Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
SmokingMan

#67476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

Što bi se reklo,ko po načertaniju.Samo još da pošalju malo sposobnije izaslanike i to je to,pa za 50 godina se može desiti da po Sarajevu gotovo nećeš ništa moći čuti o opsadi ovoga grada.Tragično koliko smo mi skloni kompomisima,tragičnije je što pokušavamo da podilazimo onima koji su izvršili otovrenu agresiju na BIH.Zauzvrat,u znak zahvalnosti,od njih smo dobili da i danas dan otvoreno,pa i u Sajarevu,negiraju suverenitet ove države,umanjuju i obezvirijeđuju žrtve.ali eto.Tragedija opet leži u nama samima,zato što smo takvi,nesigurni u sebe...
AmiĐa_Idriz

#67477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AmiĐa_Idriz »

vatrogasac wrote:
Većina ozbiljnih analitičara tvrdi da je danas Šefik dominirao u odnosu na Dodika i da mu je poslao jasne poruke kako je vrijeme da se Dodik uozbilji uzimajući u obzir gdje je ušao.
Ja sam čuo samo SDA kmečavu priču o uspostavi vlasti.
muha_sa

#67478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

SmokingMan wrote:Što bi se reklo,ko po načertaniju.Samo još da pošalju malo sposobnije izaslanike i to je to,pa za 50 godina se može desiti da po Sarajevu gotovo nećeš ništa moći čuti o opsadi ovoga grada.Tragično koliko smo mi skloni kompomisima,tragičnije je što pokušavamo da podilazimo onima koji su izvršili otovrenu agresiju na BIH.Zauzvrat,u znak zahvalnosti,od njih smo dobili da i danas dan otvoreno,pa i u Sajarevu,negiraju suverenitet ove države,umanjuju i obezvirijeđuju žrtve.ali eto.Tragedija opet leži u nama samima,zato što smo takvi,nesigurni u sebe...
:thumbup:
vatrogasac

#67479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

elcaliente wrote:@vatrogasac
Jeli ti stvarno vjerujes da je Mico njega uopste slusao a i da je nesto cuo vjerovatno nemari uopste za to, niti njega zanima respekt prema instituciji gdje je usao.
Ovo u predsjednistvu ce da bude one man show sljedecih 8 godina pa ce onda Mico da postane predsjedavajuci vijeca ministar i onda ce tamo da puca cvoke u dva mandata.
Mile je '59. godište. Planira li on u penziju ili umirati?
vatrogasac

#67480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

AmiĐa_Idriz wrote:
vatrogasac wrote:
Većina ozbiljnih analitičara tvrdi da je danas Šefik dominirao u odnosu na Dodika i da mu je poslao jasne poruke kako je vrijeme da se Dodik uozbilji uzimajući u obzir gdje je ušao.
Ja sam čuo samo SDA kmečavu priču o uspostavi vlasti.
Bilo je te priče par minuta od deset, ali ostalo vrlo dobro osmišljeno i adresirano.
GandalfSivi

#67481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

escobar__ wrote:
Awakened wrote:
amko761 wrote:Hehe usred Sarajeva se baja kurči i još sa srpskom zastavom. Gdje su ovi što su se borili i ratovali?

Dobro ste se izborili.
Kakav glup komentar, nista ni s'cim. Za sta su se to ljudi borili?
Siguran sam da se nisu borili za zastavu paradržave u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Ali dobro, ne sumnjam da ćete vi i za to naći opravdanje. :) Zato ćete uskoro ne samo prekrivat već i skinut "uvredljive" natpise sa spomenika zločina u Sarajevu, a koji se ne dopadaju onim što vas posmatraju s Trebevića. :)
Kako ba mozete nastaviti sa ovim glupostima. Oni su se borili za podjelu drzave, mi smo se borili za jedinstvenu drzavu svih naroda. Niko nije pobijedio (dobro, samim opstankom BiH mi jesmo malo vise), i sada imamo Dayton, koji kaze da je BiH drzava dva entiteta i tri naroda. Samim tim, u zgradi Predsjednistva BiH imaju zastave tih entiteta i naroda. Sve ostalo su nebuloze... Totalno glupa prica je da bi mi voljeli BiH za sve nas, ali samo po nasim pravilima...
bosan

#67482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bosan »

Nema tu srece ni za jedne ni za druge ni za trece :run:
Maraschino

#67483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

amko761 wrote:Hehe usred Sarajeva se baja kurči i još sa srpskom zastavom. Gdje su ovi što su se borili i ratovali?

