1gorstak wrote:
To je sovinizam, ja ne mogu nekom Srbinu misliti lose samo zato sto je Srbin. Nije to samo stvar odgoja nego mislim da to ima neke veze i sa nasim dusevnim stanjem. Danas pravdas generalizaciju na racun Srba, sutra slijedi generalizacija na racun Hrvata, pa onda ide generalizacija na racun onih Bosnjaka koji ne glasaju za stranku za koju ti glasas, a ti sve manji i izolovaniji.
Ti medju Srbima u manjem entitetu mozes naci jos dosta Slavisa Sucura koji podrzavaju suzivot a koji u ovom trenutku nisu jos dovoljno jaki da naprave bitne promjene, ali i ako nisam u pravu, nista ne gubis ako ih pokusas naci. Medjutim, taj tvoj nastup ne samo da ne dozvoljava da se nadje jos koji Slavisa Sucur u manjem entitetu nego i ovog jednog vrijedjas, kojem se zbog tvog pljuvanja Dodik smije iz svog brloga govoreci "Eto ti tvoj suzivot Slavisa."
Milorad Dodik ALL ABOUT
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
dallton
#9077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nista od podjele, nemaju albanci sta dobiti sto vec nemaju
- Ghibli
#9078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To Mile govori da bi isto i u svom zabranu nakon toga primijenio. Cuj mu folova, trajni mir i razgranicenje?!?!
Nego, @dallton, nisu stvari uvijek jednostavne.... Jarane moj, Srbi ti zive u Matrixu, ali bukvalno care! Ne znam jesi li imao pojma slusati i gledati i citati ta sranja.... Nema veze sa zdravom pamecu! Ali to se radi jos od kraja 80-tih na ovamo, i ljudima su mozgovi tako isprani da je to za ne povjerovati! I kad budes u situaciji da ti ljudi pricaju "TV verziju" dogadjaja kojima su licno prisustvovali, onda to shvatis... Tesko je to ludilo objasniti. Ima jos i ono: previse je zlocina pocinjeno. Oni su kontali to je to, konacno rjesenje, jednom dijelu je laknulo jer nece vise imati pred kim obarati pogled zbog onog sto se desavalo tokom rata, nema vise komsija da im bude malo neugodno kad se mimoilaze sa njima... Znaju i da je u njihovo ime to uradjeno. Sutili su iz ovih ili onih razloga kad se to desavalo, pa i to utice pomalo. Tesko je priznati sebi, a pogotovo okolini, da si ispao pizda, ili da si kurvin sin... Nece to niko, care... A onda imas i onu sutljivu vecinu koja ne misli, nego samo za krdom ide, klima glavom i mlati usima, pravdajuci se pred sobom sranjima koja pokupe u medijima.... Srbima treba Orpheus, da ih isteka iz te jebene matrice, ali ja takvog ne vidim ni na mapi!
PS: Ovo napisano ti vrijedi za vecinu, ali naravno da imas i drukcijih primjera, srecom! I naravno da bi samo ovo gore iznad tuknulo na fasizam, praaavo!
Nego, @dallton, nisu stvari uvijek jednostavne.... Jarane moj, Srbi ti zive u Matrixu, ali bukvalno care! Ne znam jesi li imao pojma slusati i gledati i citati ta sranja.... Nema veze sa zdravom pamecu! Ali to se radi jos od kraja 80-tih na ovamo, i ljudima su mozgovi tako isprani da je to za ne povjerovati! I kad budes u situaciji da ti ljudi pricaju "TV verziju" dogadjaja kojima su licno prisustvovali, onda to shvatis... Tesko je to ludilo objasniti. Ima jos i ono: previse je zlocina pocinjeno. Oni su kontali to je to, konacno rjesenje, jednom dijelu je laknulo jer nece vise imati pred kim obarati pogled zbog onog sto se desavalo tokom rata, nema vise komsija da im bude malo neugodno kad se mimoilaze sa njima... Znaju i da je u njihovo ime to uradjeno. Sutili su iz ovih ili onih razloga kad se to desavalo, pa i to utice pomalo. Tesko je priznati sebi, a pogotovo okolini, da si ispao pizda, ili da si kurvin sin... Nece to niko, care... A onda imas i onu sutljivu vecinu koja ne misli, nego samo za krdom ide, klima glavom i mlati usima, pravdajuci se pred sobom sranjima koja pokupe u medijima.... Srbima treba Orpheus, da ih isteka iz te jebene matrice, ali ja takvog ne vidim ni na mapi!
