Mi smo za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva na izborima
Mi smo apsolutno sigurni da između nas 300.000 postoji makar jedan čovjek sa vizijom koji će od Sarajeva ponovo napraviti olimpijsku metropolu i vratiti mu stari sjaj. Čovjek koji neće nikada više dopustiti da se olimpijski objekti ruše pod težinom snijega. Čovjek koji će nam omogućiti da u našim dvoranama i stadionima opet gostuju najjače evropske sportske ekipe. Čovjek koji neće dopustiti da naše kulturno istorijsko blago više ikada propada po vlažnim podrumima. Čovjek koji neće dopustiti da naše kulturno istorijske spomenike više ikada razbijaju macolama. Čovjek koji neće dopustiti da naši kulturno istorijski spomenici više ikada budu okupljališta narkomana. Čovjek koji neće više nikada dopustiti da naši sugrađani hodaju ulicama u strahu od maloljetnog prestupnika sa nožem ili teškog psihičkog bolesnika sa puškom. Čovjek koji će sve učiniti da u našem gradu bude više cvijeća a manje smeća. Čovjek koji će Sarajevu vratiti njegove nadležnosti i omogućiti da naš grad opet postane u pravom smislu administrativni, kulturni i ekonomski centar BiH kako smo to nekada učili u školi. Čovjek koji će maksimalno opravdati naše povjerenje koje ćemo mu dati na izborima i uz našu pomoć učiniti ponovo Sarajevo mjestom ugodnim za život.
Mi smo apsolutno sigurni da se između nas 300.000 nalazi jedan “Emerik Blum“ i čeka svoju šansu!
Dajmo mu šansu da pokaže šta zna!
Mi želimo da nam se pruži mogućnost da direktno na izborima biramo gradonačelnika Sarajeva!