Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
viva_castro

#6376 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by viva_castro »

@Peškir

Sine, dragi sine.

Citirat ću jednog "velikog intelektualca" koji misli poput tebe i čijim se mislima, između ostalog, i povodiš.

Dobrica Ćosić, ”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda":

”Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin".

A sad se osvrni na svoj tekst i skontaj ko te učio i odakle si čitao o "istoriji".
lesinar_banjaluka

#6377 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

dallton wrote:
lesinar_banjaluka wrote:a zasto si toliko ubedjen da srbi ne mogu dobiti rat?rat je igra brojeva...koga vise ima,taj je u prednosti...!

izazoves rat,hrvatima das sta god zele,muslimani su donji...skroz... ! srbi imaju istoriju ratovanja,nekad pobednici nekad gubitnici...za razliku od muslimana,koji posle svakog rata...ispadnu zrtve ...
jest ovo lijepo, kad progovoris iz duse i srca - jelde jest lijepo sto se uspjelo pobiti koliko je god vise moguce muslimana? e takvog te volim, mojne mi laganja i pretvaranja

sta bi s onim "moj je otac plakao kad je ferhadija srusena?" :lol: nije, tvoj se otac veselio kao i ti sto si se radovao, dal tada dal unazad, volite klati i ubijati to vam u krvi, sreca samo pa imate maticnu drzavu i zgrade u novom sadu

e moj daltone,ispusio bi rat momentalno(sta sad imas,a nisi imao u proslom ratu?)...srbima pomoc iz srbije,sa hrvatima se dogovori...a i oni imaju pretenzije za cepanje BIH...nema vas nidje,legendo moja,odnosno,ima vas tamo gde se i sada nalazite :)

zato...kupuj gorivo i spremaj se ponovnu okupucaiju,napravice se pojas gaze...bicete okruzeni sa svih strana...
mislis da ce ti braca amerikanci pomoci ili EU?hoce,hoce...ko sto su vam i do sada pomagali...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6378 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

lesinar_banjaluka wrote:e moj daltone,ispusio bi rat momentalno(sta sad imas,a nisi imao u proslom ratu?)...srbima pomoc iz srbije,sa hrvatima se dogovori...a i oni imaju pretenzije za cepanje BIH...nema vas nidje,legendo moja,odnosno,ima vas tamo gde se i sada nalazite :)

zato...kupuj gorivo i spremaj se ponovnu okupucaiju,napravice se pojas gaze...bicete okruzeni sa svih strana...
mislis da ce ti braca amerikanci pomoci ili EU?hoce,hoce...ko sto su vam i do sada pomagali...
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ne mogu da vjerujem šta čitam :?
Kome ti prijetiš?
PalaSa Marsa

#6379 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

Da ne povjerujes svojim ocima, sta se sve moze napisat'.
hercegovac_pravi

#6380 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Junuz Djipalo wrote:
Ja razlike "drastične" između "vas" sad i "njih" prije rata.

Ovako su skoro svi Srbi govorili, a danas? Znamo ko su učenici!

A moram vas pohvalit, skoro ste dostigli i prestigli učitelje, samo vam fali jedan genocid.

Šteta što je MZ tu. Ha?
Srpski narod je ugrozen.... Srpskom narodu prijeti nestanak sa vijekovnih ognjista...Srpski narod vise nije konstitutivan.....Srpski narod je preglasan...Srpski narod ce ostati bez svoje vijekovne kulture i tradicije...Srpski narod mora imati svoju televiziju...Srpski narod mora imati svoje skolske programe....itd...itd..itd.....Zaista ne mogu vise nabrajati.

