Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
nokia6170

#6151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

draganbl wrote:
nokia6170 wrote:
Ma najveci problem nije taj sto Bosnjaci svojataju cijelu Bosnu i Hercegovinu kao svoju (imaju i pravo na to, bas kao sto imaju pravo i Srbi da je svojataju (sjeti se samo da je naziv prije RS-a bio Srpska republika Bosna i Hercegovina)...vec na sceni i dalje jednostavno u kontinuitetu imamo politiku Svi Srbi u jednoj drzavi, samo sto posto se to nije moglo ostvariti ratom sada se pokusava stvoriti to putem imaginarnog instituta specijalnih-paralelnih veza sa majkom Srbijom.
Nisam ja ni rekao da je problem što Bošnjaci svojataju BiH kao svoju, već je problem što ne daju meni da je i ja svojatam. A kamoli drugim Srbima koji nemaju želju i strpljenje kao ja. Kažem ti, ako ti mašeš :bih: zastavom i govoriš kako su Srbi genocidan narod (osim par pacifista), onda Srbin ima dva izbora: ili da misli da :bih: nije njegova zastava, ili da se pomiri sa time da je genocidan. Meni to smeta i smatram da svaki Bošnjak koji misli da su Srbi genocidan narod (osim par pacifista) nema pravo da priča o ukidanju RS-a. A ovdje takvi preovladavaju.
nokia6170 wrote: Problem je sto vecina stanovnika RS trenutnu BiH kao drzavu vidi samo kao prijelazno rjesenja konacnog ujedinjenja sa Srbijom, dok mali broj vidi Bosnu i Hercegovinu kao okvir rjesavanja srpskog pitanja u BiH.
Nisam siguran u ovo,jer da čak i da su Srbi iz RS za ujedinjenje sa Srbijom, pa čak i da im Bošnjaci i Hrvati to daju, Srbija to ne bi nikada prihvatila. Pričom o ocjepljenju se samo mažu oči. Srbiji je dosta i njihove muke, a komoli još i naše.
nokia6170 wrote: Sljedeca stvar se ogleda u tome da su 1995. godine prisvojili i vise prava nego sto im pripada pa se sad osjecaju ugrozenima kada Bosnjaci i Hrvati pokusavaju povratiti prava koja su im oduzeta...dakle srpskoj politici ne odgovara da svi imaju podjednaka prava, a to je i bila sustina ratovanja=zapisavanje na etnickoj osnovi.
To jeste veliki problem. Kada već kritikujem drugu stranu, mislim da je takođe veliki problem to što među Bošnjacima ne postoji druga istina o ratu u BiH osim one koja se njima slagala sve ove godine. Mišljenja sam da i Bošnjaci (naravno, ne u tolikoj mjeri kao Srbi) imaju pogrešan stav o prethodnom ratu. I ti i ja se, iako se po nekim pitanjima slažemo, po ovim pitanjima rata jako razilazimo.
nokia6170 wrote: Nemoj da kojim slucajem pomislis da se danas i Bosnjaci tako ne ponasaju..ponasaju itekako jer su uvidjeli da je srpski recept etnickog zapisavanja izuzetno plodno tlo za sticanje ogromnog licnog bogatstva.
Da, pitanje je samo koliko je to u procentima. Po mom mišljenju, najmanje 80% Bošnjaka i po 90% Srba i Hrvata nisu spremni da prihvate BiH kao jedinstvenu zemlju, bez etničkih podjela.
Izvini kad sam ja to rekao da su Srbi genocida narod :x Moja teza je da je rukovodstvo bh srba u zadnjem ratu bilo fasisticko i genocidno, kao i da je politicko-vojni sistem tadasnje srpske poslitike bio fasisticki.

zamolio bi te da mi ne imputiras nesto sto nikada nisam izjavio. naravno svako onaj ko relativizira i osporava genocid u srebrenici je za mene genocidas.

mislim da sam ti sada vrlo jasno razjasnio moj stav u tom pogledu, pa nema potrebe da me interpretiras, vec slobodno doslovice citiraj.
draganbl