PS: Ovo napisano ti vrijedi za vecinu, ali naravno da imas i drukcijih primjera, srecom! I naravno da bi samo ovo gore iznad tuknulo na fasizam, praaavo!
- Bosnolog
#9079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovim kera zeli poruciti da je rijesenje balkanskih sporova u podjelama,Milokrad porucuje Srbiji rijesite se Kosova bez dijela sjevera K.Mitrovice i pomozite meni da podijelimo BiH,......Pedodik prica ono sto Srbija zeli i planira........Nema nista od podjele Kosova,.onda bi se otvorilo pitanej juga Srbije ,Presevska dolina pa cak i Sandzaka,zapadne Makedonije,itd.....Velikosrbi bi iskoristili podjelu Kosova za podjelu i destabilizaciju BiH a time i nove sukobe kao moguci i najvjerovatiji buduci scenario sukoba.Srbija se jos smanjivati mora ne sto ja zelim vec ce se mnoge stvari jos desavati unutar Srbije i Vojvodine...Srbija ce zaboraviti na svojom ideologijom stvoreni genocidni ausvic kada se suoci sa onim sto je ceka u skoroj buducnosti,....Bosnohercegovac wrote:Dodik: Podela Kosova jedino realna
Podela Kosova je jedino realno održivo rešenje koje bi moglo da bude prihvatljivo i za Srbe i za Albance, ocenio je predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.
„Srbija ne sme dozvoliti da zbog Kosova bude zarobljena još 50 godina“
U intervjuu podgoričkom „Danu“, Dodik je rekao da će Albanci vrlo teško vladati severom Kosova i ocenio da će u tom delu uvek biti nasilja i nestabilnosti i nikad neće biti demokratije.
„Podela Kosova je jedino dugoročno i trajno rešenje, koje je dobro i za Albance“, smatra premijer Republike Srpske.
Po njegovoj oceni, Srbiji treba dati satisfakciju kako bi mogla da kaže: „Evo, priznajemo.“
“Znam da crkva i mnogi ljudi u Srbiji ne misle tako, ali Srbija ne sme dozvoliti da zbog Kosova bude zarobljena još 50 godina“, kazao je Dodik ocenivši da je kosovski mit vekovima zarobljavao političku svest Srba.
Odgovarajući na pitanje da li postoji politička volja u Srbiji za ovakvo rešenje, Dodik je rekao da se „volja uvek stvori, ako se ide za rešenjima“.
„To rešenje još niko ne pominje, pa se i ne zna da li postoji volja za to. Sada vladaju emocije u duhu parole ’Ne damo Kosovo’, a nismo na Kosovu“, rekao je Dodik.
“Da sam u poziciji albanskih rukovodilaca, sever Kosova bih ponudio za trajni mir i razgraničenje sa Srbijom“, dodao je Dodik.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/18069 ... ino-realna
Ciijeli interview podgoričkom "Danu"
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Vi ... 2010-03-13
-
dallton
#9080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lagumdzija je hvala bogu progledao (ako nista pred izbore
) i konacno nasao muda da kaze sta treba a i da objavi pozeljnost pljuvanja koga treba (recimo predstavnike iz pca, koje svakako treba pljuvati kome nije zao svoje pljuvacke) ...silajdzic je dobro uradio sto je odbacio taj aprilski paket za kojim sad srbi zale i vise ga nece dobiti... a sto se tice bosnjaka njima i treba radikalizacija i to pametna, s jedne strane u odnosu na mz (jer joj se dosta popustalo) i da im se pokaze da vise ne mora prihvacati svaka glupost koja nekome padne na pamet, jer sta to mz moze uciniti bosnjacima - nista!
s druge strane treba skroz otvrdnuti u odnosu na ove politicke gmazove iz pca tipa dodo i njegova zgadija, jer sta ti i oni mogu - ne mogu nista, nemaju se cime cjenkati niti imaju cime prijetiti, da se otcjepe to smo rijesili da ne smiju jer oni u rat ne idu kad je na drugoj strani neko naoruzan (ako se moze klati djecu onda da); da se povuku iz institucija, pozdravili bi taj potez ispratili ih s pljeskom (eventualnom pljuvanjem u lagumdzijinom stilu) i preporucili da zatvore vrata za sobom i da se vise nikad ne vracaju...
