Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
luckypot

#11476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

psydelija wrote:...zajednicu gura krupnim koracima, pravo u propas a za svoju korist.
Da ide u propast ide, ali sta je alternativa? Ako pocnes nesto drugo pricati, nece ti niko vjerovati, prematome jedini izbor je podrzati Dodika, pa nek sve to lijepo eskalira do kraja i bila stvar, a ne izmisljati demokratske opozicije kao sto se radilo s SDS-om. Podrzi Dodika i spasi sebe (ovo je novi predizborni slogan :D ).
Bosnolog

#11477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodi dize dreku,treba da zombiji jos jednom progutaju zvaku pricom o raspadu BiH i secesiji da bi jos jednom dobio izbore a prica o otimanju drzavne imovine mu je nacin kako da provocira OHR i Sarajevo kao cin prijetnje praznom puskom,....Drzavna imovina BiH je naslijedena kao dio sukcesije bivse YU i kao takva se ne moze knjiziti na Opstinu ili Entitet otimacinom niti vrsiti prodaja trecim licima jer su te kupoprdajne transakcije nistavne i divlje tako da niko normalan ne zeli kupiti nesto sto nema pravno utemeljene osnove vlasnistva,...to bilo isto kao kada bi prodao nekome auto koje nije na tebi ali ti napravis divlji nelegalni dokaz o vlasnistvu, (sin prodaje ocevu imovinu bez njegovog potpisa a otac jos uvijek ziv i nije mu dao punomoc da to radi)......Ovakvo ponasanje kao i poziv na meduentitetsko razgranicenje su ublehe i dokaz da je Dodimil u velikim finasijskim problemima a otimacinom drzavne imovine cijom bi prodajom moga vladati jos jedno vrijeme,sto prizeljkuje u konacnici dobiti kao dio pregovora ili nameta od strane OHR-a......

Zelim jos jedanput ponoviti da je za BiH najbolje da Dodik dobije izbore a moja predvidanja su da ce on dozivjeti bunt i revolt gladne ulice u vidu socijalnih nemira pa cak i tiho uklanjanje(Odraden) od svojih skidanje glave od svog naroda ako im ne uspije odraditi ono sto je obecao a to je secesija ili kao odgovor u slucaju finasijskog sloma tog dijela BiH,....Nije prvi put da skidaju glave svojima koje prvo dignu u nebesa sludeni slusajuci mitomanju poput Slobe devedesetih godina,.....

Treba ga pustiti i sokoliti da nastavi sa negativnim i antidejtonskim rabotama i neka zaglibi sto dalje u nelegalne aktivnosti tim bolje i cekati da prede crvenu liniju sto ce uraditi ,....Srbovanje i jedenje korijenja ce da donese druge rezultate od onih koje sanjaju, ;-) .....Treba samo biti spreman da se adekvatno odgovori u slucaju nasilnih i antidrzavnih aktivnosti kao sto je blokada rada SIPE-DGS-a OSBiH ili slicnih aktivnosti poput blokada puteva unutra BiH to jest izmedu entiteta i slicno,.......
probuseni $

#11478 Re: Dodik će uništiti RS

Post by probuseni $ »

hercegovac_pravi wrote:
probuseni $ wrote:
hercegovac_pravi wrote:
I neka kahvetine bola, bez "kahvetine" nema ni meraka a bez meraka nema ni Bošnjaka :-D
Neka Bosnjaka, neka, nek piju kafu i nek zive rahat ali moras uhvatiti Cerica za muda i reci mu da mi hocemo da budemo bosanci , nacija na citavoj teritoriji nase drzave, a ne vjeska grupa, vjerska nacija u fildjanu. Mi moramo biti pametni i pametniji od srba i Dodika da bi sacuvali Bosnu i ono sto nam je ostavljeno u imanet. Srpski politicari su tri puta pametniji od nasih budala koji vide samo sebe i svaki bi da glumi princeve na minderu koje im pod guzice stavlja IZ i Ceric.
A šta bi sa onim prvim djelom posta? Evo da ga ponovim.

