Milorad Dodik ALL ABOUT
- kiky
#12251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja mislim da če dodik iči na blokiranje tj. neuspostavu državnih institucija ...
to priželjkuje i čović ...
-
sumirprimus
#12252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
super znaci odsad prosimo po svijetu samo za federaciju, i to ovaj njen prosperitetniji dio...kiky wrote:ja mislim da če dodik iči na blokiranje tj. neuspostavu državnih institucija ...
- BHCluster
#12253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ali ako si opozicija onda nemas svoje ljude kao naprimjer u SIPA-i itd pa si onda direktno na meti to njega boli...kiky wrote:ja mislim da če dodik iči na blokiranje tj. neuspostavu državnih institucija ...
- ultima_palabra
#12254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Greška, oni će moliti za uspostavu državne vlasti u kojoj će participirati... drumovi će poželjeti Turakakiky wrote:ja mislim da če dodik iči na blokiranje tj. neuspostavu državnih institucija ...
- kiky
#12255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja bih volio da sam optimista kao vi ali dodik je stvarno budala i svjestan je da ako sada ništa ne blokira od blokada više nikad neče biti ništa ...
čak šta više ide reforma ustava sa jednim i jedinim ciljem - jača i funkcionalnija država ...
ako hoče da se formira vlast s njim, mora prihvatit sdp i lagumđiju ...
nesmije ni pomislit da se državna vlast osnuje bez njega ...
poziciju predsjedavajučeg viječa ministara više nemože dobit, a špiro, osim što je grabio sebi nije ništa mogo uradit da uništi državu ...
jedino što je ostalo je provocirat ohr da ostane u zemlji ali i to je mač sa dvije oštrice ...
bit če veselo ...

čak šta više ide reforma ustava sa jednim i jedinim ciljem - jača i funkcionalnija država ...
ako hoče da se formira vlast s njim, mora prihvatit sdp i lagumđiju ...
nesmije ni pomislit da se državna vlast osnuje bez njega ...
poziciju predsjedavajučeg viječa ministara više nemože dobit, a špiro, osim što je grabio sebi nije ništa mogo uradit da uništi državu ...
jedino što je ostalo je provocirat ohr da ostane u zemlji ali i to je mač sa dvije oštrice ...
bit če veselo ...
- ultima_palabra
#12256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Delikatna mu je situacija...pare su pri kraju, stranci pritišću, Tadija ga se odriče radi "evropskog puta"... rado bi on pokušao nešto, ali nema čime
Pritom ne mislim na blokade, pa sve je blokade već ispucao i niko se nije plaho nasekirao.
Pa vidiš da je jajara prava, do prije 15 dana je vrištao na Lagumdžiju, a sada bi formirao vlast sa njim
MMF, MMF, ti sve znaš, ti si šef
Pa vidiš da je jajara prava, do prije 15 dana je vrištao na Lagumdžiju, a sada bi formirao vlast sa njim
MMF, MMF, ti sve znaš, ti si šef
- Bosnolog
#12257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodija je vise strah onih koje je prevario predizbornom pricom o secesiji Ausvica i Bosnom kao privremnom mrskom tvorevinom dok mora,jer je itekako svijestan da nema vise municije jer je svu ispucao za vrijeme predizborne halabuke,...Sada se budi u tuznoj realnosti a novca od rasprodatih firmi i dobara je sve manje a novih investicija nema, MMF krediti ce biti uslovljavani jacanjem drzave koju bi da nastavi unistavati a kredite moze jedino drzava garantovati,....Tadic je u vlastitom blatu i lesinarskim nadzorom mnogih u Srbiji koji bi mu rado odredili sudbinu Dindica i zapalili svijecu kao izdajniku majcice Rusije i svega sto radi radi a sa cime se apsolutno ne slazu ukljucujuci put i clanstvo u EU i NATO zlocinacku alijansu kako je vide vecina srbijanaca,....
