Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina Sara

Helikopter

#1 Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina Sara

Post by Helikopter »

Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina Sarajeva
http://www.klix.ba/vijesti/bih/milan-ba ... /140325014

--------------------------------------------------------------
Ja kao jedan od Bosnjaka i rodom sarajlija (naravno da svi Bosnjaci ne moraju i ne trebaju da imaju isto misljenje) mislim da je oduzimanje titule počasnog građanina Sarajeva milanu Bandicu jako los i neprofesionalan potez politickih predstavnika Bosnjaka i moze se samim Bosnjacima kao narodu najvise odbiti od glavu. Zamjeranje Bandicu a preko njega i normalnim i liberalnim Hrvatima iz Hrvatske i jednom dijelu Hrvata iz Bosne i Hercegovine nije nikako dobro za Bosnjake i samim tim cinom Bosnjaci okrecu sve takozvane pozitivne Hrvate protiv sebe. Jer nije diktatura naroda i drzave pa da niko ne smije i ne moze imati svoje misljenje o svemu o kojem se moze normalno raspravljati bez vrijedjanja, svadja i slicno. Milan Bandic kao i svako drugi ima pravo na svoje demokratsko misljenje svidjalo se to nekome ili ne i dobro je za Bosnjake da kaze sta misli. Jer kroz takve demokratske rasprave i razna i razlicita misljenja razlicitih ljudi i Bosnjaci i Hrvati mogu doci do zajednickih rjesenja od kojih mogu imati koristi i Bosnjaci i Hrvati. Jer niti mogu Bosnjaci 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Hrvata a niti Hrvati mogu 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Bosnjaka (ista stvar je i sa Srbima u BiH). I Bosnjaci i Hrvati moraju izmedju sebe korektno i posteno podijeliti sve svoje interese (znaci i dobro i probleme). Znaci i jedni i drugi moraju imati win win situaciju a ne da jedni sve dobiju a drugi sve izgube. Koliko sam ja uvijek ranije cuo izjave od Milana Bandica one su bile za dobro i Bosnjaka i Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovinu, bio je uvijek kao Tito za jednakost svih naroda i njihovih zajednickih interesa i nikada ga nisam cuo da je govorio ili uradio na stetu Bosnjaka. Izgleda da neko zeli da ubaci kost svadje izmedju Bosnjaka i Hrvata a da zato zeli da optuzi Milana Bandica i sve njemu slicne koje zele dobro Bosnjacima a naravno i Hrvatima.
dci driver

#2 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by dci driver »

Ništa čudno, već su kovali u zvijezde Franca Ferdinanda pa ga pljuvali, pa Gavrila Principa u nebo pa pljuvanje, evo sad papa pretprošli trenutno se kuje u zvijezde, a ako Hrvati dobiju kad entitet slijedi pljuvanje...

Ljudi su principijelni u svom stavu "uzdiži-gazi"!
Hafis

#3 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Hafis »

heidegger
bandić je ultrafašista, a ovo oduzimanje počasnog građanstva smrdi na eliminaciju cace tek kad se zamjerio najuzem krugu nasih.
Dobro je, već sam strepio. Teć drugi post i odmah fašist, i to ultra.
A i ja sam jučer popodne drmnuo jedan dobar honorar na crno, onako fašistički. Pa se išlo i na večeru s fašističkim društvom u jedan fašistički restoran s fašističkim menijem. I poslije večere i tihe fašističke glazbice otišlo se u fašistički glavni stan i zaspalo snom fašističkog pravednika. A jutris se uz omiljene zvuke ''Za dom'' , obukla fašistička uniforma i otišlo u fašističku instituciju na daljnju gradnju fašizma.
I evo upravo sad gledam ovu odluku o oduzimanju titule počasnog fašističkog građanina Sarajeva za kojeg se eto ustanovilo da je ultrafašist...Fašist i nekako, ali ultrafašist, e nećemo tako Dino.