s druge strane treba skroz otvrdnuti u odnosu na ove politicke gmazove iz pca tipa dodo i njegova zgadija, jer sta ti i oni mogu - ne mogu nista, nemaju se cime cjenkati niti imaju cime prijetiti, da se otcjepe to smo rijesili da ne smiju jer oni u rat ne idu kad je na drugoj strani neko naoruzan (ako se moze klati djecu onda da); da se povuku iz institucija, pozdravili bi taj potez ispratili ih s pljeskom (eventualnom pljuvanjem u lagumdzijinom stilu) i preporucili da zatvore vrata za sobom i da se vise nikad ne vracaju...
- kiky
#9081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dodik i srbija če pokušat da izazovu sukobe u bosni ...
- Bosnolog
#9082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovu presudu od strane Fincija pod kojom se mora desiti promjene ustava BiH prije izbora da bi isti bili validni i priznati treba iskoristiti za sve promjene koje ce omoguciti BiH drzavu bez blokada,ucjen ai odrzivom demokratsom zemljom,u protivno rastezanje do granice pucanja i onog sto slijedi nakon toga imajuci u vidu da velikosrbi svakim novim danom imaju teze ostvarivu nemogucu misiu jer vrijeme svakako radi za buducnost BiH...
BiH ce dobiti svoj ustav svakako,...velikosrbi nemaju vise sa cime ucjenjivati BiH,....Ovo sa odgodbom izbora je jedan od nacina ubrzavanja i raspleta BH politicke zavrzalame,koju treba iskoristi
..
BiH ce dobiti svoj ustav svakako,...velikosrbi nemaju vise sa cime ucjenjivati BiH,....Ovo sa odgodbom izbora je jedan od nacina ubrzavanja i raspleta BH politicke zavrzalame,koju treba iskoristi
Slučaj Sejdić-Finci
Odgađanje opštih izbora u BiH
Prema riječima Suada Arnautovića, člana Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, postoji mogućnost da će CIK odgoditi izbore koji su planirani za 3. oktobar 2010. godine.
Suad Arnautović
U intervju koji je dao za BHT1, Arnautović je rekao da je odgađanje opštih izbora vjerovatna opcija o kojoj se razmišlja u CIK-u i da je moguće da će tako i biti.
Odgađanje izbora bilo bi uzrokovano nemogućnosti Parlamenta BiH da usvoji amandmane zbog presude Suda za ljudska prava u Strazbutu u slučaju Sejdić-Finci.
Arnautović je istakao da odgovornost leži na parlamentarcima koji imaju rok do 29. marta da usvoje amandmane, ali se čini da neće biti u mogućnosti ispoštovati taj datum i da bi amandman mogli usvojiti u maju ove godine.
Član CIK-a rekao je da bi u tom slučaju izbori bili pomjereni za jedan mjesec i bili održani vjerovatno 5. novembra 2010. godine.
- 1gorstak
#9083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Odlicno. Neka SDS, Ivanic i Mihajlica pritisnu Dodika da napravi ustupke u reformi ustava ako zele izbore i da dodju na vlast, "set a cetnik against a cetnik", najbolja taktika.Bosnolog wrote:Ovu presudu od strane Fincija pod kojom se mora desiti promjene ustava BiH prije izbora da bi isti bili validni i priznati treba iskoristiti za sve promjene koje ce omoguciti BiH drzavu bez blokada,ucjen ai odrzivom demokratsom zemljom,u protivno rastezanje do granice pucanja i onog sto slijedi nakon toga imajuci u vidu da velikosrbi svakim novim danom imaju teze ostvarivu nemogucu misiu jer vrijeme svakako radi za buducnost BiH...
BiH ce dobiti svoj ustav svakako,...velikosrbi nemaju vise sa cime ucjenjivati BiH,....Ovo sa odgodbom izbora je jedan od nacina ubrzavanja i raspleta BH politicke zavrzalame,koju treba iskoristi..