Dobro ste se izborili.
Cekamo Covica da nas spasi od Dodika :lol:
General War

#67484 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

Sta bi, je li preCednik izdominiro, jesmol se prisajedinili sa maticom? Bio sam bizi pa ne prisusvovah ovom historijskom cinu. :skoljka:
Maraschino

#67485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Cuvat sto imamo, ne davati mu ni za sta saglasnost jer je poznato da se vremenom popismani pa ne priznaje ni sto je podrzao, ne praviti kompromis sa majmunom, jednom rjecju, rahat patnja dok se boje na DMS ne rastope pa ko prezivi.

Ovako kako se ponasa bas kao slon u staklari a efekat nula bodova. Samo vika, galama i prijetnje.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#67486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by japin_mutapi »

cestitke predsjedniku i generalnom direktoru rs-a
hAZNADAR

#67487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

vatrogasac wrote:
Jeli ti stvarno vjerujes da je Mico njega uopste slusao a i da je nesto cuo vjerovatno nemari uopste za to, niti njega zanima respekt prema instituciji gdje je usao.
Ovo u predsjednistvu ce da bude one man show sljedecih 8 godina pa ce onda Mico da postane predsjedavajuci vijeca ministar i onda ce tamo da puca cvoke u dva mandata.
:-x
p206

#67488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

vatrogasac wrote:
on je 2059.
Precednik dolazi iz budućnosti
irac300

#67489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by irac300 »

Nisam pratio, je l' bila pogača, so i rakijica kada je precednik polagao zakletvu? :D
mayab

#67490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

vatrogasac wrote:
Heller wrote:
vatrogasac wrote:
Jah, poslao ozbiljne poruke liku kojem je boli mr kurac uzrečica.
Toliko isfrustriran koliko malu važnost on sam će imati na novoj funkciji da je potrčao u dio Sarajeva sa srpskim zastavama da dođe malo sebi i oporavi ego. Mile je Baja samo na svom terenu što potvrđuje često izjavama da će sjednice voditi video linkom.

Image
Samo šta radi tu ovaj čelista, ko je njega zvao, ja sam očekivao barem MITRA MIRIĆA :shock: :?: :?:

Image
Maraschino

#67491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

irac300 wrote:Nisam pratio, je l' bila pogača, so i rakijica kada je precednik polagao zakletvu? :D
Nije, samo taj rad

Image
155_mm

#67492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

amko761 wrote:Ja i dalje ne vjerujem ovo što vidim. Pa njemu je kraj, neće Amerikanci dati da se kandiduje za predsjedništvo, a kamoli da pobijedi. :-)

Ljudi sve je ovo iluzija ili san. Nije java.
kad je bilo jasno da covic nece uci u presjednistvo ovaj je morao uci. kad saznas zbog ceg je bosnjacima u miletovom entitetu receno da ne glasaju za ivanica bit ce ti sve jasno ali i kasno za kajanje. razliku izmedju milorada i ivanica su bosnjacki glasovi mogli neutralisati bez muke. ali stize naredba "ne diraj". i sad imamo milorada kojem je jedino spas veto. on nista pokrenuti ne moze. ni dnevni red ne moze sastaviti on sam protiv ove dvojice.
155_mm

#67493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

"Ja ću kao član Predsjedništva BiH već sutra poduzeti mjere da se svi predstavnici Srba u institucijama BiH i Vijeću ministara BiH smijene sa svih mjesta. Mislim da mogu bez obzira na čekanje uspostaviti sistem reprezentacije RS-a onako kako joj je narod dao mandat", rekao je Dodik
presjednistvo moze ovo uraditi ali nisam siguran da to moze jedan clan presjednistva.
155_mm

