nokia6170 wrote:Bobek wrote:
Briga Srbe za koga VI navijate....mozete navijati i za Marsovce....navijajte ,zivite i pustite druge da zive i navijaju
Kada vec spominjes Tursku i Rusiju,te 2 drzave zaista dobro saradjuju i po svemu bice glavni igraci u vezi BiH.Jer je Amerika prdnula u cabar a EU je isuvise razjedinjena i nemoze Rusiji parirati u vezi Srba u RS.
Питање опстанка БиХ – маратон који је почео
Такво континуирано настојање, с друге стране, даје за право српским политичарима у РС да наставе сасвим основано да тврде да дејтонску БиХ може сачувати једино политика чистих рачуна и јасних међунационалних договора, без наметања припремљених решења са стране, а поготово без наметања љубави за државу коју не воли најмање половина њених становника.
Србе превише не онеспокојава ни то што сада босански муслимани радо истичу политичку подршку Турске својим настојањима. Уверени да ни они више нису сирочићи, Срби у РС се у крилу дипломатске подршке Русије не осећају ништа мање спокојно од Бошњака у загрљају Турске. А у мери у којој Русија и Турска буду добро сарађивале, вероватно ни Србима, ни Бошњацима у БиХ неће пуно тога недостајати да би у миру живели једни поред других и пословали једни са другима. Хоће ли њихову судбину делити и значајнији број Хрвата зависиће, изгледа, најпре од тога хоће ли успети да дочекају окончање економске транзиције ФБиХ.
Питање опстанка дејтонске БиХ решаваће се у дужем низу од наредне четири године. У руско-турском двоуглу неће баш бити пуно места за употребу „мишића“ Вилијема Хејга, „бонска овлашћења“ Педија Ешдауна су заборављена, а можда буде тесно и за „европске принципе“ какве је некада у „реформи полиције“ за БиХ прописивао Ешдаунов „драги“ Крис Патен. Напокон, тешко да ће и некакав супститут „бонских овлашћења“ – предвиђен за улогу која се још увек осмишљава у Бриселу под патронатом Кетрин Ештон за будућег наследника Валентина Инцка на функцији првог човека ЕУ у БиХ – моћи да пресече „босански чвор“. Другим речима, о принципима и моделу заједничког живота у БиХ мораће међу собом да се договарају демократски изабрани представници Срба, Бошњака и Хрвата, и то по важећим правилима. Биће то маратонски разговори, а изгледа као да присуствујемо тек првим корацима. Но, неки бољи могући дипломатски излаз још нико није понудио.
Ceo text i jos svasta nesto ovde :
Може ли дејтонска БиХ преживети још четири године?
Слободан Дурмановић
http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... ine-q.html
Nemoj se ljutiti, ali vise sam ja ovdje na forumu uradio ozbiljnijih analiza i predvidio politicko-pravna kretanja, nego sto je uradio cijeli trust mozgova sa te stranice koju si mi citirao. Ako treba mozemo proci kroz njihova predvidjanja i analize i kroz moja.
Cuj kao moze li Bosna i Hercegovina prezivjeti...mislim iz samog naslova vidis da je kreten zadojen nacionalizmom i da je odvojen od stvarnosti od svog velikosrpskog onanisanja.
Ta stranica me podsjeca kao u fudbalu...bolji smo, ljepsi smo, imali smo vise prilika, bolje smo se zagrijali..ali nismo imali srece, pobijedili su....a istina je da nije sreca bila u pitanju, vec su ljudi jednostavno objektivno bolji i zato su pobijedili.
Pusti se drug moj vlaznih snova, takvi kao on su u ratu govorili bivsa i nikad sastavljena Bosna i Hercegovina, pa paf potpisase u Dejtonu ustvari nikad od 1992. godine nisu ni izlazili iz te Bosne i Hercegovine i priznase da je referendum 1992. godine bio legalan.
Sta je NEistina od svega sto pise Durmanovic???Pusti sad te tvoje kvalifikacije tipako nije s nama u fonu taj je lud,cetnik,nacionalista,lud.....itd
SARAJEVO - Parlament i Vlada Federacije BiH u proteklom četvorogodišnjem periodu ostvarili su katastrofalne i mizerne rezultate, navodi se u izvještaju Centra civilnih inicijativa (CCI).
"Parlament u cijelom mandatnom periodu nije realizovao čak 83 odsto svojih četvorogodišnjih obaveza, a Vlada je realizovala 53 odsto planiranih", pokazuju podaci CCI.
Nefunkcionalnost i nekoordinacija u radu Vlade i Parlamenta FBiH prisutna ja i u kontinuitetu od formiranja koalicione vlasti. Od 361 zakona koji je planiran programima Vlade u protekle četiri godine utvrđeno je njih 146, a Parlament je taj broj prepolovio.
Konsultant za monitoring rada Vlade FBiH Denis Felić istakao je da je čak predhodni saziv Vlade (2002-2006 godina) u mnogim segmentima nadmašio u efikasnost aktuelnog saziva, da je održao više sjednica, donio više zakona, "a radio za mnogo manje para".
"Građani FBiH su samo na konto neto plate, toplog obroka, odvojenog života i troškove smještaja, rad ministara i premijera Vlade FBiH za ovaj mandat platili više od 3.500.000 KM", rekao je Felić na današnjoj konferenciji za novinare CCI-ija.
Konsultant za monitoring Parlamenta FBiH Mersad Avdić rekao je da je ova institucija prema stepenu realizacije svojih programskih obaveza najnefikasnija institucija u vlasti BiH.
"Parlament je tokom četiri godine aktuelnog mandata usvojio samo 160 zakona, parlamentarci su radili laganom dinamikom ne pokazujući nikakavu opterećenost svojim lošim rezultatima i namjeru da ih pojačanim intezitetom poprave", obrazložio je Avdić.
U CCI-iju su istakli da je indolentan odnos prema najznačajnijim problemima građana, uz hroničnu neefikasnost Vlade i Parlamenta FBiH, jedan od glavnih uzročnika i generatora krize u Federaciji.
Ova organizacija poziva građane da izađu na izbore i da dobro paze kome daju svoj glas, jer se od 166 sadašnjih članova federalnog Parlamenta na predstojećim izborima nije kandinovalo samo 22.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100922092
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Re ... 68744.html
Sad ces reci da su i ovi nacionalisti,fasisti,cetnici,genocidasi......mmmmmm
ps
Nista novo...vazno je samo pljuvati po RS,Miloradu,srbima,cetnicima,genocidasima,sumskoj...u pljuvanju prebacena norma za 3000 %