Smrt fašizmu
ultima_palabra

#4 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by ultima_palabra »

Nije on fašist nego kriminalac i klovn. Veća je sramota što je nagradu uopšte dobio, ali od debila u gradskoj upravi te više ne može ništa iznenaditi.
JThomas

#5 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by JThomas »

kako god da se zove vlast, koja god floskula i paradigma da je u điru, bandić je na vlasti i na najvećem izvoru love u hrvatskoj. to nije karakteristika fašista, komunista, liberala, socijaldemokrata, crnih, crvenih, zelenih...već samo vrlo vještih oportunista čija je jedina ideologija novac i vlast. biće on sutra i vanzemaljac ako to bude trebalo da ostane gradonačelnik.
spreca

#6 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by spreca »

Helikopter wrote:Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina Sarajeva
http://www.klix.ba/vijesti/bih/milan-ba ... /140325014

--------------------------------------------------------------
Ja kao jedan od Bosnjaka i rodom sarajlija (naravno da svi Bosnjaci ne moraju i ne trebaju da imaju isto misljenje) mislim da je oduzimanje titule počasnog građanina Sarajeva milanu Bandicu jako los i neprofesionalan potez politickih predstavnika Bosnjaka i moze se samim Bosnjacima kao narodu najvise odbiti od glavu. Zamjeranje Bandicu a preko njega i normalnim i liberalnim Hrvatima iz Hrvatske i jednom dijelu Hrvata iz Bosne i Hercegovine nije nikako dobro za Bosnjake i samim tim cinom Bosnjaci okrecu sve takozvane pozitivne Hrvate protiv sebe. Jer nije diktatura naroda i drzave pa da niko ne smije i ne moze imati svoje misljenje o svemu o kojem se moze normalno raspravljati bez vrijedjanja, svadja i slicno. Milan Bandic kao i svako drugi ima pravo na svoje demokratsko misljenje svidjalo se to nekome ili ne i dobro je za Bosnjake da kaze sta misli. Jer kroz takve demokratske rasprave i razna i razlicita misljenja razlicitih ljudi i Bosnjaci i Hrvati mogu doci do zajednickih rjesenja od kojih mogu imati koristi i Bosnjaci i Hrvati. Jer niti mogu Bosnjaci 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Hrvata a niti Hrvati mogu 100% sprovesti sve svoje interese preko ledja Bosnjaka (ista stvar je i sa Srbima u BiH). I Bosnjaci i Hrvati moraju izmedju sebe korektno i posteno podijeliti sve svoje interese (znaci i dobro i probleme). Znaci i jedni i drugi moraju imati win win situaciju a ne da jedni sve dobiju a drugi sve izgube. Koliko sam ja uvijek ranije cuo izjave od Milana Bandica one su bile za dobro i Bosnjaka i Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovinu, bio je uvijek kao Tito za jednakost svih naroda i njihovih zajednickih interesa i nikada ga nisam cuo da je govorio ili uradio na stetu Bosnjaka. Izgleda da neko zeli da ubaci kost svadje izmedju Bosnjaka i Hrvata a da zato zeli da optuzi Milana Bandica i sve njemu slicne koje zele dobro Bosnjacima a naravno i Hrvatima.
Ne......los i neprofesionalni stav Bosnjaka je da su uopste uzeli u obzir Bandica za dodjelu nagrade
It_is_a_Leclerc

#7 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by It_is_a_Leclerc »

Milan Bandić je politički mediokritet, solidni hercegovački ustaša koji se dočepao asfalta, pa sad kajkaviše po Cvijetnom trgu i Štrosmajerovoj. Činjenica da nas je samo njegova imbecilnost spasila da takvom jednom političkom propalitetu dodjelimo nagradu koju nose veliki i časni ljudi, dovoljno govori o onima koji tu nagradu dodjeljuju.
giovanni galli

#8 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by giovanni galli »

dati tu titulu Bandicu, mogle su samo budale uraditi, i time tu nagradu srozati na najmanji moguci nivo. Toliko!
spreca

#9 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by spreca »

[quote="andropus"][

Kad budemo imali 50-60 milijardi kredita (a mozda i vise)na grbaci bosanaca i hercegovaca ,u najmanju ruku imat cemo isto ili mozda i vise.........imaju 5-6 nekih centara.....Sa je malo dosta mu je i jedan dobar centar
Edin H.