#67494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Kako kaže, unaprijed je spreman da potpiše sve i jednu odluku za razvojni program u FBiH, ali će isto to tražiti od kolega iz FBiH da učine u RS-u. On je rekao da je ranije imao negativna iskustva i da takve stvari ubuduće neće intervenisati.
u prijevodu "poptpisite vi meni moje kredite a ja vec sad potpisujem vase"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#67495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

155_mm wrote: kad je bilo jasno da covic nece uci u presjednistvo ovaj je morao uci. kad saznas zbog ceg je bosnjacima u miletovom entitetu receno da ne glasaju za ivanica bit ce ti sve jasno ali i kasno za kajanje. razliku izmedju milorada i ivanica su bosnjacki glasovi mogli neutralisati bez muke. ali stize naredba "ne diraj". i sad imamo milorada kojem je jedino spas veto. on nista pokrenuti ne moze. ni dnevni red ne moze sastaviti on sam protiv ove dvojice.
Poznajuci krkana a ovih dana je ponavljao spisak zelja, oni nece dalje maknuti od dnevnog reda.
On bas misli da on samo ima zelje.
Blokada ce biti od samog pocetka.
Maraschino

#67496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

155_mm wrote:
"Ja ću kao član Predsjedništva BiH već sutra poduzeti mjere da se svi predstavnici Srba u institucijama BiH i Vijeću ministara BiH smijene sa svih mjesta. Mislim da mogu bez obzira na čekanje uspostaviti sistem reprezentacije RS-a onako kako joj je narod dao mandat", rekao je Dodik
presjednistvo moze ovo uraditi ali nisam siguran da to moze jedan clan presjednistva.
Cist populizam ali ne znam sto mu treba kada je predizborna prosla.
To ce biti proces smjene vlasti bez obzira da li se njemu zuri ili ne.
155_mm

#67497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Dobro ste se izborili.
ta zastava kojom milorad obrisa usta je tu vec 20 godina. nego gdje je ona na zgradi presjednistva bez koje milorad nikad nece uci u zgradu presjednistva. barem ti je tako obecao. pitas li se sto te je slagao?
155_mm

#67498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Maraschino wrote:
155_mm wrote: kad je bilo jasno da covic nece uci u presjednistvo ovaj je morao uci. kad saznas zbog ceg je bosnjacima u miletovom entitetu receno da ne glasaju za ivanica bit ce ti sve jasno ali i kasno za kajanje. razliku izmedju milorada i ivanica su bosnjacki glasovi mogli neutralisati bez muke. ali stize naredba "ne diraj". i sad imamo milorada kojem je jedino spas veto. on nista pokrenuti ne moze. ni dnevni red ne moze sastaviti on sam protiv ove dvojice.
Poznajuci krkana a ovih dana je ponavljao spisak zelja, oni nece dalje maknuti od dnevnog reda.
On bas misli da on samo ima zelje.
Blokada ce biti od samog pocetka.
problem milorada je sto postoje slucajevi gdje dvojica mogu legalno preglasati ovog treceg. zbog toga je miloradovo prvo obracanje nakon pobjede vise licilo na dzenazu nego na proslavu pobjede.

da je covic usao zajedno sa preCednikom onda bi bilo zajebano a ovako samo opusteno i sega.
155_mm

#67499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

mayab wrote:
vatrogasac wrote:
Toliko isfrustriran koliko malu važnost on sam će imati na novoj funkciji da je potrčao u dio Sarajeva sa srpskim zastavama da dođe malo sebi i oporavi ego. Mile je Baja samo na svom terenu što potvrđuje često izjavama da će sjednice voditi video linkom.

Image
Samo šta radi tu ovaj čelista, ko je njega zvao, ja sam očekivao barem MITRA MIRIĆA :shock: :?: :?:

Image
ma celisti su ukrali gusle.
155_mm

#67500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Maraschino wrote:
155_mm wrote:
Cist populizam ali ne znam sto mu treba kada je predizborna prosla.
To ce biti proces smjene vlasti bez obzira da li se njemu zuri ili ne.
pa treba mu da nadrkava raju poput ovog naseg kolege "amke".
Locked