E sada zamijeni Srpski narod sa Hrvatski narod u gore navedenom postu i sta dobijes ?????? Dobijes okosnicu politike i HDZ propagande u danasnjoj BiH. Dakle ne rise vise majke ti...niko ovdije nije slijep.
kiky

#6381 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

iza svega toga se krije samo neviđena pljačka svega i svačega od strane dodika i čovića i pridruženih im bandita ...
žalosno je samo, a to pokazuju ovi profili što ih pravdaju, da im glasačka tijela još uvijek puše takve priće ...
čak, imam osječaj, da im nije dobro ako nisu ugroženi ...
jedino što neče da kažu je da večina njih živi na otetom i popljačkanom ...
kakv to ljudski stvor mora bit da bi vjekovnim zvao ono što je juče ukro i oteo ...
Junuz Djipalo

#6382 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

hercegovac_pravi wrote:
Junuz Djipalo wrote:

A moram vas pohvalit, skoro ste dostigli i prestigli učitelje, samo vam fali jedan genocid.

Šteta što je MZ tu. Ha?
Srpski narod je ugrozen.... Bošnjaci nemaju maticu Srpskom narodu prijeti nestanak sa vijekovnih ognjista... nestanak BiH je nestanak Bošnjaka Srpski narod vise nije konstitutivan.....Srpski narod je preglasan...Ukinimo entiete i entitetsko glasanje, vratimo ustav iz 92. Srpski narod ce ostati bez svoje vijekovne kulture i tradicije...Srpski narod mora imati svoju televiziju... Tema na ovom podforumu: hrvatski na FTV; da ne objašnjavam Srpski narod mora imati svoje skolske programe...Buna u Stocu i Čapljini zbog "segregacije", svi bi trebali učit bosanski po njima, .itd...itd..itd.....Zaista ne mogu vise nabrajati. .itd...itd..itd.....Zaista ne mogu vise nabrajati. :-D

E sada zamijeni Srpski narod sa Hrvatski narod u gore navedenom postu i sta dobijes ?????? Dobijes okosnicu politike i HDZ propagande u danasnjoj BiH. Dakle ne rise vise majke ti...niko ovdije nije slijep.
Pogledaj boldirano!

Pa nekako mi logičnije za današnje vrijeme stavit umjesto Srbi, Bošnjaci. Kao što sam i rek'o...

Barem smo na ovom forumu svjedoci toga kao i poziva na rat od strane Bošnjaka.

Ove pozive na rat bi zakonom zabranio, ma sve što i miriše na to. Poput mitomanija i plašenja...
hercegovac_pravi

#6383 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Junuz Djipalo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Junuz Djipalo wrote:

Šteta što je MZ tu. Ha?
Srpski narod je ugrozen.... Bošnjaci nemaju maticu Srpskom narodu prijeti nestanak sa vijekovnih ognjista... nestanak BiH je nestanak Bošnjaka Srpski narod vise nije konstitutivan.....Srpski narod je preglasan...Ukinimo entiete i entitetsko glasanje, vratimo ustav iz 92. Srpski narod ce ostati bez svoje vijekovne kulture i tradicije...Srpski narod mora imati svoju televiziju... Tema na ovom podforumu: hrvatski na FTV; da ne objašnjavam Srpski narod mora imati svoje skolske programe...Buna u Stocu i Čapljini zbog "segregacije", svi bi trebali učit bosanski po njima, .itd...itd..itd.....Zaista ne mogu vise nabrajati. .itd...itd..itd.....Zaista ne mogu vise nabrajati. :-D

Pogledaj boldirano!

Pa nekako mi logičnije za današnje vrijeme stavit umjesto Srbi, Bošnjaci. Kao što sam i rek'o...

Ove pozive na rat bi zakonom zabranio, ma sve što i miriše na to. Poput mitomanija i plašenja...
Jesi li siguran da zelis citirati ovo sto si boldirao i u isto vrijeme se pozivati na logiku? Jer sve ovo sto si napisao se svodi u jednu frazu koja glasi: "posebnost Hrvatskog naroda" ili ti "koncepcija nebeskog naroda" kako to nasi istocni susjedi vole naglasiti. Pa se ti zapitaj ......
Junuz Djipalo

#6384 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

hercegovac_pravi wrote:
Junuz Djipalo wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Pogledaj boldirano!