#6152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Ženski Dr.Med wrote: Dragane dobro znas da je on politicki osudjen.... ne zato sto je kriv...... smijesno je sta se desava u bih zanima me kada ce pasti ta kap vode koja ce preliti i onda sve ..ebati....zalosno sto bosanski srbi ne vide kamo to vodi i sta vuce za sobom ...nadam se da nece biti ono najgore.!!!!
Tako i ja mogu da kažem da je Šešelj politički osuđen (naravno, kad bude). Ali to ne smijem raditi, čak i ako tako mislim (a ne mislim). Većina Srba misli da se Šešelju (njega uzimam samo za primjer) sudi po političkoj osnovi a ne zato što je kriv. Sad ćete vi početi nabrajati Šešeljeve zločine i tome nikad kraja. Razumijete li šta pričam? Osjećaj nepravde je subjektivan. Ne smije rečenica početi Dragane dobro znaš... Ne znam ja ništa. Za mene je on zločinac isto kao i Šešelj (naravno, srazmjerno težini zločina i visini kazne). Sud je rekao da jeste. (Sad će krenuti salve napada). Isto kao što i Naser Orić nije zločinac u onoj mjeri u kojoj ja lično mislim da jeste.
Ne može tako. Ako je sud presudio, onda nema poziva na linč, hapšenja po reciprocitetu i maltretiranja Srba na granicama. Vidite čemu to vodi? Danas ja ne priznajem genocid u Srebrenici, sutra vi osudu Jurišića, prekosutra Hrvati Gotovinu itd. Mora se znati red, iz poštovanja prema drugima. Da napomenem, to uvijek moram, ne izjednačavam žrtve. Srebrenicu navodim samo u kontekstu priznavanja odnosno ne priznavanja, bez želje da poredim težinu zločina.
veljaca

#6153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

1gorstak wrote:
Novi_Nick wrote:Evo tzv entitet R. Srpska prijeti referendumom o odcjepljenju od drzave Bosne i Hercegovine.
.....
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... endum.html
"Republika Srpska će realizovati zaključke sadržane u nedavno usvojenoj informaciji Vlade RS vezane za nametnute odluke visokog predstavnika o "Elektroprenosu", rekao je juče Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS, u svom obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS na posebnoj sjednici.
Ako se nametanja nastave, slijedi referendum

"A ako visoki predstavnik nametne bilo koje rješenje koje je suprotno interesima RS biće zatraženo javno izjašnjavanje na kojem će narod odlučiti da li to prihvata ili ne"......."

Velikosrpski faktor je dovoljno pametan da ne smije u jednacinu ubacivati pricu o referendumu o otcjepljenju. Referendumom kojeg spominju, utvrdilo bi se prihata li narod konkretna rjesenja nametnuta od strane OHR-a ili ne prihvata. To bi naravno bilo bespotrebno trosenje budzetskih sredstava jer ti referendumi koje spominju nemaju pravnu tezinu.

Da ponovim, ne spominju referendum o otcjepljenju.
Kao i uvijek 1gorstak :thumbup:

A ne spominju referendum o otcjepljenju - valjda ne smiju ......
dallton

#6154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
Ženski Dr.Med wrote: Dragane dobro znas da je on politicki osudjen.... ne zato sto je kriv...... smijesno je sta se desava u bih zanima me kada ce pasti ta kap vode koja ce preliti i onda sve ..ebati....zalosno sto bosanski srbi ne vide kamo to vodi i sta vuce za sobom ...nadam se da nece biti ono najgore.!!!!
Tako i ja mogu da kažem da je Šešelj politički osuđen (naravno, kad bude). Ali to ne smijem raditi, čak i ako tako mislim (a ne mislim). Većina Srba misli da se Šešelju (njega uzimam samo za primjer) sudi po političkoj osnovi a ne zato što je kriv. Sad ćete vi početi nabrajati Šešeljeve zločine i tome nikad kraja. Razumijete li šta pričam? Osjećaj nepravde je subjektivan. Ne smije rečenica početi Dragane dobro znaš... Ne znam ja ništa. Za mene je on zločinac isto kao i Šešelj (naravno, srazmjerno težini zločina i visini kazne). Sud je rekao da jeste. (Sad će krenuti salve napada). Isto kao što i Naser Orić nije zločinac u onoj mjeri u kojoj ja lično mislim da jeste.
Ne može tako. Ako je sud presudio, onda nema poziva na linč, hapšenja po reciprocitetu i maltretiranja Srba na granicama. Vidite čemu to vodi? Danas ja ne priznajem genocid u Srebrenici, sutra vi osudu Jurišića, prekosutra Hrvati Gotovinu itd. Mora se znati red, iz poštovanja prema drugima. Da napomenem, to uvijek moram, ne izjednačavam žrtve. Srebrenicu navodim samo u kontekstu priznavanja odnosno ne priznavanja, bez želje da poredim težinu zločina.
jedno je medjunarodni sud, a drugo sud zemlje koja je osudjena za nesprecavanje genocida....
draganbl