-
zavrzlama
#9084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kiky wrote:dodik i srbija če pokušat da izazovu sukobe u bosni ...
nece jos....velikosrbi u BIH su zavrsili tek prvu fazu satanizacije sopstevnog naroda,a to je da su im BIH prikazali kao bioloskog neprijatelja...
druga faza je potpuna relativizacija velikosrpskih zlocina i povratak morala u smislu da se izvrsiocima novih Srebrenica da do znanja da ih nece isporucivati medjunarodnim sudovima nakon izvrsenih nedjela...srbi kao narod su trenutno u stanju nepovjerenja u vlastite vodje i zato velikosrbi danonocno rade da osiguraju homogenizaciju i uvjere narod da je protekli rat bio samo los tajming (lose medjunarodne okolnosti)ali ispravana stvar,koju treba nastaviti...rat u BIH je na cekanju...ceka se zavrsavanje druge faze i tektonski poremecaj na svjetskoj sceni politickih mocnika...
- nokia6170
#9085 RS-Crna Gora specijalne veze
Citam upravo kako Dodik predlaze da RS uspostavi sa specijalne odnose sa Crnom Gorom, pozivajuci se pritom na Dejtonski mirovni ugovor, odnosno Ustav BiH.
Bez imalo negiranja ili omalovazavanja ijednog naroda, entiteta, prosperiteta meni se kao legalisti postavlja jedno najobicnije pitanje u cijeloj toj prici...koje je naravno pravne prirode
Imali RS pravo uspostavljanja posebnih paralelnih odnosa sa Crnom Gorom?
Oni koji ne znaju, Ustav BiH u svom clanu III/2.a kaze sljedece:
(a) Entiteti imaju pravo da uspostavljaju posebne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.
Ono sto je meni sada upitno je sljedece.
Kada je Dejton potpisan 1995. godine, Bosna i Hercegovina je imala samo dvije susjedne drzave: R Hrvatsku i Saveznu republiku Jugoslaviju....a danas Bosna i Hercegovina ima 3 susjedne drzave: Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru (o Italiji necu da govorim, jer bi to pretpostavljalo da dole dobijemo otvoreno more sa onim otocicima
Drugi bitan momenat je momenat vezan za presudu Medj. suda pravde koji je rekao da iako je Bosna tuzila SRJ, pa kasnije Srbiju i Crnu Goru, da je Srbija jedini pravni sljednik SRJ i tom smislu rekao da je Srbija odgovorna za krsenje Konvencije za genocid.
Dakle, da li je moguce da u kontekstu medj. prava Crna Gora nije "susjedna drzava" Bosni i Hercegovini u pogledu navedenog clana Ustava BiH koji govori o paralelnim posebnim odnosima.
p.s. naravno, konacni autoritet tumacenja Dejt. mir. sporazuma je jos uvijek OHR..ali mi zadrzavamo pravo razmjene misljenja dok se on ne oglasi
Bez imalo negiranja ili omalovazavanja ijednog naroda, entiteta, prosperiteta meni se kao legalisti postavlja jedno najobicnije pitanje u cijeloj toj prici...koje je naravno pravne prirode
Imali RS pravo uspostavljanja posebnih paralelnih odnosa sa Crnom Gorom?
Oni koji ne znaju, Ustav BiH u svom clanu III/2.a kaze sljedece:
(a) Entiteti imaju pravo da uspostavljaju posebne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.
Ono sto je meni sada upitno je sljedece.
Kada je Dejton potpisan 1995. godine, Bosna i Hercegovina je imala samo dvije susjedne drzave: R Hrvatsku i Saveznu republiku Jugoslaviju....a danas Bosna i Hercegovina ima 3 susjedne drzave: Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru (o Italiji necu da govorim, jer bi to pretpostavljalo da dole dobijemo otvoreno more sa onim otocicima
Drugi bitan momenat je momenat vezan za presudu Medj. suda pravde koji je rekao da iako je Bosna tuzila SRJ, pa kasnije Srbiju i Crnu Goru, da je Srbija jedini pravni sljednik SRJ i tom smislu rekao da je Srbija odgovorna za krsenje Konvencije za genocid.
Dakle, da li je moguce da u kontekstu medj. prava Crna Gora nije "susjedna drzava" Bosni i Hercegovini u pogledu navedenog clana Ustava BiH koji govori o paralelnim posebnim odnosima.
p.s. naravno, konacni autoritet tumacenja Dejt. mir. sporazuma je jos uvijek OHR..ali mi zadrzavamo pravo razmjene misljenja dok se on ne oglasi
- KadSeMrtviProbudimo
#9086 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Šta kažu Ustavi Srbije i Crne Gore, kakav im je državnopravni kontinuitet?