Jesi li siguran da zelis citirati ovo sto si boldirao i u isto vrijeme se pozivati na logiku? Jer sve ovo sto si napisao se svodi u jednu frazu koja glasi: "posebnost Hrvatskog naroda" ili ti "koncepcija nebeskog naroda" kako to nasi istocni susjedi vole naglasiti. Pa se ti zapitaj ......
Ja mislim da ovdje samo ti to vidiš, baš bih volio da se i drugi izjasne...

Meni samo nije jasno zašto ste vi Bošnjaci/Bosanci iz Hercegovine (kako to glupo zvuči) trenutno najradikalniji dio bošnjačkog korpusa.

I zapravo vi ste ti koji stalno unose nemire i sukobe između Bošnjaka i Hrvata pa se ne mogu zajedno borit recimo protiv ovoga u naslovu teme.

Kladio bih se da ste i u ovome danas imali svoje prste.

Da li je to strah da ćete u nekim igricama ostat u hrvatskom dijelu ili što već, definitivno treba malo spustit loptu.

Doduše nije čudno Vlasi (kaoti Srbi) iz Krajine su i počeli rat u Jugi i bili veći Srbi od Srba iz Srbije.

Vi ste direktno povezani sa sudbinom Hrvata srednje Bosne, i u ratu bili. Vitez i istočni Mostar.

Da je pao Vitez ista bi sudbina bila i istočnog Mostara.

Samo Hrvati u Vitezu i uokolo su nakon rata nastavili živjet, radit a vi kao da ste ostali zarobljeni u 93., u glavama a i onako vizualno.

Je li mora tako bit?
PalaSa Marsa

#6385 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

Po ovim kontrasima, treba samo radit kako oni kazu pa i tako sto ce nasu raju (bez obzira kojeg Svjetonadzora) navijace, docekivat' sa susjednih/komsijskih prozora, pucat' u prsa, pa se sakrit i pravit' se k'o da nista nije bilo, jos i dalje pricat' kako su ugrozeni i kako ih nema ni na mapi..A vakat dos'o, da ubijaju a da ni oni sami ne znaju sto a ni koga.. Da Bog da vas voda odnijela, na onu stranu gdje bi vi osjecali konacno da pripadate tu i bas tu. :evil: :x
Junuz Djipalo

#6386 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

zagazaga wrote:
Junuz Djipalo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Ja mislim da ovdje samo ti to vidiš, baš bih volio da se i drugi izjasne...

Meni samo nije jasno zašto ste vi Bošnjaci/Bosanci iz Hercegovine (kako to glupo zvuči) trenutno najradikalniji dio bošnjačkog korpusa.

I zapravo vi ste ti koji stalno unose nemire i sukobe između Bošnjaka i Hrvata pa se ne mogu zajedno borit recimo protiv ovoga u naslovu teme.

Kladio bih se da ste i u ovome danas imali svoje prste.

Da li je to strah da ćete u nekim igricama ostat u hrvatskom dijelu ili što već, definitivno treba malo spustit loptu.

Doduše nije čudno Vlasi (kaoti Srbi) iz Krajine su i počeli rat u Jugi i bili veći Srbi od Srba iz Srbije.

Vi ste direktno povezani sa sudbinom Hrvata srednje Bosne, i u ratu bili. Vitez i istočni Mostar.

Da je pao Vitez ista bi sudbina bila i istočnog Mostara.

Samo Hrvati u Vitezu i uokolo su nakon rata nastavili živjet, radit a vi kao da ste ostali zarobljeni u 93., u glavama a i onako vizualno.

Je li mora tako bit?
:shock: evo i zavjera....evo vidim i ja....junuze da ti to ne prepisuješ od nekud?....i kave veze ove tvoje ''analize rata'' da ne kažem prijetnje imaju veze s temom?
Dodik jača što je Federacija slabija, da smo mi svi (Hrvati i Bošnjaci) napravili nakon rata ono što su Hrvati iz Viteza napravili, pomirili se sa Bošnjacima okrenuli se ekonomiji danas bi Dodo bio možda premijer ali BiH a ne RS.

Za te antihrvatske paranoje ja osobno krivim upravo ove koje sam u postu i opisao.

Zbog njih je danas Hrvat veći neprijatelj od Srbina...

