Milkos - Kupujmo Domace!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Hu-ha

#1 Milkos - Kupujmo Domace!

Post by Hu-ha »

Citam vezano za ranije postavljenu temu "Milkos - kvalitet proizvoda" i nemogodoh a da ne kontriram.
Ovaj forum i portal nekada fakat znaju biti dno dna, uz duzno postovanje prema slobodi govora i subjektivnosti.

Naime, smatram da je najmanje neozbiljno optuzivati bilo kakvu firmu ili brand na osnovu iskustva jednog ili nekolicine forumasa.
Jedan forumas kupio dva paketa Milkos mlijeka, nezadovoljan kvalitetom, ili sta vec, o tome otvorio temu na ovom forumu, a uprava portal odmah sutradan objavila clanak o tome. Sutra ce Avaz preuzeti vijest sa portala i vijesti se sire do u bezgled k'o u mahali. Pravo profesionalno, svaka cast. :!:

Evo, ja sam prosle subote, kao i svake predhodne subote u predhodne dvije godine, kupio dva paketa Milkos mlijeka i kao do sada - nisam nikada imao problema. Cak sta vise, mlijeko je zaista super!

Hocete li objaviti ovo na forumu? Naravno, necete. I ne trebate, jer je ovo moje misljenje i samo moje, koje djelim sa kolegama forumasima.

Milkos je JEDINA domaca mljekara u BiH. :bih:
Meggle - Njemacki; Inmer - Dukatov, a Dukat kupili Francuzi; Tuzlansko - kupili Slovenci; Latea - iz Srbije......Gdje god se okrenes, samo jebeni stranci i samo cash-out flow
Covjek je digao Milkos iz pepela, ulozio, i jedini ima muda da parira ovim kolonijalizatorima.

Na kraju krajeva, i da ima nekih problema (na koje ja nikad do sada nisam nabasao), pa sta? I drugi ih imaju. Supruga mi radi u Drvoprometu i kaze da je to uobicajena pojava sa svim proizvodjacima. Onda cu barem trpit nasa sranja, manje smrde i bole nego tudja.

VIVA LA MILKOS! :thumbup:
rumenige_brajtner

#2 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by rumenige_brajtner »

Hu-ha wrote:Citam vezano za ranije postavljenu temu "Milkos - kvalitet proizvoda" i nemogodoh a da ne kontriram.
Ovaj forum i portal nekada fakat znaju biti dno dna, uz duzno postovanje prema slobodi govora i subjektivnosti.

Naime, smatram da je najmanje neozbiljno optuzivati bilo kakvu firmu ili brand na osnovu iskustva jednog ili nekolicine forumasa.
Jedan forumas kupio dva paketa Milkos mlijeka, nezadovoljan kvalitetom, ili sta vec, o tome otvorio temu na ovom forumu, a uprava portal odmah sutradan objavila clanak o tome. Sutra ce Avaz preuzeti vijest sa portala i vijesti se sire do u bezgled k'o u mahali. Pravo profesionalno, svaka cast. :!:

Evo, ja sam prosle subote, kao i svake predhodne subote u predhodne dvije godine, kupio dva paketa Milkos mlijeka i kao do sada - nisam nikada imao problema. Cak sta vise, mlijeko je zaista super!

Hocete li objaviti ovo na forumu? Naravno, necete. I ne trebate, jer je ovo moje misljenje i samo moje, koje djelim sa kolegama forumasima.

Meggle - Njemacki; Inmer - Dukatov, a Dukat kupili Francuzi; Tuzlansko - kupili Slovenci; Latea - iz Srbije......Gdje god se okrenes, samo jebeni stranci i samo cash-out flow
Covjek je digao Milkos iz pepela, ulozio, i jedini ima muda da parira ovim kolonijalizatorima.

Na kraju krajeva, i da ima nekih problema (na koje ja nikad do sada nisam nabasao), pa sta? I drugi ih imaju. Supruga mi radi u Drvoprometu i kaze da je to uobicajena pojava sa svim proizvodjacima. Onda cu barem trpit nasa sranja, manje smrde i bole nego tudja.

kod megglea je strani brand (meggle, jel...), dok je sve ostalo domace. jel ti mislis da se iz njemacke uvozi mlijeko i da svabe rade u bihackoj mljekari? ako malo razmislis vidjeces da kupovinom meglea placas rad (dajes platu) domaceg radnika u mljekari, domaceg seljaka od kojeg mljekara otkupljuje mlijeko, a svi u tom lancu placaju poreze drzavi, ukljucujuci i mljekaru. sta uprava radi sa profitom koji ostvari mljekara je drugi par cipela, ali ko ti garantuje da se profit koji milkos ostvaruje trosi u bih? prema tome, meggle mlijeko je domaci proizvod sa stranim brandom.
strong69

#3 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by strong69 »

Nema potrebe kontrirati u ovome. Bitno je shvatiti da su sve mljekare u BiH jako bitne sve dok mlijeko otkupljuju od domacih farmera, placaju ga i daju im sigurnost na duge staze.

I ja sam vise na strani 100%-ih domacih mljekara kao sto su ZIM, Milkos, Poljorad, Livanjska mljekara, Smajic, Saraj Milk itd. Nisam vezan za jednu mljekaru i kupujem proizvode od svih gore nabrojanih. Apsolutno im poklanjam svoje povjerenje jer smatram da je to jako bitno. Svakako da kupujem i proizvode drugih mljekara i to narocito kad zbog posla duze boravim u Krajini, Tuzli, BL...

