Evo vec drugi put u zadnja dva mjeseca mi se desava da u citavom paketu (12x1l) Milkos mlijeka od 3,2% masnoce ima 90% pokvarenog mlijeka. Prvi paket je uzet u Mercatoru, drugi u Drvoprometu, gotovo sav sadrzaj mlijeka je pokvaren iako je datum regularan!
Milkos - kvalitet proizvoda
Moderator: anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#1 Milkos - kvalitet proizvoda
Ne znam da li bi ova tema trebala ici na ZDRAVLJE ili na EKONOMIJA...
Evo vec drugi put u zadnja dva mjeseca mi se desava da u citavom paketu (12x1l) Milkos mlijeka od 3,2% masnoce ima 90% pokvarenog mlijeka. Prvi paket je uzet u Mercatoru, drugi u Drvoprometu, gotovo sav sadrzaj mlijeka je pokvaren iako je datum regularan!
Prvi put nisam vratio mlijeko, ali drugi put sam popizdio i vratio mlijeko u Drvopromet. Trgovci nisu bili iznenađeni vec su mi uredno i bez pogovora vratili novac i rekli da vec znaju za to, te da sa Milkosom imaju izrazito negativna iskustva zadnjih mjeseci.
Da li je jos neko imao slicna iskustva sa Milkosom? Ocito da ona kupujmo domace u slucaju Milkosa vise ne vazi - barem ne kod mene. Milkos zdravo... 
- Hunkar
#2 Re: Milkos - ne kupujmo domace
imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...
]
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...
-
Brki-Brle
#3 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Isti slucaj, mada ja sam kupio ono Omega 3 mlijeko, 2 tetrapaka, oba su bila pokvarena. I svi stavljaju u mlijeko "nesto". Imam prijateljicu koja je alergicna na gluten (inace sastojak uglavnom zitarica), i doktor joj je rekao da ne kupuje niti jedno mlijeko u BiH, jer nema nekog u koje nije dodavano nista. Jedino kupovina mlijeka od nekoga sa sela.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Cekaj, tetrapak mlijeko je trajno mlijeko i predviđeno da ne mora bas stajati u frizideru dok se ne otvori. Da su vrucine i nisu neke i to nije nikakvo opravdanje, zasto se ne kvari isto tako Meggle ili druga tetrapak mlijeka? Ja imam troje djece i zaboli me cosak sto su vrucine, sto su u Teheranu protesti, sto je mali Mujica ustao na desnu nogu, moja djeca kao i ostala djeca ovoga grada imaju pravo na ispravno mlijeko bez obzira ne vremenske uslove i ostale pizdarije.Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...]
-
lelica
#5 Re: Milkos - ne kupujmo domace
MILKOS ima UŽASNE proizvode.........hem što su nekvalitetni hem što se brzo kvare a nekada budu pokvareni i kad ih tek kupiš............ ja sam nekoliko puta kupovala njihove proizvode (mlijeko, voćni jogurt, pavlaka, puter) i grozni su, samo baciš pare...........kvalitet jedna velika NULA............ja lično svom dječaku kupujem megle mlijeko 3,2 i veoma sam zadovoljna.............nekada uzmem i latea mlijeko i ono je vrlo dobro ali ja navikla na megle pa to i najčešće koristim........megle ima vrlo kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama i ja sam lično zadovoljna...........eto i od mene NULA bodova za milkos..........
- karanana
#6 Re: Milkos - ne kupujmo domace
opet tema o mlijeku. haj dobro. ja sam postao veliki fan vindijinog svjezeg mlijeka.
milkos ne kupujem iz principa jer mi nikada nece biti jasno kako jedna sarajevska mljekara, uz najsavremenije instrumente i nacine proizvodnje, moze imati skuplje proizvode u prodaji u sarajevu od tuzlanskih, gradacackih, zenickih, hrvatskih, madjarskih.....
moj jedini odgovor je jer nabija marze. e zbog tog onaj celavi coro lopov od mene nikad nece ni feninga dobiti za njegov proizvod.
milkos ne kupujem iz principa jer mi nikada nece biti jasno kako jedna sarajevska mljekara, uz najsavremenije instrumente i nacine proizvodnje, moze imati skuplje proizvode u prodaji u sarajevu od tuzlanskih, gradacackih, zenickih, hrvatskih, madjarskih.....
moj jedini odgovor je jer nabija marze. e zbog tog onaj celavi coro lopov od mene nikad nece ni feninga dobiti za njegov proizvod.
