Ne bira , ko da ide u pastetuDanguba wrote:
![]()
![]()
odleti mi slika dole pa se izgubih medju cipelama...tacno ne znas kome pripadaju...![]()
sto jest, jest- covjek sve povalja...
Milorad Dodik ALL ABOUT
- Havatar
#41926 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- bingov buraz
#41927 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ova visoka opet stala u redDanguba wrote:
![]()
![]()
odleti mi slika dole pa se izgubih medju cipelama...tacno ne znas kome pripadaju...![]()
sto jest, jest- covjek sve povalja...
- Skijaš
#41928 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
'ajde siso, raspiši ga, ali samo ako sina milionera nećeš poslati u Italiju da hladi muda, nego u Podrinje, na barikade.Republika Srpska je izabrala dugoročnu borbu za svoja prava. Jednog dana ćemo sigurno raspisati referendum, ali taj momenat treba pažljivo birati bez političkog voluntarizma i uz razumijevanje ko su naši saveznici u tom procesu
- ILVIIR
#41929 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
cudi me da ovo jos niko nije postavio..

btw.: tema je presmijesna, samo da nije zalosna!

btw.: tema je presmijesna, samo da nije zalosna!
- sluga_okupatora
#41931 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jedno pitanje za cijenjene i uvazene kolege forumase;
Novi sam pa ne znadem da postavljam slike ali ova slika preCednika sa ljepoticama sto stoje u red, vidim gospoDZa u crvenu mini suknju vec pokazuje malo stomacic pa da pitam - jel' moguce da se guardijanovo sjeme odma' primilo?
Ni na kraj pameti mi nije da sumnjam u preCednika i njegove metode oplodjavanja nego mi bas ono cudno da se odma' prima al' reko' da pitam.
Znam da postoji mogucnost da me se proglasi izdajnikom zbog ovih sumnji al' mor'o sam da pitam
Novi sam pa ne znadem da postavljam slike ali ova slika preCednika sa ljepoticama sto stoje u red, vidim gospoDZa u crvenu mini suknju vec pokazuje malo stomacic pa da pitam - jel' moguce da se guardijanovo sjeme odma' primilo?
Ni na kraj pameti mi nije da sumnjam u preCednika i njegove metode oplodjavanja nego mi bas ono cudno da se odma' prima al' reko' da pitam.
Znam da postoji mogucnost da me se proglasi izdajnikom zbog ovih sumnji al' mor'o sam da pitam
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#41932 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sluga_okupatora wrote:Jedno pitanje za cijenjene i uvazene kolege forumase;
Naravno da je bolje pitati nego sebe staviti pod sumnju da si izdajnik i plaćenik,koji danas za šaku prljavih dolara bez
zlatnog pokrića niču kao gljive poslije kiše.
Guardiansko sjeme garantuje ubrzan rast ploda (7x brže nego inače) i dokazano u vrlo kratkom roku donosi vidne
kozmetičke promjene na bolje kod oplođene nerotkinje i jača kompletan imunološki sistem.Ipak u ovom slučaju to bi
bilo malo prebrzo jer je nerotkinja oplođena nekoliko sati prije,pa će prije biti riječ da je dotična dama usula u sebe
par litara piva i smirila jedan poveći odojak.
NEPRIJATELJI ŠUMSKE NE SPAVAJU,STIGLA ISPLATA IZ BUDIMPEŠTE!!!
![]()
Borci podnijeli krivičnu prijavu protiv Dodika![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Okružnom tužilaštvu u Banjaluci poslata je krivična prijava u ime boraca Republike Srpske koji su protestovali dana 28. februara u parku Mladen Stojanović u Banjaluci.
Krivična prijava je podnesena protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika, a zbog, kako se navodi,
“neistina iznesenih na konferenciji za novinare”.
Prijavu prenosimo u cjelini:
OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU BANjA LUKA
PREDMET : Prijava o počinjenom krivičnom djelu
PROTIV:
Dodik (Bogoljuba) Milorada rođenog 12. marta 1959. godine u Banjaluci, nastanjenog u opštini Laktaši,
ZBOG TOGA ŠTO JE:
27. februara 2014. godine organizovao konferenciju za novinare na kojoj je iznošenjem niza neistina pokušao da omete građane Republike Srpske da izađu na mirno okupljanje u skladu sa zakonom i time počinio krivično djelo iz člana 183 stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske povrede prava na javno okupljanje.
Osumnjičeni je na konferenciji za novinare pozvao građane da ne izađu na u skladu sa zakonom najavljen protestni skup zakazan za 28. februar 2014. godine u parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci, iznoseći neistine da će se na taj dan „paliti gume kako bi se poslala slika kako Banja Luka gori“.
Osumnjičeni je tako obmanom ometao ustavno pravo građana Republike Srpske propisano članom 30 Ustava Republike Srpske u kome jasno stoji da građani imaju pravo na mirno okupljanje i javni protest.
Osumnjičeni je u svojoj izjavi koju su prenijeli mediji još naveo “Danas je svakom jasno da su na sceni procesi koji u najmanju ruku treba da oslabe Republiku Srpsku, a ja lično nisam spreman da budem dio procesa slabljenja Srpske, nego sam spreman da radim na njenom jačanju i to ću raditi odlučno”.
Ovakvom izjavom, neutemeljenom argumentima, osumnjičeni je omeo javni skup i izražavanje opravdanog nezadovoljstva demobilisanih boraca i građana
Poznata i zloglasna teroristička ćelija koja sebe naziva "Borci šumske" usudila se na neviđenu drskost i bezobrazluk.
Čuj tužiti Guardiana?
Zna se vrlo dobro ko su ovi "borci",leglo pripadnika Zengi,HOS-a i Zelenih beretki koji su falsifikovali dokumente preko
svojih nalogodavaca iz Budimpešte i Tuzle i rade na nasilnom rušenju legalnih institucija šumske.
Jadno je i žalosno da na ovakve pokušaje niko iz pravosudno-policijskih institucija šumske još nije reagovao.
Koliku kampanju su pokrenuli centri iz Budimpešte i Tuzle pokazuje i činjenica da su uspješno organizovali
pobunu izdajnika i sabotera u najmodernijim evropskim pogonima tekstilne industrije u Bileći koje je prije samo
nekoliko mjeseci svečano otvorio Guardian i premijerka Lepa.![]()
Tekstilne radnice u Bileći stupile u štrajk
Nakon što poslodavac nije ispunio i posljednje obećanje i do srijede isplatio zaostale plate, svi radnici u novim tekstilnim pogonima u Bileći jutros su stupili u štrajk.
BilecaRadniceProtest.jpg
Polovina zaposlenih koji se vode u firmi “Imeks-internacional” primilo je dio januarske plate, dok radnici Vladine firme “Nikola Tesla” nisu primili platu od nove godine.