Iako valjanog razloga za to baš i nema. Ako se poništi 93., za koju je ionako sukriv mali dio Hrvata Hercegovaca, sa 92. i 95. , mislim da smo sa te dvije godine zaslužili da nas se ne "razvlači" i izjednačuje sa Srbima, a imamo suprotnu situaciju...

A i u toj 93. su nahebali više Hrvati u Bosni nego Bošnjaci u Hercegovini, pa se nastavilo živjet, u Bosni...

Hercegovci, i jedni i drugi imaju vrlo mali udio u hrvatskom kao i u bošnjačkom korpusu.

ne vidim zašto bi bili taoci bilo jednih bilo drugih...

Zapravo imate pravo treba se maknut odavde, otvorit ću i temu: Kojeg vraga Bošnjaci u Hercegovini hoće?
hercegovac_pravi

#6387 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Junuz Djipalo wrote: Ja mislim da ovdje samo ti to vidiš, baš bih volio da se i drugi izjasne...
Kako vec vidim iz nekih predhodnih komentara...... izgleda da nisam jedini.....medjutim forumasi ....bujrum..... izjasnite se :"da li su Bosnjaci preuzeli ulogu Srba u BiH, i sire svoju hegemoniju?" (mislim da je ovo pitanje koje ti zelis da se narod izjasni a ako nije onda ti formulisi pitanje ali molim da ostane u kontekstu nase rasprave.
Junuz Djipalo wrote:Meni samo nije jasno zašto ste vi Bošnjaci/Bosanci iz Hercegovine (kako to glupo zvuči) trenutno najradikalniji dio bošnjačkog korpusa.
Malo mi nije jasna ova formulacija "Bosnjak/Bosanac iz Hercegovine"...????? Jel u ovome dijelu ja trebam da "popljujem" Bosnu i kazem kako je Hercegovina uvijek bila naprednija i kako su ljudi u Bosni glupi a mi Hercegovci pametni i nikad nismo bili Bosanci????? E zajebo si se jarane.....kucas na pogresna vrata ...nema Bosnjaka Bosanaca ili Bosnjaka Hercegovaca....tu podjelu mozes odnijeti svome sefu koji ti je ovo napisao i zabit mu je ...znas vec gdje.
P.S. ipak napredujes u opisu ...po ovoj tvojoj recenici ispada da Bosnjaci nisu bas kao Srbi ali eto ....samo su radikalni :-)
Junuz Djipalo wrote:I zapravo vi ste ti koji stalno unose nemire i sukobe između Bošnjaka i Hrvata pa se ne mogu zajedno borit recimo protiv ovoga u naslovu teme.
Eto vidis.....Da nije Hercegovaca Bosna bi bila mirna.......bas kao i 93 u Vakufu Bugjonu Busovaci Vitezu....itd...itd.... Uff izvini pa ovi gradovi nisu u Hercegovini....Ponovo pokusajes da prodas "muda po bubrege" .......to ne ide... A za borbu protiv ovog u naslovu teme....vi ste tu irelavantan faktor.....mislim osim ako se ne dogovorite kao u Karadjordjevu uh izvini pa taj dogovor je vec na snazi.
Junuz Djipalo wrote:Kladio bih se da ste i u ovome danas imali svoje prste.
Kojemu danas? Mislis ovom ubistvu navijaca u Sirokom Brijegu ???? ne budi smijesan...jel sada ovdije Bosnjaci Bosanci treba da popljuju Bosnjake "hercegovce" zbog unosenja razdora izmedju dva bratska naroda??? Ponovo si providan kao zavjesa.
Junuz Djipalo wrote:Da li je to strah da ćete u nekim igricama ostat u hrvatskom dijelu ili što već, definitivno treba malo spustit loptu.
Strah??? :lol: Umirem od straha :thumbup:
Junuz Djipalo wrote:Doduše nije čudno Vlasi (kaoti Srbi) iz Krajine su i počeli rat u Jugi i bili veći Srbi od Srba iz Srbije.
Ovo nisam bas razumio 100% ali cini mi se da zelis reci kako su Bosnjaci iz Bosne veci Bosnjaci od Bosnjaka iz Hercegovine ali se samo Bosnjaci iz Hercegovine prave veci Bosnjaci od Bosnjaka iz Bosne ili ........ili tako nesto.... :lol:
Junuz Djipalo wrote:Vi ste direktno povezani sa sudbinom Hrvata srednje Bosne, i u ratu bili. Vitez i istočni Mostar.
Da znam...vi bi nam dali i po skutorije i Neum ali samo da Mostar bude cisti Hrvacki grad.....hebiga nedade vam se :lol:
Junuz Djipalo wrote:Da je pao Vitez ista bi sudbina bila i istočnog Mostara.
Jel ti to tvrdis da se Vitez vojno odbranio? :run:
Junuz Djipalo wrote:Samo Hrvati u Vitezu i uokolo su nakon rata nastavili živjet, radit a vi kao da ste ostali zarobljeni u 93., u glavama a i onako vizualno.
Vizuelno....mislis onako izgladnjeli....bijedno obuceni.....porusen grad....itd...itd..... Zapitaj se zasto je to tako ali samo bez licimjerja. U glavama....ni ukome slucaju. Sada smo svijesni da ako vama dodje ponovna prilika odosmo mi ponovo u Dretelje, Heliodrome, Gabele....itd..itd... Zato ne zavaravaj se....ni ukome slucaju nismo "u glavama" kao 93-ce.
Junuz Djipalo wrote:Je li mora tako bit?
Dobro pitanje.....ne mora ....ali dokle god zelite da nametnete dominaciju jednog naroda nad drugim i dokle god zelite da od nas napravite gradjane drugog reda u vlastitoj kuci...., tako jeste i tako ce biti..... pa ko izdura ili sto bi jedan drugi forumas rekao "rahat patnja"
hercegovac_pravi