Dodi ce biti u sve vecoj panici da ga opozicija ne izda i ne stvori kolaiciju i tako preuzme vlast u Dodilandu iako je njegova stranka dobila najvise glasova ali nedovoljno da samostalno vlada,isti je brzopletim nepromisljenim izjavama kako nece u vlast za SDP-om cime je zagrizo vlastiti jezik a potom polizao preko Radmanoviceve vlastite izjve da ce ipak pregovarati jer zna da mu je potop mnogo brzi bez drzavne vlasti koja je mnogo vise potrebnija njemu da politicki prezivi uz uslov da bude konstruktivan i koperativan u sto licno sumnjama,a ostanak u opoziciji ce biti nastavak vlastitih frustracija kao preCednika brloga za ciju ce premijersku velu stolicu imati problema naci mandatara kokuz vlade koju ce da raspusta diktator kada se got bude trebalo pravdati vlastitim biracima prilikom pobuna zbog jela sve neukusnijeg korijenja u ime srbovanaj i odbrane srBstva,.....
Ono sto moze uraditi su samoubilacki osvetnicki potezi koji ce ubrzati njegov pad i rusenje istog od strane bijesne i gladne ulice Karadziceve koljacke tvorevine,........Biti ce interesantno gledati Dodija kako pjeni i nerado pristaje na reforme i jacanje drzave iako je obecao njen nestanak,.....Dodi je politicki navukao Covica koji ce na kraju ispasti najveci gubitnik a mozda i zatvorenik ili ce pobjeci Anti Jelavicu u zastitnicke skute,.......
Dodi ce biti u sve vecoj panici da ga opozicija ne izda i ne stvori kolaiciju i tako preuzme vlast u Dodilandu iako je njegova stranka dobila najvise glasova ali nedovoljno da samostalno vlada,isti je brzopletim nepromisljenim izjavama kako nece u vlast za SDP-om cime je zagrizo vlastiti jezik a potom polizao preko Radmanoviceve vlastite izjve da ce ipak pregovarati jer zna da mu je potop mnogo brzi bez drzavne vlasti koja je mnogo vise potrebnija njemu da politicki prezivi uz uslov da bude konstruktivan i koperativan u sto licno sumnjama,a ostanak u opoziciji ce biti nastavak vlastitih frustracija kao preCednika brloga za ciju ce premijersku velu stolicu imati problema naci mandatara kokuz vlade koju ce da raspusta diktator kada se got bude trebalo pravdati vlastitim biracima prilikom pobuna zbog jela sve neukusnijeg korijenja u ime srbovanaj i odbrane srBstva,.....
Ono sto moze uraditi su samoubilacki osvetnicki potezi koji ce ubrzati njegov pad i rusenje istog od strane bijesne i gladne ulice Karadziceve koljacke tvorevine,........Biti ce interesantno gledati Dodija kako pjeni i nerado pristaje na reforme i jacanje drzave iako je obecao njen nestanak,.....Dodi je politicki navukao Covica koji ce na kraju ispasti najveci gubitnik a mozda i zatvorenik ili ce pobjeci Anti Jelavicu u zastitnicke skute,.......
Last edited by Bosnolog on 26/10/2010 00:52, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#12258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
uh uh uh...
nagura vepar na 500 stranica...
-
klixober
#12259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Molim lijepo, bez kompliemanata!Alfons Kauders wrote:uh uh uh...![]()
- Bosnolog
#12260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo se i nas oskarovac Danis Tanovic oglasio u vezi izbora,bilo je vrijeme samo da je to uradio u vrijeme predizborne kampanje i da je neke stvari skontao u vezi Bajica i onih oko njega zasigurno bih imao boljih rezultata na izborima.Ovako su mu unistili stranku Bajic i slicni koji su u stranackom stabu poturali kukavicija jaja s ciljem miniranja i otimanja glasova SDP-u koju su najvise napadali i ovdje na forumu kvazi stranacki promotori i time najvise odmogli sebi,.......

Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
26. 10. 2010. • 00:02 S. B.
Dani Tanović, bosansko-hercegovački režiser nagrađen Oscarom za "Ničiju zemlju", na upravo završenom Zagreb film festivalu predstavljao je svoj novi film "Cirkus Columbia", nastao prema romanu novinara i književnika Ivice Đikića.
