Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
kiky

#10176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

haris neče u begiš ...
dodo može da odahne ...
:D
lazni penzioner

#10177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lazni penzioner »

hercegovac_pravi wrote:Kakve lične obračune ..čovječe ovo je forum...Kakav žar živ i zdrav bio, pa zar ne vidiš da je kompletan tekst copy/paste? :?
Pa upravo.. nema licnog obracuna, posebno ne sa tobom (slabije pratim nickove.. :D ). Jednostavno sam vec duze vremena pratio temu i iznio komentar u kojem sam prokomentarisao "u globalu" svih ovih desetak hiljada postova o dodiku. Ostaj mi zdravo :)
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#10178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

hercegovac_pravi wrote:
lazni penzioner wrote:
independer wrote:a i kakve prakticne posljedice taj govor moze imati na situaciju u bih? dosadasnji govori su bili isto probosanski ali nisam primjetio da se bilo sta promjenilo.

Nikakve. Naprosto mi dodje smijesno gledati ovdasnje forumase kako od ovog seljacine prave zvijezdu. Komentarise se svaki pokret, burno se reaguje na bacanje zastavica a onanise se nad nekakvim izjavama trecerazrednih diplomata u kojima oni kao nesto "suknu" seljacini, ukukuljeno u 50 slojeva, i onda su oni kao "vrsni" komentatori kad zakljuce da se tu krije "velika poruka velikosrbima". Dok konkretne stvari koje krkan cini zarad eliminisanja Bosnjaka i Hrvata u RS-u prolaze bez ikakvog komentara. Zalosno.
Najbitniji stav u tvome komentaru je da si nama objasnio da smo "vrsni". Sve oslalo je nebitno. Tema je "Milorad Dodik ALL ABOUT" pa ti protumači kako želiš.
Uostalom, de nama "vrsnim" objasni ovo Inckovo "defilovanje" u Vijeću Sigurnosti UN-a? Da li vi uopšte razumijete vrijednot jednog ovakvog izvještaja u istorijskim perspektivama? naravno da ne razumijete i zbog toga vam se komentari svode na kritiku komentatora a ne na suštinu jednog takvog izvještaja.
moja reakcija je upravo zbog toga sto ne razumijem vrijednost ovakog izvjestaja u prakticnom kontekstu.
sta ovaj govor moze donijeti dobrog drzavi BIH i na koji nacin?
kako ovaj govor brani drzavu?
Na koji nacin ovaj govor moze pojaCATI ovlasti drzave BIH?
to su pitanja na koje bih rado zelio znati odgovor.
da li bi ti @hercegovac htjeo biti ljubazan i probao odgovoriti na ova pitanja?
hercegovac_pravi

#10179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

independer wrote:
hercegovac_pravi wrote:
lazni penzioner wrote:
Nikakve. Naprosto mi dodje smijesno gledati ovdasnje forumase kako od ovog seljacine prave zvijezdu. Komentarise se svaki pokret, burno se reaguje na bacanje zastavica a onanise se nad nekakvim izjavama trecerazrednih diplomata u kojima oni kao nesto "suknu" seljacini, ukukuljeno u 50 slojeva, i onda su oni kao "vrsni" komentatori kad zakljuce da se tu krije "velika poruka velikosrbima". Dok konkretne stvari koje krkan cini zarad eliminisanja Bosnjaka i Hrvata u RS-u prolaze bez ikakvog komentara. Zalosno.
Najbitniji stav u tvome komentaru je da si nama objasnio da smo "vrsni". Sve oslalo je nebitno. Tema je "Milorad Dodik ALL ABOUT" pa ti protumači kako želiš.
Uostalom, de nama "vrsnim" objasni ovo Inckovo "defilovanje" u Vijeću Sigurnosti UN-a? Da li vi uopšte razumijete vrijednot jednog ovakvog izvještaja u istorijskim perspektivama? naravno da ne razumijete i zbog toga vam se komentari svode na kritiku komentatora a ne na suštinu jednog takvog izvještaja.
moja reakcija je upravo zbog toga sto ne razumijem vrijednost ovakog izvjestaja u prakticnom kontekstu.
sta ovaj govor moze donijeti dobrog drzavi BIH i na koji nacin?
kako ovaj govor brani drzavu?
Na koji nacin ovaj govor moze pojaCATI ovlasti drzave BIH?
to su pitanja na koje bih rado zelio znati odgovor.
da li bi ti @hercegovac htjeo biti ljubazan i probao odgovoriti na ova pitanja?
Na ova i slična pitanja je do sada odgovoreno "mali milion puta" na ovoj i drugim temama ovog foruma. Zaista mi se neda ponavljati istu priču o legitimitetu zahtjeva građanskih opcija u BiH. Nadam se da ne zamjeriš.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

