Milorad Dodik ALL ABOUT
-
155_mm
#45026 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nekako se svi usutise kako kolega Skijas pojasni najvjerovatniji tok dogadjaja. a i ovo miletovo opremanje i prestrukturiranje entitske policije sad postaje jasnije. cak i iznenadni odlazak u Srebrenicu sad ima svoje jasnije znacenje. taj akt treba da posluzi kao argument kako bosnjacima Srebrenice ne prijeti nikakva opasnost od nezavisne drzave republike srpske. jer medijski rat u podrinju srbi jednostavno ne mogu dobiti. dovoljna je samo jedna vijest da srpska specijalna policija sa dugim cijevima ponovo ulazi u Srebrenicu potpracena slikama "ulaska" 1995. i srbi tu medijski gube. neka srpska vijesti o namjeri odrzavanja reda i mira i zastite svih gradjana Srebrenice potpracene slikama nedavne miloradove posjete Potocarima tesko da tu moze sta prevagnuti. ali vrijedi pokusati precednikova je deviza.
- skupljac_zeljeza
#45027 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kome ostavljaju Brčko?
Aleksandar Trifunović, urednik portala Buka, za Al Jazeeru Balkans prokomentarisao je ovu deklaraciju riječima: "SNSD nije uspjela poslati nijednu jaču poruku sa svog sabora od one koju slušamo u posljednjih osam godina, a to je poruka o referendumu. Milorad Dodik i njegova vlast je u ovih osam godina, koliko su na vlasti, mogla osam puta organizovati referendum, ali to nisu uradili".
- bh.tornjak
#45028 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne ostavljaju nikome.....uzimaju sa sobom.skupljac_zeljeza wrote:Kome ostavljaju Brčko?
U Brckom je zamalo pa sve pod kontrolom RS-a:
-zeljeznice RS-a
-posta srpske (njihova posta je "poklopila" zgradu poste dok je "BH posta" podstanar u jednom poslovnom prostoru)
-policija je pod njihovom kontrolom (nacelnik, Goran Pisic je navodno ucestvovao u genocidu u Srebrenici)
-sudstvo je takodje pod kontrolom RS-a (za ratni zlocin se osudjuju ljudi za navodno samaranje i dobijaju duplo vece kazne od stvarnih zlocinaca koji mirno setaju gradom...ili se oslobadjaju....ili dobijaju smijesne "kazne")
-zdrastvo je poklopljeno
financijski tokovi takodje (s Bobar bankom propale su desetine miliona KM Brcko Distrikta,novac od zdrastva, Biroa za zaposljavanje.....)
-skolstvo je takodje poklopljeno......Brcanski ekonomski fakultet takodje.....neki privatni "muljatorski" dje se diplome bukvalno prodaju, takodje
-sve vitalne i vazne funkcije su pod kontrolom RS-a....Federacije tu kao da nema (a BD je vlasnistvo oba entiteta)
a BiH jos manje...
- Skijaš
#45029 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Brčko ima svoju vlast.bh.tornjak wrote:ne ostavljaju nikome.....uzimaju sa sobom.skupljac_zeljeza wrote:Kome ostavljaju Brčko?
U Brckom je zamalo pa sve pod kontrolom RS-a
- gay activist
#45030 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Skijasevo pojasnjenje je malo sumnjivo. Sta mogu uraditi oni u Kozluku i Janji? Po stotinu policajaca na dvije tri raskrsnice i oni nista ne mogu, a pitanje je da li i bez te policije hoce.155_mm wrote:nekako se svi usutise kako kolega Skijas pojasni najvjerovatniji tok dogadjaja. a i ovo miletovo opremanje i prestrukturiranje entitske policije sad postaje jasnije. cak i iznenadni odlazak u Srebrenicu sad ima svoje jasnije znacenje. taj akt treba da posluzi kao argument kako bosnjacima Srebrenice ne prijeti nikakva opasnost od nezavisne drzave republike srpske. jer medijski rat u podrinju srbi jednostavno ne mogu dobiti. dovoljna je samo jedna vijest da srpska specijalna policija sa dugim cijevima ponovo ulazi u Srebrenicu potpracena slikama "ulaska" 1995. i srbi tu medijski gube. neka srpska vijesti o namjeri odrzavanja reda i mira i zastite svih gradjana Srebrenice potpracene slikama nedavne miloradove posjete Potocarima tesko da tu moze sta prevagnuti. ali vrijedi pokusati precednikova je deviza.
