http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... jton!.htmlRusija brani RS i Dejton!
Obećanjem da će u privredu Srpske uložiti više od milijardu evra, Rusija je svima stavila do znanja da će se zalagati za jačanje RS i da neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma na štetu Srba u BiH, tvrde analitičari
Milorad Dodik ALL ABOUT
- koledo
#11701 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- felipe kajetano
#11702 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Glasali su do sada, to ne znaci da ce tako biti i u buducnosti.bicebolje wrote:Priča ne pije vode i nema šanse. Bošnjaci u RS glasaju za sarajevske stranke i tako će ostati još decenijama.felipe kajetano wrote:Bosnjacima i Hrvatima u RS-u je dosta supljaca i "rahat patnje" , oni koji zive u RS-u se svaki dan sve vise okrecu BL jer im od njih zavisi egzistencija i kvalitet zivota, posjete SA-politicara se svode na predizborne mitinge na kojima im uglavnom porucuju da izdrze jos malo, nek se pate jbg, za 40 godina ce sve biti super...evo juce cujem da ce 2 velika bosnjacka povratnicka sela glasati za kandidata SNSD-a jer im je obecana izgradnja jos nedovrsene infrastrukture i jos stosta.Za informaciju to im je trenutno vitalni nacionalni interes.
Djelomično bi prolazila ta priča kad bi Srbi osnovali neku kvazimulti stranku BHS u Banja Luci koja bi zahtjevala promjenu naziva RS i sl. Za pare (Selman) DA ali dobrovoljno (povratnik u Kozarac) NE.
Ja ti kazem da je ljudima dosta zamajavanja i da medju njima postoje neke struje koje stavljaju pragmatizam ispred emocija.Oni od tog Sarajeva nisu nista dobili sem price "izdrzite braco" pred svake lokalne i opste izbore.Ja ne znam gdje ti zivis al' ovdje Bosnjaci pragmaticno svake izbore glasaju za onog ko im ponudi dil, prosli put je to bio SDS a ovaj put ce kako stvari stoje to biti u pitanju SNSD.
- seln
#11703 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To u RG uveli javno glasanje?felipe kajetano wrote:Glasali su do sada, to ne znaci da ce tako biti i u buducnosti.bicebolje wrote:Priča ne pije vode i nema šanse. Bošnjaci u RS glasaju za sarajevske stranke i tako će ostati još decenijama.felipe kajetano wrote:Bosnjacima i Hrvatima u RS-u je dosta supljaca i "rahat patnje" , oni koji zive u RS-u se svaki dan sve vise okrecu BL jer im od njih zavisi egzistencija i kvalitet zivota, posjete SA-politicara se svode na predizborne mitinge na kojima im uglavnom porucuju da izdrze jos malo, nek se pate jbg, za 40 godina ce sve biti super...evo juce cujem da ce 2 velika bosnjacka povratnicka sela glasati za kandidata SNSD-a jer im je obecana izgradnja jos nedovrsene infrastrukture i jos stosta.Za informaciju to im je trenutno vitalni nacionalni interes.
Djelomično bi prolazila ta priča kad bi Srbi osnovali neku kvazimulti stranku BHS u Banja Luci koja bi zahtjevala promjenu naziva RS i sl. Za pare (Selman) DA ali dobrovoljno (povratnik u Kozarac) NE.
Ja ti kazem da je ljudima dosta zamajavanja i da medju njima postoje neke struje koje stavljaju pragmatizam ispred emocija.Oni od tog Sarajeva nisu nista dobili sem price "izdrzite braco" pred svake lokalne i opste izbore.Ja ne znam gdje ti zivis al' ovdje Bosnjaci pragmaticno svake izbore glasaju za onog ko im ponudi dil, prosli put je to bio SDS a ovaj put ce kako stvari stoje to biti u pitanju SNSD.
- nokia6170
#11704 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svasta se nesto obecavalo 2006. godinekoledo wrote:http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... jton!.htmlRusija brani RS i Dejton!