vidividi wrote:
hercegovac_pravi wrote: Dodik: Smatraju nas drugorazrednim narodom koji razumije isključivo jezik batine :lol: :lol:

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

MILORAD Dodik, predsjednik vlade RS izjavio je da politička kriza u BiH ne može biti riješena pritiskom EU. "Odbijam politiku sile i spreman sam razgovarati o svim pitanjima vezanim za BiH kroz dijalog i kompromis", rekao je Dodik.

Bruxelles zahtjeva da RS i muslimansko-hrvatska federacija promijene ustav, kako bi ojačale centralne vlasti BiH, što je neophodno da zemlja postane članica EU, prenosi RTV.

Dodik je izjavio da partneri RS u razgovorima o promjeni ustava "nisu Sjedinjene Američke Države, Europa, Rusija ili Turska". "Naši partneri su predstavnici Muslimana i Hrvata", rekao je Dodik.

"Cijenimo europske integracije, ali unutrašnji odnosi u BiH su u našoj nadležnosti", izjavio je Dodik, uz ocjenu da samo iskren dijalog etničkih zajednica u BiH "može dovesti do ustava koji bi osigurao da država funkcionira".

"Referendum o nezavisnosti sada nije na dnevnom redu"

Dodao je Dodik da nisu spremni ugroziti autonomiju iz bilo kojeg razloga, a posebno ne zbog centralizacije Bosne. Izjavio je da "povrijeđen" zbog poziva novog šefa britanske diplomacije Williama Haguea, da EU zaoštri politiku prema BiH te je ocijenio je da se radi o koraku unazad.

"Ne rješavamo teškoće na taj način, ni u Bosni, niti bilo gdje drugdje.Jasno je da nas smatraju za drugorazredni narod koji razumije isključivo jezik batine", rekao je Dodik. On je ocijenio da je "ravnoteža zasnovana na dva entiteta i tri zajednice, s minimalnim funkcijama centralnih institucija, jedini efikasan model za BiH".

Ideja da je "potpuna centralizacija najbolje rješenje je neprihvatljiva za nas i uvjek ćemo je odbijati", izjavio je Dodik agenciji AFP. Dodik je rekao da je "spreman razmotriti nezavisnost RS ukoliko njena autonomija bude ugrožena", ali je dodao da referendum o nezavisnosti sada nije na dnevnom redu.
Ohoho, posjeta Tadića Laktašima i vidi kako se profinio :-D

Ako Boki "Balkanski šarmer" isto tako blagotovorno djeluje na Lepog Hareta kad ovaj dođe na seansu....ihaj!
Ma nek bude i upola - puna kapa :D
:-)

Pa onda Hare kaze da su njegovi partneri predstavnici pravoslavaca i Hrvata...ihaj! :lol:

Edit: Po Dodikovoj gornjoj izjavi se vidi koliko postuje dejtonski sporazum u koji se on toliko zakljinje. :lol:
draganbl

#10181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Nešto je ova tema utihnula.
Sinoć sam bio u gradu, šetao se Gospodskom ulicom, kad odjednom policija zatvara šetalište, ne možeš od Gospodske u parkić (pa dalje prema pozorištu), a koju sekundu kasnije naiđe kolona od jedno 20 blindiranih vozila...
Pošto juče nešto nisam pratio vijesti (ni banjalučke ni sarajevske), ima li neko informaciju ko je sinoć sve bio u Banjaluci i šta je bio predmet dolaska.
feral.tribune