-
dallton
#9087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Problem je što Dodik, pojedini krugovi u DS, a ni dio srpske javnosti sa akademikom Dobricom Ćosićem na čelu ne shvata da je podjela KiM konačno rješenje poslije kog ne bi bilo nikakve kompenzacije teritorija. Podjela znači priznavanje nezavisnog KiM u novim granicama i dizanje ruku od RS, koja može da se poziva na kosovski presedan samo dok se status Kosova ne riješi. Podjelom KiM prestaje da postoji i sama ideja povezivanja RS sa kosovskim problemom - objašnjava Janjić ...
Izjava premijera RS Milorada Dodika da je „podjela Kosova jedino realno održivo rješenje koje bi moglo da bude prihvatljivo i za Srbe i za Albance“ došla je u pogrešno vrijeme i sa pogrešne adrese. To je politički riječnik iz 19. i počeka 20. vijeka kakav ne postoji u savremenom međunarodnom pravu, koje priznaje samo promijene granica u dogovoru svih zainteresovanih strana, što u slučaju Balkana u prvom redu znači dogovor Vašingtona i Moskve - izjavio je Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.
Janjić, piše Danas, smatra da je Dodikov prijedlog podele KiM, bilo da je reč o izjavi koja treba da mu podigne rejting pred izbore u RS ili o novom „probnom balonu“ predsjednika Srbije Borisa Tadića, loš potez, jer je zvanični Beograd već dobio signal da u ovom trenutku za podjelu nisu ni kosovski Albanci, ni Zapad, niti Ruska Federacija.
- Problem je što Dodik, pojedini krugovi u DS, a ni dio srpske javnosti sa akademikom Dobricom Ćosićem na čelu ne shvata da je podjela KiM konačno rješenje poslije kog ne bi bilo nikakve kompenzacije teritorija. Podjela znači priznavanje nezavisnog KiM u novim granicama i dizanje ruku od RS, koja može da se poziva na kosovski presedan samo dok se status Kosova ne reši. Podjelom KiM prestaje da postoji i sama ideja povezivanja RS sa kosovskim problemom - objašnjava Janjić.
On smatra da „Srbija kojoj prijeti dalje teritorijalno raspadanje, ne smije da pristane na podelu KiM“, pogotovo zato što ulazi u „opasnu međunarodnu situaciju i uslovljavanje regionalnom saradnjom“. Prema Janjićevim riječima, podjela KiM nije ni dio novog „evropskog kompromisa“ za Kosovo, koji je nedavno prilikom posjete Beogradu predložio šef francuske diplomatije, jer „Zapad ne želi da narednih 10 do 15 godina zatvori balkansku priču“.
U intervjuu podgoričkom Danu Dodik je, između ostalog, rekao da će Albanci vrlo teško vladati sjeverom Kosova i ocijenio da će u tom djelu uvijek biti nasilja i nestabilnosti i nikad neće biti demokratije. „Da sam u poziciji albanskih rukovodilaca, sjever Kosova bih ponudio za trajni mir i razgraničenje sa Srbijom“, dodao je Dodik i naglasio da „Srbija ne sme dozvoliti da zbog Kosova bude zarobljena još 50 godina“.
- nokia6170
#9088 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Pa Srbija je pravni sljednik drzavne zajednice Srbije i Crne Gore, a DZ SCG je pravni sljednik SRJ.KadSeMrtviProbudimo wrote:Šta kažu Ustavi Srbije i Crne Gore, kakav im je državnopravni kontinuitet?
Crna Gora je, nakon razdruzivanja te zajednice, morala aplicirati za UN clanstvo, a Srbija je nastavila clanstvo po osnovu clanstva SCG, odnosno SRJ iz 2001. godine.
-
privremeni
#9090 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
[*]a) Entiteti imaju pravo da uspostavljaju posebne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.[*]
Ovaj pasus ne ogranicava uspostavljanje posebnih odnosa za neki vremenski period, na stanje u trenutku donosenja istog ili da precizira na bilo koji nacin koji su to susjedi.
Po meni moze, pa da se u medjuvremenu stvori jos 5 novih drzava u susjedstvu.
