detroit-mercy wrote:CRNOGORAC wrote:Crnogorci su najveći i najslavniji od svih Srba. Naša zemlja Zeta, Duklja, Crna Gora, kako god je zvali je poslednja pala pod tursku vlast a prva se oslobodila..
Ja sam ono što je bio Njegoš,Kralj Nikola a ti razmisli šta su oni bili

A sto vam Poturice i Siptari izglasase neovisnost, da nije njih ne bi bilo ni drzave CG.
Nemoj da koristiš pogrdne epitete za CG Muslimane!Oni su izmanipulisani od strane DPS-a,a nikakve koristi nisu viđeli od nezavisne CG!Raška oblast se pocijepala na dva dijela,na srpski dio i crnogorski !
CG Muslimani,sve više se osjećaju kao Crnogorci, a Bošnjaka,koji se tako izjašnjavaju,sve je manje i manje,tako da je asimilacija u punom jeku!
Ja u BD imam prijatelja,prvi mi komšija,Musliman,oženjen Srpkinjom,žive u Njemačkoj,i njihova đeca se osjećaju kao Srbi!Imam jednog prijatelja,koji ne živi u BD.,Musliman,jednu noć ja i drug smo s tim Muslimanom otišli na piće,večeru,posle na muziku,do zore,osvanuli u taj lokal,posle smo morali da odemo u njegov kafićl,na jutarnju kafu!Čovjek je poklonio mojem drugu sliku,meni je htio da pokloni umjetničku sliku,kaže,biraj,ja nisam htio da uzmem!Tu nam je priznao da zna svoje porijeklo,da je Srbin,kaže zna i ko su mu najbliži pravoslavni rođaci, i svojoj đeci je to objasnio i rekao im svoje porijeklo!Čovek priča realno,ne krije svoje porijeklo,kaže -kad je CG vojska oslobađala CG, Muslimani su imali dva izbora,ili da se vrate prađedovskoj vjeri ili da ostanu Muslimani i da budu vjerni CG![/quote]
Zaboravio si reci i treci izbor a to je da se provedu kao Muslimani Sahovica (Bijelo Polje) 1924 godine na Kurban Bajram, kada je 2500 golorukih stanovnika tog mjesta pobijeno jer se nisu htjeli vratiti "veri pradedovskoj" od strane cojstvu i junastvu vicnih Crnogoraca. Ostatak prezivjelih je napustio Crnu Goru, njihovi potomci danas zive u mjestu zvanom Islamovac kod Brckog.Ili mozda da se provedu kao stanovnici Plava i Gusinja, vjerovatno si cuo za Andrijevicu kod Pljevlja gdje za jedan dan strijeljase 850 oni sto ne htjese da se vrate "vjeri pradjedovskoj".
Toliko o cojstvu i junastvu.
A sad me bogati reci, kako to da srpska sparta priznade Kosovo (kad je Big Boss naredio) i kako se zove Crnogorski ambasador u Pristini (ovo ti je bonus pitanje).[/quote]
Važno je šta narod misli a ne šta ucjenjeni političari potpisuju!Njegoš,Kralj Nikola.. Naši velikani mora da se prevrću u grobu.