#6155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

nokia6170 wrote:
draganbl wrote:
nokia6170 wrote:
Ma najveci problem nije taj sto Bosnjaci svojataju cijelu Bosnu i Hercegovinu kao svoju (imaju i pravo na to, bas kao sto imaju pravo i Srbi da je svojataju (sjeti se samo da je naziv prije RS-a bio Srpska republika Bosna i Hercegovina)...vec na sceni i dalje jednostavno u kontinuitetu imamo politiku Svi Srbi u jednoj drzavi, samo sto posto se to nije moglo ostvariti ratom sada se pokusava stvoriti to putem imaginarnog instituta specijalnih-paralelnih veza sa majkom Srbijom.
Nisam ja ni rekao da je problem što Bošnjaci svojataju BiH kao svoju, već je problem što ne daju meni da je i ja svojatam. A kamoli drugim Srbima koji nemaju želju i strpljenje kao ja. Kažem ti, ako ti mašeš :bih: zastavom i govoriš kako su Srbi genocidan narod (osim par pacifista), onda Srbin ima dva izbora: ili da misli da :bih: nije njegova zastava, ili da se pomiri sa time da je genocidan. Meni to smeta i smatram da svaki Bošnjak koji misli da su Srbi genocidan narod (osim par pacifista) nema pravo da priča o ukidanju RS-a. A ovdje takvi preovladavaju.
nokia6170 wrote: Problem je sto vecina stanovnika RS trenutnu BiH kao drzavu vidi samo kao prijelazno rjesenja konacnog ujedinjenja sa Srbijom, dok mali broj vidi Bosnu i Hercegovinu kao okvir rjesavanja srpskog pitanja u BiH.
Nisam siguran u ovo,jer da čak i da su Srbi iz RS za ujedinjenje sa Srbijom, pa čak i da im Bošnjaci i Hrvati to daju, Srbija to ne bi nikada prihvatila. Pričom o ocjepljenju se samo mažu oči. Srbiji je dosta i njihove muke, a komoli još i naše.
nokia6170 wrote: Sljedeca stvar se ogleda u tome da su 1995. godine prisvojili i vise prava nego sto im pripada pa se sad osjecaju ugrozenima kada Bosnjaci i Hrvati pokusavaju povratiti prava koja su im oduzeta...dakle srpskoj politici ne odgovara da svi imaju podjednaka prava, a to je i bila sustina ratovanja=zapisavanje na etnickoj osnovi.
To jeste veliki problem. Kada već kritikujem drugu stranu, mislim da je takođe veliki problem to što među Bošnjacima ne postoji druga istina o ratu u BiH osim one koja se njima slagala sve ove godine. Mišljenja sam da i Bošnjaci (naravno, ne u tolikoj mjeri kao Srbi) imaju pogrešan stav o prethodnom ratu. I ti i ja se, iako se po nekim pitanjima slažemo, po ovim pitanjima rata jako razilazimo.
nokia6170 wrote: Nemoj da kojim slucajem pomislis da se danas i Bosnjaci tako ne ponasaju..ponasaju itekako jer su uvidjeli da je srpski recept etnickog zapisavanja izuzetno plodno tlo za sticanje ogromnog licnog bogatstva.
Da, pitanje je samo koliko je to u procentima. Po mom mišljenju, najmanje 80% Bošnjaka i po 90% Srba i Hrvata nisu spremni da prihvate BiH kao jedinstvenu zemlju, bez etničkih podjela.
Izvini kad sam ja to rekao da su Srbi genocida narod :x Moja teza je da je rukovodstvo bh srba u zadnjem ratu bilo fasisticko i genocidno, kao i da je politicko-vojni sistem tadasnje srpske poslitike bio fasisticki.