#10182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

draganbl wrote:Nešto je ova tema utihnula.
Sinoć sam bio u gradu, šetao se Gospodskom ulicom, kad odjednom policija zatvara šetalište, ne možeš od Gospodske u parkić (pa dalje prema pozorištu), a koju sekundu kasnije naiđe kolona od jedno 20 blindiranih vozila...
Pošto juče nešto nisam pratio vijesti (ni banjalučke ni sarajevske), ima li neko informaciju ko je sinoć sve bio u Banjaluci i šta je bio predmet dolaska.
Bio prezidente Croacije i rekao laktaskom volu ,, zrak zaudara , nebo treperi...sprema se oluja ,, :cry:
draganbl

#10183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

feral.tribune wrote:
Bio prezidente Croacije i rekao laktaskom volu ,, zrak zaudara , nebo treperi...sprema se oluja ,, :cry:
Od silne želje da postaviš vispren komentar, na kraju nisam siguran da i ti znaš šta si ovim htio reći. Možda bi bolje bilo da napišeš svoj stav normalnim riječima, kako bih te ja mogao razumjeti. A ti sam sebe.
feral.tribune

#10184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

draganbl wrote:
feral.tribune wrote:
Od silne želje da postaviš vispren komentar, na kraju nisam siguran da i ti znaš šta si ovim htio reći. Možda bi bolje bilo da napišeš svoj stav normalnim riječima, kako bih te ja mogao razumjeti. A ti sam sebe.

Smatram da je rs nastala na genocidu i otimacini tudje zemlje . Klanju i masakrima , silovanjima i protjerivanjima . Smatram kao covjek da je treba izbrisati . Kada bi na isti nacin nastala republika sandzak upisao bi se u srpsku vojsku i napao tu genocidnu tvorevinu . Da su Bosanci , bosanski muslimani napravili republiku bosansku ili bosnjacku na isti nacin kao rs ja bi se iselio iz te tvorevine . Ako svi Srbi nisu cetnici zasto se ne isele iz bosanske zemlje koju su prekrstili u srpsku zemlju i pri tom ubili barem 100 tinjak hiljada neduznih ljudi . Ne mogu da shvatim da mozes da spavas u BL , ne mogu da shvatim da tamo rostiljas , pjevas i smijes se .... ja ne bi mogo .....
draganbl

#10185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

feral.tribune wrote: .....
Cijenim tvoje razmatranje i razumijem tvoje frustracije.
No da se vratim na temu, ponoviću pitanje drugim forumašima, a ti pokušaj da ne citiraš moje pitanje ako ti je vrijeme za terapiju ili osjećaš bilo kakvu potrebu da svojim postovima opišeš svoje trenutno patološko stanje. Dakle,

pošto juče nešto nisam pratio vijesti (ni banjalučke ni sarajevske), ima li neko informaciju ko je sinoć sve bio u Banjaluci i šta je bio predmet dolaska.
feral.tribune

#10186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by feral.tribune »

ma jasta , nego kako , pretpostavljam da su patoloski slucajevi bili i oni ljudi sto su srbo - cetnici napunili jame s njima . Bosanci bolesni bili , pa doso Raso iz CG da ih izlijeci u medicinskom centru zvanom Manjaca :evil:
veljaca

#10187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

draganbl wrote:
No da se vratim na temu, ponoviću pitanje drugim forumašima, a ti pokušaj da ne citiraš moje pitanje ako ti je vrijeme za terapiju ili osjećaš bilo kakvu potrebu da svojim postovima opišeš svoje trenutno patološko stanje. Dakle,

pošto juče nešto nisam pratio vijesti (ni banjalučke ni sarajevske), ima li neko informaciju ko je sinoć sve bio u Banjaluci i šta je bio predmet dolaska.
@draganbl - dobronamjeran savjet - zar ti nije lakse da nazoves nekoga u B.Luci ( mozes i Dodika - na njegovoj smo temi ) i da jednostavno to sam razrijesis. Ovako - pojedinci ce smatrati da je ovo tvoja provokacija. Ja to ne smatram. Ostaj mi u zdravlju i veselju ....