Prilikom ranijeg pokušaja organizovanja protesta i osnivanja Sindikalne organizacije jedan radnik koji je osumnjičen da je organizator dobio je otkaz, pa niko od radnika danas nije smio da javno progovori o problemima jer im je direktorica zaprijetila da će dobiti radnu knjižicu i ostati bez posla.
“Pravnik i direktorica su pozvali na informativni razgovor nas nekoliko radnica za koje sumnjaju da su pozvali BN televiziju da dođe i snimi proteste i zaprijećeno nam je da ćemo dobiti otkaz ukoliko bilo šta progovorimo pred kamerama. Radimo svaki dan, u februaru smo imali 28 radnih dana, roba se isporučuje, ali mi ne znamo šta se dešava u preduzeću i zašto se ne isplaćuju plate i druge obaveze. Dugo vremena nam se obećava isplata plata, ali od obećanja nema ništa i svi radnici su odlučili da od danas stupe u štajk”, izjavila je za našu televiziju radnica koja je zatražila da ostane anonimna kako ne bi ostala bez posla.
Nedavno su štrajk organizovale i tekstilne radnice koje za Imeks-internacional” rade u bivšim pogonima trebinjskog Novoteksa, a direktorica Milena Janković nije željela da komentariše dešavanja u svom preduzeću i kaže šta je uzrok učestalih problema, neizmirivanja obaveza i protesta radnika.
Načelnik Bileće Miljan Aleksić nalazi se na službenom putovanju i rekao nam je da preduzeće “Imeks-internacional” još
nije vratilo 200 000 maraka beskamatne pozajmice koje je dobilo iz budžeta opštine.
Vladino preduzeće “Nikola Tesla” još nije izmirilo dugovanja ni prema firmama koje su uradile rekonstrukciju i opremanje novih tekstilnih pogona u Bileći, pa je krajnje vrijeme da neko iz Vlade posjeti Hercegovinu i vidi šta se dešava u pogonima koji su premijerka i predsjednik Dodik pompezno otvorili u maju prošle godine.
- Danguba
#41933 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa ti budi dobrocin...one bi i da rade i da platu primaju...Koliku kampanju su pokrenuli centri iz Budimpešte i Tuzle pokazuje i činjenica da su uspješno organizovali
pobunu izdajnika i sabotera u najmodernijim evropskim pogonima tekstilne industrije u Bileći koje je prije samo
nekoliko mjeseci svečano otvorio Guardian i premijerka Lepa.
Tekstilne radnice u Bileći stupile u štrajk
Nakon što poslodavac nije ispunio i posljednje obećanje i do srijede isplatio zaostale plate, svi radnici u novim tekstilnim pogonima u Bileći jutros su stupili u štrajk.
BilecaRadniceProtest.jpg
Polovina zaposlenih koji se vode u firmi “Imeks-internacional” primilo je dio januarske plate, dok radnici Vladine firme “Nikola Tesla” nisu primili platu od nove godine.
Prilikom ranijeg pokušaja organizovanja protesta i osnivanja Sindikalne organizacije jedan radnik koji je osumnjičen da je organizator dobio je otkaz, pa niko od radnika danas nije smio da javno progovori o problemima jer im je direktorica zaprijetila da će dobiti radnu knjižicu i ostati bez posla.
“Pravnik i direktorica su pozvali na informativni razgovor nas nekoliko radnica za koje sumnjaju da su pozvali BN televiziju da dođe i snimi proteste i zaprijećeno nam je da ćemo dobiti otkaz ukoliko bilo šta progovorimo pred kamerama. Radimo svaki dan, u februaru smo imali 28 radnih dana, roba se isporučuje, ali mi ne znamo šta se dešava u preduzeću i zašto se ne isplaćuju plate i druge obaveze. Dugo vremena nam se obećava isplata plata, ali od obećanja nema ništa i svi radnici su odlučili da od danas stupe u štajk”, izjavila je za našu televiziju radnica koja je zatražila da ostane anonimna kako ne bi ostala bez posla.
Nedavno su štrajk organizovale i tekstilne radnice koje za Imeks-internacional” rade u bivšim pogonima trebinjskog Novoteksa, a direktorica Milena Janković nije željela da komentariše dešavanja u svom preduzeću i kaže šta je uzrok učestalih problema, neizmirivanja obaveza i protesta radnika.
Načelnik Bileće Miljan Aleksić nalazi se na službenom putovanju i rekao nam je da preduzeće “Imeks-internacional” još
nije vratilo 200 000 maraka beskamatne pozajmice koje je dobilo iz budžeta opštine.
Vladino preduzeće “Nikola Tesla” još nije izmirilo dugovanja ni prema firmama koje su uradile rekonstrukciju i opremanje novih tekstilnih pogona u Bileći, pa je krajnje vrijeme da neko iz Vlade posjeti Hercegovinu i vidi šta se dešava u pogonima koji su premijerka i predsjednik Dodik pompezno otvorili u maju prošle godine.
ne bi im bio u kozi kada im dodju cipele 45 broj...
- čaika
#41934 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
CIA ne žali pare da pokuša narodu ogaditi njegovog Guardiana. Oni misle da su Šumnjaci isti kao Hahlovi i drugi koji su ubijali i tjerali svoje guardiane, da bi na vlast došle marionete Zapada. Potcijenili su šumski narod, jer Šumnjaci su mnogo pametniji i politički zreliji od onih koji su dopustili da potpadnu pod šapu imperijalista.
Narod Šumske vidi svu patnju koju Guardian proživljava radeći na jačanju Šumske. Najbolji primjer je od prije par dana u Doboju, kada je Guardian veče prije sastanka sa Putinom - koji ga je zvao da ga upita za savjet za ukrajinsku krizu - cijelu noć oplođavao nerotkinje i neispavan trčao na let za Moskvu! Kome drugom bi takve stvari bile na pameti prije sastanka sa Putinom? Ko bi rizikovao da ga Putin vidi krmeljavog i umornog, nespremnog da sudi u navjećim svjetskim sporovima? Ali to je jedna od osobina koje su Guardiana učinile liderom Trećeg svijeta, čovjeka u kome spas vide milioni potlačenih u patnji širom svijeta!
Zato će CIA slomiti zube na Šumskoj, Guardian će nastaviti da donosi blagostanje i prosperitet, a dušmani neka pocrkaju!
Narod Šumske vidi svu patnju koju Guardian proživljava radeći na jačanju Šumske. Najbolji primjer je od prije par dana u Doboju, kada je Guardian veče prije sastanka sa Putinom - koji ga je zvao da ga upita za savjet za ukrajinsku krizu - cijelu noć oplođavao nerotkinje i neispavan trčao na let za Moskvu! Kome drugom bi takve stvari bile na pameti prije sastanka sa Putinom? Ko bi rizikovao da ga Putin vidi krmeljavog i umornog, nespremnog da sudi u navjećim svjetskim sporovima? Ali to je jedna od osobina koje su Guardiana učinile liderom Trećeg svijeta, čovjeka u kome spas vide milioni potlačenih u patnji širom svijeta!