#10 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:Milan Bandić je politički mediokritet, solidni hercegovački ustaša koji se dočepao asfalta, pa sad kajkaviše po Cvijetnom trgu i Štrosmajerovoj. Činjenica da nas je samo njegova imbecilnost spasila da takvom jednom političkom propalitetu dodjelimo nagradu koju nose veliki i časni ljudi, dovoljno govori o onima koji tu nagradu dodjeljuju.
:thumbup:
Havatar

#11 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Havatar »

Bandic jeste mnogo toga loseg rekao posto ako je vec za jednakopravnost naroda onda je trebao da predlozi da se Srbima u Hrvatskoj da entitet i ne samo njima nego i Bosnjacima , Italijanima, Albancima i svima drugim nrodima koji zive u Hrvatskoj a zele da imaju entitet. On nije bosanski nego hrvacanski politicar i tako i treba da se ponasa.
leffe

#12 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by leffe »

Jebo ga onaj (oni) koji mu dodijeli tu nagradu. Ali kad se sjetim onog licemjera sto dade nagradu Torabiju, jos smo dobro i prosli...
spreca

#13 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by spreca »

Edin H. wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Milan Bandić je politički mediokritet, solidni hercegovački ustaša koji se dočepao asfalta, pa sad kajkaviše po Cvijetnom trgu i Štrosmajerovoj. Činjenica da nas je samo njegova imbecilnost spasila da takvom jednom političkom propalitetu dodjelimo nagradu koju nose veliki i časni ljudi, dovoljno govori o onima koji tu nagradu dodjeljuju.
:thumbup:
Nije bandic nista veci supak od onih koji su ga nominirali za tu nagradu
spreca

#14 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by spreca »

leffe wrote:Jebo ga onaj (oni) koji mu dodijeli tu nagradu. Ali kad se sjetim onog licemjera sto dade nagradu Torabiju, jos smo dobro i prosli...
mozda je torabi i zasluzio.....mozda je nekog izlijecio ili debelo platio tu nagradu :lol:
Paramilitar

#15 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Paramilitar »

ultima_palabra wrote:Nije on fašist nego kriminalac i klovn. Veća je sramota što je nagradu uopšte dobio, ali od debila u gradskoj upravi te više ne može ništa iznenaditi.

Sarajevom upravljaju Jugosloveni koji ne znaju ni od kud su dosli ni kud su posli
vaučer

#16 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by vaučer »

Činjenica da je takav populist, oportunist i suncokret dobio takvu nagradu je veći problem i govori dosta o onima koji su mu je dali - pretpostavljam jer je rekao nešto njihovom uhu milo. Sad je počinio verbalni delikt pa mu se oduzima. Jebeš takvu nagradu - sami su je obezvrijedili.
Paramilitar

#17 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Paramilitar »

It_is_a_Leclerc wrote:. Činjenica da nas je samo njegova imbecilnost spasila da takvom jednom političkom propalitetu dodjelimo nagradu koju nose veliki i časni ljudi, dovoljno govori o onima koji tu nagradu dodjeljuju.
Sarajevom upravljaju Jugosloveni koji hline pred onim sto dolazi iz Beograda i Zagreba. Iz dana u dan gledaju kada ce neka taraba iz ta dva grada reci nesto lijepo o njima. Cim se to desi dignu ga do neba. Mentalno bolesne osobe.
BHCluster

#18 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by BHCluster »

Paramilitar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:. Činjenica da nas je samo njegova imbecilnost spasila da takvom jednom političkom propalitetu dodjelimo nagradu koju nose veliki i časni ljudi, dovoljno govori o onima koji tu nagradu dodjeljuju.
Sarajevom upravljaju Jugosloveni koji hline pred onim sto dolazi iz Beograda i Zagreba. Iz dana u dan gledaju kada ce neka taraba iz ta dva grada reci nesto lijepo o njima. Cim se to desi dignu ga do neba. Mentalno bolesne osobe.
Kao sto Bosansko-Hercegovackim Hrvatima ovaj Jugosloven...
Image
Nije ni cudo kada izjavljuje ovakve stvati o narodu koje valjda predstavlja...
Image
Last edited by BHCluster on 25/03/2014 18:00, edited 2 times in total.
spreca

#19 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by spreca »

andropus wrote:
spreca wrote: Kad budemo imali 50-60 milijardi kredita (a mozda i vise)na grbaci bosanaca i hercegovaca ,u najmanju ruku imat cemo isto ili mozda i vise.........imaju 5-6 nekih centara.....Sa je malo dosta mu je i jedan dobar centar
Znas, shoping centri se ne grade nigdje kreditima drzave, regije, grada, pa ni u Zagrebu. Ako se ne varam, recimo West Gate u blizini Zagreba sa povrsinom cini mi se od 260 000 m2 sto znaci oko 2 SCC-a, je cini mi se njemacka privatna investicija. Hrvati mozda trose kredite u njemu, ali sigurno nije napravljen od kredita Hrvatske ili Zagreba.