Šta bi ti konkretno uradio?

Pusti demagogije o Ceriću i IZ kao svakom izvoru zla i primitivnosti o hvatanju za damu. Dakle? Šta bi ti konkretno uradio?
Kratko kazano. Bosanci trebaju preuzeti vodstvo drzave, jer se Srbi, Hrvati i Bosnjaci ne brinu o njoj. Oni vode svaki svoju vjersko-etnicku politiku. Bosanski Sabor proglasi Bosance kao naciju i time svi gradjani Bosne postanu i vlasnici citave drzave. Svaki narod, svaka etnicka zajednica koja bi se pokusala odvojiti iz Bosne time je automatski i separatisticka . Time bi recimo Dodika zaustavili u njegovom referendumu s kojm stalno prijeti i imali bi pravo da ga uhapsimo kad to sljedeci put izjavi javno. Bosanska Nacija automatski stavlja sve druge nacije ( etnicke, teritorijalne, kulturne , vjerske nacije) pod svoju kontrolu. Tako je to u normalnim drzavama.
Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, ni bosnjacka, ni katolicka, ni pravoslacvna, ni muslimanska. Bosna pripada Bosancima, a u njoj zive tri naroda , manjine, mionoriteti i vjerske zajednice i drugi kolektivi..
kiky

#11479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

bicebolje wrote:
luckypot wrote:Ovo meni lici na kukavicluk, puno suplje price.
A meni liči na zrno po zrno pogača...
kad tad če te morat preč liniju i izač iz dejtonskog sporazuma ...
( ako mislite ozbiljno ... )
:D
joseph_stalin

#11480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by joseph_stalin »

Najbolje bi bilo da u RSu dignu bunt protiv Dodika a mi ovdje protiv Silajdzica,onaj njima tamo obecava nezavisnost R Srpske a ovaj nama ukidanje Entiteta i naravno da obadvojica lazu i po sistemu zavadi pa vladaj zele da i dalje pljacakaju.Svi oni koji prave razliku izmedju Dodika i Silajdzica nisu za multietnicku drzavu,to su nacionalisti koji zaemaruju cinjenicu da je Bosna koliko Bosnjacka toliko i Srpska i Hrvatska,i da ce prica o unitarnoj Bosni ili ova druga o raspadu drzave samo da nas koci u jednom dugom narednom periodu a narod ce i dalje jako slabo da zivi,odnosno velika vecina ljudi,jer vidim ovdje na Forumu da ima onih kojima je jako dobro,koji su upravo preko Silajdzica,Dodika ili bilo kojeg drugog kriminalca rijesili svoja materijalna pitanja.
Zato svi oni koji razmisljaju svojom glavom i kojima je u interesu multietnicka Bih neka glasaju za one koji im to realno i nude.Holbrook je rekao za Silajdzica da je jedan istroseni politicar koji djeluje jako nesigurno i kada daje bilo kakvu izjavu(izlapio covjek)a ja mislim da nikada nije ni bio nikakav politicar,kod Bosnjaka svako izgleda moze da bude sve.
kiky

#11481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

niko da mi oda tajnu ...
da li milorad još igra fuce sa nama ili ne ...
jel napusti nogometni savez ili ne ...
seln

#11482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

kiky wrote:niko da mi oda tajnu ...
Upitan o tome, Mile je rekao jedno odlucno "mozda". :D
hercegovac_pravi

#11483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

To ide nakon referenduma :lol:
hercegovac_pravi

#11484 Re: Dodik će uništiti RS

Post by hercegovac_pravi »

probuseni $ wrote:
hercegovac_pravi wrote: A šta bi sa onim prvim djelom posta? Evo da ga ponovim.

