Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
spreca

#68301 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

muha_sa wrote:
bosan wrote:Ja ne znam koji mi to jebeni Ustav imamo kad u njemu ne stoji da negator , neprijatelj , rusitelj jednom rijeci izdajnik
drzave ne moze biti na njenom celu . Kakvu zakletvu daju kad preuzimaju mjesto u predsjednistvu ? Ima li sud koji moze sankcionisati rusitelje drzave i rusitelje Dejtonskog sporazuma ? Postoji li pravni put da se svim zlikovcima stane na put ?
U Dejtonu je osim što je zaustavljeno dalje ubijanje ovoj državi navucena ludjacka košulja--bar je to jasno

al je tu Dodik, ako je on ne skine niko nece

što reko zavrzlama--rahat patnja pa kom obojci kom opanci
ili do prvog transa MMFa koji ce SDA-Bakir objerucke potpisati da bi spasio ljubav svog zivota Dodika.....sta god da bude Bakir ce biti zadovoljan svojim kalifatom/KS .....ukoliko ga narod ne objesi na banderu a naoro je za to
cadburry

#68302 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cadburry »

hAZNADAR wrote:
cadburry wrote:
hAZNADAR wrote:
Pa upravo ako drzava definitivno prestane funkcionisati i dodje do totalnog politickog haosa bez drzavne vlasti i institucija,... to ti je sasvim dovoljan alarm i u Briselu i Washingtonu.

Niko bolje ne moze srusiti dejtonsko uredjenje no sami separatisti, ovdje Dodik,.. BiH se ne moze rasturiti zastalno i da tako ostane,... mislim ocekujes li stvarno nove drzavice ili prekrajanja granica,....

BiH se samo moze na neki drugi nacin sastaviti. A da bi do toga doslo - mora stari sistem da pukne i pokaze svoju neucinkovistost.

Probosanske snage bolje da bez aminovanja puste budale da rasturaju sistem umjesto da ga spasavaju.
Danas ni tri srebrenicka genocida ne bi probudila ni Washington (kojim upravlja Trump) ni Brisel (vodjen junkerskim catama, okrenut svojim problemima, bez koncenzusa svih clanica o bilo cemu), a kamoli Dodikovo nosanje zastave. A podrska Moskve Dodiku moze djelovati samo kao jako sredstvo za jos dublji san i Brisela i Washingtona.
Varas se,... Dejton je cedo jedne diplomatije,.. a ruska podrska,... mislim sta? Sta to Rusi mogu uraditi u odmazdu ako se zakine RS na neki nacin i jos koja nadleznost ode? I to bas da im je toliko stalo za komadicem daleke drzave?

Tek kada BiH prestane funkcionisati, pukne,... na drzavnoj razini, ono totalna blokada svega,... to je ipak dovoljan razlog. Jedan svjetski rat je tu poceo i jedino tu u Evropi NATO Strike-ovao - naravno da niko ne zeli paliti novu vatru.

Ono sto Dodik pokusava je betoniranje i definisanje Federacije. Jer time se bolje betonira i RS. Do sada je bila praksa da Bosnjacima i Hrvatima nije stalo do Federacije sto se ocituje i na zastavi - ono hebe nam se, moze i drzavna. Ovako ce dovesti sve u situaciju da se mora naci neka zastava Federacije a time ujedno i bolje definise entitetska struktura zemlje. Pa da vidimo ko ce na to pasti.
Evo jedno kontra pitanje: Sta da RS sutra proglasi nezavisnost i postavi granične prelaze na današnje granice RS-a (a onda krene i dalje sa pasošima RS-a, ministarstvom vanjskih poslova, prikupljanjem PDV-a itd itd)? Jel mislis da ce NATO doci da bombarduje RS? Jel mislis da ce neke samoorganizovane patriote iz Zenice moci to strusiti? Jel mislis da ce nasa policija krenuti da "oslobađa" Banjaluku? Jel misliš da su SIPA i Oružane snage, koji bi se raspali na 3 dijela u par sati, garant bilo čega?

