Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
luckypot

#11601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

bicebolje wrote:Bosnolog ohladi. Znaš da ne reagujem na tvoje stavljanje riječi u usta.
ultima_palabra wrote:Njemačka=Srbija... ne RS. Nijemci u Čehoslovačkoj, Poljskoj, Vojvodini itd. nisu dobili nikakvu državu, čak štaviše bili su izloženi progonima.

Bošnjaci su željeli sačuvati kakvu-takvu državu BiH ako već nisu mogli vojno poraziti Srbe, zbog stranog faktora.
To bi bilo tako da je sud (svijet) u Hagu povodom tužbe BiH rekao svoje.
Da sud je rekao svoje. Dokaz 1) Njemacka nije nikad osudjena za holokaust niti za njegovo nesprecavanje. Dokaz 2) Srbija je prva zemlja u historiji koja je osudjena za nesprecavanje genocida, a Republika Srpska (samo ime sve govori, srpsko pa to ti je) za cinjenje genocida, sve demokratski i uz odobrenje naroda. To sto Srbi misle da je presuda uspjeh, ne govori nista o presudi, nego o tome koliko su kao narod moralno propali. Sto se tice Njemaca i onih koji su bili nacisti i oni koji nisu, ispadose humanisti za Srbe - bar su imali toliko ljudskosti da shvate sta su uradili. Njemcima je laksa kazna - ekonomski se oporavili i ne zive ni u istom regiji ni na istom kontinentu kao oni koje su ubijali, plus nisu ih vojno porazili oni koje su zeljeli da ubiju. Srbima ce biti teza kazna - nece biti ni ekonomskog oporavka i zivjet ce U JEDNOJ ZAJEDNICI (zapisi sta sam rekao) s ljudima i narodima (da dodam jos npr. Albance) koje su pokusali da istrijebe, a ovi ce ih na to svakodnevno podsjecati i njih, i djecu i praunuke, na sta nece biti odgovora, vec ce samo moci zavuci u neku svoju jazbinu i sami sebe medjusobno sokoliti, jer su i vojno i materijalno i moralno nemocna grupa za koju nikoga nije briga - na njemacko ozdravljenje neko je obratio paznju jer su bitna nacija, na srpsko nece niko jer su nebitna etnicka grupa i kao sto je i Dodik sam rekao (a on je istinoljubiv) "drugorazredni narod".
bicebolje

#11602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

AliceInChains wrote: Jao dusmane, zamalo mi suze nisu zaronile :( Jadni BHSrbi, koju su vam nepravdu nacinili Bosnjaci.....niste imali ni drugog izbora, osim da ih koljete....jos vam MZ nije priznala cetnitet, a Bosnjaci taj stav podrzavaju....a tako bi nam svima moglo ici ekonomski bolje....sada su Srbi nazalost prisiljeni, da ekonomski koce ovu jadnu drzavu BIH....opet nisu htjeli, ali su ih Bosnjaci prisilili....a cetnitet bi do sada mogao biti treca sila(odmah iza Kine i Njemacke) po exportu, i to ne samo u kriminalu....nema veze, bicebolje :(
:mrgreen: Bjezi dusmane sa ovog foruma i nezanemaruj nas sa tvojom nepravdom. Nismo svi isti na Balkanu, ali svi na Balkanu jednako puno mrze Cetnike/Velikosrbe. Goni se
:bih:
Nisam ti ja taj na kome trebaš istresati frustracije. Ako ne shvataš šta sam napisao, pitaj. Nemoj odgovarati umjesto mene i izmišljati šta sam htio reći.
Ne trebaš me ni persirati ni umnožavati ni gurati gdje ti misliš da mi je mjesto. Ja sam ja.
ultima_palabra

#11603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:
ultima_palabra wrote: Pa "svijet" je i prije toga pokazao nedosljednost u kažnjavanju velikosrpskog fašizma na način kako je kaznio njemački (zbog raznih interesa i faktora)... presuda u Haagu je samo kruna tog odnosa MZ (ne zaboravljajući nesposobnost onih koji su vodili tužbu u ime BiH). To ne znači da se agresija na BiH nije desila.