Zato će CIA slomiti zube na Šumskoj, Guardian će nastaviti da donosi blagostanje i prosperitet, a dušmani neka pocrkaju!
- prljavi Hare
#41935 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
HEROJSKI ČLAN PRECEDNIČKE STRANKE KRSTAN S. RAZOTKRIO
SRBIJANSKOG IZDAJNIKA,SPLETKAROŠA I DEMAGOGA VUČIĆA!!
poznatom po proganjanju nedužnih poslovnih ljudi po Srbiji.
Odakle nam stiže ovaj junak?Iz Guardianske stranke,naravno.Sam Guardian ne bi ovako nešto lično izjavio jer je
poznat njegov stav da se ne miješa u srbijansku predizbornu kampanju,ali xeroj Krstan više nije mogao trpiti.
Krstane bravo!!!
A Vučić je najobičnija Zenga i Albanac!!!

SRBIJANSKOG IZDAJNIKA,SPLETKAROŠA I DEMAGOGA VUČIĆA!!
Konačno se pojavio xeroj koji je jasno i nedvosmisleno sasuo istinu u lice srbijanskom diktatoru i despotu VučićuSNSD priželjkuje Vučićev kraj
Strah visokih funkcionera SNSD-a od Aleksandra Vučića poprimio je oblike teške frustracije i polako, ali sigurno,
prelazi u potpunu mržnju.
Krstan S.:Još rađaju majke Obiliće!![]()
![]()
![]()
Otišli su tako daleko da na svakom mjestu, pa čak i u institucijama, otvoreno napadaju Vučića i ono što on radi,
primarno borbu protiv kriminala.
Tako je Krstan Simić, delegat SNSD-a u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, na sjednici tog tijela, održanoj 12.03.o.g., izjavio da će Vučić završiti poput Slobodana Miloševića.
„U Srbiji imate upravo ono što vi želite ponuditi narodu, jednu demagogiju koja će završiti kao što je završila i Miloševićeva, da vam to odmah kažem“, rekao je Simić, obraćajući se Ognjenu Tadiću, delegatu SDS u Domu naroda BiH.
Nema dileme da Simić udara direktno na Vučića, da ga smatra diktatorom i da „procjenjuje“ da će biti skinut nekom revolucijom. Ili, još gore; Simić prognozira da će Vučić da skonča kao Milošević. Morbidno.
Ovako eksplicitni stavovi mržnje, usmjereni iz SNSD-a ka Vučiću, posledica su straha od istraga koje se u Srbiji vode i u kojima su, do sada, u brojnim teškim krivičnim djelima nađeni tragovi koji vode ka vrhu RS.
Jasno je i da je priča Milorada Dodika o odličnim odnosima sa Vučićem najobičnija laž. Upravo je suprotno,
jer Simić nije iznio svoj lični stav, nego stav SNSD-a.
poznatom po proganjanju nedužnih poslovnih ljudi po Srbiji.
Odakle nam stiže ovaj junak?Iz Guardianske stranke,naravno.Sam Guardian ne bi ovako nešto lično izjavio jer je
poznat njegov stav da se ne miješa u srbijansku predizbornu kampanju,ali xeroj Krstan više nije mogao trpiti.
Krstane bravo!!!
A Vučić je najobičnija Zenga i Albanac!!!
- biske
#41936 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
šta ovaj priča? preCednik je uvijek bio najjači!!!Radončić za Klix.ba: Izetbegović i Lagumdžija su napravili pakt sa đavolom, Dodik je sada najjači
"Prodali su poziciju ministra sigurnosti Dodiku i nepotrebno mu dali resurse i utjecaj. Od Dodika su napravili najjačeg političara u BiH, što za ovu zemlju apsolutno nije dobro", rekao je Radončić.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#41937 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[quote="prljavi Hare"]
Strah visokih funkcionera SNSD-a od Aleksandra Vučića poprimio je oblike teške frustracije i polako, ali sigurno,

Krstan S.:Još rađaju majke Obiliće!
Rodila ga majka Kobilicka!

Krstan S.:Još rađaju majke Obiliće!
Rodila ga majka Kobilicka!
- mO k3
#41938 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
prljavi Hare wrote:HEROJSKI ČLAN PRECEDNIČKE STRANKE KRSTAN S. RAZOTKRIO
SRBIJANSKOG IZDAJNIKA,SPLETKAROŠA I DEMAGOGA VUČIĆA!!![]()
Konačno se pojavio xeroj koji je jasno i nedvosmisleno sasuo istinu u lice srbijanskom diktatoru i despotu VučićuSNSD priželjkuje Vučićev kraj
Krstan S.:Još rađaju majke Obiliće!![]()
![]()
![]()
Otišli su tako daleko da na svakom mjestu, pa čak i u institucijama, otvoreno napadaju Vučića i ono što on radi,
primarno borbu protiv kriminala.
Tako je Krstan Simić, delegat SNSD-a u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, na sjednici tog tijela, održanoj 12.03.o.g., izjavio da će Vučić završiti poput Slobodana Miloševića.
„U Srbiji imate upravo ono što vi želite ponuditi narodu, jednu demagogiju koja će završiti kao što je završila i Miloševićeva, da vam to odmah kažem“, rekao je Simić, obraćajući se Ognjenu Tadiću, delegatu SDS u Domu naroda BiH.
Nema dileme da Simić udara direktno na Vučića, da ga smatra diktatorom i da „procjenjuje“ da će biti skinut nekom revolucijom. Ili, još gore; Simić prognozira da će Vučić da skonča kao Milošević. Morbidno.
Ovako eksplicitni stavovi mržnje, usmjereni iz SNSD-a ka Vučiću, posledica su straha od istraga koje se u Srbiji vode i u kojima su, do sada, u brojnim teškim krivičnim djelima nađeni tragovi koji vode ka vrhu RS.
Jasno je i da je priča Milorada Dodika o odličnim odnosima sa Vučićem najobičnija laž. Upravo je suprotno,
jer Simić nije iznio svoj lični stav, nego stav SNSD-a.
poznatom po proganjanju nedužnih poslovnih ljudi po Srbiji.![]()
Krstane bravo!!!![]()
A Vučić je najobičnija Zenga i Albanac!!!![]()
![]()
bravo!!!!!!
zna se dobro sa koje strane drine su pravi srbi , ne oni tamo oko zemuna
- Alfons Kauders
#41939 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sta je ovo? budimpesta dohakala i anici?!?
koji joj je kurac, hoce preko reda na oplodnju? ili se slizala s cavicem i cenickom?!
koji joj je kurac, hoce preko reda na oplodnju? ili se slizala s cavicem i cenickom?!
