koledo wrote:Kad je Dodik dolazio na vlast 1997-1998. pokazivao je prstom u političare iz Federacije kao pozitivan primer, kao odgovorne političare koji uz malo kompromisa dobijaju donacije i pomoć iz inostranstva. Njegovi konkurenti iz SDS-a su se sa svakog sastanka vraćali bez stranog novca ali sa floskulom da su sačuvali nacionalni ponos. I onda su pukli.
Pitanje je da li današnji pretendenti na Dodikovu poziciju imaju nekakav pozitivan primer u FBiH na koje bi se mogali pozivati rečima "zašto i Dodik ne uradi ono isto ali za nas?!" Ja mislim da nema. Naprotiv, češće se i kod Bošnjaka i kod Hrvata može čuti: zašto nemamo nekog kao Dodika da brani naše interese?!
Naravno, Dodik je korumpiran, ali politički uspešan. Federalni rivali su samo korumpirani.
ma mislim da je i to, kao furanje na njeg, odnono ta pria da nama treba neko ko on .. malo površno razmišljanje, kada se uzme u obzir sve što dotični radi. Očito je da se on u BiH iz inostranstva uvijek vraća ili sa šamarom ili nezadovoljan ignorisanjem. Nama se čini, zbog retorike koja je samo za masu, da on ustvari uspješno radi. On uspješno samo diže huju nama u federaciji a ponos "njima" u RS-u. Ali sve to radi sitnim provokacijama i važnost i popularnost mu daju samo mediji u BiH, pogotovo FTV u FBiH ...
ono što mene intrigira je nivo omalovažavanje njega i njegove partije od strane svih okorjelih nacionalističkih opcija u RS-u. Sam čin što su još i udruženi u tome govori da Dodik ne radi na interesu RS-a onoliko koliko to nama izgleda kada on pukne neku šuplju oko otcjepljenja i svi mediji u FBiH se sture da to prokomentarišu ... Odma pitaju Tihića šta misli o Dodikovoj izjavi, pitaju Lagumdžiju, pitaju Harisa ..
Umjesto da kažu, pusti budalu ... oni se sture citirajućui ustav i dejton kako to ne može. .. a Dodik trlja ruke i govori vidi budala upale se na prvu
elem, mislim da bi on trebo da bude na vlasti još 4 godine i da rasproda ono što je naumio i da RS padne na koljena, jer to i zaslužuje - druge opcije(demokratske, kulturne) nema! u tom procesu pričaće gluposti i mi ćemo se palit i komentarisat po forumima, poklanjajući mu teme i teme, ko i ovu
nije u pitanju filozofija "nek komšiji crkne krava!" .. zato ne palite se PETAini zaštitinici i ljubitelji životinja