Obećanjem da će u privredu Srpske uložiti više od milijardu evra, Rusija je svima stavila do znanja da će se zalagati za jačanje RS i da neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma na štetu Srba u BiH, tvrde analitičari
Nego kako to da Srbima u RS-u smeta kada Bosnjaci navijaju za Tursku, dok oni istovremeno svrsavaju na majcicu Rusiju
Niko jadnom narodu da objasni da su Rusi i Turci danas bratija velika, pogotovo kad su u pitanju buduci strateski projekti koji ce ih jos vise zbliziti.
- seln
#11705 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, bas kako je odbranila Kosova, a u zamjenu uzela naftnu industriju Srbije.koledo wrote:http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... jton!.htmlRusija brani RS i Dejton!
-
bicebolje
#11706 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hvala na potvrdi.seln wrote:Tu realnost turi sebi gdje sunce ne sija. Niste je uspjeli proturiti ni genocidom, a sada mislite laprdanjem.bicebolje wrote: Da sve tri strane prihvataju realnost, 50% posla bi bilo završeno
Novi dan, nova realnost. Posto stanovi u Novom Sadu?
Isto će odgovoriti Srbin kad mu kažem da živi u BiH i Hrvat kad mu kažem da HB ne postoji.
Realnost sucks
- seln
#11707 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znam da hoce, ali sad neme ni JA ni HV iza ledja. Qrcenje ne kosta, ali moze da boli.bicebolje wrote:Hvala na potvrdi.seln wrote:Tu realnost turi sebi gdje sunce ne sija. Niste je uspjeli proturiti ni genocidom, a sada mislite laprdanjem.bicebolje wrote: Da sve tri strane prihvataju realnost, 50% posla bi bilo završeno
Novi dan, nova realnost. Posto stanovi u Novom Sadu?
Isto će odgovoriti Srbin kad mu kažem da živi u BiH i Hrvat kad mu kažem da HB ne postoji.
Realnost sucks
-
bicebolje
#11708 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koji Bošnjaci ? Koje stranke predstavljaju te Bošnjake u RS ? Imaju li Bošnjaci u RS neke druge stranke osim sarajevskih ? Razočarani neće glasati a ako misliš da će glasati za SDS ili SNSD varaš se.felipe kajetano wrote:Glasali su do sada, to ne znaci da ce tako biti i u buducnosti.
- felipe kajetano
#11709 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nokia6170 wrote:
Pa spominjanje "bosnjaka" i "hrvata" u slici i djelu Dzeralda Selmana i njemu slicnih je s razlogom. Oni se stvaraju radi jednog dugorocnijeg cilja od kojeg RS nije odustala niti ce odustati...a taj cilj je raspad Bosne i Hercegovine i prisajedinjenje Republike Srpske Srbiji. Mozes ti meni pricati bajke, ali to je istina i bice tako. Meni smeta raspad moje drzave i zato ih i spominjem. Kad budu postojali Bosnjaci i Hrvati u Sarajevu koji zagovaraju taj cilj, opet ce mi smetati. Ja sam tu vrlo principijelan kako mozes vidjeti.
Konkretan primjer i dokaz da ja nisam upravu ce biti promjena naziva Republika Srpska. Eto bujrum, uradite nesto za svoja ostala dva konstitutivna naroda u RS-u...upitajte ih sta zele i kako hoce neke stvari...valjda su oni ravnopravni sa Srbima...ili mozda nisu?
Izvini, jutros se probudi, nisam primjetio da se drzava raspala.RS nije remetalicki faktor opstojnosti drzave BiH, ta prica je najopasnija za BiH i ona je jednako opasna kao i prica o ujedinjenju sa Srbijom.
Kao sto mozda nije pravo nekom ravnogorcu iz Nevesinja sto zivi u BiH, tako uzimam da postoje nezadovoljni u federaciji koji su frustrirani postojanjem entiteta RS.Sta da se radi, nisu ovo zelje i pozdravi.