#6388 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Junuz Djipalo wrote:
Dodik jača što je Federacija slabija, da smo mi svi (Hrvati i Bošnjaci) napravili nakon rata ono što su Hrvati iz Viteza napravili, pomirili se sa Bošnjacima okrenuli se ekonomiji danas bi Dodo bio možda premijer ali BiH a ne RS.

Za te antihrvatske paranoje ja osobno krivim upravo ove koje sam u postu i opisao.

Iako valjanog razloga za to baš i nema. Ako se poništi 93., za koju je ionako sukriv mali dio Hrvata Hercegovaca, sa 92. i 95. , mislim da smo sa te dvije godine zaslužili da nas se ne "razvlači" i izjednačuje sa Srbima, a imamo suprotnu situaciju...

A i u toj 93. su nahebali više Hrvati u Bosni nego Bošnjaci u Hercegovini, pa se nastavilo živjet, u Bosni...

Hercegovci, i jedni i drugi imaju vrlo mali udio u hrvatskom kao i u bošnjačkom korpusu.

Zapravo imate pravo treba se maknut odavde, otvorit ću i temu: Kojeg vraga Bošnjaci u Hercegovini hoće?
Kakvo diletantsko razmisljanje ...hebote jel ti ovo radis za pare ili iz neznanja. Uspon i pad Laktasenka nema ama bas nikakve veze sa Federacijom. Kompletna Federacija moze biti "El Dorado" ili Madagaskar..... to nece uticat na Srpsko shvatanje Dodika. To mozes zaboraviti.
Sto se tice ostalog dijeal tvog posta...... Shvati da te UDBINE podjele vise ne rade.......
P.S. poselami Dobricu i reci mu da "taktika vise ne fercera".
Junuz Djipalo

#6389 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

zagazaga wrote:
Junuz Djipalo wrote: Dodik jača što je Federacija slabija, da smo mi svi (Hrvati i Bošnjaci) napravili nakon rata ono što su Hrvati iz Viteza napravili, pomirili se sa Bošnjacima okrenuli se ekonomiji danas bi Dodo bio možda premijer ali BiH a ne RS.