-
irrelevant
#7 Re: Milkos - ne kupujmo domace
sinoć kupih milkos mlijeko, otvorih, pokvareno. jutros kupih milkos jogurt, otvorih - pokvaren. sve iz frižidera propisno hlađenog. a i kad nije pokvareno, ne može se porediti kvalitet sa recimo vindijinim proizvodima. ne pada mi na pamet da više bacam pare. i vrijeme. i živce.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Ja sam uzimao vodeci se onom kupujmo domace, pomozimo domacim firmama, domaca ekonomija, bla, bla, bla... Ali ako domaci proizvođac ne postuje svog kupca, zasto da kupac postuje domaceg proizvođaca? Spreman sam zazmiriti na jedno oko po pitanju dizajna proizvoda pa i kvaliteta, ali kada mi uvaljuju pokvaren proizvod onda nema opravdanja i tu se zavrsava moj ekonomski patriotizam.micki125 wrote:milkos kod mene nikad nije imao prolaz, uglavnom kupujem megle mlijeko i ostale proizvode, a od milkosa samo onaj jogurt u čaši i to na poslu za doručak.
- karanana
#10 Re: Milkos - ne kupujmo domace
ako vec ganjas domace, onda uzimaj mig/inmer iz herojskog gradacca. jeftinije a dobro, a jogurt razvaljuje.
- mrtva kokoš
#11 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Nase mlijeko odnosno Meggle najaceee
a sto se tice milkos mlijeka i njihovih proizvoda odavno ih nisam vidio u mom frizideru eto kak su dobri!!
Last edited by mrtva kokoš on 19/06/2009 09:52, edited 1 time in total.
-
abdulazizsarajevo
#12 Re: Milkos - ne kupujmo domace
imao sam ja slican slucaj sa mileramom Milkos. 12% mm pokvaren iako mu je rok OK
- Hunkar
#13 Re: Milkos - ne kupujmo domace
ja konto mlijeko u kesi ... pa napisao ovoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Cekaj, tetrapak mlijeko je trajno mlijeko i predviđeno da ne mora bas stajati u frizideru dok se ne otvori. Da su vrucine i nisu neke i to nije nikakvo opravdanje, zasto se ne kvari isto tako Meggle ili druga tetrapak mlijeka? Ja imam troje djece i zaboli me cosak sto su vrucine, sto su u Teheranu protesti, sto je mali Mujica ustao na desnu nogu, moja djeca kao i ostala djeca ovoga grada imaju pravo na ispravno mlijeko bez obzira ne vremenske uslove i ostale pizdarije.Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...
[ hem su vrucine hem milkosovo mlijeko puno krace traje ... zato sto ne stavljaju raznorazne hepeke ...]
Milkos 0 bodova.
-
drekalica28
#14 Re: Milkos - ne kupujmo domace
I ja sam skoro u Mercatoru na Dobrinji kupila pakovanje Milkos mlijeka sa 0,9 % masnoće, i u pakovanju sigurno nije bilo mlijeko
.
Htijela sam slikati sadržaj ali mama ga je bacila.
Tečnost unutra je izgledala kako kakao, ali je u najmanju ruku smrdilo na kanalizaciju.
Tečnost unutra je izgledala kako kakao, ali je u najmanju ruku smrdilo na kanalizaciju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#15 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Koliko vidim ovo je masovna pojava kod Milkosa. Nedavno sam u Mercatoru dobio nezvanicnu informaciju da je Milkos imao kvar na nekim masinama koje su propustale vazduh prilikom punjenja mlijeka te je to uzrok kvarljivih proizvoda. Bas bi bilo lijepo cuti i drugu stranu - Milkos.abdulazizsarajevo wrote:imao sam ja slican slucaj sa mileramom Milkos. 12% mm pokvaren iako mu je rok OK
- Troll_Happens
#16 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Sta je sa Dukatom, ja iskljucivo konzumiram njihove proizvode i jako sam bio zadovoljan. Cini mi se da im je i mlijeko bolje nego megle ali to je sve stvar izbora.