Sto prije se to shvati bice bolje svima, u suprotnom ostaje samo kuku-lele kod one table Welcome to RS, a i anamo na Rači.
Stvari su vrlo proste, Srbi znaju da od ujedinjenja sa Srbijom nema nista, iskreno diskutabilan je i procenat onih koji bi ti takvo nesto zeljeli, al' sa druge strane nece nikad pristati da se vrate na ustavni poredak RBiH.
Sve je na Bosnjacima, da li ce neko od politicara nakon 15 godina indoktriniranja i obecavanja nestanka RS-a moci da bez straha od gubitka izbora objasni ljudima da je to mission impossible i da im to nikada nece proci.
- felipe kajetano
#11710 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cuj koji Bosnjacibicebolje wrote:Koji Bošnjaci ? Koje stranke predstavljaju te Bošnjake u RS ? Imaju li Bošnjaci u RS neke druge stranke osim sarajevskih ? Razočarani neće glasati a ako misliš da će glasati za SDS ili SNSD varaš se.felipe kajetano wrote:Glasali su do sada, to ne znaci da ce tako biti i u buducnosti.
Znam Bosnjake koji su clanovi SNSD-a, nisu ni oni nista drukciji od Srba, svako je tu radi nekog interesa jer je i politika cisti interes.
Sta mislis ciji su glasovi odlucili izbor za nacelnika Doboja?Mislis da su glasali za nekog "svog" koji im nista ne moze ponuditi?
Po istom sablonu ce glasati i na ovim izborima, od praznih prica iz SA nema nista i to je njima postalo jasno.
- Alfons Kauders
#11711 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
znaci obojica ce glasati za snsd?felipe kajetano wrote:Glasali su do sada, to ne znaci da ce tako biti i u buducnosti.bicebolje wrote:Priča ne pije vode i nema šanse. Bošnjaci u RS glasaju za sarajevske stranke i tako će ostati još decenijama.felipe kajetano wrote:Bosnjacima i Hrvatima u RS-u je dosta supljaca i "rahat patnje" , oni koji zive u RS-u se svaki dan sve vise okrecu BL jer im od njih zavisi egzistencija i kvalitet zivota, posjete SA-politicara se svode na predizborne mitinge na kojima im uglavnom porucuju da izdrze jos malo, nek se pate jbg, za 40 godina ce sve biti super...evo juce cujem da ce 2 velika bosnjacka povratnicka sela glasati za kandidata SNSD-a jer im je obecana izgradnja jos nedovrsene infrastrukture i jos stosta.Za informaciju to im je trenutno vitalni nacionalni interes.
- kiky
#11712 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sad je več nemoguče pričat o bilo kakvoj raionalnoj politici ...
ulazimo u žižu predizborne cirkusijade i ja predpostavljam da je mile najpodlije stvari ostavio za kraj ...
probat če on još isprovocirat neki konfliktič ili još malko dignut tenzije u državi nekim poganim potezom ili izjavom ...

usput ...
čujem da, u entitetu gorem, srbi povratnici masovno glasaju za harisa jer im je obečo po hidrocentralu u svakom selu koje glasa za njega ( demokratskih promjena ) ....

ulazimo u žižu predizborne cirkusijade i ja predpostavljam da je mile najpodlije stvari ostavio za kraj ...
probat če on još isprovocirat neki konfliktič ili još malko dignut tenzije u državi nekim poganim potezom ili izjavom ...
usput ...
čujem da, u entitetu gorem, srbi povratnici masovno glasaju za harisa jer im je obečo po hidrocentralu u svakom selu koje glasa za njega ( demokratskih promjena ) ....
Last edited by kiky on 21/09/2010 12:30, edited 1 time in total.