A paralele između Hitlerove Njemačke i Miloševićeve Srbije možemo povući i zbog Hrvatske i Kosova, tj. Bosna i Hercegovina nije bila jedina koja je bila napadnuta.
ultima_palabra wrote: Pomiješa ti kruške i jabuke, majstore :-)
Onda nisam ja pomješao kruške i jabuke već svijet. ;-)
I ti i oni... samo me od tebe neće zaboljeti glava :-D
Bloger

#11604 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Bloger »

Dodo je na najboljem putu da uništi RS, samo ga treba pustiti da rasprodaje nacionalna dobra kako bi stvorio iluziju o "boljem dijelu BiH". Za kratko vrijeme RS će ostati bez ijednog strateškog resursa u svojim rukama, biće prazna ljuštura.
probuseni $

#11605 Re: Dodik će uništiti RS

Post by probuseni $ »

Bloger wrote:Dodo je na najboljem putu da uništi RS, samo ga treba pustiti da rasprodaje nacionalna dobra kako bi stvorio iluziju o "boljem dijelu BiH". Za kratko vrijeme RS će ostati bez ijednog strateškog resursa u svojim rukama, biće prazna ljuštura.
Ti ocigledno RS ne dozivljavas kao teritorij Bosne ? To sto ptica trkacica sad usere, tvoja djeca ce placati u buducnosti, jer je to ipak u tvojoj vlastitoj drzavi. ... :sad:
Murisno1

#11606 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Murisno1 »

probuseni $ wrote:
Bloger wrote:Dodo je na najboljem putu da uništi RS, samo ga treba pustiti da rasprodaje nacionalna dobra kako bi stvorio iluziju o "boljem dijelu BiH". Za kratko vrijeme RS će ostati bez ijednog strateškog resursa u svojim rukama, biće prazna ljuštura.
Ti ocigledno RS ne dozivljavas kao teritorij Bosne ? To sto ptica trkacica sad usere, tvoja djeca ce placati u buducnosti, jer je to ipak u tvojoj vlastitoj drzavi. ... :sad:
ali nadati se da će on svojim marifetlucima još dodatno oslabiti poziciju RS-a a da to iskoriste probosanski lideri i da slikovito prikažu gdje ih vodi politika dodika i ostalih dodikA... bolje da ptica usere sad, al da se isere :).. nego da sere još 30 godina pomalo
GAU 8

#11607 Re: Dodik će uništiti RS

Post by GAU 8 »

probuseni $ wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Banksy

#11608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banksy »

Koje su vaše procjene, hoće li Dodik dobiti i koji glas u Sarajevu?

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... 16122&id=3
zlajapravaraja

#11609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zlajapravaraja »

Pa ja ne mogu da vjerujem sta ova dvojica pricaju :shock:

Haj svo praznoglavo blebetanje o Republici Srpskoj cije ime se ponavlja po 3-4 puta u jednoj recenici kao u transu, a bez icega konkretnog u vezi nje.

Ali onda dolaze "konkretniji" biseri:

"Ovdje nije bio genocid. Kako ce biti genocid kad su se neki ljudi uspjeli spasiti i otici putem Tuzle ili Sarajeva. Kako onda to moze biti genocid?" :shock:

"Nijedna majka ovdje nece zaplakati ako joj dijete bude moralo ici u rat" :twisted:

"Bosnjacki narod je imao tesku istoriju, i dobri su to ljudi. Ali nisu bili dobri prema nama Srbima" :roll:

Pa hajde, ako ima forumasa iz drugog entiteta koji se politicki zalazu za ovog "covjeka" neka mi da odgovor na ovu zadnje navedenu izjavu. Kako mi Bosnjaci nismo bili dobri prema vama? Dajte da razrijesimo te stvari iz proslosti, pa nam recite sta je to vama na nama smetalo i kako se to mi nismo dobro odnosili prema vama?
probuseni $

#11610 Re: Dodik će uništiti RS

Post by probuseni $ »

Murisno1 wrote:
probuseni $ wrote:
ali nadati se da će on svojim marifetlucima još dodatno oslabiti poziciju RS-a a da to iskoriste probosanski lideri i da slikovito prikažu gdje ih vodi politika dodika i ostalih dodikA... bolje da ptica usere sad, al da se isere :).. nego da sere još 30 godina pomalo
Ima jos jedan nacin da se RS neutralise !