Tanović se tako nakon punih devet godina i "Ničije zemlje" (koja je postala najnagrađivaniji debitantski film u historiji) vratio matičnoj kinematografiji i maternjem jeziku.
U intervjuu za "Index" Tanović se između ostalog osvrnuo i na svoje političke ambicije koje je najavio nakon povratka u BiH.
- Nakon povratka u BiH najavili ste da se bacate u politiku. Da li se nešto po tom pitanju promijenilo ili i dalje planirate biti politički aktivni?
To je dugoročni projekat. Mi smo osnovali socijalno-liberalnu stranku jer smatramo da je to budućnost BiH i rješenje njenih sadašnjih problema. I na tome radimo. Dobili smo par mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo. Put je dugačak, potrebno je mnogo raditi. Ali borimo se.
- Odakle ideja da vi kao umjetnik uđete u politiku, koja se generalno percipira kao nekakvo prljavo zanimanje?
Baš zato što vjerujem da politika trenutno jest prljavo zanimanje i da zbog toga moramo dovesti moralne ljude na vlast. Ne želim opet doživjeti 1992. godinu. Mislim da jedan pravi čovjek na pravom mjestu može puno toga učiniti.
- Kakva je vaša vizija političke budućnosti BiH? I imate li makar u naznakama neku ideju ko bi mogao biti taj "pravi čovjek" koji će promijeniti situaciju u zemlji?
To je više jedna uopštena metafora. Ali evo, na primjer, prije dvije godine smo dobili Ermina Hajdera koji je postao načelnik u Bosanskom Petrovcu. On je napravio značajne pomake, povećao je budžet svoje opštine za 4 ili 5 miliona eura. I to sve zato što je počeo raditi, iskorištavati evropske fondove. To je samo dokaz da neko ko radi u opštem interesu može stvarati rezultate. Ne treba politika uvijek biti prljava niti svi trebaju biti kriminalci, što mi ljudima želimo na svom primjeru pokazati. Ako mi ne promijenimo svoju zemlju, ko će je promijeniti.
- Kako komentarišete izbore u BiH i repove koji se za njima i dalje vuku?
Kao potpunu i totalnu katastrofu.
- Kratko i jasno...
Što se o tome uopšte može reći? Glasa se za ljude koji su ranije maknuti zbog kriminala. Čović je prije pet godina maknut zbog kriminalnih radnji, zbog Lijanovića koji je utajio 40 miliona poreza... A ljudi i dalje glasaju za njega jer to vide kao jedinu opciju. Strašno. Ispada da se rat u BiH nastavlja drugim sredstvima - pljačkanjem. Mi to zovemo etno-kleptomanija. Pljačkanje u ime svog naroda. To treba mijenjati. Na to ne možemo pristati jer ako se na to pristane opet će se ginuti.
- Što mislite o prijedlogu trećeg hrvatskog entiteta kao rješenja za BiH?
Mislim da bi treći entitet značio rat. Ako nije stvoren 1993. godine, ne vidim kako će biti stvoren danas, bez da opet započne rat. Ali ako im nije dosta, neka probaju još jednom. Jedino rješenje za BiH jest da postane istinski građanska zemlja.
- Znači li to onda i da treba ukinuti Republiku Srpsku?
Republiku Srpsku mogu ukinuti samo ljudi koji u njoj žive. Kad shvate da je ona nepotrebna i da bi možda bilo bolje da je nema.
- Ali ti ljudi i dalje glasaju za Milorada Dodika?
Situacija se ipak malo mijenja. Ali činjenica je da mnoge stvari ne funkcionišu kako treba. Mene je stid svakog čovjeka koji je u ime moje nacije počinio zločin. A onda Dodik izjavi da u Srebrenici nije počinjen genocid. Šta ja više imam sa njim pričati? Taj čovjek je za mene fašista, idiot i marš od mene! A to što narod glasa za njega, zahtjeva duboko psihološko istraživanje. Meni se to čini kao nepristajanje da se otvore oči i da se shvati što se događa.
- Zašto narod na Balkanu voli birati baš vođe takvog profila?