- seln
#11713 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma nema veze...meni je svejedno koga ce Srbi birat, bice genocidlija u svakom slucaju.kiky wrote:sad je več nemoguče pričat o bilo kakvoj raionalnoj politici ...
A kad je vec takav, onda bolje ascare kao MIle.
- Alfons Kauders
#11714 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a zadnjih 5 godina to kao nije radio...kiky wrote:sad je več nemoguče pričat o bilo kakvoj raionalnoj politici ...
- Alfons Kauders
#11715 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
a radikali i sds fol nisu ascare genocidlije ko mile?seln wrote:Ma nema veze...meni je svejedno koga ce Srbi birat, bice genocidlija u svakom slucaju.kiky wrote:sad je več nemoguče pričat o bilo kakvoj raionalnoj politici ...
A kad je vec takav, onda bolje ascare kao MIle.
- Hemel
#11716 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ovo mi sve lici na onu ''more bit da njesta bidne'' ali MOZDA...koledo wrote:http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... jton!.htmlRusija brani RS i Dejton!
iz aviona se vidi da je ovo sve na brzinu izrezirano kod vasketa. donosi se zakon koji je u suprotnosti sa odlukom visokog predstavnika. zasijeda pic, rusi se protive odluci pic-a. ceka se ishod glasanja u oktobru da bi se adekvatno reagovalo. dodo na brzinu ide u moskvu pa makar kod gradonacelnika a usput pravi kontakt sa medvedevim kabinetom. moli ih da dodju, ne pita za cenu, da uzmu sto im srcu drago ali samo da dodju. dolazi neki opunomocenik i obecava sve i svasta a nista konkretno. ne zna ni gdje da ulaze ni koje ce to firme da rade, ne zna ni okvirno iznose ulaganja...a na kraju kaze '' ne iskljucujem mogucnost posjete medvedeva'''. sve visi u zraku. dodik dobiva podrsku pred izbore, plasi mz rusima a to sve sto je izveo NISTA ne znaci.
rusi dodjose prvi na pristinski aerodrom ali se prvi i povukose(da ne kazem, podvise rep).
druga stvar, neka rusa i neka ulazu jer njihov kapital nece nigdje iz bih. kako je to dodik izveo reklo bi se da neko hoce da baci atomsku bombu na manji entitet i posle toga nema ga vise.svasta. nece manji entitet nigdje a ako nekoga i nestane, bit ce to pojedini politicari koji ce milom ili silom da odu sa politicke pozornice.
-
bicebolje
#11717 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
koledo wrote:http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... jton!.htmlRusija brani RS i Dejton!

- nokia6170
#11718 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Malo si kontradiktoran vrlo cesto sam sebi ili barem pokusavas da budes.felipe kajetano wrote:nokia6170 wrote:
Pa spominjanje "bosnjaka" i "hrvata" u slici i djelu Dzeralda Selmana i njemu slicnih je s razlogom. Oni se stvaraju radi jednog dugorocnijeg cilja od kojeg RS nije odustala niti ce odustati...a taj cilj je raspad Bosne i Hercegovine i prisajedinjenje Republike Srpske Srbiji. Mozes ti meni pricati bajke, ali to je istina i bice tako. Meni smeta raspad moje drzave i zato ih i spominjem. Kad budu postojali Bosnjaci i Hrvati u Sarajevu koji zagovaraju taj cilj, opet ce mi smetati. Ja sam tu vrlo principijelan kako mozes vidjeti.
Konkretan primjer i dokaz da ja nisam upravu ce biti promjena naziva Republika Srpska. Eto bujrum, uradite nesto za svoja ostala dva konstitutivna naroda u RS-u...upitajte ih sta zele i kako hoce neke stvari...valjda su oni ravnopravni sa Srbima...ili mozda nisu?
Izvini, jutros se probudi, nisam primjetio da se drzava raspala.RS nije remetalicki faktor opstojnosti drzave BiH, ta prica je najopasnija za BiH i ona je jednako opasna kao i prica o ujedinjenju sa Srbijom.