Druga je stvar da li treba. Meni je zalosna cijela nasa BiH-a politika prema Crnoj Gori. Dukanovicev pokroviteljski stav u odnosu na nase medjuentitetske probleme za povratiti. Kratka pameti.
Ovaj pasus ne ogranicava uspostavljanje posebnih odnosa za neki vremenski period, na stanje u trenutku donosenja istog ili da precizira na bilo koji nacin koji su to susjedi.
Druga je stvar da li treba. Meni je zalosna cijela nasa BiH-a politika prema Crnoj Gori. Dukanovicev pokroviteljski stav u odnosu na nase medjuentitetske probleme za povratiti. Kratka pameti.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#9091 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Ja ne znam zasto Federacija ne potegne to isto pitanje??
U Crnoj Gori ima i pofin broj Bosnjaka, pa i Hrvata, zasto mi ne uspostavimo te ,,specijalne odnose'', ma sta god oni znacili?? 
- nokia6170
#9092 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Zato sto je prvobitno Federacija BiH trebala biti u konfederaciji sa R Hrvatskom. Zato sto je Federacija BiH odustala od specijalnih odnosa sa Hrvatskom. Zato sto su specijalni odnosi samo paravan i pravno uporiste da entiteti, odnosno entitet u skladu sa ustavom glumi "drzavu".A1fa wrote:Ja ne znam zasto Federacija ne potegne to isto pitanje??U Crnoj Gori ima i pofin broj Bosnjaka, pa i Hrvata, zasto mi ne uspostavimo te ,,specijalne odnose'', ma sta god oni znacili??
Kompleks glumljenja drzave ima RS, a ne Federacija BiH. Politika Federacije BiH je da uvijek bude sekundarna u odnosu na drzavu Bosnu i Hercegovinu, a nikako primarna, kao sto to pokusava RS.
- nokia6170
#9093 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Imao sam u vidu i ovo boldirano kao cinjenicu, ali i dalje ostaje dilema.privremeni wrote:[*]a) Entiteti imaju pravo da uspostavljaju posebne paralelne odnose sa susjednim državama, u skladu sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine.[*]
Slican primjer bi mogao posluziti sa recimo clanom u Ustavu BiH koji propisuje da je Evropska konvencija za ljudska prava zajedno sa svojim protokolima nadredjena svim zakonima u BiH. Nakon potpisivanja Dejt. mir. sporazuma doslo do usvajanja novih protokola uz Evropsku konvenciju.
Sad ispada da Bosna i Hercegovina nema potrebu da ratificira nijedan novi protokol uz Evropsku konvenciju nakon njenog prijema 2002. godine u Vijece Evrope, jer u njenom ustavu stoji Evropska konvencija sa svojim protokolima.
p.s. imati na umu da su strane ugovornice Dejt. mir. sporazuma: BiH, Hrvatska i Srbija....a ne Crna Gora i da su sve odredbe bazirane na uspostavljanju prava i obaveza izmedju te tri drzave.
- texel
#9094 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Kako ukrasti cash , zaj.ebati svoj narod i ponovo doci na vlast? Evo par trikova od Mr. DoDicka:
1. Specijalne veze
2. Referendum
3. Tuzbe protiv nekih muslimana
4. Bojkot FTV-a
5. Povlacenje iz BH institucija
6. Uvodjenje Rusa i Srba u ekonomiju
7. Dovodjenje Dzevada Galijasevica u raznorazne emisije na PTPC
8. Odrzati entitetsko glasanje
9. Otjerati strane sudije i tuzioce
10. I jos na kraju koja kocijaska psovka, bacanje BH zastave sa stola, docekivanje ratnih zlocinaca, negiranje genocida i ratnih zlocina, itd..
Nadam se iskreno da ce srpski narod u BiH imati dosta koristi i fajde od ovih FAMOZNIH poteza Mr. DoDicka.. Bar po 50 KM u dzep ili sl..
Cheers
1. Specijalne veze
2. Referendum
4. Bojkot FTV-a
10. I jos na kraju koja kocijaska psovka, bacanje BH zastave sa stola, docekivanje ratnih zlocinaca, negiranje genocida i ratnih zlocina, itd..