zamolio bi te da mi ne imputiras nesto sto nikada nisam izjavio. naravno svako onaj ko relativizira i osporava genocid u srebrenici je za mene genocidas.

mislim da sam ti sada vrlo jasno razjasnio moj stav u tom pogledu, pa nema potrebe da me interpretiras, vec slobodno doslovice citiraj.
Izvini iskreno, nisam mislio konkretno na tebe. Zamjenicu TI sam koristio u smislu, "kada neko kaže...".
Znači ne ti, NOKIA, već izvini još jednom. Žao mi je što si to pomislio, jer stvarno nisam mislio na tebe. Ti si jedan od rijetkih koji to ovdje ne misli. Krivo mi je što je tako ispalo.
veljaca

#6156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

draganbl wrote: Vidite čemu to vodi? Danas ja ne priznajem genocid u Srebrenici, sutra vi osudu Jurišića, prekosutra Hrvati Gotovinu itd.
Pa jasno je cemu to vodi : Izjednacavanju svih za prosla desavanja .... ( a to nema veze sa vezom ) ...
dallton

#6157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Rafael wrote:
dallton wrote:
felipe kajetano wrote:Poslije Dodika ce doci Dragan pa se onda moze otvoriti topic Dragan All about...poslije Dragana ce doci Milos pa moze onda i Milos All about....i o svima ce isto pisati kao i o Vozdu Miletu :D Uglavnom dokonim @daltonovim svjedocima nece nedostajati supljiranja iducih par godina :zzzz:
zaboravio si dodati "dallton fasista" - osjecam se neugodno ako se to ne doda, kao da sam poceo nesto cinjenicno neutemeljeno pisati :D

nece ti trebati par godina, zavrsit ce srbija posao za nas sve :-D
Dalltone :-) ,razočarao si me.Pa zar ti ne opkoljavaš zgradu vlade? E moj dalltone :lol:
izvini trenutno zakuhavam po srbiji, moraju se braca porokati izmedju sebe, ja sam na strani "naprednjaka" - vec su prvi rezultati vidljivi, jedan stranac pao, da podsjetimo svijet ko su i sta su srbi...da niste mozda mislili da cemo pustiti srbiju iz izolacije? rokat ce se po ulicama beograda u narednim mjesecima, a ja cu sjediti na klupama i grickati kokice s uzvikom naprijed nasi :-D

naravno, za srpske politicare u bih poseban tretman, posto im je narod u strahu ne smije cak ni da se odcjepi od mrske BiH, vjestacke tvorevine - al su odlicni u kupovini stanova u okolici beograda
1gorstak

#6158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

veljaca wrote:
1gorstak wrote:
Novi_Nick wrote:Evo tzv entitet R. Srpska prijeti referendumom o odcjepljenju od drzave Bosne i Hercegovine.
.....
"Republika Srpska će realizovati zaključke sadržane u nedavno usvojenoj informaciji Vlade RS vezane za nametnute odluke visokog predstavnika o "Elektroprenosu", rekao je juče Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS, u svom obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS na posebnoj sjednici.

"A ako visoki predstavnik nametne bilo koje rješenje koje je suprotno interesima RS biće zatraženo javno izjašnjavanje na kojem će narod odlučiti da li to prihvata ili ne"......."

Velikosrpski faktor je dovoljno pametan da ne smije u jednacinu ubacivati pricu o referendumu o otcjepljenju. Referendumom kojeg spominju, utvrdilo bi se prihata li narod konkretna rjesenja nametnuta od strane OHR-a ili ne prihvata. To bi naravno bilo bespotrebno trosenje budzetskih sredstava jer ti referendumi koje spominju nemaju pravnu tezinu.