Prema tome to nigdje veze. Medjutim Zagreb je odrzavan grad, barem u centru, napucan grad, sto se bas ne bi moglo reci za Sarajevo. U tu bi takvi ljudi kao Bandic imali posla za godine i tu bi gradski i kantonalni oci mogli dosta toga nauciti od Bandica.

Osim toga, pogledaj zagrebacke ZET tramvaje i pogledaj sarajevske GRAS tramvaje i inace cijeli tramvajski sistem? Nebo i zemlja, zagrebacki ZET je vrlo blizu zapadnih javnih prijevoza, "GRAS propada, a vlada ni mukajet"?
hebes centre...gdje sam napiso da se centri rade od kredita?..........uzmi fino zagreb pa usporedi sa evropskim gradovima...kad vec pravis poredjenja........neznamsta si se ufatio centara i gradova........jebes sve centre ovog svijeta ako mi novcanik prazan..................ma koje pito bosnjake za entitete i ako su bili protiv.....uputi pitanje tudmanu i milosevicu i bobanu i karadzicu
Last edited by spreca on 25/03/2014 18:02, edited 1 time in total.
House

#20 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by House »

Podržavam i naredni put pamet u glavi prije dodjele nagrada :-) Bandiću treba zabraniti ulazak u Sarajevo
travnik

#21 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by travnik »

Bandić, shrvan od bola i tuge, završio na Rebru :D :D :D :D

p.s.
Samo kreteni su mogli dodijeliti titulu Bandiću jer je njemu stalo do Sarajeva kao i do Adis Abebe
Basvod

#22 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Basvod »

travnik wrote:Bandić, shrvan od bola i tuge, završio na Rebru :D :D :D :D

p.s.
Samo kreteni su mogli dodijeliti titulu Bandiću jer je njemu stalo do Sarajeva kao i do Adis Abebe
Kao i velikoj vecini Hrvata.
Zato su bosnjacki multikomunisti u problemima jer se stide toga sto je Sarajevo bosnjacki grad i zele da ga posto po to, pa cak i ovim glupavim nagradama, prikazu multietnickim.
Kompleksi... al izlijecice ih vrijeme i nove generacije.
webby-x

#23 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by webby-x »

Čini se da Sarajevu ponestaje ovih pokaznih Hrvata.
Ne znam jesu li Mesiću davali, jer ako nisu trebaju.
Poslije njega, možda Slavo Kukić ili neki socijaldemokratski
fratar, nemaju koga više pokupiti. Ostalo sve ustaše, čak i
Josipović i Bandić.

:D
It_is_a_Leclerc

#24 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by It_is_a_Leclerc »

webby-x wrote:Čini se da Sarajevu ponestaje ovih pokaznih Hrvata.
Ne znam jesu li Mesiću davali, jer ako nisu trebaju.
Poslije njega, možda Slavo Kukić ili neki socijaldemokratski
fratar, nemaju koga više pokupiti. Ostalo sve ustaše, čak i
Josipović i Bandić.

:D
Ako su pokazni Hrvati oni koji nisu za razbijanje BIH, i davanje Kamen-landa Čoviću i bratiji, onda jedino takvi i mogu dobiti nešto tamo gdje se pitaju oni koji vole ovu državu. Ovi što bi "ravnopravnost" preko leđa Bošnjaka i njihovog dodatnog fragmentiranja u neke federalne jedinice, mogu da dobiju samo nešto, a to nešto nije pristojno pisati ovdje.
Helikopter

#25 Re: Milan Bandić sutra ostaje bez titule počasnog građanina

Post by Helikopter »

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 2&page=117

Image

Milan Bandić i Shpend Ahmeti dogovorili saradnju Zagreba i Prištine

Delegacija grada Zagreba, predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetila je danas opštinu Priština. Gosti iz glavnog grada Hrvatske su sa gradonačelnikom Prištine Shpendom Ahmetijem i drugim visokim zvaničnicima opštine dogovorili konkretnu saradnju u sedam različitih oblasti, od kojih je većina u oblasti javnih usluga

Milan Bandić i Shpend Ahmeti dogovorili saradnju Zagreba i Prištine
Na zajedničkoj konferenciji za novinare dvojice gradonačelnika, domaćin Shpend Ahmeti je kazao da su identifikovane i oblasti u kojima će se realizovati konkretna saradnja: "Govorili smo o parkingu i organizaciji parkinga, koju ima grad Zagreb i tu ćemo početi jako brzo sa preuzimanjem prakse i gospodin Bandić nam je ponudio svu moguću pomoć grada Zagreba."

