MILION KM
-
Korisnica
#1 MILION KM
Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: MILION KM
Sta je poenta?Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
- uvjek dobar gost
#3 Re: MILION KM
Neka gurnu i njih sa broda koji tone ionako su gurnuli trudnice, porodilje, ne ratne invalide.... aloooo...Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
Sistem je dužan da participira u uplati ovakvih stvari... i bit je u strahu.. vlas ne bi opstala oko bi na ulice Sarajeva izašlo oko 50 000 studenata i recimo još oko 15 000 srednjoškolaca a njima da se pridruže ostale nezadovoljne grupacije... u tom slučaju Meliha A. bi vjerovatno bila gost istražnih organa... kao i premijer federacije i pola ministara....
Sve u svemu ovo je samo početak burne godine !
-
Korisnica
#4 Re: MILION KM
mIRCerka wrote:Sta je poenta?Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
Cuj sta je poenta? Zasto da ja placam troskove st.centra. Jedva sebi platim rezije.
- burek_in_space
#5 Re: MILION KM
And point is...nek krepa sve oko mene,samo nek je meni dobro!Korisnica wrote:mIRCerka wrote:Sta je poenta?Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
Cuj sta je poenta? Zasto da ja placam troskove st.centra. Jedva sebi platim rezije.
-
mIRCerka
#6 Re: MILION KM
Pa placas ih odavno, ovo sad sto ide je vanredna inekcija..u cemu je problem? Nece ti niko dodatno otimat iz novcanika, to se zove PRERASPODJELA BUDZETSKIH SREDSTAVA....a gost je u pravu, meliha ubire jeftine poene (kao pazi studente) a u stvari gasi nesto sto je trenutno iskrica, da slucajno ne pocne tinjati i ne rasplamsa se u veliki pozar...Korisnica wrote:mIRCerka wrote:Sta je poenta?Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
al ne strahuj vlado, studenti sada nisu kao studenti nekad...
-
Korisnica
#7 Re: MILION KM
Meliha i ne znam ko jos su dolazili preosle sedmice u restoran st.centra , bilo ih je oko desetak i jeli se par dana u njhovom restoranu i bili su prezadovoljni ishranom. A za njih se posebno spremala hrana. Interesantno kako su svi to jeli kao da nikad nista nisu jeli. Ove sedmice im je najavljen Brankovic i elita. Isto tako se posebno sprema za njih hrana. Ali ljudi jedu, to je nevjerovatno.
-
Korisnica
#8 Re: MILION KM
Pa placas ih odavno, ovo sad sto ide je vanredna inekcija..u cemu je problem? Nece ti niko dodatno otimat iz novcanika, to se zove PRERASPODJELA BUDZETSKIH SREDSTAVA....a gost je u pravu, meliha ubire jeftine poene (kao pazi studente) a u stvari gasi nesto sto je trenutno iskrica, da slucajno ne pocne tinjati i ne rasplamsa se u veliki pozar...mIRCerka wrote:
al ne strahuj vlado, studenti sada nisu kao studenti nekad...[/quote]
Oni sad idu da se sve izdvaja iz budzeta. Nemaju para za penzije, za invalide. Mislim da je to sad previse.
-
mIRCerka
#9 Re: MILION KM
penzije i invalidnine idu iz pio mio, koliko uplatis sa toliko se raspolaze, budzeti se inace odobravaju na godisnjem nivou, ako grijesim, ispravite me.Korisnica wrote:
Oni sad idu da se sve izdvaja iz budzeta. Nemaju para za penzije, za invalide. Mislim da je to sad previse.
Ja opet pitam, sta je poenta? Ti uplacujes isto. Pa gradili oni bogomolje ili studentima platili struju, tebi isto.
- uvjek dobar gost
#10 Re: MILION KM
Korisnice... brine li tebe što je sve oko nas poskupilo dok nam plate stoje kako stoje, što su nam poskupili sve režije kako bi se oni i dalje vozali u audi vozilima i pasatima najnovijim... studenti jesu mrtvo tkivo ovo0g društva ali vidiš da ih se više boje od ne ratnih invalida, trudnica, rodilja i demobilisanih boraca sa sve skupa penzionerima.....mIRCerka wrote:penzije i invalidnine idu iz pio mio, koliko uplatis sa toliko se raspolaze, budzeti se inace odobravaju na godisnjem nivou, ako grijesim, ispravite me.Korisnica wrote:
Ja opet pitam, sta je poenta? Ti uplacujes isto. Pa gradili oni bogomolje ili studentima platili struju, tebi isto.
