Milorad Dodik ALL ABOUT
-
polacijela
#67651 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta je tačno po Zakonu o zastavi sankcija za kršenje Zakona?
- horkesh
#67652 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Novčana, uz mogućnost oduzimanja zastavepolacijela wrote:Šta je tačno po Zakonu o zastavi sankcija za kršenje Zakona?
1. u iznosu od 1.500 KM do 7.500 KM organ vlasti, privredno društvo ili drugo pravno
lice,
2. u iznosu od 300 KM do 750 KM odgovorno lice u organu vlasti, privrednom društvu ili
drugom pravnom licu,
3. u iznosu od 300 KM do 750 KM lice koje samostalno obavlja privrednu djelatnost,
4. u iznosu od 100 KM do 400 KM građanin.
Počiniocu prekršaja iz stava 1. ovog člana može se izreći i zaštitna mjera oduzimanja
predmeta kojim je izvršen prekršaj.
- AmiĐa_Idriz
#67653 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ima da oni njemu dadnu tih 7k
- Maraschino
#67654 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa nije valjda samo to.horkesh wrote:Novčana, uz mogućnost oduzimanja zastavepolacijela wrote:Šta je tačno po Zakonu o zastavi sankcija za kršenje Zakona?![]()
![]()
![]()
1. u iznosu od 1.500 KM do 7.500 KM organ vlasti, privredno društvo ili drugo pravno
lice,
2. u iznosu od 300 KM do 750 KM odgovorno lice u organu vlasti, privrednom društvu ili
drugom pravnom licu,
3. u iznosu od 300 KM do 750 KM lice koje samostalno obavlja privrednu djelatnost,
4. u iznosu od 100 KM do 400 KM građanin.
Počiniocu prekršaja iz stava 1. ovog člana može se izreći i zaštitna mjera oduzimanja
predmeta kojim je izvršen prekršaj.
Mozes misliti da je za kradju 100 maraka pa lopov stalno krade i placa kaznu. U ovom slucaju ima i simbolike a ima i ona ''povratnik u vrsenju djela''.
- SaraFina
#67655 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Treba ljiljane okačiti na svako moguće mjesto. Da crkne laktaško govedo.
I ispred one zgradurine u B.L takodjer.
-
megaman4
#67656 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
SaraFina wrote:Treba ljiljane okačiti na svako moguće mjesto. Da crkne laktaško govedo.
Iz inata raditi ono sto Dodika nervira. Neko ce morati prvi popustiti. Pitanje je ko ce to biti?
- Maraschino
#67657 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kada je Silajdzic nazivao stvari pravim imenom a time iritirao Dodika, prvo je popljuvan od nas.megaman4 wrote:SaraFina wrote:Treba ljiljane okačiti na svako moguće mjesto. Da crkne laktaško govedo.
I ispred one zgradurine u B.L takodjer.![]()
Iz inata raditi ono sto Dodika nervira. Neko ce morati prvi popustiti. Pitanje je ko ce to biti?
Hoce li i jedan Srbin reci da je ovo krsenje zakona?
- General War
#67658 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Počela igranka u Predsjedništvu
- Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović osuđuju postupak postavljanja zastave RS prilikom današnje ceremonije na kojoj je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Đorđevića“Isticanje bilo koje druge zastave iz Bosne i Hercegovine zajedno sa zastavom Bosne i Hercegovine prilikom zvaničnih međunarodnih posjeta na kojima Bosna i Hercegovina učestvuje ili je predstavljena, direktno je kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine. S obzirom da predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora u Bosni i Hercegovini prima u ime Predsjedništva, u konkretnom slučaju prekršen je član 5. stav 2. u vezi sa stavom 1. e) Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
U saopštenju stoji da su uprkos jasnim prethodnim upozorenjima, predstavnici Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika ušli su u Svečani salon i na već pripremljenu postavku, koju je postavila Služba za protokol i ceremonijal u skladu sa ranije utvrđenom praksom i Zakonom o zastavi Bosne i Hercegovine, neovlašteno dodali zastavu RS pored zastave Bosne i Hercegovine, time svjesno kršeći Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine.
“Kabineti članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića su od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatražili da o ovom događaju sačine službenu zabilješku, nakon čega će biti poduzete sve neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine”, navedeno je u saopštenju.