Kao sto mozda nije pravo nekom ravnogorcu iz Nevesinja sto zivi u BiH, tako uzimam da postoje nezadovoljni u federaciji koji su frustrirani postojanjem entiteta RS.Sta da se radi, nisu ovo zelje i pozdravi.
Sto prije se to shvati bice bolje svima, u suprotnom ostaje samo kuku-lele kod one table Welcome to RS, a i anamo na Rači.
Stvari su vrlo proste, Srbi znaju da od ujedinjenja sa Srbijom nema nista, iskreno diskutabilan je i procenat onih koji bi ti takvo nesto zeljeli, al' sa druge strane nece nikad pristati da se vrate na ustavni poredak RBiH.
Sve je na Bosnjacima, da li ce neko od politicara nakon 15 godina indoktriniranja i obecavanja nestanka RS-a moci da bez straha od gubitka izbora objasni ljudima da je to mission impossible i da im to nikada nece proci.
Prvo nam pricas kako je Dodik nista drugo no svi drugi Srbi, jer Boze moj kako bi drugacije uzivao toliku podrsku da ga ljudi ne vole i ne glasaju za njega...a glasaju za njega jer on govori nista drugo nego sto narod misli ili voli cuti jer emotivno ih dira.
Onda nam nakon te price pocnes da pricas kako ne misli vecina Srba u RS-u ono sto javno govori Dodik...od Srebrenice, pa do jebanja majke Sarajevu, sirenja mrznje prema vlastitoj domovini Bosni i Hercegovini, kako Banja Luka ne siri mrznju prema Sarajevu itd, kako Sarajevo mrzi Srbe, Kako su muslimani sami sebe granatirali u Tuzli i na Markalama itd...da ne idemo sad do onih bacanja Srba lavovima u Sarajevu u ratu itd.
Mislim halo drug moj..jel' ti mislis da smo mi ovdje nenadjebive ovcice koje vjeruju sarenim lazama. Svi, ali bas svi, predstavnici politickog zivota RS-a govore kako je Bosna i hercegovina privremena nakaradna tvorevina koja nema buducnosti i kako je samo pitanje vremena kad ce se raspasti jer je Srbima svakako silom nametnuta...a nezaboravimo javne nastupe Dodika po Srbiji koji je svrsavao sa Tadicem na okupljanja kada je iznosio svoj san kada ce se pripojiti majcici Srbiji. Uostalom, jos uvijek je na snazi rezolucija narodne skupstine RS iz 1997. godine koji upravo govori o tome.
Ako laze koza, ne laze rog...a neki nisu bas toliko zaboravni.

- AliceInChains
#11719 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma pusti filipeta, majke ti. On hoce na drugarski nacin da ti obrazlozi, kako Srpski narod isto tako puno pati kao i Bosnjacki, kako nije nista crno belo(poput ovoga sto si stavio u scannokia6170 wrote:Malo si kontradiktoran vrlo cesto sam sebi ili barem pokusavas da budes.felipe kajetano wrote:nokia6170 wrote:
Prvo nam pricas kako je Dodik nista drugo no svi drugi Srbi, jer Boze moj kako bi drugacije uzivao toliku podrsku da ga ljudi ne vole i ne glasaju za njega...a glasaju za njega jer on govori nista drugo nego sto narod misli ili voli cuti jer emotivno ih dira.
Onda nam nakon te price pocnes da pricas kako ne misli vecina Srba u RS-u ono sto javno govori Dodik...od Srebrenice, pa do jebanja majke Sarajevu, sirenja mrznje prema vlastitoj domovini Bosni i Hercegovini, kako Banja Luka ne siri mrznju prema Sarajevu itd, kako Sarajevo mrzi Srbe, Kako su muslimani sami sebe granatirali u Tuzli i na Markalama itd...da ne idemo sad do onih bacanja Srba lavovima u Sarajevu u ratu itd.