Nadam se iskreno da ce srpski narod u BiH imati dosta koristi i fajde od ovih FAMOZNIH poteza Mr. DoDicka.. Bar po 50 KM u dzep ili sl..
Cheers
- Hypo-Alpe-Adria
#9095 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
Svaka čast.texel wrote:Kako ukrasti cash , zaj.ebati svoj narod i ponovo doci na vlast? Evo par trikova od Mr. DoDicka:
1. Specijalne veze
2. Referendum
4. Bojkot FTV-a
Cheers
Trebalo se ovoga svega ovoga sjetiti i pobrojati.
- Maraschino
#9096 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
texel wrote:Kako ukrasti cash , zaj.ebati svoj narod i ponovo doci na vlast? Evo par trikova od Mr. DoDicka:
1. Specijalne veze
2. Referendum
4. Bojkot FTV-a
Cheers
Taman da se narod zabavi sa ovim od 1-10 a dok narod svrsava na njegove poteze, kleptoman mirno u svojoj fotelji smislja sledecu pljacku. Ako tako vole, neka im ga...dok oni ovo skontaju, njega vise biti nece na vlasti a bogami ni sta prodati a samim time ni para.
Sto se tice ovih specijalnih veza...zaokruzuje srpske teritorije ali na jedan drugi nacin nego sto je to cinio Milosevic-Karadzic ali ima jedna stvar, svi ovi njegovi potezi su smisljeni upravo da skrecu paznju sa stvarnih problema, da nekoga isprovocira u Federaciji a sam zna da od toga nema nista. Dok se naivni bakcu njegovim ''biserima'' on vec radi nesto trece. E sada...
- Maraschino
#9097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja bih ovo boldirao...dallton wrote:- Problem je što Dodik, pojedini krugovi u DS, a ni dio srpske javnosti sa akademikom Dobricom Ćosićem na čelu ne shvata da je podjela KiM konačno rješenje poslije kog ne bi bilo nikakve kompenzacije teritorija. Podjela znači priznavanje nezavisnog KiM u novim granicama i dizanje ruku od RS, koja može da se poziva na kosovski presedan samo dok se status Kosova ne riješi. Podjelom KiM prestaje da postoji i sama ideja povezivanja RS sa kosovskim problemom - objašnjava Janjić ...
Izjava premijera RS Milorada Dodika da je „podjela Kosova jedino realno održivo rješenje koje bi moglo da bude prihvatljivo i za Srbe i za Albance“ došla je u pogrešno vrijeme i sa pogrešne adrese. To je politički riječnik iz 19. i počeka 20. vijeka kakav ne postoji u savremenom međunarodnom pravu, koje priznaje samo promijene granica u dogovoru svih zainteresovanih strana, što u slučaju Balkana u prvom redu znači dogovor Vašingtona i Moskve - izjavio je Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.
Janjić, piše Danas, smatra da je Dodikov prijedlog podele KiM, bilo da je reč o izjavi koja treba da mu podigne rejting pred izbore u RS ili o novom „probnom balonu“ predsjednika Srbije Borisa Tadića, loš potez, jer je zvanični Beograd već dobio signal da u ovom trenutku za podjelu nisu ni kosovski Albanci, ni Zapad, niti Ruska Federacija.
- Problem je što Dodik, pojedini krugovi u DS, a ni dio srpske javnosti sa akademikom Dobricom Ćosićem na čelu ne shvata da je podjela KiM konačno rješenje poslije kog ne bi bilo nikakve kompenzacije teritorija. Podjela znači priznavanje nezavisnog KiM u novim granicama i dizanje ruku od RS, koja može da se poziva na kosovski presedan samo dok se status Kosova ne reši. Podjelom KiM prestaje da postoji i sama ideja povezivanja RS sa kosovskim problemom - objašnjava Janjić.
On smatra da „Srbija kojoj prijeti dalje teritorijalno raspadanje, ne smije da pristane na podelu KiM“, pogotovo zato što ulazi u „opasnu međunarodnu situaciju i uslovljavanje regionalnom saradnjom“. Prema Janjićevim riječima, podjela KiM nije ni dio novog „evropskog kompromisa“ za Kosovo, koji je nedavno prilikom posjete Beogradu predložio šef francuske diplomatije, jer „Zapad ne želi da narednih 10 do 15 godina zatvori balkansku priču“.