Kao i uvijek 1gorstak :thumbup:

A ne spominju referendum o otcjepljenju - valjda ne smiju ......
Ne smiju, naravno da ne smiju, nego ovako hinjski ubacuju pijesak u rezervoar i cudom se cude kako auto nece da krene. Da smiju nesto na silu, vec bi to pokusali.
draganbl

#6159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

veljaca wrote:
draganbl wrote: Vidite čemu to vodi? Danas ja ne priznajem genocid u Srebrenici, sutra vi osudu Jurišića, prekosutra Hrvati Gotovinu itd.
Pa jasno je cemu to vodi : Izjednacavanju svih za prosla desavanja .... ( a to nema veze sa vezom ) ...
Prosto nevjerovatno, pa zašto nisi uzeo čitav moj citat i pročitao pasus do kraja. JA NAPIŠEM DA NE IZJEDNAČAVAM ŽRTVE, a ti citiraš samo prvi dio rečenice! Zašto si tako bolesno zlonamjeran? Evo ti čitav citat, pa čitaj.
draganbl wrote: Ne može tako. Ako je sud presudio, onda nema poziva na linč, hapšenja po reciprocitetu i maltretiranja Srba na granicama. Vidite čemu to vodi? Danas ja ne priznajem genocid u Srebrenici, sutra vi osudu Jurišića, prekosutra Hrvati Gotovinu itd. Mora se znati red, iz poštovanja prema drugima. Da napomenem, to uvijek moram, ne izjednačavam žrtve. Srebrenicu navodim samo u kontekstu priznavanja odnosno ne priznavanja, bez želje da poredim težinu zločina.
Sram te bilo.
dallton

#6160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

ne radi se o zrtvama nego o prirodi krivicnog djela...zrtve su sve iste i sve za zaljenje, al nacin na koji su nastradali namjere, organizacija i ostalo nisu isti..to je sustinska razlika - zato imamo slucajeve zlocina provedenih individualno na svim stranama i to niko ne spori, a imamo ogranizovani institucionalni zlocinacki plan izveden od strane pc, uz podrsku srbije i demokratsku podrsku vecine sprskog naroda za istrebljenje nesrba posebno bosnjaka, koristenjem etnickog ciscenja i genocida kao sredstva

I rest my case
11sumirp

#6161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 11sumirp »

draganbl wrote:
11sumirp wrote:
draganbl wrote:
dragane,de TITA TI,ne rise...

eh pa sad ti meni reci,sto mi ne mozemo zajedno.-...
sto tebi treba zastita od mene?
kako ja tebe ko covjeka ugrozavam.men to nije jasno.mislim na nacion,naravno...
kaKO bosnjak ugrozava srbina?na koji nacin,kokuzi i jedan i drugi...a jos veci kokuzi od njih pokradose boga oca,jer se mi "bojimo" jedni drugih...
posto je dodo ol abaut :)
kajem ti nema +normalizacije s takvim ljudima,za pocetak morate ih skinut,VI..mi ne mozemo,jer bi VI to shvatili ko objavu rata :)a to ne zelimo zar ne :)
Bio sam postavio jedno pitanje, pa editujem poruku, da pitam drugo? Da li ti misliš da ja kao Bosanac i Hercegovac trebam da se stidim zato što je Jurišić osuđen na 12 godina zatvora?
Ja ću tebi odgovoriti na svako tvoje pitanje, pa ćeš vidjeti da ti ne možeš samnom, a ne ja stobom.
Odgovor:DA :)
MA mogu ja na svako pitanje...nije problem,cak sta vise,bolje otvoreno govorit,prije cemo se razumit....
Pitanje:gledas li 60 minuta?
Ne gledam svaku emisiju, ali kada stignem gledam. Odmah da kažem mišljenje. Nemoj mi Bakira. Znam da je Dodik lopov i bez njega.
Da se vratim na tvoj odgovor. Sve dok ti smatraš da trebam da se stidim, postoji problem i to kod tebe. Nemaš pravo da meni namećeš BiH onakvu kakvu je ti vidiš. Tvoje je pravo da se stidiš što nisi uradio ništa. Fućka mi se i za Jurišića i njemu slične. Imaš sud pa se brani i žali.[/quote]

Zar nije zamracen signal,tako pricaju,dobro je :D

Druga stvar ko ti ba namece...bas me briga kako ti vidis bih, i kako mislis da je ja vidim,i sta ja mislim da bi ti trebao mislit haha....
imam ja svojih problema ,ba :)
aLI ,CINJENICA, jedni s drugima nekako moramo,pa sad,ako treba jos 50 godina da to skontamo OK,štaćeš...
kad vi ocistite ispred svog praga, i mi ispred svog... i prihvatimo istinu onakvu kakva jeste,a ne kakvu bi je zeljeli,bice bolje i jednim i drugim...
dotad,izgleda,valja nama preko rijeke :)
Koja ljepota od zemlje,a koja ruznoca od svijeta u njoj....
...
BHCluster

#6162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

1gorstak wrote:
.....