Pusti demagogije o Ceriću i IZ kao svakom izvoru zla i primitivnosti o hvatanju za damu. Dakle? Šta bi ti konkretno uradio?
Kratko kazano. Bosanci trebaju preuzeti vodstvo drzave, jer se Srbi, Hrvati i Bosnjaci ne brinu o njoj. Oni vode svaki svoju vjersko-etnicku politiku. Bosanski Sabor proglasi Bosance kao naciju i time svi gradjani Bosne postanu i vlasnici citave drzave. Svaki narod, svaka etnicka zajednica koja bi se pokusala odvojiti iz Bosne time je automatski i separatisticka . Time bi recimo Dodika zaustavili u njegovom referendumu s kojm stalno prijeti i imali bi pravo da ga uhapsimo kad to sljedeci put izjavi javno. Bosanska Nacija automatski stavlja sve druge nacije ( etnicke, teritorijalne, kulturne , vjerske nacije) pod svoju kontrolu. Tako je to u normalnim drzavama.
Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, ni bosnjacka, ni katolicka, ni pravoslacvna, ni muslimanska. Bosna pripada Bosancima, a u njoj zive tri naroda , manjine, mionoriteti i vjerske zajednice i drugi kolektivi..
Pošteno da ti kažem ne znam šta bi ti na ovo odgovorio a da izgleda suvislo. Pisanje jednog takvog posta je nemoguća misija.
1gorstak

#11485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Cekam dnevnik RTRS-a i citam vijesti na internetu, a sa TV-a me maltretira Patak Daca. Uzmem daljinski da smanjim i vidim da se radi o crno-bijeloj verziji. Pogledam na internetu i nadjem da je taj crtani pravljen cetrdeset trece. Znaci, RTRS dobije milione iz budzeta, onako bez razloga i povoda (osim ako je razlog za to servilnost Dodiku) a djeci pustaju crtani film iz vremena kada je Hitler jos bio u snazi :)
vivaldi

#11486 Re: Dodik će uništiti RS

Post by vivaldi »

hercegovac_pravi wrote:Šta bi ti konkretno uradio?
Mene bas zanima tvoje misljenje o nacinu na koji bi trebale djelovati bosnjacke ili bosanske snage i stranke?

Dugo si na forumu, pametan si, ali cini mi se da vec odavno samo se naganjas sa trolovima i copy/paste crnu hroniku.

Ustvari, nisam odavno procitao neku ozbiljniju analizu, jer se vecina postova svodi na stare fraze o ekomomskom samounistenju rs-a, iseljavanju iz Rudog (jebote koliko miliona ljudi zivi tamo kad se jos uvijek nisu iselili, a svake ih godine hiljade odlaze u novi sad), glasajmo za milleta, kletve, minderasi i izdajice..

Volio bih da napises nesto ozbiljnije ako ti se da. Bas me zanima tvoj nacin razmisljanja ili bar neke smjernice..
Alfons Kauders

#11487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

1gorstak wrote:Cekam dnevnik RTRS-a i citam vijesti na internetu, a sa TV-a me maltretira Patak Daca. Uzmem daljinski da smanjim i vidim da se radi o crno-bijeloj verziji. Pogledam na internetu i nadjem da je taj crtani pravljen cetrdeset trece. Znaci, RTRS dobije milione iz budzeta, onako bez razloga i povoda (osim ako je razlog za to servilnost Dodiku) a djeci pustaju crtani film iz vremena kada je Hitler jos bio u snazi :)
ha kod njih sve podsjeca na taj period... :D
1gorstak

#11488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

http://www.youtube.com/watch?v=Bnpdwn1mR6c

Evo nasao sam ga na Youtube. Zalosno.
kiky

#11489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

pa dodo jeste naciona - socijalista ...
to je programsko i svako drugo opredjeljenje njegove političke ( ali i svake druge ) prakse ...
bar je to jasno ...
luckypot

#11490 Re: Dodik će uništiti RS

Post by luckypot »

hercegovac_pravi wrote:
probuseni $ wrote:
hercegovac_pravi wrote: A šta bi sa onim prvim djelom posta? Evo da ga ponovim.