Zato što je nepismen, nekulturan, zato što se boji drugog i drugačijeg. Ja volim različitost i ne mislim da je jedan narod bolji od drugoga. A svako ko tako nešto misli, za mene je fašista. Moramo raditi na obrazovanju, prije svega. Mi smo nekad svi zajedno sretno živjeli u BiH, ali dogodio se taj strašan rat. Možemo samo zamisliti što se tek sprema ako nastavimo ovako raditi sa djecom koja se mrze, a da se međusobno i ne poznaju. Zato smo i krenuli u politiku.
- Što mislite o aktuelnom stanju kinematografije u BiH?
Nažalost, u BiH još ne postoje pravi uvjeti za rad na filmu. Postoji ta grupa entuzijasta koja se bori, koja ima talenat. Ali neke promjene se moraju uvesti. Ako želimo da se taj val koji je stvoren nastavi i dalje, onda u njega moramo ulagati. Potrebno je izdvojiti sredstva koja će omogućiti rad mladim režiserima.
- A šta vam se čini od hrvatske kinematografije?
Isto kao i u BiH - srednja žalost. Možda se neke stvari pomiču, s vremena na vrijeme izleti kakav dobar film. Ali daleko je to još od neke kinematografije. Mi smo male zemlje, zbog toga se moramo regionalno povezivati, kazao je Tanović za "Index".
Last edited by Bosnolog on 26/10/2010 02:12, edited 1 time in total.
- cyprus
#12261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A nisi podebljo ovo

Inače, Danisu svaka čast na stavovima...- Znači li to onda i da treba ukinuti Republiku Srpsku?
Republiku Srpsku mogu ukinuti samo ljudi koji u njoj žive. Kad shvate da je ona nepotrebna i da bi možda bilo bolje da je nema.
- Bosnolog
#12262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,.....cyprus wrote:A nisi podebljo ovo![]()
Inače, Danisu svaka čast na stavovima...- Znači li to onda i da treba ukinuti Republiku Srpsku?
-
luckypot
#12263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jel to vise nije trka za izbore pa se sad moze i rahat progovoritiBosnolog wrote:Evo se i nas oskarovac Danis Tanovic oglasio u vezi izbora,bilo je vrijeme samo da je to uradio u vrijeme predizborne kampanje i da je neke stvari skontao u vezi Bajica i onih oko njega zasigurno bih imao boljih rezultata na izborima.Ovako su mu unistili stranku Bajic i slicni koji su u stranackom stabu poturali kukavicija jaja s ciljem miniranja i otimanja glasova SDP-u koju su najvise napadali i ovdje na forumu kvazi stranacki promotori i time najvise odmogli sebi,.......
Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
Dani Tanović, bosansko-hercegovački režiser nagrađen Oscarom za "Ničiju zemlju", na upravo završenom Zagreb film festivalu predstavljao je svoj novi film "Cirkus Columbia", nastao prema romanu novinara i književnika Ivice Đikića.
Tanović se tako nakon punih devet godina i "Ničije zemlje" (koja je postala najnagrađivaniji debitantski film u historiji) vratio matičnoj kinematografiji i maternjem jeziku.
U intervjuu za "Index" Tanović se između ostalog osvrnuo i na svoje političke ambicije koje je najavio nakon povratka u BiH.
- Nakon povratka u BiH najavili ste da se bacate u politiku. Da li se nešto po tom pitanju promijenilo ili i dalje planirate biti politički aktivni?
To je dugoročni projekat. Mi smo osnovali socijalno-liberalnu stranku jer smatramo da je to budućnost BiH i rješenje njenih sadašnjih problema. I na tome radimo. Dobili smo par mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo. Put je dugačak, potrebno je mnogo raditi. Ali borimo se.
- Odakle ideja da vi kao umjetnik uđete u politiku, koja se generalno percipira kao nekakvo prljavo zanimanje?
Baš zato što vjerujem da politika trenutno jest prljavo zanimanje i da zbog toga moramo dovesti moralne ljude na vlast. Ne želim opet doživjeti 1992. godinu. Mislim da jedan pravi čovjek na pravom mjestu može puno toga učiniti.
- Kakva je vaša vizija političke budućnosti BiH? I imate li makar u naznakama neku ideju ko bi mogao biti taj "pravi čovjek" koji će promijeniti situaciju u zemlji?