Mislim halo drug moj..jel' ti mislis da smo mi ovdje nenadjebive ovcice koje vjeruju sarenim lazama. Svi, ali bas svi, predstavnici politickog zivota RS-a govore kako je Bosna i hercegovina privremena nakaradna tvorevina koja nema buducnosti i kako je samo pitanje vremena kad ce se raspasti jer je Srbima svakako silom nametnuta...a nezaboravimo javne nastupe Dodika po Srbiji koji je svrsavao sa Tadicem na okupljanja kada je iznosio svoj san kada ce se pripojiti majcici Srbiji. Uostalom, jos uvijek je na snazi rezolucija narodne skupstine RS iz 1997. godine koji upravo govori o tome.
Ako laze koza, ne laze rog...a neki nisu bas toliko zaboravni.
- AliceInChains
#11720 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja, zaboravih, Felipe je onaj tip poput nekih (neznam, jeste li za njih vec culi
) dusmana: Drugari smo, brate. Ali, kad nestane RS, nemogu vam nista garantovati, niti da ce se zemaljska kugla poslje tog cina dalje vrtiti, a kamoli BIH postojati. Jer drugari, nije to volja mog naroda, jebi ga. 
-
udrch
#11721 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo da se javim i da jebem Dodiku mamicu lažovsku..
Čuj nije bio genocid u Srebrenici..pa u to nije uspio da uvjeri ni sve ljude u domu kulture..
Hej ba, dođe lik iz Laktaša koji je u ratu švercovao cigaretama i ljude koji su učestvovali u genocidu ubjeđuje kako su to oni sanjali..
To samo kod njih prolazi..
Čuj nije bio genocid u Srebrenici..pa u to nije uspio da uvjeri ni sve ljude u domu kulture..
Hej ba, dođe lik iz Laktaša koji je u ratu švercovao cigaretama i ljude koji su učestvovali u genocidu ubjeđuje kako su to oni sanjali..
To samo kod njih prolazi..
- nokia6170
#11722 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
O postivanju Bosne i Hercegovine govori samo jedna cinjenica: u zadnjih 15 godina Banja Luka se nije udostojila organizovati nijednu zvanicnu utakmicu bilo kojoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u bilo kojem masovnijem sportu....ni fudbal, ni kosarka ni rukomet.
Strah od islamske deklaracije vjerovatno..ili strah da ne pokazu svoje pravo lice ko 2001. godine na postavljanju kamena temeljca na Ferhadija dzamiji.
Fantasticno je primijetiti samodestruktivnost kod politicara iz RS-a...umjesto da se svim silama pokazu i dokazu da je ovako uredjena Bosna i Hercegovina moguca i samoodrziva, oni upravo rade suprotno...kao sto rece Markoviceva na nedavnom SNSD skupu:
"Ona je naglasila da će SNSD nastaviti u Sarajevu "rušiti sve ono što Bošnjaci budu tražili".
Valjda se nadaju da ce blokadom funkcionalnosti Bosne i Hercegovine dovesti i domace i strane faktore da odustanu i odluce da Bosna i Hercegovina ne treba vise postojati...samo da se ne zajebu ko hrvatski Srbi sa Z4 planom, pa da takvo stanje stvari ne dovede do suprotnog pravca.
Inat, inat i samo inat. Mrznja prema Bosnjacima i Sarajevu je postala sportska disciplina kod SNSD kadra u kojoj se takmice medjusobno ko moze vise i slasnije dobaciti.
Strah od islamske deklaracije vjerovatno..ili strah da ne pokazu svoje pravo lice ko 2001. godine na postavljanju kamena temeljca na Ferhadija dzamiji.
Fantasticno je primijetiti samodestruktivnost kod politicara iz RS-a...umjesto da se svim silama pokazu i dokazu da je ovako uredjena Bosna i Hercegovina moguca i samoodrziva, oni upravo rade suprotno...kao sto rece Markoviceva na nedavnom SNSD skupu:
"Ona je naglasila da će SNSD nastaviti u Sarajevu "rušiti sve ono što Bošnjaci budu tražili".