Ahmeti je dodao da je bilo riječi o gradskom prevozu, odvozu smeća i uopšte čišćenja, te rukovođenju deponijama smeća.
"Razgovarali smo o konkretnim stvarima i već od sljedeće nedjelje ekipe će zajedno početi da rade i u Zagrebu i u Prištini i prve rezultate ćemo, nadam se, vidjeti već u junu kada ćemo moći da krenemo i sa implementacijom nekih od praksi", kazao je Ahmeti.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je podsjetio da je saradnja dva grada zvanično potpisana marta 2012. godine, ali da prijateljstvo datira još iz šezdesetih godina kada su studenti s Kosova formirali studenski klub u Zagrebu. "Drago mi je da sam danas ovdje zajedno sa još desetak mojih kolega, čelnih ljudi iz zagrebačkih ureda, i zajedno sa još dvadesetak poslovnih ljudi iz grada Zagreba. Mislim da je to jedna od najjačih privrednih delegacija u zadnjih dvadeset godina hrvatske neovisnosti i nešto manje kosovske neovisnosti."

Bandić je istakao da je cilj razmjeniti dobra iskustva, te da je on kao gradonačelnik, koji je na toj funkciji 15 godina, spreman svo svoje znanje, energiju i viziju podjeliti s kolegom Ahmetijem i njegovim suradnicima. Takođe je istakao da je zadovoljan garancijama koje je dobio od gradonačelnika Ahmetija da će poslovne ljude grada Zagreba etablirati na "tržišnoj utakmici" u Prištini. Bandić je obećao da će nakon realizacije nekih od projekata o kojima je danas pričano, doći i kulturna i sportska razmjena.

A upitan da prokomentariše zahtjev da mu se oduzme titula počasnog građanina Sarajeva, zbog izjave da država Bosna i Hercegovina treba da ima tri entiteta, Milan Bandić je poručio da treba pogledati cio intervjuu u kome on govori o Bosni i Hercegovini. "Ja sam preozbiljan čovjek da bih komentarisao, osim ono što sam rekao i stojim kod svake riječi koju sam izgovorio, samo pogledajte intervjuu od sat vremena. Inače sam jedan od najboljih poznavatelja politike u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a sad bez lažne skromnosti i najveći. I najviše sam doprinio prijateljstvu tri naroda u Bosni i Hercegovini, a igrom slučaja sam i porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Ali, kada bi Bosanci češće govorili Bosna i Hercegovina, a moji Hercegovci, Hercegovina i Bosna, manje bi bilo problema u Bosni i Hercegovini", kazao je Bandić.

http://www.bosnjak-ks.com/clanak/vijest ... -pristine/

-------------------------------------
Komentar:
Svaka cast Hrvatskoj i Hrvatima kako su dobre komsije Albancima na Kosovu i Albaniji. Pomazu im sa saradnjom na sve moguce nacine i lobiraju za njih po Evropi. Nadam se da ce im to Allbanci Kosova i Albanci iz Albanije to lijepom saradnjom vratiti i unaprijediti njihove ekonomske i sve druge saradnje bitne za te drzave i taj dio Balkana. Albanija i Kosovo bi mogli od Hrvatske izmedju ostalih privrednih saradnji i kupiti najnovije vozove kao i pomoc u izgradnji i dizajniranju Autoputeva na Kosovu i Albaniji. :thumbup:

Komentar:
Izgleda da je nekom krivo sto su Pristina i Zagreb postigli dobru profesionalu saradnju a sa njom i mnoge investicione privredne projekte za dobrobit i Kosova i Hrvatske. Bandicev posao kao gradolnacelnika Zagreba i jeste da stvara prijateljstva izmedju gradova cijele evrope i svijeta i dovlaci investicije u Hrvatsku u vidu privrednih, turistickih i drugih grana kao i da prodaje izvozi mnoge projekte po regiji, Balkanu, Zapadnoj Evropi i Svijetu kao i da se brine o cijeloj infrastrukturi grada Zagreba i pokazivanja dostignutih zavrsenih projekata i u kojem vremenskom periodu.
Last edited by Helikopter on 26/03/2014 10:15, edited 1 time in total.
Post Reply