Milijarda eura
- JBT
#1 Milijarda eura
"Bh ekonomski strucnjaci su potvrdili navode u izvjestaju Svjetske banke da u BiH godisnje stigne milijarda eura iz skoro dvomilionske bh dijaspore. Mnogi misle da je rijec i o mnogo vecoj sumi jer dosta novaca dodje u BiH nesluzbenim putevima. Na taj nacin se popravlja platni bilans zemlje. Znaci, dovodi ga u odredjenu ravnotezu u odnosu na trgovinski deficit koji je jako naglasen, kazao je za Deutsche Welle profesor ekonomskog fakulteta u Sarajevu dr. Fikret Hadzic.
U razgovoru za D. Welle ekonomista Mustafa Hajric je ukazao na jednu znacajnu cinjenicu vezanu za transfer novca iz dijaspore u zemlju. Po njegovom misljenju dijaspora je faktor socijalnih stabilnosti u BiH jer sa primanjima koje nas narod trenutno ima ne bi se moglo ni deset dana izdrzati."
U razgovoru za D. Welle ekonomista Mustafa Hajric je ukazao na jednu znacajnu cinjenicu vezanu za transfer novca iz dijaspore u zemlju. Po njegovom misljenju dijaspora je faktor socijalnih stabilnosti u BiH jer sa primanjima koje nas narod trenutno ima ne bi se moglo ni deset dana izdrzati."
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Mozes li odraditi i moju smjenu veceras pa cu ti ja vratiti sljedece sedmice.danas wrote:sad bih nesto reklaali nemam vremena
![]()
moram ic' cistit ove WC-e![]()
D:
- danas
ne moguOvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Mozes li odraditi i moju smjenu veceras pa cu ti ja vratiti sljedece sedmice.danas wrote:sad bih nesto reklaali nemam vremena
![]()
moram ic' cistit ove WC-e![]()
D:
![]()
![]()
znas da poslijepodne idem na seknd dzob
-
FFK as Lucy01
Joj sto se vas dvoje kurcite sa tim "zapadnjackim" poslovima

-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Pu, hebem ti cemeriku!!!

-
FFK as Lucy01
Sta ti je bona, ja se to samo falim sa usisivacemdanas wrote:eh, laHko je tebiLucy01 wrote:Joj sto se vas dvoje kurcite sa tim "zapadnjackim" poslovima![]()
![]()
ti makar na poslu imas usisivaca ja sve moram da cistim "na ruke"
Ja bogme dimije zavrnem
Al zato svaki vik, $150 u dzep
-
FFK as Lucy01
Zaboravi' napisat da imam i benefEcije
i bazen i kupam se svaki dan u njemu
a ove hefte ce i vodu da nam naspu

A stedim i kucu u seheru da napravim
nek komsije pocrkaju od muke
i to bez gradjevinske dozvole (dajdza mi radi u stambenom