Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Mala_djevojcica

#1 Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Post by Mala_djevojcica »

Dragi moji, prije svega bi da vas pozdravim i zamolim da ne zamjerite za eventualne greske, do sad sam vas samo citala, i evo prvi put se registrovala na neki forum da bi zatrazila i podijelila s vama misljenja.

Naime, namjeravam da odem na dermoabraziju ili hemijski piling, teme koje sam procitala o ovome su dosta stare, pa molim ljude koji su u medjuvremenu imali iskustvo sa ovim tretmanima da mi napisu kako je proslo.

Da li je neko radio mikrodermoabraziju kod Karabega, kakvi su rezultati?

Znam da sam malo zakasnila i da se ovi tretmani rade na zimu, ali eto cisto da se inforimisem da mogu kad bude adekvatno vrijeme otici. :)

Hvala unaprijed, pozz :)))
Mala_djevojcica

#2 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Da, zaboravila sam napisati da bi radila mikrodermoabraziju ili hemijski piling zbog oziljaka od akni.
nera18

#3 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Post by nera18 »

a da nisi neupucena, sto bi isla na tretmane lica njemu? znas li razliku izmedju ovo dvoje?
Mala_djevojcica

#4 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

nera18 wrote:a da nisi neupucena, sto bi isla na tretmane lica njemu? znas li razliku izmedju ovo dvoje?

Upucena sam i naravno da znam razliku izmedju hemijskog pilinga i mikrodermoabrazije. Zasto ne bi isla njemu? Daj mi jedan razlog, kritiku, bilo sta, jer ja do sad nisam cula nista negativno!
Santi

#5 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Post by Santi »

Ako su ti ožiljci atrofični, mikrodermoabrazija ti neće pomoći. Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) od 35% ili fokalna TCA (TCA CROSS) hoće.
ilkbahar

#6 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Post by ilkbahar »

mislim da kod karabega nema dermoabrazije
Mala_djevojcica

#7 Re: Mikrodermoabrazija ili hemijski piling

Santi wrote:Ako su ti ožiljci atrofični, mikrodermoabrazija ti neće pomoći. Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) od 35% ili fokalna TCA (TCA CROSS) hoće.
Hvala, moze neka preporuka kod koga da uradim? Moze i u inbox. Hvala najljepsa :)
Post Reply