Dodik se danas u zgradi Predsjedništva sastao i novoimenovanim ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem, koji je uručio akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u zgradi u kojoj je po pored zastave BiH bila istaknuta i zastava Republike Srpske.
- Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović osuđuju postupak postavljanja zastave RS prilikom današnje ceremonije na kojoj je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Đorđevića“Isticanje bilo koje druge zastave iz Bosne i Hercegovine zajedno sa zastavom Bosne i Hercegovine prilikom zvaničnih međunarodnih posjeta na kojima Bosna i Hercegovina učestvuje ili je predstavljena, direktno je kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine. S obzirom da predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora u Bosni i Hercegovini prima u ime Predsjedništva, u konkretnom slučaju prekršen je član 5. stav 2. u vezi sa stavom 1. e) Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
U saopštenju stoji da su uprkos jasnim prethodnim upozorenjima, predstavnici Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika ušli su u Svečani salon i na već pripremljenu postavku, koju je postavila Služba za protokol i ceremonijal u skladu sa ranije utvrđenom praksom i Zakonom o zastavi Bosne i Hercegovine, neovlašteno dodali zastavu RS pored zastave Bosne i Hercegovine, time svjesno kršeći Zakon o zastavi Bosne i Hercegovine.
“Kabineti članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića su od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatražili da o ovom događaju sačine službenu zabilješku, nakon čega će biti poduzete sve neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine”, navedeno je u saopštenju.
Dodik se danas u zgradi Predsjedništva sastao i novoimenovanim ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem, koji je uručio akreditivno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u zgradi u kojoj je po pored zastave BiH bila istaknuta i zastava Republike Srpske.
- General War
#67659 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zavisi gdje trazis:Maraschino wrote: Hoce li i jedan Srbin reci da je ovo krsenje zakona?
[Neka bas mi drago ali cemo se ujedati za g...cu samo polako kad svet kaze e sad je dosta nema vise entiteta.Ko ce onda da stane na crtu to je samo prkos i provokacije.
itd, itd...KOJA JE NEVIĐENA BUDALA OVAJ PINOKIO... KADA DOĐE SLEDEĆI PREDSJEDAVAJUĆI ON IMA DA STAVI ZASTAVU OPŠTINE, KANTONA I FEDERACIJE I TAKO U KRUG SVE DOK NE DOĐE ONAJ "ŠUMAR" PREKO BARE I SVE PORAVNA... STVARNO POLITIČKI IDIOT !!!
-
L u c i f e r
#67660 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Igraci se zagrijavajuvideo wrote:Jel ovo pocinje drugo poluvrijeme![]()
A i pauza je i trajala zaprepascujuce predugo
- spreca
#67661 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Govedo nas svjesno i sa namjerom gura u konflikt...ovo se mora zaustaviti inace nece na dobro izaci
- General War
#67662 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma vise i to da vidimo..kad je bal nek i hala gorispreca wrote:Govedo nas svjesno i sa namjerom gura u konflikt...ovo se mora zaustaviti inace nece na dobro izaci
- Acid25
#67663 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nakon današnje izjave Džihad Džafera da će tzv. BiH biti a šumske neće, džihadisti su uklonili zastavu državetine.
Navodno je naređenje došlo direktno iz jedne ambasade.
Ovo je napad na Guardiana i objava rata narodu šumske. Banda pederacijska. Pljuc.
Navodno je naređenje došlo direktno iz jedne ambasade.
Ovo je napad na Guardiana i objava rata narodu šumske. Banda pederacijska. Pljuc.
Uklonjena zastava RS-a ispred Kabineta Milorada Dodika
- General War
#67664 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa u picku materinuDodik odgovorio DonalduTrampu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je kazao da je odgovorio američkom predsjedniku Donaldu Trampu na čestitku povodom Dana državnosti BiH i da ga je obavijestio da to nije praznik BiH kako se predstavlja.
Od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država sam dobio čestitku za Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Ja sam mu odgovorio na tu čestitku i poslao sam mu pismo koje je već otišlo. Rekao sam mu da to nije moj dan, kao ni Srba. Kao što nikada nije ni bio. To je stvar spekulacija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i da nije obaviješten da Bosna i Hercegovina nema svoj dan državnosti", kazao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je održao u Istočnom Sarajevu.