Hajde sad zamisli kako se osjeća jedan Bošnjak iz Banjaluke kad čita one vaše nebuloze. Zašto '93. niko nije ništa naučio i zašto je Hercegovcima Bošnjacima -Hrvat veći neprijatelj od Srbina?.....šta ti misliš?.....po čemu se Hrvati zapadne Hercegovine ponašaju drukčije od Srba u RS?
I ne poredi žrtve, to je ružno a mogao bi se pojaviti i neko sa statistikom!
Pobijte me statistikom iz 93., žrtve su tu negdje ali je broj protjeranih puno veći kod Hrvata. Logora je bilo, slučajno ili namjerno ih se zaboravlja i kod mene, čak dva a i u Jablanici, Bugojnu itd.

No hajdemo dalje, problem je što Bošnjaka u Hercegovini ima nekih 50.000 (u mjestima gdje nisu 100 % kao što su Konjic i Jablanica u kojima nema problema), i tih 50.000 koji bi nametali "bosanstvo" truje, pravi probleme.

Oni bi kao primjer naveo kako bi ukidali "segregaciju" u školama, a kad im kažeš dobro ukinut ćemo idite po hrvatskom programu onda počnu skičat: ovo je Bosna ovdje treba svima bit bosanski.

U isto to vrijeme jedan Bošnjak u Bijeljini bi sve dao da može uopće ići u školu sa bosanskim programom, makar segregirano, ali ne smije to tražit jer se ovi u Hercegovini "bore" protiv "segregacije". Posljedica je da se ljudi ne vraćaju u Bijeljinu jer nema bosanskog programa u školama.

U isto vrijeme povratak Bošnjaka u te hrvatske dijelove je 100 %. Što se ne može reći za povratak Hrvata u bošnjačke ili srpske kao i za povratak Bošnjaka u srpske. I nije samo ekonomija u pitanju.

I na kraju nas Hrvate izjednačavaju sa Srbima...

Ma bjaaaži...

I ta fama da su isti Hercegovci sa Srbima u RS nije točna, Hercegovci (kao i mi ostali Hrvati u BiH) više sa Hrvatskom se ne vežu, nisu im više oči uprte u Zagreb nego u Mostar, samo ne možeš im doći i objašnjavat neke samo hercegovačkim Bosancima jasne teorije.

A rekao sam već, prije 93. bila je 92. kad su Hrvati izdržali prvi udar Srba, bila je i 95. kad su opet Hrvati pokrenuli i oslobodili dobar dio BiH kao i teritorij koji je u Daytonu zamijenjen za sarajevska predgrađa. Malo se namjerno zaboravljaju pozitivne stvari samo se naglašava 93. da ne bi slučajno došlo do mira između Hrvata i Bošnjaka. I naravno da bi nas se izjednačilo sa Srbima. Iako je razlika drastična. Uostalom nismo samo mi u BiH Hrvati nego je Hrvata 4,5 milijuna.

Ovo o čemu meljem je upravo ono što ovome iz naslova teme drži stolicu čvrstom. I upravo razlog zašto se Bošnjaci ne mogu okrenuti borbi protiv RS od 95. jer se zbog ove ekipe stalno trvu sa Hrvatima u Federaciji. Posljedica je ekonomska i politička propast.

A ove hercegovačke Bosance treba lagano zveknut iz Sarajeva po nosu i reći im začepite gubice dosta vas je bilo. Kao što je svojedobno Zagreb napravio upravo hercegovačkim Hrvatima.

Je li sad jasno?
nokia6170

#6390 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Junuz Djipalo wrote:
zagazaga wrote:
Junuz Djipalo wrote: Dodik jača što je Federacija slabija, da smo mi svi (Hrvati i Bošnjaci) napravili nakon rata ono što su Hrvati iz Viteza napravili, pomirili se sa Bošnjacima okrenuli se ekonomiji danas bi Dodo bio možda premijer ali BiH a ne RS.