Da a da bi bilo kakav referendum sproveli oni moraju izmjeniti ustav RS, jer u ustavu RS nema stavku o referendumima...
felipe kajetano

#6163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Zar nije zamracen signal,tako pricaju,dobro je :D

Svasta ljudi pricaju bez da se nesto provjerava...fraze medijski mrak i slicno su davno isfurane..MenSeCini prosle godine gledam 60 min i Bakir ni pet ni sest 'ladno rece veceras je RS u mraku..kao Vozd ne dozvoljava da bude raskrinkan i zabranio emitovanje emisije na podrucju RS-a...normalno neki lik u Varesu ce odma reci"a peksina glavatog vidis ti sta on radi".I Bakir ga zna usrat pravo nekad..
Real Khan

#6164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

BHCluster wrote:Evo jos jedna u nizu od Dodika
Bosanski Srbi ne postoje kao nacija. Postoje Srbi kao nacija", istakao je Dodik
Pa, Dodik, kao općepoznati dosljedni "branitelj slova Dejtonskog sporazuma i svih njegovih aneksa" bi trebao za početak pročitati taj sporazum i njegov aneks 4 (Ustav BiH) pa bi na svoje zaprepaštenje otkrio činjenicu da u Bosni i Hercegovini uopće ne postoje "nacije" nego "narodi" (ovo je ogromna razlika ne samo lingvističke prirode, nego i pravne)...Idemo dalje :D
7cokanja

#6165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

..sta's, co'ek gleda "profesionalnu" i "neovisnu" televiziju 'ayat.. tamo se obrazuje o "terminima".. :razz:
Real Khan

#6166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

7cokanja wrote:..sta's, co'ek gleda "profesionalnu" i "neovisnu" televiziju 'ayat.. tamo se obrazuje o "terminima".. :razz:
... :?: a vrli je pisac htio nešto reći? :D
luciferino

#6167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luciferino »

BHCluster wrote:Koja je dodik sirovi pa nezna koji je dan bolan. :lol:
Dodik ne zna koji je dan, ali zato svaki dan zna koji je Dodik. :-)
Socijalista

#6168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Evo ga pocinje ponovo, cupanje Dode:

Čović i Dodik: Pokazali smo zavidnu razinu usuglašenosti o svim pitanjima

MOSTAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka u Mostaru iskazali su bliskost i zavidnu razinu usuglašanosti stajališta dviju stranaka o svim ključnim pitanjima o kojima su razgovarali, potvrdio je u izjavi novinarima nakon sastanka lider HDZ BiH Dragan Čović. Kazao je da su uz Dodika razgovorima sudjelovali i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, premijer BiH Nikola Špirić, predsjednik Skupštine RS Igor Radojčić i drugi visoki dužnosnici SNSDA-a, te, kako je rekao, slična struktura i iz HDZ BiH.

Dodik je kazao kako rukovodstva dviju stranaka imaju ista gledišta o popisu stanovništva, stranim tužiteljima i sucima, o tome kako deblokirati pitanja imenovanja na razini BiH. Odgovarajući na pitanje o ustavnim promijenama Čović je rekao kako ne treba ponavljati pogrešku iz 2006. kada su pregovori o ustavnim promijenama pokretani pet mjeseci uoči izbora, dok je Dodik rekao kako je moguća samo BiH koja će na srednjoj razini imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlasti. Ponovio je kako dogovor o ustavnim promijeama mora biti rezultat domaće političke pameti i da njegova stranka neće sudjelovati u pregovorima ukoliko ih budu vodili stranci..