Dodik je dalje naveo da je Trampa obavijestio i to da mogu govoriti o evro integracijama, ali ne i integracijama u NATO.
"Odluka o pristupanju u NATO nikada nije donešena. To je laž da je donešena. Pitajte američku ambasadorku. Ona neće biti ni donešena. Srpski narod nema pvojerenje u NATO. Mi smo povrijeđeni i pogođeni bombama NATO-a".
Komentarišući pismo koje je dobio od Trampa, on je rekao da na pismo gleda, bez obzira što se ne slaže sa sadržajem, kao početak uspješne komunikacije.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.
"Uvaženi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u ime američkog naroda, izražavam iskrene i najbolje želje vama i građanima Bosne i Hercegovine povodom proslave Dana državnosti 25. novembra. Sjedinjene Države su posvećene čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i podršci njenom suverenetitetu i teritorijalnom integritetu. Nastavićemo davati podršku aspiracijama vaše zemlje ka evroatlanskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Sjedinjene Države ostaju opredijeljene da rade sa novim vlastima, kada budu formirane, na nastavku provođenja reformi koje su neophodne za napredovanje Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu."
Na kraju pisma, kako su prenijele agencije, predsjednik SAD navodi da se pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u njihovom obilježavanju Dana državnosti i da se raduje jačanju odnosa dviju država u godinama koje dolaze.
BN TV
- Acid25
#67665 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bakirove horde zla slave uklanjanje zastave.

- Billy The Pljuc
#67666 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne ka'e se tako drug, veli se i ispravno je: Kad je bal, nek se i princeza hebe.General War wrote:Ma vise i to da vidimo..kad je bal nek i hala gorispreca wrote:Govedo nas svjesno i sa namjerom gura u konflikt...ovo se mora zaustaviti inace nece na dobro izaci
- Maraschino
#67667 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kuvac je on ista napisao.General War wrote:Pa u picku materinuDodik odgovorio DonalduTrampu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je kazao da je odgovorio američkom predsjedniku Donaldu Trampu na čestitku povodom Dana državnosti BiH i da ga je obavijestio da to nije praznik BiH kako se predstavlja.
Od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država sam dobio čestitku za Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Ja sam mu odgovorio na tu čestitku i poslao sam mu pismo koje je već otišlo. Rekao sam mu da to nije moj dan, kao ni Srba. Kao što nikada nije ni bio. To je stvar spekulacija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i da nije obaviješten da Bosna i Hercegovina nema svoj dan državnosti", kazao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je održao u Istočnom Sarajevu.
Dodik je dalje naveo da je Trampa obavijestio i to da mogu govoriti o evro integracijama, ali ne i integracijama u NATO.
"Odluka o pristupanju u NATO nikada nije donešena. To je laž da je donešena. Pitajte američku ambasadorku. Ona neće biti ni donešena. Srpski narod nema pvojerenje u NATO. Mi smo povrijeđeni i pogođeni bombama NATO-a".
Komentarišući pismo koje je dobio od Trampa, on je rekao da na pismo gleda, bez obzira što se ne slaže sa sadržajem, kao početak uspješne komunikacije.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.
"Uvaženi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u ime američkog naroda, izražavam iskrene i najbolje želje vama i građanima Bosne i Hercegovine povodom proslave Dana državnosti 25. novembra. Sjedinjene Države su posvećene čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i podršci njenom suverenetitetu i teritorijalnom integritetu. Nastavićemo davati podršku aspiracijama vaše zemlje ka evroatlanskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Sjedinjene Države ostaju opredijeljene da rade sa novim vlastima, kada budu formirane, na nastavku provođenja reformi koje su neophodne za napredovanje Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu."
Na kraju pisma, kako su prenijele agencije, predsjednik SAD navodi da se pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u njihovom obilježavanju Dana državnosti i da se raduje jačanju odnosa dviju država u godinama koje dolaze.
BN TV
- General War
#67668 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

VS

Ali je steta napravljena...