Svi u štrajk !
-
Korisnica
#11 Re: MILION KM
mIRCerka wrote:penzije i invalidnine idu iz pio mio, koliko uplatis sa toliko se raspolaze, budzeti se inace odobravaju na godisnjem nivou, ako grijesim, ispravite me.Korisnica wrote:
NIJE ODOBRENA TA CIFRA IZ DUDJETA.
-
mIRCerka
#12 Re: MILION KM
Hajd postiraj budzet za 2009.godinu, pa cemo pricati o tome.Korisnica wrote:mIRCerka wrote:penzije i invalidnine idu iz pio mio, koliko uplatis sa toliko se raspolaze, budzeti se inace odobravaju na godisnjem nivou, ako grijesim, ispravite me.Korisnica wrote:
NIJE ODOBRENA TA CIFRA IZ DUDJETA.
- Banksy
#13 Re: MILION KM
Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
-
mIRCerka
#14 Re: MILION KM
koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
- uvjek dobar gost
#15 Re: MILION KM
Ljudi mora Vam biti jasno da je ovo samo početak nebuloza i krpljenja uzajamnih rupa kantona i federacije BiH.. i očekujte za recimo tri ili četri mjeseca masovne bude jer neće ljudi imati za germe.... pa ebote meni je došao račun za grijanje 120km, a prosijek ove sezone mi je bio 80km....mIRCerka wrote:koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
Sve u svemu ima li mene u budžetu gdje .. tako se zove nagradna igra koje će se igrati ove godine !
-
mIRCerka
#16 Re: MILION KM
jb mi se, ja odo u politicare...jos ce mi prva stvar za koju cu se izboriti biti NAKNADA ZA PRETRPLJENI STRAH JER SAM U POLITICI (ako vec nema i ta nebuloza).uvjek dobar gost wrote:Ljudi mora Vam biti jasno da je ovo samo početak nebuloza i krpljenja uzajamnih rupa kantona i federacije BiH.. i očekujte za recimo tri ili četri mjeseca masovne bude jer neće ljudi imati za germe.... pa ebote meni je došao račun za grijanje 120km, a prosijek ove sezone mi je bio 80km....mIRCerka wrote:koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
Sve u svemu ima li mene u budžetu gdje .. tako se zove nagradna igra koje će se igrati ove godine !
- jazzer
#17 Re: MILION KM
Koliko ja znam kantoni trebaju participirati sa svoje studente ali to ocito ne rade.
Ali svejedno, zar nije bolje dati te pare za studentski dom nego kupiti nekoliko auta
kretenima na vlasti?? Neko ce normalan, makar i indirektno, imati koristi od tih para.
Ali svejedno, zar nije bolje dati te pare za studentski dom nego kupiti nekoliko auta
kretenima na vlasti?? Neko ce normalan, makar i indirektno, imati koristi od tih para.
- Banksy
#18 Re: MILION KM
Koliko se sjećam kantoni su plaćali za svoje, a Federacija za one sa područja bivše Jugoslavije. Jasno mi je da Federacija pomaže, ali nije li to prije svega dužnost kantona? Vjerovatno je u pitanju prelijevanje i namirivanje ...mIRCerka wrote:koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
-
Korisnica
#19 Re: MILION KM
mIRCerka wrote:koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
Uleti klizeci? Ja koji su ovo uleti. Oprosti, ali ovo je previse. Nevjerovatno je kako se pere novac u st.centru. Meni je zao studenata, ali ima tu jako mnogo radnika koji 4 mjeseca nisu primili platu.
-
mIRCerka
#20 Re: MILION KM
pranje para je skroz nesto drugo, ti si otvorila temu da ti smeta sto je meliha alic, kao fed. ministar obrazovanja, obecala dati milion KM studentskom centru sarajevo, od cega ce oni najvjerovatnije platiti dugovanja za rezije...pomenula pranje novca nisi...Korisnica wrote:mIRCerka wrote:koliko znam kantoni placaju participaciju za svoje studente, tako da mi je logicno da federacija uleti klizeci da pogura, ipak se tu skoluju studenti iz federacije...Banksy wrote:Zar nije kantonalno ministarstvo nadležno za sarajevske domove?