Ne kažem ja da bi RS dobila bilo kakvo međunarodno priznanje, ali bi imala status Nagorno-Karabaha, Transnjistrije, Južne Osetije, Abhazije, Donetsk republike...
scarface32

#68303 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by scarface32 »

hAZNADAR wrote:
video wrote:Kae moRe jedna zastava a ne dvije.
Pa ko ce znati koja je ostala, drzavna il FBiH :lol:

Sda ako popusti i milimetar, jebali su se za vijek vijekova.
Tek se ovo zamuhalo, svega ce ovdje da bude.
I da, ja rekoh da ce dzihad Dzafer biti jeben igrac u presjednistvu, zakone zna u malom prstu. Rihjobradi bi samo kolutao ocima. :-)
A komso se samo smije, crče od smijeha
Ide na to da se konacno napravi zastava Federacije. I time dva entiteta nastupaju kao unija dvije drzave.

Covic, HDZ u nezgodnoj situaciji. Definisu li bolje status Federacije i zastavu - to defakto priznaju kao jedini svoj politicki okvir i Komsic im je tu default, nista od treceg.
A opet moraju Milu gurati u svemu. :lol:

E bas je po zastavama je unija dvije drzave?Ko eto do sada nije bila, pa se pametni sjetili da nadmudre. mrzim mileta ali im je sukno. izgleda mile vise zna nego citava sda
video

#68304 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by video »

hAZNADAR wrote:

I da, ja rekoh da ce dzihad Dzafer biti jeben igrac u presjednistvu, zakone zna u malom prstu. Rihjobradi bi samo kolutao ocima. :-)
Ide na to da se konacno napravi zastava Federacije. I time dva entiteta nastupaju kao unija dvije drzave.

Covic, HDZ u nezgodnoj situaciji. Definisu li bolje status Federacije i zastavu - to defakto priznaju kao jedini svoj politicki okvir i Komsic im je tu default, nista od treceg.
Ma stozernik na pusi na kraju, kako god se stvari budu desavale.
A dokle se ide sa lazima i mitomanijom, moze se vidjeti i u ovom primjeru

https://faktor.ba/vijest/televizija-nov ... 3bY71aIeXI
scarface32

#68305 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by scarface32 »

Iskreno ni ja ne znam sto ce im dvije drzavne zastave? U cemu je fazon?
video

#68306 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by video »

scarface32 wrote:
hAZNADAR wrote:

E bas je po zastavama je unija dvije drzave?Ko eto do sada nije bila, pa se pametni sjetili da nadmudre. mrzim mileta ali im je sukno. izgleda mile vise zna nego citava sda

Jes, jes, suknO im je do balcaka :D

Eto mu sad zastava pa nek se ogrne šnjom umjesto vlasti, mmf i svega sto donosi drzavni nivo.
Ovako ce sds biti duuuugo u vlasti a ovaj rudonja ce da eksplodira
video

#68307 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by video »

scarface32 wrote:Iskreno ni ja ne znam sto ce im dvije drzavne zastave? U cemu je fazon?
Kad izadjes iz salona zatvori vrata, puse, ubi propuh!
Juliuscezar

#68308 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Juliuscezar »

scarface32 wrote:Iskreno ni ja ne znam sto ce im dvije drzavne zastave? U cemu je fazon?
u estetici
archi_a

#68309 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

It_is_a_Leclerc wrote:
cadburry wrote:Da u SDA ima imalo pameti i drzavotvornosti, izasli bi i javno rekli da, sto se njih tice, Vijece ministara BiH moze jos 4 godine nastaviti raditi u ovom sastavu, sa Denisom Zvizdicem na celu i sa Sarovicem i Mekticem u njenom sastavu.
Pa kako to da učine kad su glasanjem da 4. delegat u Domu naroda bude D.Majkić, a ne M. Ivanić eliminisali svaku mogućnost da se vlast napravi bez SNSD-a.
Oni svojim glasom u pi si-ju nisu mogli uticati da M. IVANIĆ uđe u Dom Naroda, ali bi da su se stavili na tu stranu izgubili poziciju u pi si-ju. Spin SDP-a.
archi_a