- Drvosjeca iz Dejcica
#17 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Cudno, mojoj suprugi su u Drvoprometu dali objasnjenje da su nedavno dobili citavu paletu pakovanja tetrapak mlijeka ali sadrzaj u pakovanjima je bio kakao mlijeko.drekalica28 wrote:I ja sam skoro u Mercatoru na Dobrinji kupila pakovanje Milkos mlijeka sa 0,9 % masnoće, i u pakovanju sigurno nije bilo mlijeko.
- holowey
#18 Re: Milkos - ne kupujmo domace
nonstop kupujem milkosovo mlijeko, jogurt, kefir, pavlaku... sto se tice ukusa, sasvim sam zadovoljan... jedinu primjedbu imam na mlikosov puter zbog dosta nizeg procenta mm... kupujem u svim trznim centrima izuzev robota, a nikad nisam naisao na pokvaren milkos proizvod...
najvise je zdraaavo, kad je mlijeko praaaavo
najvise je zdraaavo, kad je mlijeko praaaavo
- ružmarin-a
#19 Re: Milkos - ne kupujmo domace
meni je najbolje mlijeko Mig Gradačac (Imner) kao i jogurt i pOvlaka, prezadovoljna sam i duže vrijeme samo njih kupujem
- mrtva kokoš
#20 Re: Milkos - ne kupujmo domace
ima tih proizvodjaca dosta sa prolaznom ocijenom medju njima je i taj dukat pa ima i onaj z`bregov...ja sam pobobrnik prvenstveno kvalitetnih proizvoda ne bitno ciji su ali cu uvijek kada imam izbor pri odabiru,odabrati domaci proizvod slicnog kvaliteta nego tudji... 
- mrtva kokoš
#21 Re: Milkos - ne kupujmo domace
i za njih prolazna ocijena ko kaze da nemamo kvalitetu samo treba poraditi malo na marketingu i ostati na dosadasnjoj kvaliteti i nema brige za proizvodjaca...a milkos je koliko vidim debelo zasro,trebat ce im dosta truda da vrate prijeratnu kvalitetu i kupce dzaba im sav marketing i slogan najvise je zdravo kad je mlijeko pravooružmarin-a wrote:meni je najbolje mlijeko Mig Gradačac (Imner) kao i jogurt i pOvlaka, prezadovoljna sam i duže vrijeme samo njih kupujem
-
VjecitiStudent
#22 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Milkosovo mlijeko i da je najbolje na svijetu ne bih nikada kupovao, zaobilazim u sirokom luku sve proizvode osudjenog (i poslije naravno pomilovanog) ratnog profitera.
- Amazonka27
#23 Re: Milkos - ne kupujmo domace
ovaj problem traje vise od mjesec. Problem je bio u nekoj masini za vakumiranje....koja nije radila kako treba... kasniej su imali problem sa odlaganjem nekoliko tona pokvarenog mlijeka...a koliko se da primjetiti....problem i dalje postoji
- slavkoimamodilera
#24 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Meni je od Milkosa jedino dobar Kefir
nikad nisam naletio na pokvaren i kvalitetom se dobro drzi
ostalo je smecO i to zestoko
Jogurti, pavlake i ostale djidje - MIG Gradacac!
Dobra je i zenicka pavlaka
milijeko - samo Meggle, nekako sam se navikao
Jogurti, pavlake i ostale djidje - MIG Gradacac!
-
lupusinfabula
#25 Re: Milkos - ne kupujmo domace
Ovo vam je bio jedini normalan odgovor na čitavu temu. ZNAČI NISU PROIZVODŽAČI KRIVI ŠTO PRODAJNI CENTRI DRŽE PROIZVODE NEPROPISNO. Znači DP drzi npr. to isto mlijeko pet dana u nekom skladištu u kome je toplo i naravno da će se svako mliijeko, koje nije napumpano aditivima kao omiljeno mlijeko ( Alpsko slovenačko sranje ) vas većine šupaka na ovom forumu , pokvartiti. Jer naravno da vi volite sve strano više nego svoje, tako i slovenački shit bolje miriše nego bosanski itd. itd.Hunkar wrote:imas na temi "kupujmo domace" objasnjenje ... krivi su likovi u centrima a ne milkos ...