U intervjuu podgoričkom Danu Dodik je, između ostalog, rekao da će Albanci vrlo teško vladati sjeverom Kosova i ocijenio da će u tom djelu uvijek biti nasilja i nestabilnosti i nikad neće biti demokratije. „Da sam u poziciji albanskih rukovodilaca, sjever Kosova bih ponudio za trajni mir i razgraničenje sa Srbijom“, dodao je Dodik i naglasio da „Srbija ne sme dozvoliti da zbog Kosova bude zarobljena još 50 godina“.
zasto ne ponudis jug srbije da se zaokruzi kosovo i time rijesis stalne tenzije i razgranicenje srbija-kosovo
covjek samo lupa pa lupa, samo skrece paznju na sebe a i sam zna da od toga nema nista...
ovo je doslo iz staba sanu, spc, bia...jer oni su vec probali sa ovim planom ali im je mz jasno rekla da od toga nema nista pa ko vele neka to mlati dodi...
- Hypo-Alpe-Adria
#9098 Re: RS-Crna Gora specijalne veze
He, jebat ga, to je znanje. Uvijek govorim: golemo se staviti na čelo i kućnog savjeta, a ne tamo gdje se gengele dijele. Jebi ti to, ko umije njemu dvije.Maraschino wrote:texel wrote:Kako ukrasti cash , zaj.ebati svoj narod i ponovo doci na vlast? Evo par trikova od Mr. DoDicka:
1. Specijalne veze
2. Referendum
4. Bojkot FTV-a
Cheers
Taman da se narod zabavi sa ovim od 1-10 a dok narod svrsava na njegove poteze, kleptoman mirno u svojoj fotelji smislja sledecu pljacku. Ako tako vole, neka im ga...dok oni ovo skontaju, njega vise biti nece na vlasti a bogami ni sta prodati a samim time ni para.
Sto se tice ovih specijalnih veza...zaokruzuje srpske teritorije ali na jedan drugi nacin nego sto je to cinio Milosevic-Karadzic ali ima jedna stvar, svi ovi njegovi potezi su smisljeni upravo da skrecu paznju sa stvarnih problema, da nekoga isprovocira u Federaciji a sam zna da od toga nema nista. Dok se naivni bakcu njegovim ''biserima'' on vec radi nesto trece. E sada...
Svejedno, ja bih volio biti u njegovoj koži, nego u bilo čijoj od ovih mazluma u politici..... pa barem mjesec dana.
Ne bi mi trebalo više, sve bi životne probleme praunuka riješio, i još bi me se sjećali.
-
dallton
#9099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ma dobro oni prijete stalnim nasiljem na sjeveru kosova, znaci rade na tome da se situacija ne smiri - al s obzirom da su s druge strane albanci koji bas nisu dobrodusni prema srbima, a tu je i mz koja moze i zazmiriti na svasta nesto, ne bi ja rekao da ce to nasilje kojim srbi prijete na kosovu dugo trajati
-
kost_u_grlu
#9100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nasilje je minimalno sad na Kosovu, tu i tamo sporadicni incidenti ali toga u buducnosti nece biti.dallton wrote:ma dobro oni prijete stalnim nasiljem na sjeveru kosova, znaci rade na tome da se situacija ne smiri - al s obzirom da su s druge strane albanci koji bas nisu dobrodusni prema srbima, a tu je i mz koja moze i zazmiriti na svasta nesto, ne bi ja rekao da ce to nasilje kojim srbi prijete na kosovu dugo trajati
Ali ono sto ce sigurno biti je postojanje paralelnih institucija, Srbi na severu nece prihvatiti Pristinu i to ce trajati dobar niz godina.
Na kraju ce se opet sesti za pregovaracki sto i naci neki kompromis. Kosovo bez amina Srbije ne moze postati normalna drzava, clanica UN, saveta evrope, njihovi sportisti ne mogu ucestvovati na medjunarodnim takmicenjima...
I Pristini je u interesu normalizacija odnosa i dogovor sa Beogradom, dobrim delom svoje granice, ekonomskom i energetskom strukturom su naslonjeni na Srbiju i bez saradnje ne mogu ocekivati nikakav razvoj.
Dodik samo pusta probne balone, mislim da ta ideja o konacnoj podeli i nije losa stvar, ali o njoj se nece pricati jos neko vreme, bar do presude medjunarodnog suda.