Hajde sad zamisli kako se osjeća jedan Bošnjak iz Banjaluke kad čita one vaše nebuloze. Zašto '93. niko nije ništa naučio i zašto je Hercegovcima Bošnjacima -Hrvat veći neprijatelj od Srbina?.....šta ti misliš?.....po čemu se Hrvati zapadne Hercegovine ponašaju drukčije od Srba u RS?
I ne poredi žrtve, to je ružno a mogao bi se pojaviti i neko sa statistikom!
Pobijte me statistikom iz 93., žrtve su tu negdje ali je broj protjeranih puno veći kod Hrvata. Logora je bilo, slučajno ili namjerno ih se zaboravlja i kod mene, čak dva a i u Jablanici, Bugojnu itd.

No hajdemo dalje, problem je što Bošnjaka u Hercegovini ima nekih 50.000 (u mjestima gdje nisu 100 % kao što su Konjic i Jablanica u kojima nema problema), i tih 50.000 koji bi nametali "bosanstvo" truje, pravi probleme.

Oni bi kao primjer naveo kako bi ukidali "segregaciju" u školama, a kad im kažeš dobro ukinut ćemo idite po hrvatskom programu onda počnu skičat: ovo je Bosna ovdje treba svima bit bosanski.

U isto to vrijeme jedan Bošnjak u Bijeljini bi sve dao da može uopće ići u školu sa bosanskim programom, makar segregirano, ali ne smije to tražit jer se ovi u Hercegovini "bore" protiv "segregacije". Posljedica je da se ljudi ne vraćaju u Bijeljinu jer nema bosanskog programa u školama.

U isto vrijeme povratak Bošnjaka u te hrvatske dijelove je 100 %. Što se ne može reći za povratak Hrvata u bošnjačke ili srpske kao i za povratak Bošnjaka u srpske. I nije samo ekonomija u pitanju.

I na kraju nas Hrvate izjednačavaju sa Srbima...

Ma bjaaaži...

I ta fama da su isti Hercegovci sa Srbima u RS nije točna, Hercegovci (kao i mi ostali Hrvati u BiH) više sa Hrvatskom se ne vežu, nisu im više oči uprte u Zagreb nego u Mostar, samo ne možeš im doći i objašnjavat neke samo hercegovačkim Bosancima jasne teorije.

A rekao sam već, prije 93. bila je 92. kad su Hrvati izdržali prvi udar Srba, bila je i 95. kad su opet Hrvati pokrenuli i oslobodili dobar dio BiH kao i teritorij koji je u Daytonu zamijenjen za sarajevska predgrađa. Malo se namjerno zaboravljaju pozitivne stvari samo se naglašava 93. da ne bi slučajno došlo do mira između Hrvata i Bošnjaka. I naravno da bi nas se izjednačilo sa Srbima. Iako je razlika drastična. Uostalom nismo samo mi u BiH Hrvati nego je Hrvata 4,5 milijuna.

Ovo o čemu meljem je upravo ono što ovome iz naslova teme drži stolicu čvrstom. I upravo razlog zašto se Bošnjaci ne mogu okrenuti borbi protiv RS od 95. jer se zbog ove ekipe stalno trvu sa Hrvatima u Federaciji. Posljedica je ekonomska i politička propast.

A ove hercegovačke Bosance treba lagano zveknut iz Sarajeva po nosu i reći im začepite gubice dosta vas je bilo. Kao što je svojedobno Zagreb napravio upravo hercegovačkim Hrvatima.

Je li sad jasno?
Cisto radi informacije da se ne provaljujes ako se ikad nadjes u nekom iole ozbiljnijem drustvu i pocnes da pricas o ratu i pravu, onda da znas da je obaveza svih zaracenih strana u ratu da naprave logore. Formiranje logora nije ilegalna aktivnost vojske, niti ima ista lose u samom postojanju logora. Problem je tretman zarobljenika u tim logorima.

Ako meni ne vjerujes, onda fino u ruke Haske konvencije koje se bave humanitatnim pravo, pa fino se informisi iz prve ruke.

p.s. a sto se tice kvalifikacije hrvatske politike u BiH u zadnjem ratu, sacekajmo prvo da se okonca postupak pred Haskim trinbunalom Prlicu, Praljku i ostalima, pa cemo onda govoriti i faliti ili kuditi taj odbrabmeno-oslobodilacki i bh patriotski karakter herceg-bosne.
palermo

#6391 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

Junuz Djipalo wrote:

Je li sad jasno?
Misliš ono, dosta je više vas hercegovačkih Bosanaca, prestanite gledati prema Sarajevu, vaša se sudbina kreira u Širokom brijegu i shvatite to već jednom.

