Pozdrav,
Da li postoji mogućnost da uzmem kredit od 1200KM na svoje ime, i da otplaćujem recimo 12 mjeseci po 100KM (+kamata), ali da ja lično uplaćuem novac na određeni račun ili da nosim na određeno uplatno mjesto? Nemam stalni posao, ali imam neke mjesečne prihode. Da li postoje neke organizacije/banke koje nude ovakve mogućnosti?
Mikrokrediti
Moderator: anex
-
RLewis
#2 Re: Mikrokrediti
mozes kod ti MK organizacija, medjutim ako bas ne moras nemoj jer su kamate strasne, da ne kazem lihvarskeLegenden wrote:Pozdrav,
Da li postoji mogućnost da uzmem kredit od 1200KM na svoje ime, i da otplaćujem recimo 12 mjeseci po 100KM (+kamata), ali da ja lično uplaćuem novac na određeni račun ili da nosim na određeno uplatno mjesto? Nemam stalni posao, ali imam neke mjesečne prihode. Da li postoje neke organizacije/banke koje nude ovakve mogućnosti?
-
Legenden
#3 Re: Mikrokrediti
Koliko je otprilike kamata na 1200KM?RLewis wrote:mozes kod ti MK organizacija, medjutim ako bas ne moras nemoj jer su kamate strasne, da ne kazem lihvarskeLegenden wrote:Pozdrav,
-
talić
#4 Re: Mikrokrediti
Sad su kamate nešto niže nego ranije ali još uvjek oko 30 % pa će ti rata biti cca 115 KMLegenden wrote:Koliko je otprilike kamata na 1200KM?RLewis wrote:mozes kod ti MK organizacija, medjutim ako bas ne moras nemoj jer su kamate strasne, da ne kazem lihvarskeLegenden wrote:Pozdrav,
-
Legenden
#5 Re: Mikrokrediti
Moram li biti u stalnom radnom odnosu, to me najviše zanima? Postoje li kakve mogućnosti da dignem tek tako kredit?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6 Re: Mikrokrediti
Ne moras biti u stalnom radnom odnosu. Moze ti neko od ukucana, rodjaka, prijatelja potpisati ugovor o jemstvu ukoliko nisi u stalnom radnom odnosu. Ili ako primas platu preko racuna, ponesi izvod iz banke.Legenden wrote:Moram li biti u stalnom radnom odnosu, to me najviše zanima? Postoje li kakve mogućnosti da dignem tek tako kredit?
Rata na 1200,00 na 12 mjeseci je cca 112,00 KM, vracas oko 150,00 KM kamate.
Edit: ovo ti vrijedi za EKI MKO.
-
modem33
#7 Re: Mikrokrediti
Legenden wrote:Moram li biti u stalnom radnom odnosu, to me najviše zanima? Postoje li kakve mogućnosti da dignem tek tako kredit?
Potpisujes "bjanko mjenicu" ..... da u slucaju ne mozes vratiti zaplijene ti kucu .... i prodaju je za 3000 KM.
I potpisuje upitnik u kojem stoji : "da li ima mesa u kuci i koliko ga jedes sedmicno, da li ti je TV u boji i LCD".
Pa zasjeda opet kreditni odbor ..... i onda odluka o odbrenju kredita.
Kamata ... 20-30% godisnje na iznos + zatezne ako zakasnis sa uplatom.
P.S. pazi sta potpisujes kad dodjes po pare .......
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8 Re: Mikrokrediti
modem33 wrote:Legenden wrote:Moram li biti u stalnom radnom odnosu, to me najviše zanima? Postoje li kakve mogućnosti da dignem tek tako kredit?
Potpisujes "bjanko mjenicu" ..... da u slucaju ne mozes vratiti zaplijene ti kucu .... i prodaju je za 3000 KM.
I potpisuje upitnik u kojem stoji : "da li ima mesa u kuci i koliko ga jedes sedmicno, da li ti je TV u boji i LCD".
Pa zasjeda opet kreditni odbor ..... i onda odluka o odbrenju kredita.
Kamata ... 20-30% godisnje na iznos + zatezne ako zakasnis sa uplatom.
P.S. pazi sta potpisujes kad dodjes po pare .......
-
Djubre_
#9 Re: Mikrokrediti
1000 km na 12 mjeseci 96 km rata!
1000 km na 18 mjeseci 64 km rata!
Cips , licna karta.. zadnja platna lista. Odredjeno/neodredjeno svejedno.
Nemas radni odnos, zirant koji radi/ne radi. Licna karta ziranta.
MK Partner!
Prizma je blokirala, ulazu u nesto..
A to za kucu.. izvadis kucnu listu da nije nista na tebi.. i cao!
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
1000 km na 18 mjeseci 64 km rata!
Cips , licna karta.. zadnja platna lista. Odredjeno/neodredjeno svejedno.
Nemas radni odnos, zirant koji radi/ne radi. Licna karta ziranta.
MK Partner!
Prizma je blokirala, ulazu u nesto..
A to za kucu.. izvadis kucnu listu da nije nista na tebi.. i cao!
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2