Milorad Dodik nakog proglašenja pobjede zapjevao "Romaniju"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milorad ... /181008023
Tara the River wrote:Nisam poklonik zanra, ali nas novi predsjednik je pjevac par excellence.![]()
Milorad Dodik nakog proglašenja pobjede zapjevao "Romaniju"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milorad ... /181008023
Peda Petrol wrote:a) Ako ćemo se čvrsto držati formalnosti, više je muslimana u RS nego Bošnjaka. Šta ako je govoreći o komšijama mislio na religijsku pripadnost birača?It_is_a_Leclerc wrote:Pustite vi FBiH.Peda Petrol wrote:Meni se čini da ćete vi 110 sa preponama trčati sa komšijama u FBiH. Tu je ključan detalj ustvari sudijski znak za start.
Milorad Dodik je u sinoćnjem govoru:
a) nazvao Bošnjake muslimanima, svjesno kršeći odredbe Ustava BiH i Ustava RS na koji se zaklinje. To je uvredljivo, pežorativno i diskriminatorno. Bošnjaci su građani RS, kao i svi drugi, i, zbog ustavne specifičnosti, i ne mogu ni za koga drugog glasati do li za Srbe. Pa što su njihovi glasovi toliko gadni i neželjeni?
b) direktno prekršio Ustav RS i Ustav BiH kazavši da on u predsjedništvu predstavlja Srbe. Ustav BiH kaže da se u Predsjedništvo biraju dva člana iz FBiH i jedan iz RS, a nikako da neko predstavlja samo jedan narod. Dodik, u najboljem slučaju, može predstavljati samo entitet iz kojeg je biran, a tamo su, opet podsjećam, odredbama Ustava RS konstitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi.
c) direktno prekršio Ustav BiH kazavši kako će se zakleti Narodnoj skupštini RS.
E sad, vi meni recite. S obzirom na stalno kršenje Dejtonskog sporazuma, odnosno aneksa IV istog i aneksa VIII istog, da li SNSD i službeno odustaje od Dejtona ili ostajemo privrženi istom.
Vjerujte, Bošnjaci bi bili najsretniji kad bi u RS našli partnera za razvaljivanje Dejtona.
Drugo, tačno je ne mogu glasati za bošnjačkog člana Predsjedništva, ali je identično sa Srbima u FBiH. Koji su danas barem duplo više diskriminisani u FBiH. Ničiji glasovi nisu gadni iz ugla političara. Dodik je želio istaći kako su prošli put na neki način odlučili, a da to ovaj put neće. Bez obzira što je ponovo najveći broj Bošnjaka glasao za Ivanića.
b) Predstavlja narod koji je za njega glasao. Za njega su glasali Srbi u 99%.
c) Zakletve će biti i sasvim razumna odluka. Zakleće se onima koji su ga izabrali da ih predstavlja. To su trebali raditi i svi njegovi prethodnici.
O kršenju Ustava obično se krene onda kada je mlin zarđao. A zaista ne vidim zbog čega nekima toliko smeta Dodikov predlog da pored zastave BiH stoji i zastava Republike Srpske, a zašto da ne i zastava Herceg Bosne, ako je već Željko član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda... Ako se već tvrdi da je RS dio BiH, onda zaista ne vidim potrebu omalovažavanja zvaničnog simbola Republike Srpske.
Sad ce on tebi spomenuti rahmetli Memica...SaraFina wrote:Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Gdje vlada korupcija i osobno bogaćenje popraćeno prijetnjama za radna mjesta ako glas na izborima upute kontra režima. I onda da taj isti čovjek dobije izbore. Moj mozak takve införmacije "teško obradjuje"...
Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.SaraFina wrote:Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Gdje vlada korupcija i osobno bogaćenje popraćeno prijetnjama za radna mjesta ako glas na izborima upute kontra režima. I onda da taj isti čovjek dobije izbore. Moj mozak takve införmacije "teško obradjuje"...
Ja shvatam.Maraschino wrote:Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.SaraFina wrote:Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Tako egzistira i tvoj danasnji sagovornik koji kaze ''dok je Dodika i Izetbegovica meni je dobro i nista ne bi mijenjao''.Fudo387 wrote:Ja shvatam.Maraschino wrote:
Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.