- bh.tornjak
#45031 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
koju to vlast....???Skijaš wrote:Brčko ima svoju vlast.bh.tornjak wrote:ne ostavljaju nikome.....uzimaju sa sobom.skupljac_zeljeza wrote:Kome ostavljaju Brčko?
U Brckom je zamalo pa sve pod kontrolom RS-a
Prosvijetli me....???
U Brckom je bezvlasce...kriminal...pljacka....i horsko pjevanje zu muziku orkestra iz RS-a.
-
prog321
#45032 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vjerovatno se gay aktivist raduje, ali bi pristasama Dodika bio poderan paksu ako i kad bi Pc pokušala otcjepljenje.

- Co0l
#45033 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Podrska PreCedniku za referendum!
Dosta je vise bilo zuluma DJihatlija !
Šumska forever,tzv.BiH dok mora!
Dosta je vise bilo zuluma DJihatlija !
Šumska forever,tzv.BiH dok mora!
-
155_mm
#45034 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pitanje za pitanjem a nigdje odgovora. odgovor moze dati samo referendum a ni njega nema. barem ne do 2018.gay activist wrote:Skijasevo pojasnjenje je malo sumnjivo. Sta mogu uraditi oni u Kozluku i Janji? Po stotinu policajaca na dvije tri raskrsnice i oni nista ne mogu, a pitanje je da li i bez te policije hoce.155_mm wrote:nekako se svi usutise kako kolega Skijas pojasni najvjerovatniji tok dogadjaja. a i ovo miletovo opremanje i prestrukturiranje entitske policije sad postaje jasnije. cak i iznenadni odlazak u Srebrenicu sad ima svoje jasnije znacenje. taj akt treba da posluzi kao argument kako bosnjacima Srebrenice ne prijeti nikakva opasnost od nezavisne drzave republike srpske. jer medijski rat u podrinju srbi jednostavno ne mogu dobiti. dovoljna je samo jedna vijest da srpska specijalna policija sa dugim cijevima ponovo ulazi u Srebrenicu potpracena slikama "ulaska" 1995. i srbi tu medijski gube. neka srpska vijesti o namjeri odrzavanja reda i mira i zastite svih gradjana Srebrenice potpracene slikama nedavne miloradove posjete Potocarima tesko da tu moze sta prevagnuti. ali vrijedi pokusati precednikova je deviza.
ali sta je to sacekati. e onda ce mo dobiti odgovor kako ce se razvijati stvari sa svesrpskim referendumom u rejonu doboja, zvornika i brckog.
-
swanfilter
#45035 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znaci, za doci iz USK do Sarajeva ja bih trebao nekome pasos na uvid dati? I to kome ... Hajd, Mile, da vidimo ..
