta značajan dok je bio SDS, sa Dodikom nije u nekim odnosima. Onaj Grigorije iz Trebinja je popularan, bio je u sukobu sa Dodikom, ali su se poslije našli "oko zajedničkih ciljeva". Fuj. O pokojnom patrijarhu narod misli sve najbolje, ja ga nisam cijenio baš zbog istog razloga zbog koga ga ne volite i vi. Cijenio sam ga onda kada je ispred studenata tokom protesta išao na kordon policije i probio neku blokadu koju je policija postavila. Ali to nije promijenilo moje negativno mišljenje o njemu.
Ja sebe smatram pametnim, ali ne toliko pametnim da mogu da sa sigurnošću tvrdim da jeste ili nije SPC najbitniji faktor, a ako ima neki uticaj, ne znam tačno koliki je. A i ne znam kako bih to mogao saznati, jer ovo što narod vidi sigurno nije i ono što se u pozadini dešava.
kiky

#9199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

ej, dragane od bl ...
kako stoji sdp u banja luci i kakva je klima za osnivanje neke partije liberalno građanske orjentacije ...
:-)
draganbl

#9200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

kiky wrote:ej, dragane od bl ...
kako stoji sdp u banja luci i kakva je klima za osnivanje neke partije liberalno građanske orjentacije ...
:-)
Pitaj Lagumdžiju kako stoji SDP, šta ja imam sa njima.
Ne bavim se politikom, nisam planirao osnivanje stranke tako da ne znam kakva je klima za to, po mojim procjenama ne treba osnivati nove stranke, već treba ukrupnjavati postojeće.
Locked