- General War
#67670 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Napisao je kao predsjedni predsjednistva...pisao je i kad je bio predsjednik mjesne zajednice PC...sad moze direkt slati, e sad hoce li ambasador proslijediti to je pitanje...Maraschino wrote:Kuvac je on ista napisao.General War wrote:Pa u picku materinuDodik odgovorio DonalduTrampu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BN TV
- Acid25
#67671 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
House wrote:skandal!
- General War
#67672 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta sam re'ko
Propast Deutsche Banka
Trump je Dodika dodatno iznervirao jer mu je u pismu poželio napredak BiH na euroatlantskom putu, a Dodik je, kako sam tvrdi, i na to odgovorio porukom kako se američki predsjednik preračunao jer je zaboravio da u RS-u ne žele da BiH postane članicom NATO-a.
"Odluka (o ulasku) u NATO nije donesena. Mi smo povrijeđeni i bombama pogođeni i Srbima će trebati desetljeća da podnesu činjenicu da ih je NATO bombardirao", kazao je Dodik.
Novinarima je iznio i tvrdnju koja po svemu podsjeća na "alternativne činjenice", kazavši da je najmoćnija njemačka banka Deutsche Bank praktično pred propašću i prijeti joj sudbina američke investicijske banke Lehman Brothers koja je bankrotirala 2008. što je izavalo recesijski val od kojega se svijet godinama oporavljao.
Dodik je to izjavio predstvaljajući svoj konfuzni paket mjera koje bi pomogle gospodarski oporavak ustvrdivši da Središnja banka BiH ne bi trebala držati svoje valutne depozite u Deutsche Bank nego bi ih trebala povući u BiH i njima otkupljivati vrijednosnice koje bi izdavali eniteti.
- horkesh
#67673 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma joooj, da hoće proslijediti... Trump ima osjetljivost malog djeteta, ako mu ne tepaš i ne tetošiš ga, odmah ide reakcija.General War wrote: Napisao je kao predsjedni predsjednistva...pisao je i kad je bio predsjednik mjesne zajednice PC...sad moze direkt slati, e sad hoce li ambasador proslijediti to je pitanje...
Još u ovom slučaju nije Mile prozvao ni SAD ni Cormackovu, nego baš direktno Trumpa. Ljepota
- General War
#67674 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
horkesh wrote:Ma joooj, da hoće proslijediti... Trump ima osjetljivost malog djeteta, ako mu ne tepaš i ne tetošiš ga, odmah ide reakcija.General War wrote: Napisao je kao predsjedni predsjednistva...pisao je i kad je bio predsjednik mjesne zajednice PC...sad moze direkt slati, e sad hoce li ambasador proslijediti to je pitanje...
Još u ovom slučaju nije Mile prozvao ni SAD ni Cormackovu, nego baš direktno Trumpa. Ljepota
'ta ce Kormakova i odlazeca administracija...ovo je prepoucavanje Baja protiv Baje
- General War
#67675 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Opppaa, Dzafer beg hoce da dize janjicare
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović osudio je večeras izjave koje je posljednjih nekoliko dana izrekao predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik, kao i postupak postavljanja zastave bh. entiteta Republika Srpska prilikom današnje ceremonije predaje akreditivnih pisama u zgradi Predsjedništva BiH.
Na izvanrednoj konferenciji za novinare Džaferović je pozvao na razumno ponašanje, na poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma u cjelini.
– Ako se Dodik, i politike slične toj politici, nastave ovako ponašati doći će u pitanje Dejton. Tad dolazi u pitanje sve. Jedino neće biti dovedena u pitanje država Bosna i Hercegovina. Ona je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma – naglasio je.
Dejton se, kaže, mora provoditi kao paket. Bilo koje pitanje da se pokuša izvući i samostalno posmatrati, narušava Dejtonski mirovni sporazum, ‘narušava Dejtonsku ravnotežu i onda se sve dovodi u pitanje’.
– Dio Dejtona su i entiteti i stranci sudije u Ustavnom sudu i visoko predstavnik. Sve je to Dejton – naglasio je.
Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović kazao je večeras i to da je od Sekretarijata i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatraženo da se o današnjoj ceremoniju predaje akreditivnih pisama sačini službena zabilješka, nakon čega će biti poduzete neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine.