Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
bicebolje

#11826 Re: Dodik će uništiti RS

Post by bicebolje »

Max Bunker wrote:Pa prvo, ne sele oni vec 15 godina.
Drugo, nisam ja to napisao da likujem nad tim sto oni sele, vec da srusim generalizaciju o tome, kako ce Srbi gladovati, da bi branili srpstvo i kako tamo zivi milion i po ( koliko vec ) Srba-kamikaza, koji ce se odreci svojih zivota, radi ocuvanja PC-a. Svi su ovdje u banani, samo neko malo manje, neko malo vise.
Ti to govoriš kao da je gužva pred granicom i pitanje je mjeseca kad će svi iseliti. Ne ide to tako, niko bez teške muke ne napušta rodbinu, zavičaj, prijatelje. Uvijek je bilo ljudi koji su išli trbuhom za kruhom ali su se i vraćali kad zarade pare ili preseljavali u okolne veće centre. Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, I. Sarajevo, Trebinje su mjesta koja imaju trend masovnog doseljavanja. Normalno da će zbog tog mala mjesta gubiti stanovništvo. Ista situacija je i u FBiH. Neka mjesta se iseljavaju a Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać dobijaju veliki broj novih stanovnika. Pogledaj samo na internetu novogradnju u gore pomenutim mjestima. Takođe nikog od njih u Srbiji ne čeka obećan posao i stan. Ljudi koji mogu i moraju bježe dalje. Srbija i Hrvatska nisu obećane zemlje, Srbija je čak po mnogim parametrima iza BiH.
bicebolje

#11827 Re: Dodik će uništiti RS

Post by bicebolje »

probuseni $ wrote:Ne to cini Bosanski Sabor i njegove odluke su obavezujuce za sve pol. partije i vaze na citavoj teritoriji BH.
:lol: Ne bih dalje, samo ti nastavi.
vee-jay

#11828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

pa nije pljuvalje po MD ako se kaze da je on fasisticko krme. to je cinjenica.
probuseni $

#11829 Re: Dodik će uništiti RS

Post by probuseni $ »

bicebolje wrote:
probuseni $ wrote:Ne to cini Bosanski Sabor i njegove odluke su obavezujuce za sve pol. partije i vaze na citavoj teritoriji BH.
:lol: Ne bih dalje, samo ti nastavi.
Mozda tebi to izgleda smjesno ali ima drzava gdje politicarima upustva , ona osnovna i zahtjeve naroda sta ocekuju od drzave daju upravo ova i slicna narodna tjela.

Kod Bosnjaka tu ulogu je preuzela IZ i to s namjerom, sa preciznim ciljevima. Pogledaj u kom se smjeru krece bosnjacka politika. U svojo besjedi Ceric vrlo magloviti govori o bosnjackoj naciji, ali on time podrazumijeva muslimansku bosnjacku naciju, jer njegovi ciljevi nisu Bosna , ve globalni islam.
Zamisli da upustva ismjernice daje jedno bosansko tjelo, tjelo koe predstavlja bosance ? Bi li oni vodili zemlju ka Bliskom Istoku ili bi zagovarali jacanje drzave ?

Skandinavci su napravili svoje drzave upravo na ovaj nacin. Narodni zbor je donio niz tacaka generalne prirode kako treba da izgleda SW drustvo i to je stavljeno na stol politicarima da provedu. Jedna od stvari je bila recimo opismenjavanje stanovnistva. U Danskoj nepismenih nema vec vise od 100g. Jedan od zahtjeva je bio, "niko ne smije biti gladan, bez smjestaja, bez zdravstvene zastite, bez mogucnosti da ide u skolu, ravnopravnost zena i muskaraca, religija van politike "...I sta imas danas ? najbogatija i najsretnija drustva na svijetu.

Zato, ako se vec keseris , trebas znati i zasto ! ... :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#11830 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Toto »

Dodik -tacnije receno Srbija- ce unistit drzavu Republjiku Srpsku a ostat ce entitet*r/regija Srpska koja ce imati autionomiju slicnu kao sto ce biti autonomja Sandzaka.. sa Srpskom ce biti isto kao sto je Tudzman uradio sa Herceg-Bosnom.
Srbija nije mocna da bi ima dvije ili vise srpskih drzava u EU i zato ce ona morati sama unistiti sve srpske drzave koj joj budu konkurencija na putu u EU. Vrlo skoro ce drzava Republika Srpska biti najveca prijetnja ulasku drzave Srbije u EU i zato ce Tadic tako da potkrese i ocerupa Dodika da ce Dodi vise da lici na Zukurlica nego na Dragana Covica.
Dodik danas podsjeca na Jadranka Prlica u vrijeme renesanse Herceg-Bosne. Prlicu ni Dzingis kan nije bi ravan a eno ga danas cisti cenife u Haskom zatvoru. Djabe mu i 'rvacka i Vatikan i Genser. Sta ce za Srbiju da znaci ulazak u EU najbolje govori primjer Ive Sanadera u Hrvatskoj. Bio je veci katolik od Pape i sad mora da bjezi i od EU i od Kosorke.
Ukoliko se Tadic odlucio da Orijent ekspresom ide u EU, prava stanica mu je Banja Luka, a Dodiku ni Grmec ni Kozara nece pomoc.
Last edited by Toto on 23/09/2010 19:29, edited 1 time in total.
Max Bunker

#11831 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Max Bunker »

bicebolje wrote:
Max Bunker wrote:Pa prvo, ne sele oni vec 15 godina.
Drugo, nisam ja to napisao da likujem nad tim sto oni sele, vec da srusim generalizaciju o tome, kako ce Srbi gladovati, da bi branili srpstvo i kako tamo zivi milion i po ( koliko vec ) Srba-kamikaza, koji ce se odreci svojih zivota, radi ocuvanja PC-a. Svi su ovdje u banani, samo neko malo manje, neko malo vise.
Ti to govoriš kao da je gužva pred granicom i pitanje je mjeseca kad će svi iseliti. Ne ide to tako, niko bez teške muke ne napušta rodbinu, zavičaj, prijatelje. Uvijek je bilo ljudi koji su išli trbuhom za kruhom ali su se i vraćali kad zarade pare ili preseljavali u okolne veće centre. Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, I. Sarajevo, Trebinje su mjesta koja imaju trend masovnog doseljavanja. Normalno da će zbog tog mala mjesta gubiti stanovništvo. Ista situacija je i u FBiH. Neka mjesta se iseljavaju a Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać dobijaju veliki broj novih stanovnika. Pogledaj samo na internetu novogradnju u gore pomenutim mjestima. Takođe nikog od njih u Srbiji ne čeka obećan posao i stan. Ljudi koji mogu i moraju bježe dalje. Srbija i Hrvatska nisu obećane zemlje, Srbija je čak po mnogim parametrima iza BiH.
U vecini stvari se slazemo. Ali evo, ti ljudi sele iz manjih mjesta u Trebinje u I. Sarajevo a sta kada propadne i ekonomija u Trebinju ili I. Sarajevu ? Ici ce dalje.
I tacno tako...nevolja i glad tjeraju ljude da napuste svoje domove i porodicu, a onda kada u PC-u budes imao armiju od 400 000 nezaposlenih i eksplatisanih ( nezadovoljnu masu ), pucat ce te ljude i za PC i za srpstvo i sl.
Meni je u sustini sama rasprava na tu temu ( ko, s' kim, kada i gdje ) dosadna, ali ono sto zelim reci, da ovo nije pocetak 90'-ih pa da imas masu teladi u narodu, koja ce sebe zrtvovati radi nekog srpstva/bosnjastva/hrvatstva. Na to zelim ukazati i da srusimo mit o milion i kusur Srba, koji ce jesti proju i zivjeti u stalama, radi odbrane srpstva i PC-a.
Onoga dana, kada se F BiH okrene svojim problemima, kada ujedini politicke snage, kada se napravi plan razvoja i kada se taj isti plan sprovede u djelo, pa kada se u F BiH dosegne standard Hrvatske ili Slovenija a PC ostane gdje jeste ( ili kako je pokretac ove teme rekao "ekonomski propadne" ), tada ce i masa tih Srba, dici ruke od PC-a i gledati prema F BiH.
Max Bunker

#11832 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Max Bunker »

I ako cemo vec razgovarati o PC-u, volio bih i da se neko iz PC-a ukljuci u ovu raspravu.
bicebolje

#11833 Re: Dodik će uništiti RS

Post by bicebolje »

Max Bunker wrote: Onoga dana, kada se F BiH okrene svojim problemima, kada ujedini politicke snage, kada se napravi plan razvoja i kada se taj isti plan sprovede u djelo, pa kada se u F BiH dosegne standard Hrvatske ili Slovenija a PC ostane gdje jeste ( ili kako je pokretac ove teme rekao "ekonomski propadne" ), tada ce i masa tih Srba, dici ruke od PC-a i gledati prema F BiH.
:thumbup: Apsolutno se slažem. Kad popuste ili se riješe nacionalna pitanja prva stvar koja pada na pamet je stomak. Vidiš i na primjeru Hrvatske i Srbije. Čim se završio rat, ratne priče i političari su u rekordnom vremenu nestali. Za 10 godina će se grliti i ljubiti kao da ništa nije bilo. Isto kao Njemci i Francuzi.
A dok je "ja tebi ti meni, hoooruk, potegni, povuci, nećeš, hoću, meni mater" nema mrdanja ni naprijed ni nazad. Da su RS i FBiH postale nezavisne 1995. danas bi imali ujedinjenu BiH. I jedna i druga bi propale do 2000. i narod bi gladan, nacionalno rasterećen sam tražio ujedinjenje. 100%
Dok je "ja tebi ti meni, hoooruk, potegni, povuci, nećeš, hoću, meni mater" može se jesti i korjenje kao što je moglo i u ratu. U svakom slučaju lakše ga je jesti danas jer ne puca izad glave. Isto ko dva ovna kad upru.
Mali_Vuk

#11834 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Mali_Vuk »

bicebolje wrote:
Max Bunker wrote: Onoga dana, kada se F BiH okrene svojim problemima, kada ujedini politicke snage, kada se napravi plan razvoja i kada se taj isti plan sprovede u djelo, pa kada se u F BiH dosegne standard Hrvatske ili Slovenija a PC ostane gdje jeste ( ili kako je pokretac ove teme rekao "ekonomski propadne" ), tada ce i masa tih Srba, dici ruke od PC-a i gledati prema F BiH.
:thumbup: Apsolutno se slažem. Kad popuste ili se riješe nacionalna pitanja prva stvar koja pada na pamet je stomak. Vidiš i na primjeru Hrvatske i Srbije. Čim se završio rat, ratne priče i političari su u rekordnom vremenu nestali. Za 10 godina će se grliti i ljubiti kao da ništa nije bilo. Isto kao Njemci i Francuzi.
A dok je "ja tebi ti meni, hoooruk, potegni, povuci, nećeš, hoću, meni mater" nema mrdanja ni naprijed ni nazad. Da su RS i FBiH postale nezavisne 1995. danas bi imali ujedinjenu BiH. I jedna i druga bi propale do 2000. i narod bi gladan, nacionalno rasterećen sam tražio ujedinjenje. 100%
Dok je "ja tebi ti meni, hoooruk, potegni, povuci, nećeš, hoću, meni mater" može se jesti i korjenje kao što je moglo i u ratu. U svakom slučaju lakše ga je jesti danas jer ne puca izad glave. Isto ko dva ovna kad upru.
Pa najsmješnije je kad se pozivate na ekonomiju i prosperitet kao jedan od razloga zašto treba dijeliti BiH. Stvar je obrnuta, i toj tezi u prilog više ide sporazumno i mirno ukidanje entita. Svijet i Evropa su jasno rekli da samo suverena i jedinstvena Bosna i Hercegovina može računati na budućnost u EU. A valjda je to ono što nam treba kako ne bismo jeli korjenje koje spominješ, i kako bi naša djeca bila mirna i spokojna. Pa ti sad vidi ko je i šta je zapravo problem. I ko je taj koji bi da nam sastavlja hajvanski meni.
BiH-x

#11835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BiH-x »

:lol: :lol: Samo krem srBskog drustva: :D

Ceca dolazi u Banja Luku da pjeva Miloradu Dodiku iz prijateljskih pobuda

Glasnogovornik folk pjevačice Sreten Radović potvrdio je da se Ceca odazvala pozivu i da će nastupiti 1. oktobra u Banjaluci, te da će pjevati iz prijateljskih pobuda

Srbijanska pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca doći će 1. oktobra u Banja Luku kako bi pjevala na završnom predizbornom skupu SNSD.

Glasnogovornik folk pjevačice Sreten Radović potvrdio je da se Ceca odazvala pozivu i da će nastupiti 1. oktobra u Banjaluci, te da će pjevati iz prijateljskih pobuda.

Premijer RS Milorad Dodik na završnom predizbornom skupu SNSD ‘nije htio ni jednu drugu' estradnu zvijezdu osim Cece.

U protekle četiri godine, koliko je Milorad Dodik na čelu Vlade RS, nije se štedjelo na dovođenju najvećih zvijezda estradne scene. Tako je Svetlana Ražnatović u godini lokalnih izbora 2008.godine gostovala na manifestaciji 'Noć šampiona' u Banjaluci, za što je Vlada RS izdvojila 100.000 KM.

Ove godini za otvaranje RTV doma, Vlada RS je za koncert Gorana Bregovića izdvojila 100.000 KM. Također, za tradicionalnu manifestaciju ‘Kočićev zbor’ Vlada RS je izdvojila više stotina hiljada konvertibilnih maraka, od čega je plaćen i nastup Bregovića, Severine i Bobana Markovića.
luckypot

#11836 Re: Dodik će uništiti RS

Post by luckypot »

bicebolje wrote:
Nije tacno. Jedan od razloga zasto je srpska politika pocela rat i pokusala etnicko unistavanje ne-srba je zato sto se novac slivao u Beograd i sto je veliki dio isao dominantno srpskoj vojsci pogotovo poslije Titove smrti. Posto zvaka nije za seljaka i primitivci imaju obicaj da se trse cim dodju do puskice i onda umisle da imaju atomsku bombu, rjesenje je da Srbi ne smiju imati resurse na raspologanju za bilo kakvu jacu akciju - doduse ispusili su i kad su imali te resurse :mrgreen:
Max Bunker

#11837 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Max Bunker »

Mali_Vuk wrote:
bicebolje wrote:
Pa najsmješnije je kad se pozivate na ekonomiju i prosperitet kao jedan od razloga zašto treba dijeliti BiH. Stvar je obrnuta, i toj tezi u prilog više ide sporazumno i mirno ukidanje entita. Svijet i Evropa su jasno rekli da samo suverena i jedinstvena Bosna i Hercegovina može računati na budućnost u EU. A valjda je to ono što nam treba kako ne bismo jeli korjenje koje spominješ, i kako bi naša djeca bila mirna i spokojna. Pa ti sad vidi ko je i šta je zapravo problem. I ko je taj koji bi da nam sastavlja hajvanski meni.

Neki se mozda nece sloziti, ali u ovome historijskom trenutku, dok su na vlasti isti oni, koji su nas vodili u rat i u ratu, od radikalnih i temeljitih promjena nema nista. Volio bih i ja BiH, podjeljenu na ekonomske regije a Sarajevo politicki, administrativni, financijski i privredni centar BiH, zastava sa ljiljanima i milina.
Zato, mozda ovo ne zvuci optimisticno, treba napraviti samo male korekcije, tek tolike da budemo kao drzava primamljiva stranim investitorima i da zadovoljavamo bar minimun kriterija za ulazak u EU.
Tek, dolaskom novih, mladih politickih snaga, mogu se ocekivati neke radikalne i temeljite promjene.
luckypot

#11838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

ReaderDreams wrote:.
mazzer wrote:ne mogu se prestati ibretit vama koji se ne mozete prestati ibretit tipovima ko kaetano bobek itd..kako vam se vise dati ubjedjivati sa njima i njima slicnim..a i vas dvojica vala, hajte brate negdje pa solite pamet po cirilicnim forumima, i manite se kurtoazije i shupljiranja..ne volite vi nas, mi vas ne mozemo ni preko tv-a ocima vidjet, naravno cast izuzetcima, al smoriste brate..a ti bobek, ne moras ti nama ovdje pisat o neefektivnosti i korupciji kod nas. mi smo toga svjesni i lajemo na svoje..stanje vaseg uma je jos uvijek na negiranju genocida i izjednacavanja zrtve i agresora..koljaca i branitelja..kontas?? kad izadjete iz srednjeg vijeka, naleti opet na cupri, dotle, sikter..a brega, ceca i ekipa, zelim vam dugu, i bolnu smrt..
Zanimljiv i nadasve iskren post ...
I ovo je BiH :D
Ovaj koji je gornji tekst napisao je sasvim u pravu :thumbup: - da se ne lazemo, ovo ce se zavrsiti sukobom i tako em treba em mora da bude. Ovo je sad i zvanicno misljenje, u novinama i na drugim stranama. Kao sto sam sto puta rekao, jeste da im je bolno otreznjenje ali je ovo Bosnjacima i trebalo - da shvate da se medju Srbima ne radi o 'zavedenoj masi,' niti su 'zlocine cinili pojedinci' niti da trebaju 'cekati katarzu i procese otreznjenja' niti je Dodik 'samo lopov koji nije nacionalista' i sve ostale gluposti koje ljudi (u ovom slucaju BOsnjaci :-D ) lazu sami sebi da bi iza iskreno zlocinackih i demokratski izrazenih namjera i pobuda vecine jednog naroda (u ovom slucaju Srba) nasli kao neke 'plice motive' (ala 'zavedeni, ma to je nacionalizam samo radi pljacke, ma nisu oni to tako misli, docice otreznjenje blablablabla' :lol: ).
"Plan B": Karadžić je pripremio teren, pa se Dodik ne mora tući za srpsku zemlju!

*** SPAM *** - Kao što stotinu puta ponovljena laž postane istina, tako i stotinu puta izrečena "glupost" postane prihvatljiv oblik izražavanja. U kombinaciji se, pak, dobije ono što govori Milorad Dodik.

"Nije bio genocid ovdje i nećemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije bio genocid. Više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice i otišlo putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo. To onda nije genocid", rekao je sadašnji premijer i, vjerovatno, budući predsjednik Republike Srpske, na predizbornom skupu njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Srebrenici, pa dobio aplauz okupljenih u tamošnjem Domu kulture.

"Svi smo na jedan način postali taoci svojih birača, odnosno naroda, kojima govorimo ono što žele da čuju", kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović u razgovoru što smo ga vodili nekih dva mjeseca prije početka kampanje za naredne opće izbore. Kasnije, kada je diktafon ugašen, Radmanović mi je ispričao iznenađenje koje mu je vlastiti predsjednik priredio uoči izbora 2006. godine. U toj kampanji je, podsjetimo, Dodik, ne prvi puta, ali glasnije nego ikada progovorio jezikom Radovana Karadžića. "Šta radiš ti, Milorade?", pitao ga je Radmanović. "Pusti... ne može drugačije, vidiš da ovaj ludi narod stalno glasa za SDS", odgovorio mu je Dodik. Slično iskustvo s istim Dodikom ima i predsjednik SDA Sulejman Tihić. On je, kažu, svog republičkosrpskog partnera upitao na nekoj pauzi nekih besmislenih pregovora: "Šta ovo ti pričaš?", pa dodao: "Ja tebe, Mile, znam, nisi ti takav." Mile je, navodno, uzvratio iskreno: "Jebi se ti, Suljo. Ja sam s ovom pričom dobio vlast i s njom na vlasti ostajem."

Zanimljivo je to s Dodikom i traje, evo, godinama. Otkako je krenuo osvajati apsolutnu vlast, nekadašnji jugoslavenski prvak u oranju dubokih brazda etiketiran je svakako: kao seljak kojem je moć udarila u glavu, kriminalac koji je shvatio kako je nacionalizam u današnjoj Bosni i Hercegovini efikasna maska za prikrivanje kleptomanskih sklonosti, kao... Ma kao kakao. A Milorad Dodik je, zapravo, ništa drugo nego Radovan Karadžić ukroćene frizure: vođa secesionističkog pokreta koji samo primjenjuje plan B za ono što je ostalo nedovršeno tenkovima. I to što u razgovorima sa stranačkim kolegama govori kako se on "ne misli tući", dok zvanično obećava, i to u Srebrenici, kako nijedna majka neće zaplakati zato što joj sin mora u rat, ne znači da njemu nije do rata, nego da on za ratom potrebe nema. Onih koji danas blago mute sliku etnički čiste srpske države na privremenom boravku u BiH ima toliko da ne mogu predstavljati smetnju njenoj nezavisnosti. Karadžić je, naime, pripremio teren, pa se Milorad ne mora tući za srpsku zemlju. Njegovo je samo da je, kao što evo radi od neki dan kada je poslao policiju na granice entiteta, markira i, što je posao priveden kraju, definira kao srpsku nacionalnu državu u kojoj ono malo Bošnjaka i Hrvata može s mirom čekati prirodnu smrt. Jeftinije je, a isti efekt, nego organizirati klanje ili bodljikavom žicom okruživati napuštene fabričke hale.

Milorad Dodik je, dakle i prije svega, srpski nacionalista i nije on trebao reći u Srebrenici da tu nije bio genocid, pa da se dođe do tog epohalnog otkrića. Ne može se, naime, otkriti nešto što nije ni bilo skriveno. A to što smo se pravili slijepi, već je druga priča, neobjašnjiva za vijeke vjekova. Nema, ali baš nema, nikakvog objašnjena za ignoriranje Dodikovog nacionalizma i čitanje između redova laži. Progutati priču o lopovu s likom Nikoletine Bursaća i jezikom Riste Đoge isto je kao i ozbiljno shvatiti tezu da su nacisti ubili šest miliona Židova da bi se dokopali njihovih poslovnih prostora, odnosno da je banjalučka Ferhadija minirana kako bi Miroslav Mišković imao najbolju lokaciju za super market.

Svašta se, dakle, krivoga o Dodiku reklo, iako je on sve vrijeme radio ono što je govorio: izdvajao Republiku Srpsku iz BiH, primjenjujući recept Mila Đukanovića koji je, prvo, uspostavio kontrolu nad finansijskim tokovima i kreirao atmosferu za otcjepljenje, da bi na kraju nezavisnost Crne Gore bila prihvaćena kao, zapravo, jedino moguće rješenje. Pri tome, malo je ko tako dobro shvatio bošnjačku javnost i elitu najbrojnijeg bh. naroda kao Dodik. U Sarajevu - ni drugdje nije drugačije - skoro da više i nema reakcije na Dodikove izjave. O potezima zbog kojih današnja Republika Srpska ima više ovlasti nego prije pet godina, suvišno je i govoriti. Na ono što Mile radi, Dodik govori i obratno, više se ne odmahuje ni rukom. Sve s njegovim autorstvom se opravdava jer je to - Dodik. A on je takav i kada bi se svaki puta reagiralo... Milorad Dodik će, pored ostaloga, i zato uspjeti: kada se na ništa ne reagira, onda sve prolazi. On, Radovan Drugi, savršeno je, dakle, iskoristio običaj da se u Sarajevu i među Bošnjacima ljudi prihvataju zbog onoga za šta se izdaju, a ne zbog onoga što jesu. Istina, nije stvorio sliku sebe kao lopova, jer to jeste, nego ju je iskoristio za amortizaciju vlastitog nacionalizma i sve začinio upornošću, računajući na svebošnjačku sklonost da se problem ne rješava, nego da se s njim saživljava.

Kada sutra, prekosutra, za godinu, dvije, deset, ne bude Bosne i Hercegovine, što uopće nije nemoguće, opet će se, kao onih nekih ratnih godina, iščitavati znakovi katastrofe, oni što ih se nije htjelo vidjeti ili ih se ignoriralo, da bi im se posvetila pažnja kada više nije bilo nikakvog smisla. Neko će se, možda, sjetiti i da je, dok je govorio da u Srebrenici nije bilo genocida, Milorad Dodik popularan onoliko koliko je među bosanskim Srbima popularan bio još samo - Radovan Karadžić!

Emir Imamović
BH DANI
Lijepo receno i o Srbima, i o Dodiku i o bosnjackoj politici. Nema se vise sta dodati.
bicebolje

#11839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

luckypot wrote:A to što smo se pravili slijepi, već je druga priča, neobjašnjiva za vijeke vjekova.
Neobjašnjiva nego šta, ovdje većina i dalje čupa kosu sa glave kad se priča o realnosti. Realnost je nešto o čemu mnogi neće ni da pomisle. Izgleda da je daleko lakše praviti se slijep i izmišljati raznorazne teorije, scenarije i proročanstva o velikosrbima, kriminalcima, Srbiji, Bosancima itd.
Kad se napravi rez i širom otvorenih očiju pogleda svijet oko sebe, tek tad se može krenuti naprijed.
armin071

#11840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by armin071 »

bicebolje wrote:
luckypot wrote:A to što smo se pravili slijepi, već je druga priča, neobjašnjiva za vijeke vjekova.
Neobjašnjiva nego šta, ovdje većina i dalje čupa kosu sa glave kad se priča o realnosti. Realnost je nešto o čemu mnogi neće ni da pomisle. Izgleda da je daleko lakše praviti se slijep i izmišljati raznorazne teorije, scenarije i proročanstva o velikosrbima, kriminalcima, Srbiji, Bosancima itd.
Kad se napravi rez i širom otvorenih očiju pogleda svijet oko sebe, tek tad se može krenuti naprijed.
Ma sta ces nam kad "smo" takvi... Mozda mi i necemo da krenemo "naprijed", pase nam ba i ovako. Samo vas hebe sto i vi ne mozete prema tom "vasem naprijed" bez nas tako ili cemo krenuti naprijed onako kako to citav svijet(osim Rusije) smatra normalnim, ili cemo ostati ovdje i zivjeti u "bratstvu i jedinstvu"...
hercegovac_pravi

#11841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
Mislim da ne govorite o istom sljepilu... :mrgreen:
Ali u svakom slučaju...mirno spavajte rata neće biti :skoljka:
kiky

#11842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

pa upravo je bježanje od prošlosti i okretanje budučnosti dodikova nočna mora ...
izgleda da su i eu i ohr i un glupe i zaostale i žive u prošlosti kada nam non-stop ponavljaju da moramo da napravimo ustavnu reformu i sredimo zemlju kako bi mogli u dalji razvoj i evropske, a i svake druge, integracije od intersa za zemlju ...
dejtonski sporazum nigdje ne zabranjuje ustavne reforme nego je, svojom banalnošču i nekompletnošču, potencira ...
praktično živimo u primirju jednog rata koji je prošao prije toliko godina, a milorad & ajdučija nemaju volju da se
pozabave budčunošču, prije svega svog naroda, a onda i ostalih koji žive, tu, pored njih i taoci su njihove lopovske i nacional-socijalističke demagogije ...
zašto se neprihvati realnost pa se ne prizna kosovo, za početak, ako če mo o realnosti ...
e, tu završava svaka priča o realnosti i vaskrsava iljadutrista i neka godina, kosovski bojovi, te berlinski i ini kongresi ..
spočitavanje bosancima da neče da prihvate realnost je samo blijedi pokušaj bježanja od odgovornosti za počinjena nedjela i za nepravde koje se svakodnevno čine upravo tim bosancima ...
od fatine avlije pa nadalje ...
jadan je dodik i njegova realnost i kreature koje zazivaju takvu realnost zauvijek ...
kv99

#11843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

kiky wrote:pa upravo je bježanje od prošlosti i okretanje budučnosti dodikova nočna mora ...
izgleda da su i eu i ohr i un glupe i zaostale i žive u prošlosti kada nam non-stop ponavljaju da moramo da napravimo ustavnu reformu i sredimo zemlju kako bi mogli u dalji razvoj i evropske, a i svake druge, integracije od intersa za zemlju ...
dejtonski sporazum nigdje ne zabranjuje ustavne reforme nego je, svojom banalnošču i nekompletnošču, potencira ...
praktično živimo u primirju jednog rata koji je prošao prije toliko godina, a milorad & ajdučija nemaju volju da se
pozabave budčunošču, prije svega svog naroda, a onda i ostalih koji žive, tu, pored njih i taoci su njihove lopovske i nacional-socijalističke demagogije ...
zašto se neprihvati realnost pa se ne prizna kosovo, za početak, ako če mo o realnosti ...
e, tu završava svaka priča o realnosti i vaskrsava iljadutrista i neka godina, kosovski bojovi, te berlinski i ini kongresi ..
spočitavanje bosancima da neče da prihvate realnost je samo blijedi pokušaj bježanja od odgovornosti za počinjena nedjela i za nepravde koje se svakodnevno čine upravo tim bosancima ...
od fatine avlije pa nadalje ...
jadan je dodik i njegova realnost i kreature koje zazivaju takvu realnost zauvijek ...
Nije problem sto Bosnjaci nece da prihvate realnost vec sto nece da prihvate realnost koja se servira citavo vrijeme da je genocidna stvorevina vec nezavisna a ako nije da Bosnjaci ne mogu nista da urade da to sprijece / da je sve unaprijed izgubljeno / da cetnicima uopste nije potrebno da opet krecu da kolju i ubijaju da bi imali odcjepljenje kako oni zele vec da ce sve to mirno proci / da je to najbolje sto se moze desiti Bosnjacima jer ce i oni imati svoj " Bosnjakistan" / da se treba okrenuti Federaciji po cijenu sukoba sa BiH Hrvatima itd-itd i sve je to realnost koja nam se servira. Da li si primjetio da bas ovdje ( na najposjeceniji forum u Bosni i Hercegovini ) dolazi sve vise i vise Bosnjaka i dobronamjernih savjetnika koji o tome pricaju citavo vrijeme. To je realnost koju zele da prihvatimo: "resistance is futile " ili " glavu na panj a mi vam garantujemo da ce sve biti dobro ".
luckypot

#11844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

bicebolje wrote:
Hajd procitaj tu recenicu koju si citirao gore skupa s recenicom koja joj prethodi i s recenicama koje slijede nakon toga (tj. procitaj cijeli tekst). Da se ne bi mucio i razmisljao, evo ja cu ti pojasniti gdje lezi glavna poruka teksta, uz pomoc citata iz teksta:
a) "Milorad Dodik je, dakle i prije svega, srpski nacionalista i nije on trebao reći u Srebrenici da tu nije bio genocid, pa da se dođe do tog epohalnog otkrića."
b) "On, Radovan Drugi, savršeno je, dakle, iskoristio običaj da se u Sarajevu i među Bošnjacima ljudi prihvataju zbog onoga za šta se izdaju, a ne zbog onoga što jesu. Istina, nije stvorio sliku sebe kao lopova, jer to jeste, nego ju je iskoristio za amortizaciju vlastitog nacionalizma i sve začinio upornošću, računajući na svebošnjačku sklonost da se problem ne rješava, nego da se s njim saživljava."
c) "Neko će se, možda, sjetiti i da je, dok je govorio da u Srebrenici nije bilo genocida, Milorad Dodik popularan onoliko koliko je među bosanskim Srbima popularan bio još samo - Radovan Karadžić!"
Evo da ti jos pojednostavim, onako priprosto za tvoj um:

Poenta pod a): Dodik je original srpski nacionalista, price o 'sve su to pare, sve je samo borba za vlast' su suplje. Ovo je original srpski fasizam, uvijek bio uvijek ce biti.

Poenta pod b) je sljedeca, tj. pisac kaze Bosancima 'prekinite se glupostima i pricama (citira se Sulejman Tihic i jos pojedini u tekstu gore) da je sve samo 'borba za vlast' imate posla sa originalnim fasistima - oni se ne pretvaraju da su fasisti, oni stvarno jesu fasisti. Dalje, prekinite s umiljavanjem i 'prihvatanjem realnosti' (vidi pod 'sazivaljavanje s problemom') jer ste to vec jednom uradili pokusajima dogovora s Karadzicem i ostalima pod 'blagim pogledom' UN-a i radi 'mirovnog proces'. S fasistima nema dogovora, nikad ga nece biti, ili vi ili oni, trece nema.

Poenta pisca pod c): Pisac kaze da su Srbi su podrzali vecinom Karadzica, a podrzavaju i Dodika. Drugim rjecima, pisac kaze Bosancima 'hajd sad malo odhebite s pricom 'nisu svi isti' i 'zavedeni narod' i 'pa dobro dajte da prihvatimo realnost'. Dakle pisac zakljucuje da su svi Srbi isti ogromnom vecinom su DEMOKRATSKI (jer je demokratska politika natjecanje u popularnosti, zato i prica o popularnosti) glasali iskreno i svim srcem za zlocine - 90ih za ubijanje i genocid, a danas za otimanje onoga sto se htjelo steci ubijanjem, klanjem i ostalim, a sto se potvrdilo na hiljade youtube snimaka gdje lijepo glasno i jasno pljescu svemu i svacemu, bez prisile i vrlo raspolozeni.

Znaci, evo vidis ne lazemo se i prihvatamo realnost, to ti i pisac u ovom gornjem tekstu kaze.
Last edited by luckypot on 25/09/2010 00:43, edited 2 times in total.
bicebolje

#11845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

Kao što rekoh leti perje čim se spomene realnost. Ne postoji naša ili njihova realnost. Realnost je jedna. Kakvo prihvatanje realnosti ? Realnost je realnost, ko te pita da li je prihataš ili ne. Ona je tu. Da li otvoriti oči ili ne, to je već druga stvar.
Vi očigledno mislite na očeikivanja. Da li su ona realna ili nerealna u to ne bih ulazio. Svako zna sam za sebe razmišljati.

luckypot ne trebaš mi objašnjavati, svi mi vidimo šta piše. Tekst u velikoj mjeri oslikava našu realnost.
vee-jay

#11846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

bicebolje wrote:Kao što rekoh leti perje čim se spomene realnost. Ne postoji naša ili njihova realnost. Realnost je jedna. Kakvo prihvatanje realnosti ? Realnost je realnost, ko te pita da li je prihataš ili ne. Ona je tu. Da li otvoriti oči ili ne, to je već druga stvar.
Vi očigledno mislite na očeikivanja. Da li su ona realna ili nerealna u to ne bih ulazio. Svako zna sam za sebe razmišljati.

luckypot ne trebaš mi objašnjavati, svi mi vidimo šta piše. Tekst u velikoj mjeri oslikava našu realnost.
uvijek postoji vise realnosti. subjekt si, jedan od mnogih :wink:
kiky

#11847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

bicebolje wrote:Kao što rekoh leti perje čim se spomene realnost. Ne postoji naša ili njihova realnost. Realnost je jedna. Kakvo prihvatanje realnosti ? Realnost je realnost, ko te pita da li je prihataš ili ne. Ona je tu. Da li otvoriti oči ili ne, to je već druga stvar.

ja smiješna posta ...
ispade da mi svi živimo u nerealnosti, pored neke realnosti, koja je usput i realna ali mi smo ti koji to nevidimo nego trebamo otvorit oči da bi vidjeli tu realnost ...
na kraju krajeva, nevidim kakvu bi mi to realnost trebali da vidimo pa da bi, eto, bili realni ...
šta to mi nevidimo, atrebali bi ...
da nas, konkretno prosvjetli ...
inače, post ti je obično bučkanje termina realnost a koje je sad pomodarstvo u neosrbijanskoj političkoj terminoligiji ali samo kad se soli pamet drugima ... za vlastite potrebe i realnost je drugačija ...
obično lupanje bez ikakvog obzira na kontekst i bez ikakve veze sa realnosti koju, usput, obrađuje ...
realnost bez sadržaja je nešto čega nema tj nerealno, a mi, upravo iz vlastite svijesti o realnosti, ne dovodimo pomenutu realnost u pitanje nego njen sadržaj, suštinu, odlike, refleksiju na građane ( koji tu realnost osjete na svojoj koži ) i tako dalje ...
tvrdit samo da je neko nerealan, a pri tome ne objasnit i zašto, je obični pokazatelj nerazumjevanja tematike i terminologije kojom profil pokušava da barata, praveči se pametan ...
:D
ili ...
zavrzlama

#11848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Realnost politike kocijasa iz laktasa je da njegova velikosrpska politika nema vojne,moralne,ljudske ,geografske i ustavne potencijale da se zavrsi ono sto je karadzic pokusao uz pomoc srbije i jna....
zato danas u nedostastku svih gore navedenim elemenata poseze se za usranim jezicima,najfasistickijoj propagandi putem tv,radija itd...dodiku i velikosrbima je jasna realnost da ce ih ubiti vrijeme ,natalitet i iseljavanje iz drzave koju ne vole i mrze...realnost je da se frustracije gubitnika u nedostatku sile nad nemocnima nadoknadjuju pucanjem praznom pusklom i seljackim i fasistrickim izjavama i paradama kica i seljakluka....

prospartao sam teritorijom malog ausvica u zadnjih par mjeseci i dosao do zakljucka da dodik nije isto sto i srpski narod,da srbi tiho u sebi osjecaju BIH kao svoju drzavu ALI je strah jako prisutan ,a strah je od suocavanja sa istinom,sa istinom koja im se od velikosrba prisilom i propagandom onemogucava ....

realnost je spoznaja i obicnog srbina da ih je stab odredio za jos jednu turu srbovanja...sad se samo sminkaju i karikaju lazne nade i scenariji da ce velikosrpski cilj, ovog puta biti odradjen mirnim putem i klepanjem usima onih drugih koji se nisu htjeli pomiriti sa fasizmom i cetnistvom 100x slabiji,a eto danas ce 100x jaci klepiti usima..e nece :wink:
psydelija

#11849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by psydelija »

Kako su Dodik i Tadić prevarili Višegrađane

Nije prošlo ni mjesec dana otkako su premijer Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Boris Tadić, pompezno, u stopu praćeni režimskom medijskom bulumentom, otvorili uskotračnu prugu od Mokre Gore do Višegrada i oživjeli "ćiru".

Pruga odmah nestala

Međutim, pruga je preko noći nestala. Ispostavilo se da je vraćanje "ćire" i pruge uskih tračnica, koja je trebalo da poveže Mokru Goru u Srbiji sa Višegradom u BiH i doprinese oživljavanju turizma i otvaranju novih radnih mjesta u tom kraju, bila velika prevara i predizborna medijska predstava. Građani Višegrada ostali su šokirani kada su radnici počeli da dižu prugu kod stare željezničke stanice, u dužini od 200 metara, koja je postavljena prije ceremonije otvaranja pruge 28. avgusta.

Sa jednom od ovdašnjih firmi sklopljen je ugovor da se pruga završi do 31. decembra ove godine. Šest dana prije dolaska Dodika i Tadića u Višegrad, stigla je direktiva da se pruga po svaku cijenu mora postaviti do 28. avgusta. Nije bilo druge, nego improvizovati - šine su postavljene po asfaltu, samo da bi televizijske kamere snimile kako "ćiro" stiže u Višegrad - ispričao je za "Žurnal" jedan od stanovnika tog mjesta, upućen u cijeli slučaj.