Ne zna za bolje.
Malo mrvica, nije gladan, malo sovinisticke furke jer to je jedino sto razumije u nekom qrcevom duhovnom fazonu, i dobar. U neka doba penzija, sprovod, i eto, egzistir’o je.
Sljedeci.
Ma jasno.Maraschino wrote:Tako egzistira i tvoj danasnji sagovornik koji kaze ''dok je Dodika i Izetbegovica meni je dobro i nista ne bi mijenjao''.Fudo387 wrote:Ja shvatam.Maraschino wrote:
Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.
Ne zna za bolje.
Malo mrvica, nije gladan, malo sovinisticke furke jer to je jedino sto razumije u nekom qrcevom duhovnom fazonu, i dobar. U neka doba penzija, sprovod, i eto, egzistir’o je.
Sljedeci.
Uhljeb.
Tomahawk11 wrote:Alo ba, kakva je ovo najezda trolova,se svi i ne
što bi rekao naš dragi PreCjednik
![]()
![]()
Razumijem ja, krivo vam što je PreCjendik pobijedio za člana PreCjedništva tzv. BiH
Tu je nas par , na čelu @ Peksin Hare koji smo branili dijelo od našeg voljenog predsjednika !!prljavi Hare wrote:Tomahawk11 wrote:Alo ba, kakva je ovo najezda trolova,se svi i ne
što bi rekao naš dragi PreCjednik
![]()
![]()
Razumijem ja, krivo vam što je PreCjendik pobijedio za člana PreCjedništva tzv. BiH![]()
Sad lafo svi podržavaju Guardiana,a gdje su bili kada su se bile najteže bitke?Većina podržala Krmoglavog i TIP-500.
![]()
Malo morgen,što bi rekao blagopočivši Slobodan M.!
Sutra kada ova tema bude obavezno štivo u školama, nemojte da se sramotimo pred djecom dok budu učila napamet pojedine autore.„Potpuna sloboda postoji samo u prirodi. Rijeka teče tamo, brdo je ovdje, planina je ovdje, trava izrasla ovdje, ovdje se dešava…“
Sve sve, ali kako je SNSD odmakao od radikalne nacionalisticke price po mitizima tako ti Save i Kosova?Peda Petrol wrote:Da poimenice ne odgovaram, jedino Srbi ovaj put nisu izabrali stranku koja je bila na vlasti u ratu. Jedino su se Srbi izmakli od te radikalne nacionalističke spike na mitinzima. Stoga ta nepotrebna količina antipatije ustvari je prije proizvod sopstvenih izbora koji nisu dovoljni spremni za politički megdan sa srpskim članom Predsjedništva. I naravno ponovo će se najprije formirati NSRS. Sve ostalo će kasniti poprilično. I opet je iz ugla tih i takvih kojima smeta Milorad Dodik glavni krivac upravo Dodik. To govori o nezrelosti javnosti u FBiH kada se govori o političkom realizmu ili bolje reći težnji da se bude sve svja u BiH.
Kakve to veze ima? I desni populisti u Evropi nisu ratovali za Hitlera, ali su po ideji neonacisti. Gdje ćeš porediti Dodikov rigidni šovinizam sa tamo nekim Mektićem, Šarovićem, Pandurevićkom itd... koje se i može slušati i kao nešto bi i radili.Peda Petrol wrote:Da poimenice ne odgovaram, jedino Srbi ovaj put nisu izabrali stranku koja je bila na vlasti u ratu. Jedino su se Srbi izmakli od te radikalne nacionalističke spike na mitinzima. Stoga ta nepotrebna količina antipatije ustvari je prije proizvod sopstvenih izbora koji nisu dovoljni spremni za politički megdan sa srpskim članom Predsjedništva. I naravno ponovo će se najprije formirati NSRS. Sve ostalo će kasniti poprilično. I opet je iz ugla tih i takvih kojima smeta Milorad Dodik glavni krivac upravo Dodik. To govori o nezrelosti javnosti u FBiH kada se govori o političkom realizmu ili bolje reći težnji da se bude sve svja u BiH.