Pošteno da ti kažem ne znam šta bi ti na ovo odgovorio a da izgleda suvislo. Pisanje jednog takvog posta je nemoguća misija.
Nema ni potrebe odgovarati. Ko ce njemu objasnjavati razliku izmedju nacije i etnicke grupe, to je gubljenje vremena.
luckypot

#11491 Re: Dodik će uništiti RS

Post by luckypot »

vivaldi wrote:
hercegovac_pravi wrote:Šta bi ti konkretno uradio?
Mene bas zanima tvoje misljenje o nacinu na koji bi trebale djelovati bosnjacke ili bosanske snage i stranke?

Dugo si na forumu, pametan si, ali cini mi se da vec odavno samo se naganjas sa trolovima i copy/paste crnu hroniku.

Ustvari, nisam odavno procitao neku ozbiljniju analizu, jer se vecina postova svodi na stare fraze o ekomomskom samounistenju rs-a, iseljavanju iz Rudog (jebote koliko miliona ljudi zivi tamo kad se jos uvijek nisu iselili, a svake ih godine hiljade odlaze u novi sad), glasajmo za milleta, kletve, minderasi i izdajice..

Volio bih da napises nesto ozbiljnije ako ti se da. Bas me zanima tvoj nacin razmisljanja ili bar neke smjernice..
Nista ozbiljnije od toga sto si naveo neces ni dobiti. Kad je zavrsen rat, jos su zivjele iluzije da vecina Srba nije podrzavala sto aktivno sto pasivno ubijanje komsija, drugim rijecima racunalo se na neku minimalnu humanost i covjecnost. Zivjele su i iluzije da Srbi imaju nesto protiv etnickog ciscenja i genocida nad Bosnjacima, itd itd. Zbog tih iluzija se radilo na 'demokratizaciji, conflict-resolution' i ostalim budalastinama, pa se onda i izmisljao Dodik i opozicija. Eh, posto su iluzije potrosene, sad se radi na punoj demokratizaciji Srba, tj. poticanju kroz srpske politicare da svi zajedno prihvate fasizam i da se lijepo potrose u procesu. To sto sad Srbi kao traze od Bosnjaka 'nove snage koje ce povesti zajednicku politiku uz uvazavanje RS-a' je poziv da ih se spasi od samih sebe, jer obecanja koja su dobili od srpskih politicara nisu ispunjena (znas ono pobit cemo protjeracemo, a onda sve nase, nezavisnost blablabla). Eh, to sad vise ne prolazi, pa cak i kad se javi neki ala Bajic ili Cavic koji pocne pricati budalastine o 'ljepotama BiH i kompromisa', i to pada na gluhe usi. Sad kad bi svi Srbi zajedno zapjevali (sto se naravno nece desiti, a i ne treba da se desi, da vise ne sirimo iluzije) 'lijepa nasa BiH' i ostale gluposti, ni to im se ne bi povjerovali. Jednostavno, ljudi su postali ravnodusni jer su shvatili s kim imaju posla.

Zaboravio sam dodati: u procesu oslobadjanja od iluzija, negdje se izgubio i strah kod Bosnjaka - sad vise ne pale ni price o 'fildzanu viska, geto-u, Palestini', 'napast ce Hrvatska i Srbija zajedno, i ostale glupost, a prijetnje 'otcjepljenjem' jos jedino izazivaju podsmijeh a kod vecine zijevanje :zzzz: . Shvatili ljudi da su u slucaju svakog sukoba jaci, a da su Srbi kukavice koje ne smiju da ispune ni jednu prijetnju jer idu u sukob samo ako su na drugoj strani zene, djeca i nenaoruzani civili (takva je to 'hrabra vojska'.) Nastavak vec znas, sad srpska politika mora da prijeti praznom puskom ne bi li sto duze zadrzala posljednju liniju odbrane - OHR.
Last edited by luckypot on 18/09/2010 22:01, edited 1 time in total.
MuaDib

#11492 Re: Dodik će uništiti RS

Post by MuaDib »