Valjda se nadaju da ce blokadom funkcionalnosti Bosne i Hercegovine dovesti i domace i strane faktore da odustanu i odluce da Bosna i Hercegovina ne treba vise postojati...samo da se ne zajebu ko hrvatski Srbi sa Z4 planom, pa da takvo stanje stvari ne dovede do suprotnog pravca.
Inat, inat i samo inat. Mrznja prema Bosnjacima i Sarajevu je postala sportska disciplina kod SNSD kadra u kojoj se takmice medjusobno ko moze vise i slasnije dobaciti.
- AliceInChains
#11723 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I onda ti dodu neki kvazi razumni BHSrbi i valjaju: "Ma znas, u istom smo qrcu i mi, kao i vi Bosnjaci. Vasi politicari, nasi politicari...blah" Ne brate, bez veze, koje su pizde neki Bosnjacki lideri...-NIKO, ama BAS NIKO od Bosnjackih partija NE SALJE TOLIKO TESKI FASIZAM prema Srbima, ili se ponasa na tako donji/drugorazredni nacin prema Srbima ili Hrvatima, kao sto to rade Srpske partije prema Bosnjacima.nokia6170 wrote:O postivanju Bosne i Hercegovine govori samo jedna cinjenica: u zadnjih 15 godina Banja Luka se nije udostojila organizovati nijednu zvanicnu utakmicu bilo kojoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u bilo kojem masovnijem sportu....ni fudbal, ni kosarka ni rukomet.
Last edited by AliceInChains on 21/09/2010 14:49, edited 1 time in total.
-
Normalan.ba
#11724 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To u vezi utakmice nisi upravu.Nadležni savezi(fudbalski,košarkaški,odbojkaški...) odlučuju gdje će reprenzetacija igrati svoje zvanične utakmice i na kojim sportskim objektima.Oni iz recimo F/NSBiH znaju vrlo dobro da selekcija BiH u fudbalu ne bi imala podršku u BL kao recimo u Zenici ili Sarajevu.Nema vlada RS-a niti vjeće ministara niti vlada federacije veze sa tim stvarimanokia6170 wrote:O postivanju Bosne i Hercegovine govori samo jedna cinjenica: u zadnjih 15 godina Banja Luka se nije udostojila organizovati nijednu zvanicnu utakmicu bilo kojoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u bilo kojem masovnijem sportu....ni fudbal, ni kosarka ni rukomet.
- felipe kajetano
#11725 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Malo iskarikirano ali u sustini blizu istineAliceInChains wrote: koji upravo govori o tome.
Ma pusti filipeta, majke ti. On hoce na drugarski nacin da ti obrazlozi, kako Srpski narod isto tako puno pati kao i Bosnjacki, kako nije nista crno belo(poput ovoga sto si stavio u scan), a ti ga konfrontujes sa nekim cinjenicama ovdje
Mislim dosadio si i meni i njemu
Jednosavno samo na drugarski nacin ima namjeru, da ti duboko iz duse kaze, da bi Srbi iz cetniteta bili jako ponosni na ovu drzavu, ukoliko bi im mo Bosnjaci vise jednom priznali cetnitet. Od tog momenta bi oni zavolili Bosnu i Hercegovinui bili bi totalno zahvalni. Samo zlonamjerne vehabije/ekstremisti iz Federacije podvlace cetnitetskim Srbima namjeru, kao eto, oni hoce da se "osamostale", ili jos smijesnije, da se "prikljuce matici".
Pa u P.M., sto nisi pobjego iz cetnicke vojske, kad nisi znao, zasta ti puska u rukama sluzi?
![]()
Kazem da bi bilo bolje da se to sto prije "prizna" u svojim glavama, pa da vidimo sta nam je dalje ciniti.Od bajki nema rahatluka