Sto se tice Milkosa, kampanja koja je pokrenuta protiv njega je zaista po meni nepravedna jer se svakome desilo da pronade prokvaren mlijecni proizvod. Kome se to jos nije desilo? Kupac pokvarenih proizvoda trebao je da ih prijavi inspekciji ili da se obrati licno njima prije nego sto je pokrenuo ovu temu koja je, divnog li cuda, postala vijest na portalu??? Nakon sto bi ih prijavio ili se njima obratio bilo bi korisno cuti sta i kako se desilo i sta u tom slucaju raditi i kome se obratiti. To bi bila informacija. Zamislite sad kad bi svi poceli pisati o ovim slucajevima a svi ih sigurno imamo dosta.

Milkos je (ne zelim ulaziti u detalje kupovine Milkosa jer to ne poznajem) obnovio pogone, pokrenuo proizvodnju i vratio na posao radnike kojih se sjecam kako su strajkovali ispred zgrade Kantona svaki dan, blokirali izlaz iz grada itd... Milkos je na trziste izbacio Feta sir koji je odlican i hvala Bogu da pored Poljorada imamo mljekaru koja ce istisnuti Feta sireve iz Srbije. Nadam se da ce se i Livanjska mljekara izboriti sa njemackim sirevima i da ce se pojaviti mljekara koja ce praviti tri cetrvrt masne sireve, probioticne jogurte i druge proizvode.

Sve u svemu, po meni je Milkos pozitivan i nadam se da ce i ako imaju problem uspjeti da ga prevazidu. Ja licno sam samo jedanput imao problem sa njihovim proizvodima u tri godine koliko ih kupujem kada sam u Sarajevu i sasvim sam zadovoljan a kupujem samo u Merkatoru.
8. sekretar SKOJ-a

#4 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Ne pijem mlijeko i ne jedem mliječne proizvode jer ne znam za hemijsku ispravnost mlijeka koje se otkupljuje/uvozi.
Panthera

#5 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by Panthera »

Sta to Milkos bolji od megglea, tuzlanskog dukata vindije..bjez ba i to kupujmo domace...punimo djepove domacim kriminalcima..i jos mi trpa mlijeko u prahu i pokvareno mlijeko..garant ce gazda recimo dat vece plate radnicima..ahah..samo ce trpat djepove..
e pa ti sto si postavio temu kupuj milkos a ja necu!kupovacu kvalitetno,pa makar od seljaka, ili proizvodjaca koji drzi do kvalitete!
Drvosjeca iz Dejcica

#6 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Slazem se sa drugim dijelom naslova, kupujmo domace, ali nikako i sa prvim dijelom koji sugerira Milkos. I zaista bih volio da u BiH postoji institut za testiranje proizvoda i usluga kao sto je to recimo u Njemackoj Warentest Stiftung, osnovan 1964. godine, koji je u biti nista drugo nego li udruzenje za zastitu potrosaca ali sa snagom od koje proizvođacima klecaju koljena. Npr. sa kraja osamdesetih godina svi proizvođaci moraju, kada kazem moraju mislim na zakonsku obavezu, da nezavisne testove koje sporvedi "Warentest Stiftung" nad određenim proizvodom ili uslugom proizvođac mora obavezno naznaciti na tom proizvodu. Tako recimo oni ocjenju proizvode i usluge na skali od 0,5 do 5,5, gdje je manji broj bolji rezultat a visi losiji. Nasa inspekcija i raznorazna potplacena udruzenja potrosaca izgledaju kao los vic naspram jedne takve respektabilne organizacije. Mi na zalost nikada necemo dostici taj nivo svijesti, ni kao potrosaci niti kao proizvođaci, jer evo covjek pokrece temu samo zato sto sam se ja bez zle namjere pozalio na los proizvod, u ovom slucaju pokvareno mlijeko Milkos. Moj post na forumu je tek samo zagrebana povrsina ispod koje se krije javasluk, nesposobnost, indolentost, i kupljeni ISO standardi. Sta se tek krije u trgovini naftom i naftnim derivatima bolje da nikada i ne saznamo jer bi padale mrtve glave. :roll: Uzivajte u tom svom ubjeđenju i nacinu zivota po principu NE TALASAJ, to je mozda najbolje objasnjenje zasto nemamo drzavu. Aferim!
bach

#7 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by bach »

Hu-ha wrote:Citam vezano za ranije postavljenu temu "Milkos - kvalitet proizvoda" i nemogodoh a da ne kontriram.

Kako kažu sudski spisi taj tvoj čovjek je u ratu bio krivično gonjen i osuđen zbog saradnje sa neprijateljem.

Najbolji posao na svijetu , imaš grad od 400.000 gladnih duša, sa svih strana opkoljenih od neprijatelja. Od neprijatelja kupuješ hranu za sitne pare i prodaješ je kao suho zlato svojim sugrađanima.

Kasnije je lahko praviti zgrade po Sarajevu, širiti se kao tumor u biznisu , sanjati o kupovini Holiday Inna, ali to je već krupan zalogaj za švercere poput vlasnika Milkosa, izvjesnog Čauševića brkatog nosonje.
Pravo profesionalno, svaka cast. :!
Zar stvarno postoji i nekakva forumaška etika? Kodeks časti, svašta....
BarbaDue

#8 Re: Milkos - Kupujmo Domace!

Post by BarbaDue »

Nema potrebe da kontrirate, otvarate druge teme u vezi Milkos-a...
Vec otvorena tema o Milkos-u je mjesto gdje cete ispricati svoja iskustva u vezi kvalitete Milosovih proizvoda na osnovu kojih ce
svaki forumas za sebe odluciti hoce li kupovati pomenuti proizvod ili nece.

Prema tome ova tema se zatvara.
Locked