Mozda vecina ne zna, ali ova Alijina Bosna je napravila sporazum sa SPC o suradnji, koi podrazumijeva djelovanje jedne strane vjerske institucije na tlu Bosne. To je isto kao kad bi Bosna i Coca-Cola napravili dogovor o izgradnji mreze za distribuciju i proizvodnju Cole .... :mrgreen: Kad se nakon deset godina ustanovi da je Coca-Cola stetna za zdravlje stanovnika, ili da u svom poslovanju pere pare kroz bankovni sistem, ili bilo sta drugo sto nije po zakonima Bosne, ugovor se raskida.
Tako tereba uciniti i sa SPC. Njeno djelovanje u Bosni je politicko , a to je u suprotnosti sa unteresima drzave Bosne i njima treba uskratiti administrativno djelovanje . Pravoslavcima se mora omoguciti da upraznjavaju svoju vjeru a to se moze uciniti na dva nacina. Tako da se SPC odobri samo vjersko djelovanje po slovu zakona njihove svete knjige. Znaci , obredi, slave, klturno djelovanje i sl. Sve u cemu je SPC usla u administraciju RS mora van.
Drugi nacin je , a na to pravolsavci imaju pravo posto imaju svoju drzavu Bosnu, osnivanje Bosanske Pravoslavne Crkve. Naravno i ta crkva je pod kontrolom drzave u duhu zakona i ustava Bosne.
Mnogima mozda nije jasno ali pravu, onu pravu agresiju na Bosnu je ucinila upravo SPC koja je iskoristila srpsku drzavu Srbiju da bi prosirila svoju teritoriju , da bi kroz politicku upravi RS okupirala teritorij Bosne. Naravno, oni taj status danas i uzivaju. Pola Bosne je danas pod okupacijom SPC.
Altsa

#11611 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Altsa »

libero95 wrote:Fahrine metode su modernije.
Ne znam zasto spominjes fahru s obzirom da on nije vlast niti ce ikada biti :D :D
IsmetHoro

#11612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by IsmetHoro »

Prihvatajte RS, ako necete, necemo ni mi vas. Jel to znaci Auschwitz III? :shock:

Koliko ima bosnjaka u Srebrenici danas? Po prici SNSD:a zakljucio bi da ih nije malo, kad prica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini i ostalim "cistim" gradovima nikad nespominje bosnjake u tim gradovima, ko da ih nema.
hercegovac_pravi

#11613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

zlajapravaraja wrote: Pa ja ne mogu da vjerujem sta ova dvojica pricaju :shock:

Haj svo praznoglavo blebetanje o Republici Srpskoj cije ime se ponavlja po 3-4 puta u jednoj recenici kao u transu, a bez icega konkretnog u vezi nje.

"Ovdje nije bio genocid. Kako ce biti genocid kad su se neki ljudi uspjeli spasiti i otici putem Tuzle ili Sarajeva. Kako onda to moze biti genocid?" :shock:

"Nijedna majka ovdje nece zaplakati ako joj dijete bude moralo ici u rat" :twisted:

"Bosnjacki narod je imao tesku istoriju, i dobri su to ljudi. Ali nisu bili dobri prema nama Srbima" :roll:

Pa hajde, ako ima forumasa iz drugog entiteta koji se politicki zalazu za ovog "covjeka" neka mi da odgovor na ovu zadnje navedenu izjavu. Kako mi Bosnjaci nismo bili dobri prema vama? Dajte da razrijesimo te stvari iz proslosti, pa nam recite sta je to vama na nama smetalo i kako se to mi nismo dobro odnosili prema vama?
Zašto ne možeš povjerovati? pa čovjek jednostavno priča ono što njegova izborna baza želi čuti. ništa ni manje ni više od toga.
AliceInChains