:sax:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toto »

draganbl wrote:

a imas li ti internet na tom svom kompu
buba se ima par dana sta ce bit u Banajluci
kad tebe ne obavheste sta ce da bidne
draganbl

#10189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

veljaca wrote:
draganbl wrote:

@draganbl - dobronamjeran savjet - zar ti nije lakse da nazoves nekoga u B.Luci ( mozes i Dodika - na njegovoj smo temi ) i da jednostavno to sam razrijesis. Ovako - pojedinci ce smatrati da je ovo tvoja provokacija. Ja to ne smatram. Ostaj mi u zdravlju i veselju ....

:sax:
Ne vidim razlog zašto bi se moj post smatrao provokacijom. Sa druge strane, niti sam nepismen, niti sam bez mogućnosti da saznam informaciju sa RTRS-a ili drugog "objektivnog" medija. Međutim, na ovom forumu me interesuje mišljenje forumaša, ovdje se postavljaju i interpretiraju razne izjave, bilo bi lijepo čuti šta o ovim događajima misle oni koji napadaju Tihića, oni koji napadaju Silajdžića, svi oni koji napadaju Dodika, oni koji hvale Josipovića itd. Jednostavno, sve se analizira u tančine, do posljednjeg zareza u svakoj izjavi. Stoga me čudi nezainteresovanost forumaša za ovaj događaj, njegove uzroke i posljedice.
Znači, nema cinizma, nema provokacija, samo otvorena razmjena mišljenja bez predrasuda.
Delboy.Trotter

#10190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Delboy.Trotter »

draganbl wrote: Ne vidim razlog zašto bi se moj post smatrao provokacijom. Sa druge strane, niti sam nepismen, niti sam bez mogućnosti da saznam informaciju sa RTRS-a ili drugog "objektivnog" medija. Međutim, na ovom forumu me interesuje mišljenje forumaša, ovdje se postavljaju i interpretiraju razne izjave, bilo bi lijepo čuti šta o ovim događajima misle oni koji napadaju Tihića, oni koji napadaju Silajdžića, svi oni koji napadaju Dodika, oni koji hvale Josipovića itd. Jednostavno, sve se analizira u tančine, do posljednjeg zareza u svakoj izjavi. Stoga me čudi nezainteresovanost forumaša za ovaj događaj, njegove uzroke i posljedice.
Znači, nema cinizma, nema provokacija, samo otvorena razmjena mišljenja bez predrasuda.
Ukratko, jedna rečenica: ''Josipović je jučer postigao za jedan dan, što Mesić nije uspio za 10 godina''.
draganbl

#10191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

feral.tribune wrote:ma jasta , nego kako , pretpostavljam da su patoloski slucajevi bili i oni ljudi sto su srbo - cetnici napunili jame s njima . Bosanci bolesni bili , pa doso Raso iz CG da ih izlijeci u medicinskom centru zvanom Manjaca :evil:
Ja nemam ništa sa tobom i sa tvojom mržnjom. Ako ti je cilj da provociraš svakog Srbina koga sretneš na ulici ili forumu, samo izvoli, to je stvar tvog izbora. Najbolje bi i za tebe i za mene bilo da svoje frustracije liječiš na drugom mjestu, te da moje postove ignorišeš, jer ti u krajnjoj liniji od svađanja samnom neće biti bolje.
vrhbosna

#10192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vrhbosna »

draganbl wrote:
feral.tribune wrote:ma jasta , nego kako , pretpostavljam da su patoloski slucajevi bili i oni ljudi sto su srbo - cetnici napunili jame s njima . Bosanci bolesni bili , pa doso Raso iz CG da ih izlijeci u medicinskom centru zvanom Manjaca :evil:
Ja nemam ništa sa tobom i sa tvojom mržnjom. Ako ti je cilj da provociraš svakog Srbina koga sretneš na ulici ili forumu, samo izvoli, to je stvar tvog izbora. Najbolje bi i za tebe i za mene bilo da svoje frustracije liječiš na drugom mjestu, te da moje postove ignorišeš, jer ti u krajnjoj liniji od svađanja samnom neće biti bolje.
Ma takvi provociraju samo "tastaturom" :D
greys

#10193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by greys »

