microsoft monopolisticka politika i terzic adnan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radeljas

#1 microsoft monopolisticka politika i terzic adnan

Post by radeljas »

evo sa naslovne strane bill gates pozdravlja terzica i nada se da ce i drzava kupiti microsofta. je li slucajno sto je nova direktorica iz travnika isto kao i terzic? bliska sda. ocito gates i terzic su mislili o svemu. a ne moze ni ovo proci bez upliva politike.
da sad o znanju, referencama i licnosti doticne travnicanke ne pisem. ko je imalo zna moze samo biti :? sa ovakvom microsoftovom politikom. blago receno
fyshek

Post by fyshek »

Nas koji nemamo pojma o kojoj ženskoj se radi baš interesira kakve su joj refernce. Hajde napiši, majketi!
Elko

Post by Elko »

ma ne kontam vas majke mi zasto se opterecujete stvarima koje su nebitne u pogledu Microsofta...pa zasto ne koristite slobodu ...da slobodu koju vam nudi open source programi ...ja upravo tipkam sa masine koja ima instaliran 100% slobodan software ( debian.org) i nemam ama bas nikakvih probema sa licencama i sa virusima odnosno sa sigurnoscu uopste i jako sam sretan radi toga, znaci drugovi moji ako sebi zelite dobro kada se nakacite na mrezu koristite sigurnije sisteme od ...
A sto se tice nasih politicatara koji ne mogu da skontaju sta je binno za ovu zemlju a kamo li da se pravilno opredjele kada je pitanje pravog software...
Gradovi kao sto su Minhenm , Barcelona , Bec, itd svi imaju veci buget od cijele BIH su vec odavno presli na open source rijesenja ....oni imaju vise para nego sto imamo mi ...
I svi racunari u Svicarskoj vladi su na linuxu....Ovo sam samo naveo radi poredjenja..

Pozdrav svima i zivio Linux
radeljas

Post by radeljas »

fyshek wrote:Nas koji nemamo pojma o kojoj ženskoj se radi baš interesira kakve su joj refernce. Hajde napiši, majketi!
eto, probaj da zamislis studenta elektrotehnike koji zavrsava fakultet, a ne zna da koristi te microsoft windowse, a samim tim niti ms word. toliko o kvalitetu i znanju terziceve pulenke
Vingo

Post by Vingo »

Nikakav ti ovo argument nije.
radeljas

Post by radeljas »

Vingo wrote:Nikakav ti ovo argument nije.
nije ti argument daosobu zavrsava etf, a nema ni najmanje interesa za dostignuce u racunarskoj tehnologiji. to je isto kao da neko zavrsava engleski jezik, a ne zna da napise tekst na engleskom. ili zavrsava arhitekturu, a jos ne zna nista da nacrta.
nema veze. neka nama nasih politicara koji svugdje i na svakom mjestu imaju svoje ljude. platice terzic i taj microsoft koliko god budu trazili. naravno iz nasih dzepova
Vingo

Post by Vingo »

Ne volim ni vladajucu strukturu ni njihove pulene, ali ovo tvoje je trac, a ne argument.
Kako ti znas njene interese? Jeste skupa zavrsavali faks?
radeljas

Post by radeljas »

Vingo wrote:Ne volim ni vladajucu strukturu ni njihove pulene, ali ovo tvoje je trac, a ne argument.
jesmo. ja ne govorim o interesima, nego o zainteresovanosti za posao kojim ces se baviti. i shodno tome znanjima koje stjeces, odnosno koje je sticala. zemlja je takva da je uvijek dobro imati veze, nekako zavrsiti faks, pa onda ce mi tata vec naci dobar posao preko prijatelja koji je ministar itd. i tome sl.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

radeljas wrote:
Vingo wrote:Ne volim ni vladajucu strukturu ni njihove pulene, ali ovo tvoje je trac, a ne argument.
jesmo. ja ne govorim o interesima, nego o zainteresovanosti za posao kojim ces se baviti. i shodno tome znanjima koje stjeces, odnosno koje je sticala. zemlja je takva da je uvijek dobro imati veze, nekako zavrsiti faks, pa onda ce mi tata vec naci dobar posao preko prijatelja koji je ministar itd. i tome sl.
ja nemam isto pojma o kome se radi, ali i meni ovo nije ništa drugo nego ocrnjavanje i trač.

prema tome, da bi te shvatili ozbiljno - navedi prave argumente. bez toga, sa ovakvim načinom - smatrat ću te jedostavno zavidnikom, što ti nisi direktor microsofta za BiH.

Pun mi je onih, koji kao napadaju nekoga i nešto (npr drvlje i kamenje na microsoft) a da im neko ponudi da budu nešto tamo, odmah bi pristali...
Vingo

Post by Vingo »

I dalje mislim da si samo ljubomoran... :-)
Centurion

Post by Centurion »

nije sala
:o
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Ja ipak mislim da bi on dao guze da bude direktor microsofta :) :D
radeljas

Post by radeljas »

Svemirski_Jebach wrote:Ja ipak mislim da bi on dao guze da bude direktor microsofta :) :D
po tvojoj logici dala je i sadasnja direktorica. poenta nije u njoj kao osobi i nije trac, nego je stvar u postavljanju podobnih ljudi na sve moguce pozicije. od opstine pa eto cak i do privatnih firmi, ako je to interes. a taj privatni interes se obija obicnom svijetu o glavu. znaci znanje, profesionalizam adio.
blago vama kad prihvatate to tako kako jeste.
Prenj

Post by Prenj »

U ovom slucaju nije kriv ni Terzic, jer on nije birao direktoricu Microsofta, ni direktorica jer ona je samo konkurisala za posao, vec Microsoft koji je trazio i nasao nekoga sa vezama u vlasti i koji se uvijek trudi da posredno iskoristi visok stepen korupcije u zemljama poput nase.

Elem, samo koriste njene komparativne prednosti :D
radeljas

Post by radeljas »

Prenj wrote:U ovom slucaju nije kriv ni Terzic, jer on nije birao direktoricu Microsofta, ni direktorica jer ona je samo konkurisala za posao, vec Microsoft koji je trazio i nasao nekoga sa vezama u vlasti i koji se uvijek trudi da posredno iskoristi visok stepen korupcije u zemljama poput nase.

Elem, samo koriste njene komparativne prednosti :D
upravo tako. ali terzic ce kupiti microsoft, zato sto slucajno zna direktoricu. s njenim babom slucajno u istoj stranci. a to ce nas sviju kostati. open source, jefitinija rjesenja, dovidjenja
Elko

Post by Elko »

mala ispravka....open source su bolja rijesenja .....znaci bolje a da ne govorimo o tome kako su open source rijesenja jeftinija ...u smislu da ne morate da placete licence neke glupe koje nemaju blage veze ...
znaci
http://www.debian.org
http://www.freebsd.org i prave vrijedosti instalirajte na svoje racunare..ova dva inka je preferiram ali svakao mozete koristii bilo koji linix i necete ouopste pogrijesiti u tome ....\
fyshek

Post by fyshek »

Ja vjerujem da čoek nema nekih prikrivenih frustracija, nego da je uistinu tako kako kaže. Ali, svejedno, trebao bi malo više argumenata napisat.
Post Reply