#11614 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

hercegovac_pravi wrote:

Zašto ne možeš povjerovati? pa čovjek jednostavno priča ono što njegova izborna baza želi čuti. ništa ni manje ni više od toga.
Ne cudi se on zbog toga, sto je on izrekao ono, sto je ljudima na srcu. Nego, procitaj jos jednom ove praznoglavne floskule. A pametni glasaci mu na to odgovaraju sa pametnim aplauzom :mrgreen: Sutra ce ti neki Srbin iz cetniteta na drugoj temi potpuno istu bljuvotinu napisati, i ti neces razumiti svjet(barem srpski) :mrgreen:
kv99

#11615 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

hercegovac_pravi wrote:

Ni ja ne razumijem sta je zelio da kaze sa time , da li to znaci ako se krene u rat da nece srbi stradati u borbi ? Pa cija majka ce onda to da zaplace ako djeca "srpskih branilaca " budu morala ici u rat ? Ali ono sto je najvaznije u ovome je da se doslo od " odcjepljenja samo mirnim putem " do " ako i bude rata vi necete ginuti " ;-) Znaci krkan pocinje da navikava ove koji ga podrzavaju da ce biti rata ako se pokusa da odcijepi samo to pokusava da upakuje na malo primamljiviji nacin ;-)
hercegovac_pravi

#11616 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

AliceInChains wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Ne cudi se on zbog toga, sto je on izrekao ono, sto je ljudima na srcu. Nego, procitaj jos jednom ove praznoglavne floskule. A pametni glasaci mu na to odgovaraju sa pametnim aplauzom :mrgreen: Sutra ce ti neki Srbin iz cetniteta na drugoj temi potpuno istu bljuvotinu napisati, i ti neces razumiti svjet(barem srpski) :mrgreen:
Ma razumijem ja apsolutno sve što je Dodik rekao a nije mi upitno ni to zašto su ga okupljeni nagradili burnim aplauzom. Jedino što ne razumijem je "čuđenje" tome aktu?
AliceInChains

#11617 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

zlajapravaraja wrote:

Pa ja ne mogu da vjerujem sta ova dvojica pricaju :shock:

Ta zadnja parola sluzi za one potencijalne glasace SNSD-a, koji se danas u Srebrenici druze sa Bosnjacima. Valja njima objasniti ili ih opopmenuti, da su Bosnjaci, i ako su dobre komsije, generalno zlonamjerni prema Srbima :mrgreen:
7cokanja

#11618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 7cokanja »

Ma razumijem ja apsolutno sve što je Dodik rekao a nije mi upitno ni to zašto su ga okupljeni nagradili burnim aplauzom. Jedino što ne razumijem je "čuđenje" tome aktu?
..pa, ima raznih "uloga" i glumaca..neki su bradati, neki su obrijani..dok je cilj isti.. ;-)
Bosnolog

#11619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

bicebolje wrote:Bosnolog ohladi. Znaš da ne reagujem na tvoje stavljanje riječi u usta.
ultima_palabra wrote:Njemačka=Srbija... ne RS. Nijemci u Čehoslovačkoj, Poljskoj, Vojvodini itd. nisu dobili nikakvu državu, čak štaviše bili su izloženi progonima.

Bošnjaci su željeli sačuvati kakvu-takvu državu BiH ako već nisu mogli vojno poraziti Srbe, zbog stranog faktora.
To bi bilo tako da je sud (svijet) u Hagu povodom tužbe BiH rekao svoje.
Izbjegavanjem da odgovoris na direktna pitanaj te pravdanje onog sto Dodik prica ja nemam drugog izbora nego da zakljucim da ti mislis isto sto i Dodik,pogledaj vido klip njegova govora i svrsavanje Dodikovaca u Srebrenici kako mu aplaudiraju doj negira genocid i soli rane ,Ovakvim ponasanjem Dodika kome plijescu zdusno dok negra genocid je samo dokaz zombijaskog sljepila istog onog koji je podrzavao Karadzica i mladica dok je genocid cinjen samo sto su tada izvrsioci bili u unifomama zlikovacke tzv VRS,Ja se pitam da li su svijesni da sami sebe poistvjecuju sa onim akoji su genocid pocinili,.....

