Danguba wrote:Znaci, cekaonica je puna. Pomaze se onima kojima je hitnije.
pa ne bih rekao. rijesava se vrlo malo, a novi samo nicu.
Danguba wrote:Na sve drugo boldirano mogu ti samo reci, onako kako su zaustavili rat formalno ne pitajuci nikoga, kako su nametnuli ''kompromisni'' mirovni sporazum, isto tako mogu sve drugo da hoce. Ja mislim da oni nas problem ne smatraju previse ozbiljno i u tome je problem. dugo godina oni govore ''dogovorite se sami'' a zaboravljaju da se mi (bar za nasih zivota) nikada necemo dogovoriti jer svako zeli maksimum a niko kompromis.
pa rat su expresno zaustavili jer je to bilo iskljucivo pitanje sile - to se moglo isplanirati maltene u dan, ali ne pomaze sila kod funkcionalnosti, to je cak u koliziji jedno s drugim.
oni govore "dogovorite se sami" jer sta drugo moze reci? svake godine treba donositi i mijenjati desetine zakona, pa ko ce to raditi? ameri? ali jebo i donosenje zakona, jer je vaznija impalemnetacija. Ko ce bilo sta sprovoditi svaki dan u cijeloj bih? amerika?
ali to je vjecni posao, tu nema ni pocetka ni kraja..
jebiga, ne mozes ovdje nikoga natjerati da radi i provodi nesto sto ne zeli, pogotovo sto se tu radi o konstanti - nije to jedna stvar, jednom u zivotu, vec svaki dan sve do beskonacnosti..
Danguba wrote: Ako zele brze rezultate nema druge nego nametanje u kome ce svi gubiti i svi dobijati.
ali sta znace brzi rezultati i u kojoj oblasti? pa mi ne mozemo u eu bar 15 jos godina da nemamo nijedan od ovih problema.
jos nam duze treba do ekonomskih rezultata.
ne znam sta je nevjerovatnija opcija - da se mi sami dogoramo sve te godine ili da nas neko svakonedvno kandzija decenijama.
ja za sve ove godine na forumu nisam cuo nijedan ozbiljan prijedlog za rijesavnje osnovnih problema - mislim naravno na prijedloge koji bi imali sansu da eventualno prodju, mada naravno ima milion ovih pausalnih koji su suplji na sve strane, pa ih ne vrijedi ni komentarisati