- Skijaš
#45036 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da li bi došlo do krvoprolića ako Dodik krene u secesiju ? Ti kažeš da ne bi, ja tvrdim da bi, a jedan je način da saznamo ko je u pravu. Šta je vrijedno tog rizika ?gay activist wrote:Skijasevo pojasnjenje je malo sumnjivo. Sta mogu uraditi oni u Kozluku i Janji? Po stotinu policajaca na dvije tri raskrsnice i oni nista ne mogu, a pitanje je da li i bez te policije hoce.155_mm wrote:nekako se svi usutise kako kolega Skijas pojasni najvjerovatniji tok dogadjaja. a i ovo miletovo opremanje i prestrukturiranje entitske policije sad postaje jasnije. cak i iznenadni odlazak u Srebrenicu sad ima svoje jasnije znacenje. taj akt treba da posluzi kao argument kako bosnjacima Srebrenice ne prijeti nikakva opasnost od nezavisne drzave republike srpske. jer medijski rat u podrinju srbi jednostavno ne mogu dobiti. dovoljna je samo jedna vijest da srpska specijalna policija sa dugim cijevima ponovo ulazi u Srebrenicu potpracena slikama "ulaska" 1995. i srbi tu medijski gube. neka srpska vijesti o namjeri odrzavanja reda i mira i zastite svih gradjana Srebrenice potpracene slikama nedavne miloradove posjete Potocarima tesko da tu moze sta prevagnuti. ali vrijedi pokusati precednikova je deviza.
-
prog321
#45037 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Neki ljudi nemaju pojma ko su Bošnjaci. Ljudi koji su tri godine jeli travu u Srebrenici a nisu se htjeli bez borbe predat.
Ljudi koji su praktično goloruki stali pred JNA armadu.
Nisu dozvolili cijepanje države kad su bili najslabiji, a sad kad su vojno i ekonomski najjači da dozvole ?????
Sa koje planete ste vi pali???
Puno je realnije da bi svi separatisti završili u Drini i Savi. Sa glavom dolje
Ljudi koji su praktično goloruki stali pred JNA armadu.
Nisu dozvolili cijepanje države kad su bili najslabiji, a sad kad su vojno i ekonomski najjači da dozvole ?????
Sa koje planete ste vi pali???
Puno je realnije da bi svi separatisti završili u Drini i Savi. Sa glavom dolje
- skupljac_zeljeza
#45038 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije malo komlikovan ovaj Miletov san o državi.swanfilter wrote:Znaci, za doci iz USK do Sarajeva ja bih trebao nekome pasos na uvid dati? I to kome ... Hajd, Mile, da vidimo ..
-
Mirza007
#45039 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A o cemu bi jadan pricao?
Sta je jos ostalo osim tog referenduma?
Ekonomsko stanje u PC? Socijalni polozaj boraca ili penzionera? Demografija? Aerodrom u Trebinju? Proizvodnja elektricnih automobila u Banjoj Luci? ili mozda podmornica u Prijedoru?
Trla baba lan da joj prodje dan.
Ali je previse cackao mecku, mislio sam da je pametniji ali sam se prevario.
Zivi bili, vidjecemo za koji dan kad ga izribaju.
Sta je jos ostalo osim tog referenduma?
Ekonomsko stanje u PC? Socijalni polozaj boraca ili penzionera? Demografija? Aerodrom u Trebinju? Proizvodnja elektricnih automobila u Banjoj Luci? ili mozda podmornica u Prijedoru?
Trla baba lan da joj prodje dan.
Ali je previse cackao mecku, mislio sam da je pametniji ali sam se prevario.
Zivi bili, vidjecemo za koji dan kad ga izribaju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45040 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Preko vode do slobode
prdCeniČe...našHa zvezdo vodiljo

prdCeniČe...našHa zvezdo vodiljo
- ILVIIR
#45041 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kao prvo moram priznati da je tema postala totalno neozbiljnja..Skijaš wrote:Da li bi došlo do krvoprolića ako Dodik krene u secesiju ? Ti kažeš da ne bi, ja tvrdim da bi, a jedan je način da saznamo ko je u pravu. Šta je vrijedno tog rizika ?gay activist wrote: Skijasevo pojasnjenje je malo sumnjivo. Sta mogu uraditi oni u Kozluku i Janji? Po stotinu policajaca na dvije tri raskrsnice i oni nista ne mogu, a pitanje je da li i bez te policije hoce.
sto se tice krvoprolica, mislim da smo mi previse minorni i nevazni, tako da ce bilo kakvo trzanje biti uguseno na vrijeme od mz, eu ili nato. nismo mi vise jugoslavija pa da smo ekonomski i vojno jaki i automatski "interesantni", nego smo totalno nebitni na evropskoj sceni, a kamoli na geopolitickoj.
kad se citaju ovi skijasovi i gay activistovi komentari, savrseno je jasno koja bi strana prva povukla oruzje.