Dodik igra pametno po njegove interese, unio razdor među bošnjačkog i hrvatskog nacionalnog političkog tijela i stvorio dva fronta u oba naroda, HDZBiH vs HDZ1990 i SDA vs SBiH, i u takvoj polarizaciji paraliasao federalnu opoziciju, zatim ubacio kost "trećeg" entiteta oko koje se glođu federalni partneri, te nametnu politiku polemike na svim nivoima i stvorio od bh. politike teatar gdje on glavna uloga. Dodik je zahvaljujući nesposobnosti SDA, SBiH i oba HDZ-a postao najmoćnija politička figura u BiH, koja kad joj je čeif sve blokira i baca dimne bombe. Najnovija njegova ideja o srpskom kantonu u FBiH (opštine Bosanski Petrovac, Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč) nastavak je podjebavanja Federacije. A federalni mediji su odgovorni za dodikomaniju i dodikofobiju, u čijim ulogama se Dobik vrlo brzo pronašao i uživio. Najmanji problem BiH je Dodik i RS, najveći problem nepostojanje jakog građanski orjentisanog probosanskog bloka u FBiH.
luckypot

#11493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

seln wrote:
Upitan o tome, Mile je rekao jedno odlucno "mozda". :D
Onaj entitetski predstavnik dobi sljivu na oku, i opet samo 'mozda'? Trebalo je odmah napustiti savez, ali sve ti dzaba kad se nema petlje.
luckypot

#11494 Re: Dodik će uništiti RS

Post by luckypot »

MuaDib wrote:Dodik igra pametno po njegove interese, unio razdor među bošnjačkog i hrvatskog nacionalnog političkog tijela i stvorio dva fronta u oba naroda, HDZBiH vs HDZ1990 i SDA vs SBiH, i u takvoj polarizaciji paraliasao federalnu opoziciju, zatim ubacio kost "trećeg" entiteta oko koje se glođu federalni partneri, te nametnu politiku polemike na svim nivoima i stvorio od bh. politike teatar gdje on glavna uloga. Dodik je zahvaljujući nesposobnosti SDA, SBiH i oba HDZ-a postao najmoćnija politička figura u BiH, koja kad joj je čeif sve blokira i baca dimne bombe. Najnovija njegova ideja o srpskom kantonu u FBiH (opštine Bosanski Petrovac, Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč) nastavak je podjebavanja Federacije. A federalni mediji su odgovorni za dodikomaniju i dodikofobiju, u čijim ulogama se Dobik vrlo brzo pronašao i uživio. Najmanji problem BiH je Dodik i RS, najveći problem nepostojanje jakog građanski orjentisanog probosanskog bloka u FBiH.
Ma nemoj mi kazati. De nam reci kad se pravi onaj zid oko RS-a, da doniram onu tonu cementa sto mi je ostala od pravljenja kuce, da ne propadne?
luckypot

#11495 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by luckypot »

joseph_stalin wrote:Najbolje bi bilo da u RSu dignu bunt protiv Dodika a mi ovdje protiv Silajdzica,onaj njima tamo obecava nezavisnost R Srpske a ovaj nama ukidanje Entiteta i naravno da obadvojica lazu i po sistemu zavadi pa vladaj zele da i dalje pljacakaju.Svi oni koji prave razliku izmedju Dodika i Silajdzica nisu za multietnicku drzavu,to su nacionalisti koji zaemaruju cinjenicu da je Bosna koliko Bosnjacka toliko i Srpska i Hrvatska,i da ce prica o unitarnoj Bosni ili ova druga o raspadu drzave samo da nas koci u jednom dugom narednom periodu a narod ce i dalje jako slabo da zivi,odnosno velika vecina ljudi,jer vidim ovdje na Forumu da ima onih kojima je jako dobro,koji su upravo preko Silajdzica,Dodika ili bilo kojeg drugog kriminalca rijesili svoja materijalna pitanja.
Zato svi oni koji razmisljaju svojom glavom i kojima je u interesu multietnicka Bih neka glasaju za one koji im to realno i nude.Holbrook je rekao za Silajdzica da je jedan istroseni politicar koji djeluje jako nesigurno i kada daje bilo kakvu izjavu(izlapio covjek)a ja mislim da nikada nije ni bio nikakav politicar,kod Bosnjaka svako izgleda moze da bude sve.
Mozes li iznijeti konkretan prijedlog za koga da se glasa? A to da ce Srbi u RS-u da dignu bunt i protjeraju Dodika to mogu samo reci :lol: :lol: :lol: . Prije ce Dodik njih protjerati nego obratno.
Socijalista