#68310 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

cadburry wrote:
Evo jedno kontra pitanje: Sta da RS sutra proglasi nezavisnost i postavi granične prelaze na današnje granice RS-a (a onda krene i dalje sa pasošima RS-a, ministarstvom vanjskih poslova, prikupljanjem PDV-a itd itd)? Jel mislis da ce NATO doci da bombarduje RS? Jel mislis da ce neke samoorganizovane patriote iz Zenice moci to strusiti? Jel mislis da ce nasa policija krenuti da "oslobađa" Banjaluku? Jel misliš da su SIPA i Oružane snage, koji bi se raspali na 3 dijela u par sati, garant bilo čega?

Ne kažem ja da bi RS dobila bilo kakvo međunarodno priznanje, ali bi imala status Nagorno-Karabaha, Transnjistrije, Južne Osetije, Abhazije, Donetsk republike...
Može još jedno kontra pitanje? Zašto to ne urade, vole Bosnu i Hercegovinu, čekaju momenat, sad im lijeno sutra će, neće sad namjerno, već kad oni budu htjeli? Ne razumijem :D
Mali_Vuk

#68311 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mali_Vuk »

Neće jer nam je Mile dao još jednu šansu. On će još jednom, siurno zadnji put, pokušati ovu kukavelj odvesti u EU

Ako ga i ovaj put iznevjerimo i budemo opstruisali u njegovim nastojanjima, to će biti kraj
Mali_Vuk

#68312 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mali_Vuk »

A dobar je ovaj što misli da su danas tako jednostavna na divlje i samovoljna mijenjanja granica, kako se kome ćefne :lol:

Ono kad sam sebe lažeš :roll:
p206

#68313 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

ja ne znam kako ovi političari u SA ne znaju izaći na kraj sa njim...to je najjednostavnije moguće
generiše krizu i onda ponudi rješenje koje njemu odgovara
odgovor na to bi trebalo biti isti, prvo ga ignorisati totalno u svim prijedlozima i zahtjevima sa jednostavnim odgovorom da postoji zakon koji je to regulisao prije 10 godina, praviti se lud jedostavno.. , i druga stvar uputiti ustavnom sudu zahtjev za promjenom zastave rsa jer ne predstavlja druga dva naroda.. samo prebaciš lopticu i generišeš mu krizu, da se ima čime zajebavati
Leverage

#68314 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Leverage »

Ustavni sud BiH već je presudio na temu zastave RS-a.

A što se tiče ove "krize", sve će ostati isto kao što je i sada.
p206

#68315 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

Leverage wrote:Ustavni sud BiH već je presudio na temu zastave RS-a.

onda mu nađeš nešto drugo.. nije da nema tema..
malo akcije, da nije dosadno...
isto tako naći nekog anonimusa (nestranački bla bla faktor) koji ce ga tužiti svaki put kad prekrši neki zakon..
ja bih ga vrati u defanzivu, branio bi se ko Mourinho
ali ne znaju ovi tokmaci kako sa govedom
bosan

#68316 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bosan »

p206 wrote:
Leverage wrote:Ustavni sud BiH već je presudio na temu zastave RS-a.

onda mu nađeš nešto drugo.. nije da nema tema..
malo akcije, da nije dosadno...
isto tako naći nekog anonimusa (nestranački bla bla faktor) koji ce ga tužiti svaki put kad prekrši neki zakon..
ja bih ga vrati u defanzivu, branio bi se ko Mourinho
ali ne znaju ovi tokmaci kako sa govedom
Mozda da angazujemo Seselja , nema boljeg od njeg :D :D A i rodjeni je Sarajlija :D :D
moa