-
prog321
#45042 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Povukla bi ga vojno jaca strana kao u svakom ratu.
A to su Pro-Bih snage u ovom momentu.
A to su Pro-Bih snage u ovom momentu.
- GAU8
#45043 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znam onoliko koliko mi je dovoljno da znam, tj. poznato mi je to sto si napisao. Problem je sto imena koja treba da stoje iza tih potpisa vecinom vise nema. U idealnom slucaju, reagovala bi medjunarodna zajednica. Ali svi smo vidjeli koliko je poletna da reaguje kad treba.155_mm wrote:tvoj problem je sto ocigledno ne znas sta je potpisano u dejtonu. ali nisi jedini, to ne zna vecina srba u BiH. a najprecizniji dio dejtonskog sporazuma je upravo taj koji govori o slucaju da neko prekrsi dogovoreno u dejtonu. taj dio ne ostavlja ni malo prostora za menevriranje ni jednoj strani. cak sto vise ne moraju se donosti nikakve odluke sta i kako. sve je vec odluceno u dejtonu. znaci samo se i dalje drzati dejtona uslucaju pokusaja secesije.GAU8 wrote:Bio sam malo radikalan u odgovoru gore.155_mm wrote: imas li prijedlog za granice po kojim bi se dijelilo a da niko ne pogine?
Ali ako uzmemo teoretsku situaciju gdje RS potegne taj famozni referendum, znamo da bi dobili ubjedljivo "ZA".
Recimo da niko ne reagira iz EU.
Morao bi se desiti "napad na RS" od strane pro-bosanskih snaga. Ukoliko ne bi doslo do tog napada, dobili bismo drzavnu granicu na dosadasnjoj medjuentitetskoj, tj. dobili bismo jos jedno dodatno prkno u gomili istih na Balkanu.
A bi se desila reakcija, tj. napad, morala bi se skupiti kriticna masa, materijal, novac i sl. za isti. BIlo bi tesko naci dovoljno motiviranih ljudi da idu.
Jedna stvar je bila braniti se, a sasvim druga je napad. Jer potpisom Daytonu, RS je priznata. I nema povratka, na zalost.
Najveci paradoks je sto se Dodik (i BiH srbi generalno) kune u Dayton, a istovremeno bi da se popisa na njega.
- GAU8
#45044 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije nego ce Bakir iz trezora da im ukine praznikegay activist wrote:Jasno, RS ne mora napast nikoga da bi proglasila samostalnost. Prestanu dolaziti Sarajevo, zatraze medjunarodno priznanje i to je to.GAU8 wrote: Bio sam malo radikalan u odgovoru gore.
Ali ako uzmemo teoretsku situaciju gdje RS potegne taj famozni referendum, znamo da bi dobili ubjedljivo "ZA".
Recimo da niko ne reagira iz EU.
Morao bi se desiti "napad na RS" od strane pro-bosanskih snaga. Ukoliko ne bi doslo do tog napada, dobili bismo drzavnu granicu na dosadasnjoj medjuentitetskoj, tj. dobili bismo jos jedno dodatno prkno u gomili istih na Balkanu.
A bi se desila reakcija, tj. napad, morala bi se skupiti kriticna masa, materijal, novac i sl. za isti. BIlo bi tesko naci dovoljno motiviranih ljudi da idu.
Jedna stvar je bila braniti se, a sasvim druga je napad. Jer potpisom Daytonu, RS je priznata. I nema povratka, na zalost.