Delboy.Trotter wrote:
draganbl wrote: Ne vidim razlog zašto bi se moj post smatrao provokacijom. Sa druge strane, niti sam nepismen, niti sam bez mogućnosti da saznam informaciju sa RTRS-a ili drugog "objektivnog" medija. Međutim, na ovom forumu me interesuje mišljenje forumaša, ovdje se postavljaju i interpretiraju razne izjave, bilo bi lijepo čuti šta o ovim događajima misle oni koji napadaju Tihića, oni koji napadaju Silajdžića, svi oni koji napadaju Dodika, oni koji hvale Josipovića itd. Jednostavno, sve se analizira u tančine, do posljednjeg zareza u svakoj izjavi. Stoga me čudi nezainteresovanost forumaša za ovaj događaj, njegove uzroke i posljedice.
Ukratko, jedna rečenica: ''Josipović je jučer postigao za jedan dan, što Mesić nije uspio za 10 godina''.
Josipovic je juce jedino postigao sto je prekrojio istoriju poklonivsi se palim vojnicima RS u Sijekovcu,sto se vodi kao zlocin and civilima.
osa

#10194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

Delboy.Trotter wrote:
stvar je ciljeva, mesićevi i josipovićevi nisu isti, a bogami i metoda koje se još više razlikuju, a pogotovo kuta gledanja osobe koja je ovo izjavila....
osa

#10195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

greys wrote:
Delboy.Trotter wrote:
Josipovic je juce jedino postigao sto je prekrojio istoriju poklonivsi se palim vojnicima RS u Sijekovcu,sto se vodi kao zlocin and civilima.
ružno i neistinito zboriš, barem dijelom neistinito....
vrhbosna

#10196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vrhbosna »

greys wrote:
Delboy.Trotter wrote:
Znaš li koji je bio datum zločina u Sijekovcu ?
zemomak

#10197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

FRANJEVAC ODBIO PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Josipoviću, nećeš u moj samostan!

- Otkazao sam gostoprimstvo jer sam naposljetku, tek u trećem razgovoru, saznao da će predsjednik položiti vijenac i u Sijekovcu, na stratištu srpskih civila, a pouzdano znamo da se tamo kao civilne žrtve prikazuju vojne žrtve - kaže fra Mirko Filipović.

- Događanja u Sijekovcu nisu sudski istražena, ima previše kontroverzi. Govori se i da je rat u BiH počeo napadom na Sijekovac. Cijela Posavina za Hrvate je kao Vukovar. Ja sam predsjednikovu savjetniku pojasnio da je polaganje vijenca u Sijekovcu isto kao da ode položiti vijenac stradalim Srbima u Vukovaru.
miop

#10198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by miop »

zemomak wrote:

FRANJEVAC ODBIO PREDSJEDNIKA HRVATSKE: Josipoviću, nećeš u moj samostan!

- Otkazao sam gostoprimstvo jer sam naposljetku, tek u trećem razgovoru, saznao da će predsjednik položiti vijenac i u Sijekovcu, na stratištu srpskih civila, a pouzdano znamo da se tamo kao civilne žrtve prikazuju vojne žrtve - kaže fra Mirko Filipović.

- Događanja u Sijekovcu nisu sudski istražena, ima previše kontroverzi. Govori se i da je rat u BiH počeo napadom na Sijekovac. Cijela Posavina za Hrvate je kao Vukovar. Ja sam predsjednikovu savjetniku pojasnio da je polaganje vijenca u Sijekovcu isto kao da ode položiti vijenac stradalim Srbima u Vukovaru.
A nije se javljao kad se polagao vijenac na stratištu hrvatskih civila u Križančevu selu, a pouzdano znamo da se tamo kao civilne žrtve prikazuju vojne žrtve.
felipe kajetano

#10199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Cuj njega "pojasnio".. :-)
Za Posavinu je trebao ranije savjetovati...i narod i predsjednika :roll:
pustopoljina

#10200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pustopoljina »

vrhbosna wrote:Znaš li koji je bio datum zločina u Sijekovcu ?
26.mart,1992.
bili su civili, od toga barem 3 mentalno retardirana covjeka.
Locked