#11496 Re: Dodik će uništiti RS

Post by Socijalista »

Treba Dodija pustiti da odradi posao, ja sam isto misljenja da on sve radi na njenom paralizovanju. Vrijeme radi sve, kada pogledate ekonomske pokazatelje, uvoz-izvoz, dugovanja, krediti, vitalni indeks, para od telekoma sve manje, placanje penala stranim firmama, iseljavanje itd. itd. Ja licno mislim da je on tu da razori rs na sve moguce nacine. :)

Treba ga pustiti :thumbup:
seln

#11497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

luckypot wrote:
joseph_stalin wrote:Najbolje bi bilo da u RSu dignu bunt protiv Dodika a mi ovdje protiv Silajdzica,onaj njima tamo obecava nezavisnost R Srpske a ovaj nama ukidanje Entiteta i naravno da obadvojica lazu i po sistemu zavadi pa vladaj zele da i dalje pljacakaju.Svi oni koji prave razliku izmedju Dodika i Silajdzica nisu za multietnicku drzavu,to su nacionalisti koji zaemaruju cinjenicu da je Bosna koliko Bosnjacka toliko i Srpska i Hrvatska,i da ce prica o unitarnoj Bosni ili ova druga o raspadu drzave samo da nas koci u jednom dugom narednom periodu a narod ce i dalje jako slabo da zivi,odnosno velika vecina ljudi,jer vidim ovdje na Forumu da ima onih kojima je jako dobro,koji su upravo preko Silajdzica,Dodika ili bilo kojeg drugog kriminalca rijesili svoja materijalna pitanja.
Mozes li iznijeti konkretan prijedlog za koga da se glasa? A to da ce Srbi u RS-u da dignu bunt i protjeraju Dodika to mogu samo reci :lol: :lol: :lol: . Prije ce Dodik njih protjerati nego obratno.
Ako ne budu dobro glasali, Dodo ce traziti ostavku naroda.
luckypot

#11498 Re: Dodik će uništiti RS

Post by luckypot »

Socijalista wrote:Treba Dodija pustiti da odradi posao, ja sam isto misljenja da on sve radi na njenom paralizovanju. Vrijeme radi sve, kada pogledate ekonomske pokazatelje, uvoz-izvoz, dugovanja, krediti, vitalni indeks, para od telekoma sve manje, placanje penala stranim firmama, iseljavanje itd. itd. Ja licno mislim da je on tu da razori rs na sve moguce nacine. :)

Treba ga pustiti :thumbup:
Slazem se - puno podrska Dodiku i naravno Tadicu u pravednoj borbi za Kosovo. Ko kaze da u BiH ne postoji konzensus, glasacko tijelo u RS-u je za Dodika, SDA je za Dodika, Haris podrzava Dodika, Covic podrzava Dodika - ako to nije opsti konsenzus onda ne znam sta je.
probuseni $

#11499 Re: Dodik će uništiti RS

Post by probuseni $ »

luckypot wrote:
hercegovac_pravi wrote:
probuseni $ wrote:
Nema ni potrebe odgovarati. Ko ce njemu objasnjavati razliku izmedju nacije i etnicke grupe, to je gubljenje vremena.
Bas bi volio cuti kako to TI tumacis naciju i etnicke grupe ? Pokusaj? Stojim na raspolaganju ! Ja i pisem na forumu da bih diskutovao sa ostalim, a ne da ih pozivm na bojkot kao ti. Mozda bi ti administracija trebala uputiti kakvu pasku sto im miniras forum ?... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Ja Bogumi naČuo da DoDi ako izgubi ide ko rezereva za Golmana u Borcu...pa vi sad vidte.... :mrgreen:

Image
Locked