To je više jedna uopštena metafora. Ali evo, na primjer, prije dvije godine smo dobili Ermina Hajdera koji je postao načelnik u Bosanskom Petrovcu. On je napravio značajne pomake, povećao je budžet svoje opštine za 4 ili 5 miliona eura. I to sve zato što je počeo raditi, iskorištavati evropske fondove. To je samo dokaz da neko ko radi u opštem interesu može stvarati rezultate. Ne treba politika uvijek biti prljava niti svi trebaju biti kriminalci, što mi ljudima želimo na svom primjeru pokazati. Ako mi ne promijenimo svoju zemlju, ko će je promijeniti.
- Kratko i jasno...
Što se o tome uopšte može reći? Glasa se za ljude koji su ranije maknuti zbog kriminala. Čović je prije pet godina maknut zbog kriminalnih radnji, zbog Lijanovića koji je utajio 40 miliona poreza... A ljudi i dalje glasaju za njega jer to vide kao jedinu opciju. Strašno. Ispada da se rat u BiH nastavlja drugim sredstvima - pljačkanjem. Mi to zovemo etno-kleptomanija. Pljačkanje u ime svog naroda. To treba mijenjati. Na to ne možemo pristati jer ako se na to pristane opet će se ginuti.
Mislim da bi treći entitet značio rat. Ako nije stvoren 1993. godine, ne vidim kako će biti stvoren danas, bez da opet započne rat. Ali ako im nije dosta, neka probaju još jednom. Jedino rješenje za BiH jest da postane istinski građanska zemlja.
Situacija se ipak malo mijenja. Ali činjenica je da mnoge stvari ne funkcionišu kako treba. Mene je stid svakog čovjeka koji je u ime moje nacije počinio zločin. A onda Dodik izjavi da u Srebrenici nije počinjen genocid. Šta ja više imam sa njim pričati? Taj čovjek je za mene fašista, idiot i marš od mene! A to što narod glasa za njega, zahtjeva duboko psihološko istraživanje. Meni se to čini kao nepristajanje da se otvore oči i da se shvati što se događa.
Zato što je nepismen, nekulturan, zato što se boji drugog i drugačijeg. Ja volim različitost i ne mislim da je jedan narod bolji od drugoga. A svako ko tako nešto misli, za mene je fašista. Moramo raditi na obrazovanju, prije svega. Mi smo nekad svi zajedno sretno živjeli u BiH, ali dogodio se taj strašan rat. Možemo samo zamisliti što se tek sprema ako nastavimo ovako raditi sa djecom koja se mrze, a da se međusobno i ne poznaju. Zato smo i krenuli u politiku.
Nažalost, u BiH još ne postoje pravi uvjeti za rad na filmu. Postoji ta grupa entuzijasta koja se bori, koja ima talenat. Ali neke promjene se moraju uvesti. Ako želimo da se taj val koji je stvoren nastavi i dalje, onda u njega moramo ulagati. Potrebno je izdvojiti sredstva koja će omogućiti rad mladim režiserima.
Isto kao i u BiH - srednja žalost. Možda se neke stvari pomiču, s vremena na vrijeme izleti kakav dobar film. Ali daleko je to još od neke kinematografije. Mi smo male zemlje, zbog toga se moramo regionalno povezivati, kazao je Tanović za "Index".
Inace lijepo Danis prica, svidja mi se sto je odbrusio kako treba, i u vezi trecih cetvrtih i sestih entiteta, a pogotovo u vezi "volje srpskog naroda" koji je ocigledno trajno patoloski nastrojen na kolektivnom nivou bez mogucnosti popravke stanja i trazenja lijeka, da citiram Tanovica " A to što narod glasa za njega, zahtjeva duboko psihološko istraživanje"... ukratko taj problem treba rjesavati trajno a ne pricama o "zavedenosti"...