Gdje su vase forumaske javne osude takvim izjavama ja jedino procitah da se Bajic ogradio od takvih bolesnih izjava Dodika ili se zeli nastaviti kolektivno negirati genocid nad Bosnjacima,Sta onda ocekivati drugo nego da Bosnjaci s punim pravom misle i kazu pa eto vidis oni u sali aplaudiraju i svrsavaju dok ih on ubjeduje da to nije bio genocid,nema osude i ogradivanja takvim ponasanjem i izjavama,cime sami prihvataju kolektivnu odgovornost i sebi lijepe etiketu genocidnosti podrzavajuci dokazani i presudeni genocid.Znaci put propasti kojim ih Dodik svijesno vodi je isti onaj put Koji je Martic odveo hrvatske Srbe u Oluji,........

Kada se ne zeli odgovoriti na direktno pitanje onda se izbjegava ili ignorise,uz opaske ohladi malo......Reci ti nama bijese li tebe tamo uz Dodika u sali,i ko mu pise govore??????,........ :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

eeeeeeee DoDoli,DoDoli....slabo brate.....brez podrške Niškog,UžiČkog i Novosadskog korpusa,more samo ona"Spremte se Sprem´teee" a i sa njima vala kako ono kažeš"Nema šanMse ni dva dana" :mrgreen: zato psssssst :mrgreen:
mO k3

#11621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

ma pusti budalu.... ovdje je vrag odnio salu
pustopoljina

#11622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pustopoljina »

ovo tacno razvlaci zivce do granica pucanja.
zasto ga tuzi samo onaj alternativni klub?
Suti i trpi

#11623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Suti i trpi »

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /100920099

Dodik je mafijas koji bi rodjenu mater prodo da ostane na vlasti. Ljudska spodoba.
Bosnolog

#11624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /100920099

Dodik je mafijas koji bi rodjenu mater prodo da ostane na vlasti. Ljudska spodoba.
Jedno od rijetkih pozitivnih reagovanja na Dodikov fasizam i soljenje rana srebrenickim majkama i provociranje Bosnajka Srebrenice,gradanaBiH i covjecanstva,......Bajic je trebao hodati i po tom dijelu Bosne i otvarati oci svim narodu na skupovima u direktnom kontaktu...Ili ni sam nije siguran da se smije pojaviti pred svoj narod da i kaze istinu i put suzivota sa drugima.
vee-jay

#11625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

bicebolje wrote:
albertaferetti wrote:Činjenica je...da su postrojbe RS s pomoću tadašnje SR Jugoslavije počinile genocid na prostorima međunarodno priznate RBiH. Zamislite da su Nijemci 1960. negirali holokaust?!?!? Kako bi se Amerika i ostali svijet tada ponašali prema njima? Da li bi bilo sankcija? Mislim...jasno je kao dan da su Nijemci pametniji pa su skužili da moraju biti tihi i radije su se koncentrirali na ekonomsku rast i postali tako "wunderkind" svjetske privrede... A BiH? Ona je još uvijek ovisna od bivših agresora...to se vidi i po nekim ekonomskim analizama...a i kad uđete u bilo koji kafić i čujete produkte tamošnjih estradnih umjetnika.
Samo što su Njemci poražreni i dobili su državu. Manju od zamišlene ali bože moj, izgubili su.
Dok Srbi u BiH nisu poraženi a nisu dobili državu.
Da su Srbi 1995. dobili nezavisnu RS danas bi plaćali milijarde odštete FBiH i koncentrisali se na ekonomiju.
Bošnjaci su dobili šta su tražili, jednakopravnost naroda i zajednički život sa Srbima bez obzira na sve. Ako Srbima daš jednakopravnost ne možeš se buniti što oni tu jednakopravnost koriste.
:shock: :?
ti si izgleda neobrazovano celjade koje o istoriji ne zna ama bas nista (dobro, mozda nesto o kosovu si naucio)... takvi su najbolji za fasizam :wink:
Locked