Naravno da je jasno, Junuze, sve je jasno
Junuz Djipalo

#6392 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Junuz Djipalo »

palermo wrote:
Junuz Djipalo wrote:

Je li sad jasno?
Misliš ono, dosta je više vas hercegovačkih Bosanaca, prestanite gledati prema Sarajevu, vaša se sudbina kreira u Širokom brijegu i shvatite to već jednom.

Pa šta onda o Dodiku laprdate ovoliko, priče radi, vaši su problemi u Mostaru i Stocu...

Znači jednostavno je, samo treba riješit Čovića i nas Hrvata što je ostalo i mirna Bosna!

Licemjeri!

@nokia

A što se tiče ponašanja prema zatvorenicima u logorima, poznajem raju koja je preživjela muzičku školu u Zenici, stadion u Bugojnu i muzej u Jablanici.

Ne bih baš se hvalio takvim odnosima, u Dretelju, Heliodromu je bio bolji od ovih.

Što se Haga tiče naravno da će presudit, nisam ja logore pravio.

A počeli su konačno lagano zatvarat i ove koji su pravili logore za Hrvate, ali oni su danas heroji rata i jurišaju radi 20 KM na skupštinu...

Valjda će i njih licemjeri strpat tamo gdje im je mjesto...
dallton

#6393 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

junuze, de bogati nabavi novi hepek, jer ti se stari izgleda pokvario
nokia6170

#6394 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Junuz Djipalo wrote:
palermo wrote:
Junuz Djipalo wrote:

Je li sad jasno?

Pa šta onda o Dodiku laprdate ovoliko, priče radi, vaši su problemi u Mostaru i Stocu...

Znači jednostavno je, samo treba riješit Čovića i nas Hrvata što je ostalo i mirna Bosna!

Licemjeri!

@nokia

A što se tiče ponašanja prema zatvorenicima u logorima, poznajem raju koja je preživjela muzičku školu u Zenici, stadion u Bugojnu i muzej u Jablanici.

Ne bih baš se hvalio takvim odnosima, u Dretelju, Heliodromu je bio bolji od ovih.

Što se Haga tiče naravno da će presudit, nisam ja logore pravio.

A počeli su konačno lagano zatvarat i ove koji su pravili logore za Hrvate, ali oni su danas heroji rata i jurišaju radi 20 KM na skupštinu...

Valjda će i njih licemjeri strpat tamo gdje im je mjesto...
Treba strpati sve zlocince, samo sam ti ovo napomenuo jer je danas u modi mahati s aizjavama logori ovo, logori ono...u osnivanju logora nema nista lose, to je obaveza svake vojske..ono sto je sporno je tretman u tim logorima.

Sto vise preciziranih izjava sa konkretnim cinjenicama, a sto manje generalizacije i pausalnih izjava...bice Bosna mirnija, a bogami i Hercegovina ;)
veljaca

#6395 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

dallton wrote:junuze, de bogati nabavi novi hepek, jer ti se stari izgleda pokvario
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ote mi rijeci iz usta dalltone .......e junuze, junuze ... pa jos djipalo ....
trinidad

#6396 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

Junuz Djipalo wrote:

a srbi ISO standard kvaliteta neprijateljstva...ccc
behavac

#6397 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

trinidad wrote:
Junuz Djipalo wrote: Zbog njih je danas Hrvat veći neprijatelj od Srbina...
a srbi ISO standard kvaliteta neprijateljstva...ccc
9001... :D
kiky

#6398 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

:sad:
seln

#6399 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Junuz fakat vise ne zna kuda udara, zagusen lamentiranjem nad hudom sudbinom Hrvata....
dallton

#6400 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

zaglavio mu se hepek, verzija 93, istekao rok trajanja a nema garancije ni popravke a ni nove epizode nadrealista
Locked