Eto da ne bude da to samo nekakvi @dalltoni to govore, izgleda daltonovo misljenje je prosireno i u umjetnicke krugove, mozda im covjek pise govore
-
hercegovac_pravi
#12264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pažljivo pročitati izjavu Bosića
Ja naivan sve kontam oni će sprovesti referendum i ostvariti "vekovne želje napaćenog naroda"....kad ono šipak..njima u interesu da se što prije naprave organi centralne vlasti....ma ovaj Dayton je odlična stvar..ništa ne dirat..neka ga...

hasli će biti da i Bosić čita sa-x....kako će Srbima biti u interesu da formiraju vlast u "mrskoj i nametnutoj tvorevini""Sve ćemo učiniti da se formiraju vlasti i na nivou BiH i u RS što je prije moguće, jer smatramo da je to u interesu građana RS. Danas nismo ništa konkretno dogovorili, ali ispostavilo se da immamo mnogo identičnih stavova i izrazili smo spremnost da o tome razgovaramo", kaže Bosić.
(SRNA)
-
tuzlak-x
#12265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pricaju dvojica i sad ce prvi: " hocemo 'l pravit' treci?". nasta ce dobiti odgovor: "hocemo, al' treci HDZ". 
-
dragg
#12266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.Bosnolog wrote:Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,.....cyprus wrote:A nisi podebljo ovo![]()
-
luckypot
#12267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma nemojdragg wrote:A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.Bosnolog wrote:
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,.....
Cuj suplje, da se zajednicki okrenemo buducnost, ma nemoj...a jos kad rece "zivimo skupa" uhvati me smijeh, de mani lafine svega ti..
Inace primjetio sam da u zadnje vrijeme i MZ i srbi promoviraju price "pa rs je u BIH" - nije i nikad nece ni biti, kako god to kome izgledalo, to je srpska dijaspora u Bih i to je to, da se vise ne foliramo
-
dragg
#12268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Upravo govoriš kao pravi nacionalista, ništa se ne razlikuješ od tih četnika o kojima govoriš. Misli malo na Bošnjake i ostale nesrbe koji žive u RS-u! Iz osobnog iskustva znam da su oni puno tolerantniji od tebi sličnih. Njih je očito silna patnja oplemenila, svaka im čast što žive tamo uprkos svim nedaćama i stravi koju su preživjeli.luckypot wrote:Ma nemojdragg wrote:A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.Bosnolog wrote:
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,.....Ne radicemo na tome da srbi zive pod sto gorom vlascu, steta sto trenutno nema goreg od Dodika, ja sam se nadao u ognjena tadica, ali nije dovoljno radikalan...mozda ovi naprednjaci uspiju nesto napraviti, u svakom slucaju cetnistvo oko banja luke treba promovirati...
Cuj suplje, da se zajednicki okrenemo buducnost, ma nemoj...a jos kad rece "zivimo skupa" uhvati me smijeh, de mani lafine svega ti
Last edited by dragg on 26/10/2010 10:48, edited 1 time in total.
-
luckypot
#12269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Razlikujem se i te kako - naime nisam pocinio genocid, vec kao odgovor na ranije postupke sad se uzvraca istom mjerom ali bez krvi i ubijanja, znaci ciste ruke, cista savjest, potvrdio Hag.
Al eto ti nastavi o ljepotama rs-a u BiH, nemoj da te ja prekidam. Ko kaze da ne mislim na sve ljude, mislim i te kako, samo ne mislim na predstavnike srpske dijaspore u BiH, ne mogu misliti na glasace za genocid, to se racuna u cinjenice nesto kao kad imas prehladu pa trazis lijek.
Al eto ti nastavi o ljepotama rs-a u BiH, nemoj da te ja prekidam. Ko kaze da ne mislim na sve ljude, mislim i te kako, samo ne mislim na predstavnike srpske dijaspore u BiH, ne mogu misliti na glasace za genocid, to se racuna u cinjenice nesto kao kad imas prehladu pa trazis lijek.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bosnolog wrote:Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
- Kratko i jasno...
Sve to treba u KinŠasu poslat.....
- Ridjobrki
#12271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Opet Naša stranka o budžetu općine Bosanski Petrovac... 