Dvojica lidera naglasili su kako ovo nije bio sastanak dvojice protiv trećeg već iskazivanje spremnosti na dijalog.

-Želimo otvoriti dijalog i stabilizirati političke prilike, podržavamo pristup BiH euroatlanskim integracijama te aktivnosti na liberalizaciji viznog režima. Već sljedećeg tjedna spreman sam se sastati s s rukovodstvom SDA i Sulejmanom i Tihićem, kazao je Dodik. Problem je, dodao je što je politička scena kod Bošnjaka decentralizirana zbog političkih borbi. Oni nisu u stanju artikulirati jedinstven satv jer kod njih postoji pet političkih faktora, SDA, S BiH, SDP, Radončićeva stranka i Islamska zajednica, kazao je Dodik. Pojasnio je kako je spreman spreman razgovarati i sa S BiH, ali ne i sa Islamskom zajednicom koja je prema njegovim riječima najjači politički faktor kod Bošnjaka.

I predsjednik HDZ BiH kazao je kako je već uputio poziv Tihića na sastanak

Na novinarski upit zbog čega u razgovore ne uključe i HDZ 1990. Čović nije odgovorio dok je Dodik kazao kako ta stranka nije više relevantna.

Komentirajući spor oko Elektroprenosa predsjednik HDZ BiH kazao je da „ako se mi ne dogovorimo oko funkcioniranja Elektroprenosa nikakve mjere visokog predstavnika neće pomoći“. Po njegovom mišljenju tko god vjeruje da će izazivajući krizu zadržati OHR- pravi grešku.

Na upit novinara Pincom.info želi li danas reći tko mu je iz međunarodne zajednice nudio nagodbu, Dodik je odgovorio: Kako bi ja bio važan da to sad kažem. Sačekaj malo.

http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70486
Bosnolog

#6169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Socijalista wrote:Evo ga pocinje ponovo, cupanje Dode:

Čović i Dodik: Pokazali smo zavidnu razinu usuglašenosti o svim pitanjima

MOSTAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka u Mostaru iskazali su bliskost i zavidnu razinu usuglašanosti stajališta dviju stranaka o svim ključnim pitanjima o kojima su razgovarali, potvrdio je u izjavi novinarima nakon sastanka lider HDZ BiH Dragan Čović. Kazao je da su uz Dodika razgovorima sudjelovali i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, premijer BiH Nikola Špirić, predsjednik Skupštine RS Igor Radojčić i drugi visoki dužnosnici SNSDA-a, te, kako je rekao, slična struktura i iz HDZ BiH.

Dodik je kazao kako rukovodstva dviju stranaka imaju ista gledišta o popisu stanovništva, stranim tužiteljima i sucima, o tome kako deblokirati pitanja imenovanja na razini BiH. Odgovarajući na pitanje o ustavnim promijenama Čović je rekao kako ne treba ponavljati pogrešku iz 2006. kada su pregovori o ustavnim promijenama pokretani pet mjeseci uoči izbora, dok je Dodik rekao kako je moguća samo BiH koja će na srednjoj razini imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlasti. Ponovio je kako dogovor o ustavnim promijeama mora biti rezultat domaće političke pameti i da njegova stranka neće sudjelovati u pregovorima ukoliko ih budu vodili stranci..

Dvojica lidera naglasili su kako ovo nije bio sastanak dvojice protiv trećeg već iskazivanje spremnosti na dijalog.

-Želimo otvoriti dijalog i stabilizirati političke prilike, podržavamo pristup BiH euroatlanskim integracijama te aktivnosti na liberalizaciji viznog režima. Već sljedećeg tjedna spreman sam se sastati s s rukovodstvom SDA i Sulejmanom i Tihićem, kazao je Dodik. Problem je, dodao je što je politička scena kod Bošnjaka decentralizirana zbog političkih borbi. Oni nisu u stanju artikulirati jedinstven satv jer kod njih postoji pet političkih faktora, SDA, S BiH, SDP, Radončićeva stranka i Islamska zajednica, kazao je Dodik. Pojasnio je kako je spreman spreman razgovarati i sa S BiH, ali ne i sa Islamskom zajednicom koja je prema njegovim riječima najjači politički faktor kod Bošnjaka.

