Helikopter wrote:Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina Sarajeva
http://www.klix.ba/vijesti/bih/milan-ba ... /140325014
--------------------------------------------------------------
Ja kao jedan od Bosnjaka i rodom sarajlija (naravno da svi Bosnjaci ne moraju i ne trebaju da imaju isto misljenje) mislim da je oduzimanje titule počasnog građanina Sarajeva milanu Bandicu jako los i neprofesionalan potez politickih predstavnika Bosnjaka i moze se samim Bosnjacima kao narodu najvise odbiti od glavu. Zamjeranje Bandicu a preko njega i normalnim i liberalnim Hrvatima iz Hrvatske i jednom dijelu Hrvata iz Bosne i Hercegovine nije nikako dobro za Bosnjake i samim tim cinom Bosnjaci okrecu sve takozvane pozitivne Hrvate protiv sebe. Jer nije diktatura naroda i drzave pa da niko ne smije i ne moze imati svoje misljenje o svemu o kojem se moze normalno raspravljati bez vrijedjanja, svadja i slicno. Milan Bandic kao i svako drugi ima pravo na svoje demokratsko misljenje svidjalo se to nekome ili ne i dobro je za Bosnjake da kaze sta misli. Jer kroz takve demokratske rasprave i razna i razlicita misljenja razlicitih ljudi i Bosnjaci i Hrvati mogu doci do zajednickih rjesenja od kojih mogu imati koristi i Bosnjaci i Hrvati. Jer niti mogu Bosnjaci 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Hrvata a niti Hrvati mogu 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Bosnjaka (ista stvar je i sa Srbima u BiH). I Bosnjaci i Hrvati moraju izmedju sebe korektno i posteno podijeliti sve svoje interese (znaci i dobro i probleme). Znaci i jedni i drugi moraju imati win win situaciju a ne da jedni sve dobiju a drugi sve izgube. Koliko sam ja uvijek ranije cuo izjave od Milana Bandica one su bile za dobro i Bosnjaka i Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovinu, bio je uvijek kao Tito za jednakost svih naroda i njihovih zajednickih interesa i nikada ga nisam cuo da je govorio ili uradio na stetu Bosnjaka. Izgleda da neko zeli da ubaci kost svadje izmedju Bosnjaka i Hrvata a da zato zeli da optuzi Milana Bandica i sve njemu slicne koje zele dobro Bosnjacima a naravno i Hrvatima.
Ukratko, ( pravilno gramticka recenica uvijek pocinje sa Bosnjak