Ana Trišić-Babić: Ja sam za NATO, a Dodika pitajte lično
“Prema NATO-u se ide. Stvari nisu tako vidljive, s obzirom da je u prvi plan isplivalo to neriješeno pitanje iz Talina, kad je Bosna i Hercegovina pravno ušla u MAP Akcioni plan. To je zahtjev da se mora upisati sva nepokretna vojna imovina, t.j. 69 označenih lokacija, nepokretne vojne imovine.”
Na pitanje, ko je kriv za neispunjenje tih uvjeta, te da li je partijski šef gospodje Babić-Trišić, (koja je članica SNSD – Saveza nezavisnih socijaldemokrata) -- gospodin Milorad Dodik sa svojom proruskom politikom glavna kočnica ulasku u Američko-europski vojni savez, ona odgovara:
“Nije. Nije niko kriv. Kriva je situacija u Bosni i Hercegovini. Kriva je kompozicija Bosne i Hercegovine. Postoji dogovor svih političkih predsjednika stranaka u Bosni i Hercegovini na koji način popisati i vojnu i državnu imovinu. Ali, jednostavno zbog sistema unutar zemlje (gdje postoji – op.aut.) Savjet ministara, Parlament, jednostavno, zbog vrlo komplikovanog sistema, to dosad nije upisano. Sva ta vojna imovina je označena, i ono što ja vrlo često ističem i podsjećam, kad neko novi dođe u Bosnu i Hercegovinu i svi na neki način slično misle, da neko neće da Bosna i Hercegovina uđe u NATO, a to apsulutno nije tačno.”
Na opasku, da li to onda znači da je i gospodin Milorad Dodik za ulazak BiH u NATO savez, gospodja Babić-Trišić odgovara uz osmjeh:
“To ćete morati pitati gospodina Dodika. Ja sad ne mogu govoriti u ničije ime. Ali niko nije razlog neupisivanja nepokretne vojne imovine radi neulaska u NATO, već je tome uzrok isključivo unutrašnje bosanskohercegovačko političko pitanje, koje nije nažalost jedino. Imamo još i ‘Sejdić-Finci’ što se tiče EU, i kordinacioni mehanizam.”
Trišić-Babić dodaje kako se u BiH zastalo s tim procesima, iako je jasno, “da smo jednostavno u fazi kad moramo riješiti naše unutrašnje dileme, kako će Bosna i Hercegovina biti funkcionalnija.”
- brzica
#41940 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zadnji pasus članka u ovim izdajničkim Nezavisnim i Glasu srpske ju je izgleda opio...Alfons Kauders wrote:sta je ovo? budimpesta dohakala i anici?!?
Srbija kroz NATO do lidera regiona
Srbija ima jedinstvenu priliku da postane regionalni lider, ali to neće moći ostvariti ako ne postane članica NATO-a, smatra Aleksandar Radić, ugledni vojni analitičar iz Beograda.
On ističe da u situaciji u kojoj cijeli region i sve zemlje u bližem i daljem okruženju Srbije teže ka članstvu u ovoj vojno-političkoj organizaciji, ona ostaje marginalizovana i ne može u potpunosti ostvariti svoj kapacitet koji bi inače imala. Radić kaže da je Srbija već isprepletena s NATO-om kroz brojne projekte i učešće u raznim misijama u koje su uključene zemlje članice.
"Cenim da Srbija u ovom trenutku više i nema izbora nego da ide u članstvo. Kako se sada čini, Vašington je spreman da prihvati faktičko stanje u nivou saradnje Saveza sa Srbijom i bez formalnog članstva. Takvo rešenje možda jeste korisno Americi, ali nije Srbiji, jer ako zemlja već učestvuje u svim tim aktivnostima onda bi trebalo i da ima mogućnost da koristi sve mehanizme koje joj članstvo u NATO-u može pružiti", smatra Radić.
Dodao je da je Srbija okrenuta ka saradnji sa NATO-om i kroz Misiju KFOR-a na Kosmetu, s obzirom na to da nakon sporazuma koji je potpisao Slobodan Milošević, tadašnji predsjednik, u Kumanovu 1999. godine nema mogućnost da sama garantuje bezbjednost za tamošnje srpsko stanovništvo.
On je pojasnio da se većina zemalja u regionu distancira od Srbije, što bi se, prema njegovom mišljenju, preokrenulo kada bi zemlja formalno postala članica NATO-a.
"Uzmite, na primer, vojno školstvo. Srbija ima najrazvijenije vojno školstvo koje se sada devastira jer nema mogućnost da popuni te kapacitete. Kao članica NATO-a Srbija bi imala veliku šansu da bude regionalni centar u vojnoj obuci kadrova iz regiona i time bi znatno povećala svoje šanse da zaista postane lider u regionu", naveo je Radić.
Istakao je da nijedna srpska vlada dosad nije definisala šta znači pojam vojne neutralnosti, koja se propagira kao zvanična politika zemlje, dodavši da se većina aktivnosti sa NATO-om vodi na način da se o tome ne priča mnogo u javnosti zbog negativnog stava većine građana o članstvu.
Boris Viculin, direktor projekata Atlantskog savjeta Srbije, ističe da su odnosi Srbije i NATO-a u ovom trenutku formalno na nivou pred početak implementacije prvog Individualnog partnerskog akcionog plana (IPAP), koji definiše elemente i oblasti saradnje s NATO-om u periodu od dvije godine. Istakao je da je jedna od ključnih oblasti saradnje reforma odbrane.
"NATO pruža pomoć Ministarstvu odbrane Srbije i u drugim oblastima, kao što su smanjenje rizika od korupcije putem NATO inicijative za izgradnju integriteta u procesu smanjivanja rizika od korupcije", dodao je on.
Osim toga, kako je istakao, saradnja s NATO-om i njegovim članicama je i u povećanju srpskih kapaciteta u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu i Centru za biološku, hemijsku, radiološku i nuklearnu zaštitu u Kruševcu.
O visokom nivou odnosa Srbije i NATO-a nedavno je za srbijanske medije govorio general Ornelo Baron, koji je donedavno bio šef Kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu. Rekao je da Srbija trenutno učestvuje u implementaciji više od 40 zvanično dogovorenih partnerskih ciljeva kako bi se nastavila reforma sektora odbrane u skladu s vojnim standardima Alijanse.
On je istakao da je NATO sertifikovao nekoliko vojnih centara obuke u Srbiji, u kojima bi bili obučavani oficiri programa Partnerstvo za mir. Naveo je, takođe, da je na zahtjev Srbije formiran fond za uništavanje i skladištenje viškova municije, te da je Srbija najviše odmakla u reformi odbrane u skladu sa NATO standardima, a pohvaljeno je uspješno učešće Srbije u vojnim misijama EU i UN-a, koje su u potpunosti usklađene s NATO standardima.
Zašto NATO?