Prema njegovim riječima, sada se diže cijela dionica pruge postavljena preko asfalta, u dužini od oko 200 metara.

Nisu došli "ćirom"

Sve je urađeno samo da se Dodik i Tadić slikaju i proslave još jedan, navodni, zajednički projekat Republike Srpske i Srbije. Činjenica je da oni na željezničku stanicu u Višegradu uopšte nisu stigli "ćirom", već je stara kompozicija tu dovučena, krećući se tri kilometra na sat, samo zbog kamera - kazao je sagovornik "Žurnala".

Iako su mediji iz RS objavili da su građani Višegrada ovacijama dočekali Tadića i Dodika, istina je da u cijeloj ceremoniji mnogo stvari nije štimalo.

Bina je bila tako postavljena da su Dodik i Tadić gledali u "ćiru", a narod koji se okupio, bio je iza bine i iza Dodikovih i Tadićevih leđa. Možda je riječ o simbolici - da ćemo poslije 3. oktobra Dodiku vidjeti leđa - kazao je sagovornik.

"Ćiro" u Višegrad neće stići u skorije vrijeme pa ima simbolike i u onome što je 28. avgusta u Višegradu rekao Dodik: " Političari se mjere po tome šta ostave iza sebe". U Višegradu nije ostavio ništa, osim velike blamaže i štete nanesene postavljanjem pruge za jedan dan. Sve ostalo je nebitno, od Dodikovih priča da je u obnovu uske pruge uloženo 12 miliona maraka do pustih obećanja da će za pet do deset godina biti završen zajednički projekat sa Srbijom - autoput od Užica do Višegrada, koji će se imati dva kraka - prema Romaniji i Trebinju.

S ozbirom na sve, groteskno zvuči i Tadićeva izjava da ima mnogo zajedničkih projekata sa " svojim drugom Miletom Dodikom", koji povezuju ljude sa ove i one strane Drine.

:lol:
bingov buraz

#11850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

psydelija wrote:Kako su Dodik i Tadić prevarili Višegrađane

Nije prošlo ni mjesec dana otkako su premijer Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Boris Tadić, pompezno, u stopu praćeni režimskom medijskom bulumentom, otvorili uskotračnu prugu od Mokre Gore do Višegrada i oživjeli "ćiru".

Pruga odmah nestala

Međutim, pruga je preko noći nestala. Ispostavilo se da je vraćanje "ćire" i pruge uskih tračnica, koja je trebalo da poveže Mokru Goru u Srbiji sa Višegradom u BiH i doprinese oživljavanju turizma i otvaranju novih radnih mjesta u tom kraju, bila velika prevara i predizborna medijska predstava. Građani Višegrada ostali su šokirani kada su radnici počeli da dižu prugu kod stare željezničke stanice, u dužini od 200 metara, koja je postavljena prije ceremonije otvaranja pruge 28. avgusta.

Sa jednom od ovdašnjih firmi sklopljen je ugovor da se pruga završi do 31. decembra ove godine. Šest dana prije dolaska Dodika i Tadića u Višegrad, stigla je direktiva da se pruga po svaku cijenu mora postaviti do 28. avgusta. Nije bilo druge, nego improvizovati - šine su postavljene po asfaltu, samo da bi televizijske kamere snimile kako "ćiro" stiže u Višegrad - ispričao je za "Žurnal" jedan od stanovnika tog mjesta, upućen u cijeli slučaj.

Prema njegovim riječima, sada se diže cijela dionica pruge postavljena preko asfalta, u dužini od oko 200 metara.

Nisu došli "ćirom"

Sve je urađeno samo da se Dodik i Tadić slikaju i proslave još jedan, navodni, zajednički projekat Republike Srpske i Srbije. Činjenica je da oni na željezničku stanicu u Višegradu uopšte nisu stigli "ćirom", već je stara kompozicija tu dovučena, krećući se tri kilometra na sat, samo zbog kamera - kazao je sagovornik "Žurnala".

Iako su mediji iz RS objavili da su građani Višegrada ovacijama dočekali Tadića i Dodika, istina je da u cijeloj ceremoniji mnogo stvari nije štimalo.

Bina je bila tako postavljena da su Dodik i Tadić gledali u "ćiru", a narod koji se okupio, bio je iza bine i iza Dodikovih i Tadićevih leđa. Možda je riječ o simbolici - da ćemo poslije 3. oktobra Dodiku vidjeti leđa - kazao je sagovornik.

"Ćiro" u Višegrad neće stići u skorije vrijeme pa ima simbolike i u onome što je 28. avgusta u Višegradu rekao Dodik: " Političari se mjere po tome šta ostave iza sebe". U Višegradu nije ostavio ništa, osim velike blamaže i štete nanesene postavljanjem pruge za jedan dan. Sve ostalo je nebitno, od Dodikovih priča da je u obnovu uske pruge uloženo 12 miliona maraka do pustih obećanja da će za pet do deset godina biti završen zajednički projekat sa Srbijom - autoput od Užica do Višegrada, koji će se imati dva kraka - prema Romaniji i Trebinju.

S ozbirom na sve, groteskno zvuči i Tadićeva izjava da ima mnogo zajedničkih projekata sa " svojim drugom Miletom Dodikom", koji povezuju ljude sa ove i one strane Drine.

:lol:
Ne zna narod,to je najmodernija NASA tehnologija samo postavis tracnice tamo gdje ti treba i vozi misko,zasto bi se tracnice ostavljale da ih nagriza hrdja i zub vremena lijepo ih sklonis na toplo ili neku drugu potrebnu lokaciju dok ne zatrebaju opet.
Locked