#68317 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

p206 wrote:ja ne znam kako ovi političari u SA ne znaju izaći na kraj sa njim...to je najjednostavnije moguće
generiše krizu i onda ponudi rješenje koje njemu odgovara
odgovor na to bi trebalo biti isti, prvo ga ignorisati totalno u svim prijedlozima i zahtjevima sa jednostavnim odgovorom da postoji zakon koji je to regulisao prije 10 godina, praviti se lud jedostavno.. , i druga stvar uputiti ustavnom sudu zahtjev za promjenom zastave rsa jer ne predstavlja druga dva naroda.. samo prebaciš lopticu i generišeš mu krizu, da se ima čime zajebavati
da se vratimo na ustav iz 92 to je mozda bolja tema. 92 u BiH je odrzan referendum o samostalnosti i nezaviznosti i kraj price. Ovaj deyton nije izglasan referendumom. Sve ostalo sto se ne moze usaglasiti uzima se iz Ustava RBiH.
Maraschino

#68318 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
spreca wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodikov ... /181211098

Samo da kazem da su novinari iz Federacije trebali bojkotovati pres konferenciju i otici......i da jos kaazem ovo da hebem mater novinarima iz federacije ukoliko opet nekad ponovi ovo i pristanu na ovakvu podjelu ucestvuju na presici...treba govno ignorisati ....to bi sami novinari morali organizovati bojkot Laktaskog goveda
:thumbup:
:thumbup: :thumbup:

ovo treba prvo uraditi iako on to i prizeljkuje.
ovo nema ni u bjelorusiji. ako novinari iz genocidnog brloga nisu solidarni sa kolegama, onda su isti kao i djikan.
bh.tornjak

#68319 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

MarshalDodik wrote:Image
Fino, kulturno, odmjereno, legalno, legitimno, tu je i vlastorucni potpis...
vidjaj pecata i grba na njemu.... :shock: :shock: :shock:

nemerem bilivit....sta su mu podmetnuli :twisted:
precednice....vrhovni komadante....armijski zastavnice....ukidaj ta pecat
KB9

#68320 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KB9 »

mudzahedinska bagra fotosopirala pecat

MAKNI BAGRO OD VODJE!
L u c i f e r

#68321 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

RS je tumor BiH.
Agresivno zlocudni.
Ili ili.
Maraschino

#68322 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

MarshalDodik wrote: Kroz igru rijeci i interpretaciju, Mile se uhvatio (ili barem misli da se uhvatio) za nesto pa sad to pokusava iskoristi u svoju korist.Ok, vec vidjeno u BiH.

Sad, da li postoji zakon koji govori da tamo u onoj sali moraju biti dvije identicne zastave ili minimalno/ maksmialno dvije ili nije precizirano ?
Odnosno, da li bi sutra bila validna,regularna, legalna, legitimna... sjednica Predsjednistva ako bi tamo stajala samo jedna drzavna zastava?
Pedja Petrol, jesi to ti. :D

narodna-skupstina-republike-srpske-t151752.html

On prvi put spominje dvije zastave i tumaci ih na svoj nacin. I da su tri on bi isto tvrdio.
Prvi put kaze da mu jedna zastava ne bi smatala sto znaci da se polako povlaci iz ove price ili je neko trazio sluzbeno izjavu od njega sto je vec trebalo da uradi.
swanfilter

#68323 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

A, ta druga je?
Maraschino

#68324 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

cadburry wrote:

Gdje bi izasao sa tom policijom u BD?
Maraschino

#68325 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

bh.tornjak wrote:
MarshalDodik wrote: Fino, kulturno, odmjereno, legalno, legitimno, tu je i vlastorucni potpis...
vidjaj pecata i grba na njemu.... :shock: :shock: :shock:

nemerem bilivit....sta su mu podmetnuli :twisted:
precednice....vrhovni komadante....armijski zastavnice....ukidaj ta pecat
juce pismo poslato sa nijetom da danas nece biti sijednice. planirano.
Locked