"Nezavisne novine" i "Glas Srpske" u idućem periodu će objaviti seriju tekstova o ulozi NATO-a u izgradnji bezbjednosti i očuvanju mira na teritoriji koju čine zemlje članice, kao i šta BiH dobija pristupanjem NATO-u, koje su prednosti članstva u ovoj organizaciji, te u kojoj fazi je proces priključivanja BiH.
- mO k3
#41941 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nestali malezijski avion sletio na aerodrom u Trebinju
Misterija oko nestalog malezijskog aviona sa 227 putnika i 12 članova posade konačno je razriješena.
Naime, jutros su radnici trebinjskog aerodroma slučajno primjetili pomenuti avion na pisti njihovog aerodroma. Ostaje i dalje misterija kad se i kako se avion prizemljio. Bolje upućeni poznavaoci karakteristika trebinjskog aerodroma kažu da to i nije veliko iznenađenje s obzirom na izuzetan kvalitet uzletno-sletne piste koja omogućava avionima slijetanje na tzv. leru, pri čemu avioni ne prave mnogo buke.
Kontrolori leta kažu da avion nisu primjetili, te zaključuju da je avion bio nevidljiv za radare ili njihovi radari nisu ispravni.
Balkan Tajms saznaje da je ostvaren kontakt sa malezijskom vladom, te se intenzivno radi na utvrđivanju razloga promjene kursa letenja.
-
155_mm
#41942 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Alfons Kauders wrote:sta je ovo? budimpesta dohakala i anici?!?
“Prema NATO-u se ide. Stvari nisu tako vidljive, s obzirom da je u prvi plan isplivalo to neriješeno pitanje iz Talina, kad je Bosna i Hercegovina pravno ušla u MAP Akcioni plan. To je zahtjev da se mora upisati sva nepokretna vojna imovina, t.j. 69 označenih lokacija, nepokretne vojne imovine.”
Na pitanje, ko je kriv za neispunjenje tih uvjeta, te da li je partijski šef gospodje Babić-Trišić, (koja je članica SNSD – Saveza nezavisnih socijaldemokrata) -- gospodin Milorad Dodik sa svojom proruskom politikom glavna kočnica ulasku u Američko-europski vojni savez, ona odgovara:
“Nije. Nije niko kriv. Kriva je situacija u Bosni i Hercegovini. Kriva je kompozicija Bosne i Hercegovine. Postoji dogovor svih političkih predsjednika stranaka u Bosni i Hercegovini na koji način popisati i vojnu i državnu imovinu. Ali, jednostavno zbog sistema unutar zemlje (gdje postoji – op.aut.) Savjet ministara, Parlament, jednostavno, zbog vrlo komplikovanog sistema, to dosad nije upisano. Sva ta vojna imovina je označena, i ono što ja vrlo često ističem i podsjećam, kad neko novi dođe u Bosnu i Hercegovinu i svi na neki način slično misle, da neko neće da Bosna i Hercegovina uđe u NATO, a to apsulutno nije tačno.”
Na opasku, da li to onda znači da je i gospodin Milorad Dodik za ulazak BiH u NATO savez, gospodja Babić-Trišić odgovara uz osmjeh:
“To ćete morati pitati gospodina Dodika. Ja sad ne mogu govoriti u ničije ime. Ali niko nije razlog neupisivanja nepokretne vojne imovine radi neulaska u NATO, već je tome uzrok isključivo unutrašnje bosanskohercegovačko političko pitanje, koje nije nažalost jedino. Imamo još i ‘Sejdić-Finci’ što se tiče EU, i kordinacioni mehanizam.”
Trišić-Babić dodaje kako se u BiH zastalo s tim procesima, iako je jasno, “da smo jednostavno u fazi kad moramo riješiti naše unutrašnje dileme, kako će Bosna i Hercegovina biti funkcionalnija.”
hahahah hahahah hahhha hahahahah
preCednik mico se usro ko golubica!
koji zaokret. od "ukidanja OS BiH" pa do "ma ko bre koci da BiH udje u NATO" u roku od nekoliko dana. posto milorad mico ne smije to da izjavi sam poslao je ovu svoju stranacku "kolegicu" da izjavi da je miloradova stranka uvijek bila za ulazak BiH u NATO. a sto proces stoji vec godinama je kriv unutrasnji sistem jer postoji parlament i vijece ministara. da nema to dvoje BiH bi vjerovatno vec bila punopravna clanica NATO-a.
jednostavno ne mogu vjerovati da se dozivjelo da ce neko iz miloradove stranke da izjavi da je za ulazak BiH u NATO. a najgori su ovi zlobnici sto kad dodju u BiH stvarno misle da postoji neko u BiH da je protiv ulazka BiH u NATO. ali zato je tu "lijepa Ana" da im kaze da u BiH nema nikog ko nije za NATO.
- prljavi Hare
#41943 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Još jedan genijalni Guardianov plan da se NATO agresor sruši iznutra,ali to nije nešto o čemu sada na sve strane treba
trubiti u medijima.
Na isti način je još 1990 Guardian infiltrirao onog Novakovića u ZNG i šta je rezultat?ZNG danas više ne postoji.
trubiti u medijima.
Na isti način je još 1990 Guardian infiltrirao onog Novakovića u ZNG i šta je rezultat?ZNG danas više ne postoji.
- čaika
#41944 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ostvaruju se guardianske prognoze, Arapi iz najnižih slojeva kao ludi hrle u tzv. BiH! Mnogi su se smijali Guardianu kad je saopštio ovu zastrašujuću činjenicu, ali ko se zadnji smije taj je Guardian! Jedino što se ne radi o turistima kako se tvrdi u prilogu teheranske televizije, već su u pitanju vrhunski obučeni agenti koji će na mig svojih bogatih nalogodavaca nasrnuti na Guardiana i sve Šumnjake! Budimpešta via Tuzla via Arapi via arapsko proljeće via šumsko proljeće!
-
oakville
#41945 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Osim šuplje demagogije, srpskoj politici NATO ide danas u korist. Na kraju krajeva NATO je i stvarao Dejton i garant je opstanka republike srpska. Zajedničkim ulaskom BiH pa onda i Srbije, srbi najviše dobijaju. Demagogija oko državne imovine je samo problem stvaranja ekstra mogućnosti za rasprodaju i profit, nema nikakve veze ni sa entitetima ni sa državom.Alfons Kauders wrote:sta je ovo? budimpesta dohakala i anici?!?
- prljavi Hare
#41946 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
DOK NARODNA VLADA ŠTEDI SVAKU MARKU,BAHATA I KRIMINALNA OPOZICIJA
PRIPREMA PROTESTE PLAĆENIKA,IZDAJNIKA,BIVŠIH ZENGI,MUSLIMANA I ALBANACA!!!