I predsjednik HDZ BiH kazao je kako je već uputio poziv Tihića na sastanak

Na novinarski upit zbog čega u razgovore ne uključe i HDZ 1990. Čović nije odgovorio dok je Dodik kazao kako ta stranka nije više relevantna.

Komentirajući spor oko Elektroprenosa predsjednik HDZ BiH kazao je da „ako se mi ne dogovorimo oko funkcioniranja Elektroprenosa nikakve mjere visokog predstavnika neće pomoći“. Po njegovom mišljenju tko god vjeruje da će izazivajući krizu zadržati OHR- pravi grešku.

Na upit novinara Pincom.info želi li danas reći tko mu je iz međunarodne zajednice nudio nagodbu, Dodik je odgovorio: Kako bi ja bio važan da to sad kažem. Sačekaj malo.

http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=70486
Zdruzenim snagama kako rasturiti BiH je mnogo skladniji naslov .

Karadzordzevo se preselilo u Mostar, ali ih hebe sta misle oni sto spavaju i saburaju. :mrgreen:
Covic je mnogo ljigaviji i podliji od sirove bukovine Dode kojeg isti podrzava ne bi li se sto izrodilo od mucka zvani Erceg ukazana.

Propast delegacijama su falili Cankovic drogirani iz genocidnog blentiteta a i Leo Poplocani iz ukazane Erceg kamenjarske Boban Susanije :mrgreen: . Ocito je Dodo obecao Posavinu kao i sve opstine odakle su protjerali /zdogovoreneo shodno planu iz Karadudovine Zlobo-France k/BH Hrvate uz uslov da Covic osvesceni podupre Dodu sludenoga.Falio im je jos Suljo Svemirac uz svoje minder propuhase pa da idila bude kompletna.

Jedan krimos /Covic/ je osuden a drugog ceka sudenje.Placite jedan drugom ali od tog placa nema fajde.BiH ce vas nadzivjeti ,ostaje van sve manje izbora,bijeg preko granice nakon svega ili kazna koja vas ceka.Vi ce te biti proslost :skoljka:
mO k3

#6170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

jedna velika komedija.. :)ili parodija???

Jeli se ko sjeca serije bolji zivot???.....

**ja hocu bolji zivot** ovo me malo podsjeca samo ko je u kojo ulozi :) za mene je dodo ona koka... sto je ostala trudna... od onoga, pa ni tamo ni vamo
1gorstak

#6171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Socijalista wrote:Već sljedećeg tjedna spreman sam se sastati s rukovodstvom SDA i Sulejmanom i Tihićem, kazao je Dodik. Problem je, dodao je što je politička scena kod Bošnjaka decentralizirana zbog političkih borbi
Konkretan primjer zasto je fragmentacija pro-bosanskog fronta pozitivna stvar. Lako ce se njih ujediniti oko dobrog projekta, ali izdaju je tesko provuci kada ne odlucuje samo jedan covjek. U ovakvoj situaciji ne moze proci da Tihic kapitulira pred Dodikom i da bude progutano njegovo ; "Znate ... ovaj sporazum je dobar za Bosnu i Hercegovinu" pred kamerama dok razrogacenih ociju kaziprstom pritisce sto. Gnjida izdajnicka.
Socijalista

#6172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Molim vas kada je ono poceo prud, jel isto doba bilo prosle godine?
trinidad

#6173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

Socijalista wrote:Molim vas kada je ono poceo prud, jel isto doba bilo prosle godine?
jel' to hoces godisnjicu da obiljezis????
Socijalista

#6174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

trinidad wrote:
Socijalista wrote:Molim vas kada je ono poceo prud, jel isto doba bilo prosle godine?
jel' to hoces godisnjicu da obiljezis????
ne, nego primjetno je da nasi politicari dobro saradjuju u mjesecu Oktobru i Novembru :-? :D
kiky

#6175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

kad god pravi sranje, dodik ima kolege koje odmah sazivaju neke sastanke ...
odjednom se prave dogovori ....
ohr to jedva dočeka da se izvuče iz obevaze i pobjegne od odgovornosti ...
i opet sve izpočetka ....
sve je to za bljuvanja ...
Locked