Uleti klizeci? Ja koji su ovo uleti. Oprosti, ali ovo je previse. Nevjerovatno je kako se pere novac u st.centru. Meni je zao studenata, ali ima tu jako mnogo radnika koji 4 mjeseca nisu primili platu.
-
Korisnica
#21 Re: MILION KM
mIRCerka wrote:
pranje para je skroz nesto drugo, ti si otvorila temu da ti smeta sto je meliha alic, kao fed. ministar obrazovanja, obecala dati milion KM studentskom centru sarajevo, od cega ce oni najvjerovatnije platiti dugovanja za rezije...pomenula pranje novca nisi...
Ocito se nismo razumjele a i vidim da je tebi normalno dijeljenje budzetskih para kojih kao nema.
-
mIRCerka
#22 Re: MILION KM
Ja tebe razumijem, samo ti rekoh sta si ti napisala u uvodnom postu u temi.Korisnica wrote:mIRCerka wrote:
pranje para je skroz nesto drugo, ti si otvorila temu da ti smeta sto je meliha alic, kao fed. ministar obrazovanja, obecala dati milion KM studentskom centru sarajevo, od cega ce oni najvjerovatnije platiti dugovanja za rezije...pomenula pranje novca nisi...
Ocito se nismo razumjele a i vidim da je tebi normalno dijeljenje budzetskih para kojih kao nema.
I sto se invalidnina i penzija tice, to ide iz PIO MIO, i nece biti tih para jer su zbog fol recesije i poreza mnogi ostali bez posla, manje ljudi uplacuje doprinose, samim time manje ima u tim fondovima.
A isti ti penzioneri i invalidi i studenti mogu lijepo blokirati institucije vlasti koje sebi povecavaju neke pausale i naknade za klince palce...svako malo...iz istog tog budzeta...
-
convict
#23 Re: MILION KM
Vala si u pravu. Ja sam evo cuo da iz budzeta finansiraju domove za nezbrinutu djecu. Stvarno ne znam zasto bih ja davao pare za neku sirocad, jedva svoje dijete prehranim, ionako ih ni rodjeni roditelji nisu htjeli.Korisnica wrote:mIRCerka wrote:Sta je poenta?Korisnica wrote:Meliha Alic obecala MILION km studentskom centru Sarajevo. Prosle sedmice su trebali da im iskljuce struju jer su duzni ....cula sam cifru oko 400.000 km. Znaci da od budzetskih novaca kojih i tako nema nesto mnogo treba da se placa struja studentima, placa im se hrana, voda.
Jel' to ta logika?
-
Korisnica
#24 Re: MILION KM
convict wrote:
Vala si u pravu. Ja sam evo cuo da iz budzeta finansiraju domove za nezbrinutu djecu. Stvarno ne znam zasto bih ja davao pare za neku sirocad, jedva svoje dijete prehranim, ionako ih ni rodjeni roditelji nisu htjeli.
Jel' to ta logika?
Kakave veze imaju nezbrinuta djeca? Za njih uvijek treba izdvajati novce. Zasto da se narod ispasta radi nekog ko se godinama zajebava po dom? Super mu je, sve mu je besplatno.
-
mIRCerka
#25 Re: MILION KM
znas li koji su uslovi dobijanja smjestaja u domu?Korisnica wrote:convict wrote:
Vala si u pravu. Ja sam evo cuo da iz budzeta finansiraju domove za nezbrinutu djecu. Stvarno ne znam zasto bih ja davao pare za neku sirocad, jedva svoje dijete prehranim, ionako ih ni rodjeni roditelji nisu htjeli.
Jel' to ta logika?
Kakave veze imaju nezbrinuta djeca? Za njih uvijek treba izdvajati novce. Zasto da se narod ispasta radi nekog ko se godinama zajebava po dom? Super mu je, sve mu je besplatno.
Nemoj zivota ti lupat ko maksim po diviziji....