Svaka pohvala za šumsku premijerku Lepu koja je pokazala kriminalno-izdajničko-terorističkoj opoziciji
kako je skromnost još uvijek vrlina i da se sopstvenim odricanjem mnogo toga može postići.A sve za bolje sutra
naroda šumske.
A pogledajmo čime se bave poslušnici imperijalističkih obavještajnih centara i rušitelji šumske.

PRIPREMA PROTESTE PLAĆENIKA,IZDAJNIKA,BIVŠIH ZENGI,MUSLIMANA I ALBANACA!!!
“Narodna” vlada autobusom na rođendansku sjednicu![]()
Godinu dana rada rekonstruisana Vlada Republike Srpske, na čelu sa Željkom Cvijanović obilježila je, danas, posebnom sjednicu održanoj u restoranu nekadašnje fabrike glinice “Birač”, sada kompanije “Alumina”.
Čuli su se, naravno, hvavospjevi za spašavanje ovog kolektiva, očuvanje proizvodnje, radnijih mjesta i ostalih “vizionarskih poteza”, ove, kako je nazvala njena presjednica, narodne vlade.
Po prvi put i to baš obilježavajući godišnjicu svoga rada, Vlada Srpske zasjedala je u jednoj fabrici, ne baš u proizvodnom pogonu, već u radničkom restoranu, a da bi sve bilo u tom stilu, stigli su autobusom, ali su se u njemu vozili tek dva kilometra![]()
![]()
, jer su službene automobile kojima su doputovali u Zvornik parkirali ispred jednog tamošnjeg motela.
Umesto slavljeničke torte, sa radnicima se jeo pasulj, ali se nije štedilo na pohvalama na račun kako je premijerka istakla prave narodne, socijalno osjetljive vlade.
Pohvala je bilo puno i za “vizionarski poduhvat” Vlade na spašavanju 1 000 radnih mjesta i proizvodnje kompanije “Alumina” i njeno postavljanje na čvrste osnove, ali kako je poručeno, bez tolerisanja neplaćanja obaveza i njihovog otpisivanja kao što je to radila predhodna vlada u slučaju fabrike glinice “Birač”.
Svečana, posebna sjednica Vlade bila je otvorena za javnost, pa su je mogli pratiti i zaintresovani radnici, a osim nekih odluka od lokalnog značaja usvojen je i Akcioni plan za sprovođenje Strategije borbe protiv korupcije u Republici Srpskoj![]()
![]()
i odgovarajuće komisije koje će pratiti njegovo provođenje
Svaka pohvala za šumsku premijerku Lepu koja je pokazala kriminalno-izdajničko-terorističkoj opoziciji
kako je skromnost još uvijek vrlina i da se sopstvenim odricanjem mnogo toga može postići.A sve za bolje sutra
naroda šumske.
A pogledajmo čime se bave poslušnici imperijalističkih obavještajnih centara i rušitelji šumske.
"Protesti" zakazani slučajno 23. marta,tačno 22 dana poslije 1. marta?Slučajno?Pa ko je ovdje više budala?
Borci zakazali proteste za 23. mart! (VIDEO)
Rok od 15 dana je prošao, a vlast Republike Srpske nije ispunila zahtjeve demobilisanih boraca.
Zbog toga će se ponovo 23. marta u 13 časova okupiti u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”.
Pozivaju sve nezadovoljne saborce, penzionere i radnike da im se pridruže. Uvjereni su da će ih ovaj put biti duplo više.
“Javljaju nam se ljudi širom Srpske. Na novim zakazanim protestima biće sigurno po našim informacijama od tri do pet hiljada boraca i građana. Efekti od prethodnih protesta se već vide”, kaže član Štaba nezadovoljnih boraca i građana RS, Goran Tomić.
A vidi se i lista sa novim zahtjevima. Članovi štaba nezadovoljnih boraca od vlasti, između ostalog, traže da se izjasni i konačno napravi razliku između boraca i dezertera. Traže i izmjenu Zakona o pravim boraca, ali i besplatno školovanje i liječenje svih građana Srpske. Dok čekaju bilo kakav odgovor smišljaju plan šta će tačno poduzet 23. marta. Za sada otkrivaju samo šta neće.
”Neće biti ništa od onoga što želi Milorad Dodik i ćemu se nada. Sve će biti mirno i dostojanstveno” tvrdi član Štaba nezadovoljnih boraca RS Željko Ducanović.
Podrška trećim najavljenim protestim u roku od mjesec dana stiže od boraca iz Kneževa. Osim dolaska u banjaluku imaju još jedan plan.
“23. marta borci iz Kneževa dolaze u Banjaluku, ali ćemo organizovati protste i u Kneževu. Datum će biti uskoro utvrđen”, kaže, član Skupštine Boračke organizacije Kneževo Mišo Cvišić.
Odredili su i RVI ali samo to da u ovom trenutku nisu za proteste.
Premijer Srpske iz Zvornika poručuje da shvata da postoji nezadovoljstvo boraca i da Vlada ne bježi od razgovora. Ali ti razgovori, čini se, neće biti u skorije vrijeme, jer Željka Cvijanović, tvrdi, da nije upoznata sa zahtjevima koje spominju demobiliani borci, a objšanjava i zašto.
”Ja ne znam na koje konkretno zahtjeve misle, jer ja ih formalno nisam dobila u Vladu ja sam dobila samo jedan dopis koji je bio upućen medijima a onda je preupućen Vladi RS”, rekla je Željka Cvijanović.
Prethodni protesti u Banjaluci održani su prije 15 dana, bez ijednog incidenta. Tada je u koloni nezadovoljnih, prema slobodnim procjenama, bilo do 2000 onih koji su na ulici iskazali svoje nezadovoljstvo.
- Havatar
#41947 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
prljavi Hare wrote:
"Protesti" zakazani slučajno 23. marta,tačno 22 dana poslije 1. marta?Slučajno?Pa ko je ovdje više budala?
Srecom Sumnjaci su politicki zreli pa ne nasjedaju na ovakve podvale inace da nije tako ko zna sta bi sa Sumskom bilo. Mala je to tvorevina koliki su oni izdajnici
- čaika
#41948 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
GUARDIAN: JA SAM BRANA PRIMITIVIZMU U VIŠEGRADU!
Normalno je da je takav jedan čovjek zaslužio povjerenje Ruske Federacije, imperije koja poštuje naviše moralne standarde i uvijek se vodi etikom iznad svakog drugog principa.
Nevjerovatno je da je Guardian našao vremena da lično nadgleda zapošljavanje u HE Višegrad, pored svih obaveza koje ima! To dokazuje da ne postoji granica u žrtovanju Guardiana za Šumsku i pošteni šumski narod. Uz njega su svi pošteni borci odbrambeno-otadžbisnkog rata, radnici i seljaci, svako pošteno šumsko čeljade.
Neka crknu dušmani i izdajnici, neka gledaju BN Televiziju koju uređuje američki ambasador, Guardian će uvijek biti naša dika i ponos, vječni naš predsjednik!