Ali da bi poslije tog proglasenja RS bila zadrzana u BiH, neko je mora napasti, tako da mi zapravo ne govorimo o tome kako nema samostalnsti RS bez rata, nego nema ocuvanja BiH bez rata.
A kako bi taj napad na RS izgledao je posebna prica. Hoce li Federacija proglasiti opstu mobilizaciju i objaviti rat RS-u uz podrsku HDZ-a, da o sve u institucijama ide legalno?
Ili ce Bosnjaci izaci na demonstracije, provaliti u kasarne i stanice policije, okupiti oruzje i spontano krenuti put RS-a?
Izvin'te morao sam, jer sa ovakvim predstavnikom smo ga najebali....
- GAU8
#45045 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovo je bezobrazno i podlo od tebe. Naravno da Obama nece u rov, ali zna se njegova uloga u odbrani njegove zemlje - vodstvo i organizacija odbrane.155_mm wrote:najpogubnije je po bosnjacki narod je osloniti se na svoje politicare do te mjere da vjeruju da su ih oni duzni braniti. ni obama ne brani amerikance. ili neko ima sliku kako obama sa M4 jurisa po afganistanu i iraku...tandmand wrote:Bosnjacku sutnju smatrati nekom moudroscu, u nadi da se iza kulisa spremaju efikasni odgovori na podjelu BiH moze biti pogubno. Sta ako probosanske politicke elite u vezi toga, spavaju zimski san a mi se nadamo da su spremni? Opet ce nas cekati isprazne parole kako mi nismo za sukob i apeli "medjunarodnoj zajednici". Svako ostro saopcenje proBiH stranaka kao reakcija na separatizam, mene uvijek zestoko iznenadi.155_mm wrote:. cak sto vise politicari i kad bi nesto htijeli reci javno nekad i ne smiju. stvarno je vise krajnje vrijeme da se narod prestane sakrivati iza nesposobnih politicara koje sami dobrovoljno vec decenijama biraju.Godinama se uzmice a mehanizme dejtonske BiH sve vise preuzimaju separatisti u cilju vezanja ruku probosanskim snagama. Kao sto je Jugoslavija iznutra evoluirala u tvorevinu koja ce se raspasti, tako sada BiH sama sebi u institucijama sistema crta granice Velike Srbije i Banovine. Kiparski scenario je uvijek moguc a da se medjunarodna zajednica pri tome i ne pocese.
Bosnjacki politicari u proslom ratu su imali vise srece nego su zasluzili, i treba vise zahvaliti greskama agresora i podvizima pojedinaca, nego nasem vrlom vodstvu u organizaciji odbrane zemlje. Sve sto su mogli zajebat zajebali su.
Koji ce mu qrac politicari, koji ce me krasti u miru, a koje ja moram da im organizujem i sprovodim komplet odbranu u ratu.
- red evil
#45046 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koliko god da se trudio, ne ide, nikako da skontam šta znaći MZ.

- Sanjarko
#45047 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mjesečeva Zajednica ili je Mjesna Zajednica neznam isto dođe menired evil wrote:Koliko god da se trudio, ne ide, nikako da skontam šta znaći MZ.![]()
- skupljac_zeljeza
#45048 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Podgrijana priča iz novembra 2012.
- red evil
#45049 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kont'o sam da ima neko drugo znaćenje.Vizionar 1985 wrote:Mjesečeva Zajednica ili je Mjesna Zajednica neznam isto dođe menired evil wrote:Koliko god da se trudio, ne ide, nikako da skontam šta znaći MZ.![]()
- Sanjarko
#45050 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
red evil wrote:Kont'o sam da ima neko drugo znaćenje.Vizionar 1985 wrote:Mjesečeva Zajednica ili je Mjesna Zajednica neznam isto dođe menired evil wrote:Koliko god da se trudio, ne ide, nikako da skontam šta znaći MZ.![]()