Činjenice:
1. Dosad se pominjao rast od 3-4 miliona KM a sad 4-5 miliona eura
2. Nijedan taj podatak nije tačan jer pomenuti budžet iz godine u godinu pada i trenutno se vrti oko dva miliona KM.
3. O svemu govori dodatno činjenica da je NS u jedinom gradu gdje ima načelnika na zadnjim izborima osvojila svega stotinjak glasova.
Jeste offtopic ali ne mogu ublehe pa ni od oskarovaca.
Činjenice:
1. Dosad se pominjao rast od 3-4 miliona KM a sad 4-5 miliona eura
2. Nijedan taj podatak nije tačan jer pomenuti budžet iz godine u godinu pada i trenutno se vrti oko dva miliona KM.
3. O svemu govori dodatno činjenica da je NS u jedinom gradu gdje ima načelnika na zadnjim izborima osvojila svega stotinjak glasova.
Jeste offtopic ali ne mogu ublehe pa ni od oskarovaca.
- Bosnolog
#12272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pacifisto cega ba i gdje je ba zapelo ?????? O cemu to ti,.....?dragg wrote:A ti bi očito opet ratovao, da se još bolje očistimo na svim frontovima??? Svi smo propatili puno, ali dajte već jednom da se okrenemo budućnosti, a kako opet SVI skupa živimo u istoj zemlji (da, i Republika Srpska je u njoj i ljudi koji u njoj žive) moramo skupa i raditi na tome.Bosnolog wrote:
Zaboravio je Tanovic dodati i one koji su etnicki pocisceni i pobijeni u ime tog brloga zla,sta bi oni rekli i sta misle o genocidnom Ausvicu i njegovom ukidanju,.....
Dodikov glasnogovornik: "Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara"
26. 10. 2010. • 14:46 S. B.
"Danis Tanović je drugorazredni sarajevski režiser i trećerazredni političar", reagovao je Pero Simić, savjetnik za medije Milorada Dodika, na tanovićeve jučerašnje izjave.
Naime, u intervju sa Danisom Tanovićem, koji je sinoć objavljen na "Indexu", proslavljeni bh. režiser i jedan od osnivača socijalno-liberalne stranke u BiH, Dodika je zbog njegove izjave da u Srebrenici nije počinjen genocid nazvao fašistom, što poštovaocima lika i djela premijera Republike Srpske (RS) očito nije najbolje sjelo.
"Taj drugorazredni sarajevski režiser koji je na poklon dobio Oscara, koga sada mora odrađivati kroz politički rad unutar BiH, nikada nije bio u fokusu nas iz RS, jer se premijer Dodik i svi mi razumijemo i družimo sa jedinom istinskom svjetskom režiserom zvijezdom sa Balkana, Emirom Kusturicom i njegovim filmovima. Za isfrustriranog Tanovića, koji je očigledno specijalista za fabrikovanje kleveta i uvreda, a ne za film, mi jednostavno nemamo vremena", stoji u reakciji koju je Simić poslao redakciji "Indexa".
Dodikov savjetnik za medije tvrdi kako se Tanovićeve izjave "nepogrešivo uklapaju u sarajevski ambijent u kojem prevladava ekstremističko ponašanje i retorika (?! op.a.)". Ova optužba je naročito indikativna kada se u obzir uzme da je Tanović, za razliku od Dodika, u razgovoru za Index govorio upravo o važnosti promovisanja tolerancije, obrazovanja i neutralizovanja nacionalističke retorike unutar BiH.
"Danisa Tanovića cijenimo samo utoliko što je skupio hrabrosti i svoju očiglednu mržnju prema Srbima i Dodiku napokon objelodanio. Pošto i te uvrede i klevete dolaze iz Sarajeva, uvelike smo ih označili kao patološku pojavu i kao moralnu niskost nesretnog tračera", zaključuje se u reakciji savjetnika za medije premijera RS.
Vijest na temu:
- Danis Tanović: "Dodik je za mene fašista, idiot i marš od mene!"
- nokia6170
#12273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A jeko Pero Simic 
- ultima_palabra
#12274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Oni svi razumiju samo Nemanju, i samo sa njim se druže i samo njegove filmove gledaju
Štaš sad Danise, izgubio si tolike filmofile 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zar je bitno?nokia6170 wrote:A jeko Pero Simic