Svojim poznavanjem bontona, istorije svijeta i istorije kulture, posebno minucioznim poznavanjem života i djela najvećeg srpskog slikara Save Šimundže, sofisticiranim javnim nastupom i ponašanjem uopšte, plemenitošću duha i istančanošću stila življenja, Guardian predstavlja nepremostivu branu primitivizmu izdajnika iz opozicije i BN televizije! Pošten do granice da bude gladan, skroman da se o tome svugdje u svijetu priča sa strahopoštovanjem, mudar kao Čerčil a snažan kao Bizmark, Guardian je prirodno postao trn u oku lopovske izdajničke kamarile okupljene oko BN televizije! Čovjek, hrišćanin, vjernik i asketa, Guardian je ponos šumskog naroda, ljudska gromada u svakom pogledu!"Stop primitivizmu - za bolji Višegrad"
Izvor: RTRS
Pred oko 1.500 posjetilaca u Sportskoj dvorani u Višegradau danas je održan miting "Stop primitivizmu- za bolji Višegrad " u organizaciji Udruženja mladih Višegrađana "Za bolji grad".
Skup "Za bolji Višegrad"Foto: RTRS
Predsjednik ove omladinske organizacije Nikola Šimšić je u ime svim mladih prosperitetnih i obrazovanih u Višegradu zahvalio Emiru Kusturici![]()
![]()
što je došao u Višegrad i učinio im život ljepšim i srećnijim.
"U Višegardu se počeo širiti bauk primitivizma koji guši talentavonu omladinu u ovom gradu![]()
. Zbog toga smo danas ovdje da poručimo -Stop primitivizmu! i da se zahvalimo režiseru, umjetniku svjetskog glasa koji nam je donio Andrićgrad
![]()
![]()
![]()
i izvukao nas iz kasabe i kasabskih kafana kojima teže neki pojedinci iz lokalne vlasti", poručio je Šimšić.
Režiser Emir Kusturica je praćen brojnim ovacijama publike,![]()
![]()
![]()
kazao da vjeruje da Višegrad zaslužuje bolji život I ljepši grad. Kompleks Andrićgrada je okarakterisao kao značajno mjesto za kulturni napredak i turistička susretanja na putu od Beograda do Trebinja i Herceg Novog, a Višegrad označio kao jednu od najprestižnijih destinacija na tom putu.
“ U završnici izgradnje Andrićgrada će osim Vlada RS i Srbije učestvovati i Vlada Ruske Federacije”, kazao je Kusturica i ciframa obrazložio sva dosadašnja ulaganja u Andrićgrad![]()
![]()
. On je naveo da je ukupno za ovaj projekat izdvojeno 33 miliona maraka.
Podršku mladim Višegrađanima uputio je i predsjednik RS Milorad Dodik i najavio održavanje centralne manifestacije obilježavanja početka Prvog svjetskog rata u Andrićgrdau u Višegrdau. Podršku današnjem skupu u sportskoj dvorani pružio je i poznati glumac Zoran Cvijanović.
Mladi članovi orkestra harmonike "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, sviranjem izvornih nacionalnih melodija![]()
![]()
uveličali su ovaj skup.
DODIK: POBIЈEDILA IDEЈA ANDRIĆGRADA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će Višegrad biti univerzitetski grad,![]()
![]()
![]()
![]()
jer se ozbiljno pristupa ideji stvaranja panslovenskog univerziteta za lijepe umjetnosti, iza čega stoji Ruska Federacija. Dodik je tokom javnog skupa pod nazivom "Za bolji Višegrad" naglasio da će i taj univerzitet i slični projekti predstavljati branu primitivizmu u Višegradu.
![]()
![]()
![]()
Predsjednik Srpske rekao je da u Višegrad dolazi čista obraza i sa poštenjem,![]()
![]()
![]()
odlučan da do kraja, zajedno sa Kusturicom, provede projekat Andrićgrada. "U tome imam veliku podršku vlada i Republike Srpske, i Srbije i Ruske Federacije", istakao je Dodik.
Dodik je istakao da činjenica da je juče ovdje bio ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski govori o značaju onoga šta je ovdje urađeno.
"Definitivno, 28. juna, na Vidovdan, u Andrićgradu, kao remek djelu Emira Kusturice, biće obilježena stogodišnjica početka Prvog svjetskog rata, ali i ozvaničeno okonačanje realizacije ovog grandioznog projekta – Andrićgrad",![]()
rekao Dodik.
Dodik je naglasio da je danas došao u Višegrad da proglasi pobjedu Andrićgrada.
"Ovdje sam zbog istine![]()
i drago mi je da ste me ovako toplo dočekali. Dosta više napada iz Višegrada na Andrićgrad! Ovdje dolaze najveća svjetska imena
![]()
za šta je, naravno, najzaslužniji Emir Kusturica. I on i ja smatramo da Višegradu trebaju bolji život, vjera i sloboda i da se iskaže želja za čuvanjem vjere i tradicije",
![]()
![]()
rekao je Dodik.
Prema njegovim riječima, grad od kamena posvećen je nobelovcu Ivi Andriću i kao takav jedinstven je u svijetu.
"Niko bolje nije opisao karakter, psihologiju i istoriju kroz vijekove od samog Andrića, i zato je ovaj grad posvećen njemu i njegovom djelu, ali je i spomenik istoriji srpskog naroda", istakao je Dodik.
On je naglasio da je Andrićgrad pažljivo odabrani projekat izgrađen u čast velikom Ivi Andriću, te da je to kamengrad u koji godišnje dolazi najmanje 100.000 turista.
"Višegrad je lijep grad, dostojna turistička i istorijska destinacija", naglasio je predsjednik Dodik.
Odgovarajući na pitanja iz publike da li će i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doći u Andrićgrad, Dodik je sa osmijehom rekao da će možda doći i Putin, što je izazvalo oduševljenje prisutnih.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"I Emir Kusturica, koji je brend Andrićgrada, i ja imamo pozitivan pristup prema Višegradu, tako da apsolutno ne stoje kritike ni lokalnih vlasti ni Televizije BN",![]()
istakao je Dodik.
On je naglasio da brani i sebe i Republiku Srpsku i poručio da nije spreman da potpiše kapitulaciju Republike Srpske.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Briga me za orkestrirane napade onih koji mrze i mene i Republiku Srpsku. Svijet se mijenja i za svaki naredni dan mi moramo imati ideju kako da naše sutra bude bolje i da sve snažnije branimo Republiku Srpsku",![]()
naglasio je Dodik.
On je najavio da će u Hidroelektrani "Višegrad" biti otvoreno 100 novih radnih mjesta, za radnike isključivo iz kategorije boračkih porodica u kojima nema niko zaposlen, pri čemu je naglasio da će radi solidarnosti lično provjeriti da ne bude nepotizma prilikom tog zapošljavanja.![]()
![]()
![]()
Predsjednik Dodik je svim privrednim subjektima na području Višegrada poručio da se hvale zapošljavanjem novih radnika, a ne ostvarenom dobiti.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je Višegrad na poziv Udruženja mladih Višegrađana "Za bolji grad".
Normalno je da je takav jedan čovjek zaslužio povjerenje Ruske Federacije, imperije koja poštuje naviše moralne standarde i uvijek se vodi etikom iznad svakog drugog principa.
Nevjerovatno je da je Guardian našao vremena da lično nadgleda zapošljavanje u HE Višegrad, pored svih obaveza koje ima! To dokazuje da ne postoji granica u žrtovanju Guardiana za Šumsku i pošteni šumski narod. Uz njega su svi pošteni borci odbrambeno-otadžbisnkog rata, radnici i seljaci, svako pošteno šumsko čeljade.
Neka crknu dušmani i izdajnici, neka gledaju BN Televiziju koju uređuje američki ambasador, Guardian će uvijek biti naša dika i ponos, vječni naš predsjednik!
- Skijaš
#41949 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Već nekoliko godina je prisutna teza da je Milorad Dodik igrač Amerikanaca i da je na vlast instaliran kako bi u praksi obuzdao separatističke tendencije koje verbalno pokazuje. Tihić je nekoliko puta rekao da je Dodikova priča kada razgovaraju daleko od objektiva kamere potpuno drugačija a nešto slično je rekao i sam Dodik, objasnivši svoje oratorske paljevine željom mase u transu. Uz činjenicu da je Dodik od Koštunice za Telekom dobio milijardu i kusur gotovine, da to nije iskoristio za pokušaj otcjepljenja nego je danas budžet manjeg entiteta bez prihoda Telekoma u još većoj dubiozi, da je (kada je s džepovima punim love bio najspremniji za otcjepljenje) svojim "srbovanjem" preuzeo inicijativu od u ratu dokazanih nacionalista iz SDS-a i tako dobio kredibilitet za obuzdavanje reakcije na otcjepljenje Kosova ...
Dodik: Čuvat ću stabilnost u RS ako se Kosovo odvoji
Banja Luka, 01.12.2007.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako bi jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova moglo utjecati na javnost u regiji, ali da će se on zauzeti za očuvanje stabilnosti i mira u Republici Srpskoj.
dakle uz činjenicu da se nije iskoristilo ni nezavisnost Kosova ni milijardu i kusur gotovine, nego da danas imamo takvu atmosferu u manjem entitetu da su čak i srbijanske firme prebacile svoja sjedišta iz tih dijelova BiH u Sarajevo (pa čak i Gazprom), da stvarnih pomaka ka secesiji nije bilo a da je manji entitet zbog sve većih dugova sve manje nezavisan, teza o Dodikovoj ulozi u projektu obogaljivanja manjeg entiteta ima nekakvog smisla.
Ne toliko da bih ja u to vjerovao, ali obrisa nekakve smislene teze ima. A toga sam se eto sjetio čitajući svjež Karganovićev odgovor novinaru koji ga je pitao otkud mu pravo da pravi liste neprijatelja Dodikovog režima.
„To je jedna zakonom zaštićena rasprava i zato sam sebi dao to za pravo. U mojoj zemlji Americi to je potpuno normalno.“
U njegovoj zemlji Americi
MMF je počeo sa postavljanjem sve težih uslova za odobravanje neophodnih kredita i ta će ranjivost manjeg entiteta biti sve izraženija. I jednog dana kada se ovo sve završi, priča o lobiranju ...
The government of Republika Srpska pays a jaw-dropping number of consultants and lobbyists in Washington D.C. an enormous amount of money to do what appears to be almost nothing. As a sub-state entity, Republika Srpska spends more of its taxpayers’ money on American lobbyists than the majority of governments in the world, and more than any country in continental Europe besides Switzerland.
... bi mogla dobiti sasvim drugačiju pozadinu. Ja još uvijek ne mislim da je to to, ne mislim da je Dodik američki igrač, ali me više ne iznenađuje kada pročitam komentar da je po Bosnu i Hercegovinu itekako korisno imati Milorada Dodika na čelu velikosrpske kohorte. Jer SDS-ovci, i maloumni kakvi jesu, ne bi sabotirali sami sebe finansiranjem Kusturice, aerodroma u Trebinju i sličnih nebuloza.
Dodik: Čuvat ću stabilnost u RS ako se Kosovo odvoji
Banja Luka, 01.12.2007.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako bi jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova moglo utjecati na javnost u regiji, ali da će se on zauzeti za očuvanje stabilnosti i mira u Republici Srpskoj.
dakle uz činjenicu da se nije iskoristilo ni nezavisnost Kosova ni milijardu i kusur gotovine, nego da danas imamo takvu atmosferu u manjem entitetu da su čak i srbijanske firme prebacile svoja sjedišta iz tih dijelova BiH u Sarajevo (pa čak i Gazprom), da stvarnih pomaka ka secesiji nije bilo a da je manji entitet zbog sve većih dugova sve manje nezavisan, teza o Dodikovoj ulozi u projektu obogaljivanja manjeg entiteta ima nekakvog smisla.
Ne toliko da bih ja u to vjerovao, ali obrisa nekakve smislene teze ima. A toga sam se eto sjetio čitajući svjež Karganovićev odgovor novinaru koji ga je pitao otkud mu pravo da pravi liste neprijatelja Dodikovog režima.
„To je jedna zakonom zaštićena rasprava i zato sam sebi dao to za pravo. U mojoj zemlji Americi to je potpuno normalno.“
U njegovoj zemlji Americi
MMF je počeo sa postavljanjem sve težih uslova za odobravanje neophodnih kredita i ta će ranjivost manjeg entiteta biti sve izraženija. I jednog dana kada se ovo sve završi, priča o lobiranju ...
The government of Republika Srpska pays a jaw-dropping number of consultants and lobbyists in Washington D.C. an enormous amount of money to do what appears to be almost nothing. As a sub-state entity, Republika Srpska spends more of its taxpayers’ money on American lobbyists than the majority of governments in the world, and more than any country in continental Europe besides Switzerland.
... bi mogla dobiti sasvim drugačiju pozadinu. Ja još uvijek ne mislim da je to to, ne mislim da je Dodik američki igrač, ali me više ne iznenađuje kada pročitam komentar da je po Bosnu i Hercegovinu itekako korisno imati Milorada Dodika na čelu velikosrpske kohorte. Jer SDS-ovci, i maloumni kakvi jesu, ne bi sabotirali sami sebe finansiranjem Kusturice, aerodroma u Trebinju i sličnih nebuloza.
- McMoy
#41950 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Je li PrEcednik čestitao Vučiću na pobjedi?