Mi smo Turci!!!

emac

Post by emac »

Bolan sta ce srbi nestalo im sjeme od nisa do beograda sve cigani a ne srbi a ovo ostalo to su bosnjaci pravoslavni
meatoverhere

Post by meatoverhere »

stickitout wrote:Vise su Rimljani po Bosni ostavili nego Turci :D :D :D
Uh njih zaboravih. Tacno, i oni ostavise nekoliko mostova ako nista drugo. A o faraonima i da ne pricamo :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

meatoverhere wrote:
stickitout wrote:Vise su Rimljani po Bosni ostavili nego Turci :D :D :D
Uh njih zaboravih. Tacno, i oni ostavise nekoliko mostova ako nista drugo. A o faraonima i da ne pricamo :)
Jarane mesoždere,
Više su, mnogo više, Turci ostaviili ovdje, nego što ti misliš...Obrati se Krleži da ti objasni kakvo je stanje bilo u mračnom srednjem vijeku na ovim prostorima..Znam da je težak pisac bio Krleža (jedno, 130kg), ali obrati mu se ....i nije slučajno to što je Orijentalni institut zapaljen tokom netom nesvršenog rata...I da znaš, sve su one matere što su spremale kolutove pite za dječake u sepetima, sve su one dovikivale da uzmu i njenog sina...Odlazak u Stambol na vojne škole je bio isto što i današnji odlazak mladih&"odljev mozgova"...., a kao svako žensko čeljade, kasnije, dugo su plakale...Pa, i onaj Veliki vezir tako sagradi pored mosta i crkvu za svoju mater...Tolerancija made by bosanski duh...vjekovna, a ratovi i medjureligijska-medjunacionalna trvenja su ovdje uvijek pristizali iz vana! Imperija je bila feudalna i znalo se ko ratuje a ko danak i harač plaća...pravna država...
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Jarane, da imas dijete nikad tako nesto ne bi napisao. To da su majke molile da im se otmu djeca nije istina. To da je bio tamni vilajet i prije turaka je istina, ali turci ga nisu prosvijetlili. Opet sminkanje i uljepsavanje turaka. Cak i kidnapovanje djece si spreman opravdati i uljepsati. Dobrovoljni odlazak na skolovanja ili studiranje u inostranstvo, pa cak i odlazak u vojsku se ne moze porediti sa odnosenjem djece u sepetima. Nisu turci raspisali oglas i pitali da se dobrovoljno prijave ljudi koji se zele kutarisat djece, nego su to radili nasilno. Molim roditelje da se izjasne o ovome. Ja tvrdim da je to ZLOCIN koji je neoprostiv.
addo888

Post by addo888 »

Ja sam takodjer citao da su roditelji zeljeli da im se muska djeca vode u Istanbul,jer ta djeca su obicno imala super buducnost
Prazina

Post by Prazina »

Idite bree u pesak, pa ko jos veruje srpskim lazima!!!!!
Prazina

Post by Prazina »

Balije se nece nikada osloboditi kompleksa manje vrednosti koji su im serbi nabacili!!!!
lampard

Post by lampard »

emac wrote:Bolan sta ce srbi nestalo im sjeme od nisa do beograda sve cigani a ne srbi a ovo ostalo to su bosnjaci pravoslavni
bosnjaci pravoslavni???????????????????? :? :? :? :D :D :D
haj recemo da je sala :-D
Liquido

Post by Liquido »

Problem je sto su se ljudi sa ovih prostora uvijek ložili i idoli su im bili njihovi okupatori:Slovencima Austrijanci,Dalmatincima Italijani,Hrvatima Austrijanci i Mađari,Muslimanima Turci,Srbima Rusi....
Užas :(
addo888

#60 Re: Mi smo Turci!!!

Post by addo888 »

meatoverhere wrote:
Shoba wrote:
meatoverhere wrote: Mene vise interesuje zasto Bosanci vole Turke koji su nam domovinu haracili istih 500 godina. Okupatori kao i svi drugi kroz istoriju. A caj je kineska rijec....
Mislim da bosanci bas i ne vole turke. kad se pogleda realno, mnogo vise stvari dolazi iz beograda nego iz istambula. U bosni se ipak slusa ceca ili keba...

Turcizama ima mnogo u srpsko-hrvatskom-bosanskom jeziku. to ipak nesto govori......
Vole, vole. Nikog jos na ovom forumu ne cuh da kaze kako smo se i mi borili protiv Turaka na tom Kosovu i kako smo i mi po guzici dobili i pali pod strasnu okupaciju od 500 godina. I kako nije to bas bilo tako ugodno narodu kojem se to desavalo. Kako su Turci cinili strasne zlocine otimajuci ljudima djecu (danak u krvi) i kako se jeste placao harac. I da su nam ostavili jako malo obzirom da su nas gazili 500 godina, a uzeli nam dusu. I kako su nam dali vjeru na jeziku koji ne razumiju ni oni, a mi pogotovo i time nas okrenuli protiv Evrope. Ne, nego se o Turcima prica evo i na ovoj temi kao o plavim sljemovima i sl. A rekoh da caj nije turcizam nego kineska rijec.

Bosnjaci su dobrovoljno prihvatili islam,turcima bi bilo bolje da nisu jer bi tada placali vece takse i mogli bi nas koristiti kako zele

Tebi ako islam smeta,predij si ime jer to je jedino sto imas od te vjere(based on what you write)
meatoverhere

#61 Re: Mi smo Turci!!!

Post by meatoverhere »

addo888 wrote:
meatoverhere wrote:
Shoba wrote: Mislim da bosanci bas i ne vole turke. kad se pogleda realno, mnogo vise stvari dolazi iz beograda nego iz istambula. U bosni se ipak slusa ceca ili keba...

Turcizama ima mnogo u srpsko-hrvatskom-bosanskom jeziku. to ipak nesto govori......
Vole, vole. Nikog jos na ovom forumu ne cuh da kaze kako smo se i mi borili protiv Turaka na tom Kosovu i kako smo i mi po guzici dobili i pali pod strasnu okupaciju od 500 godina. I kako nije to bas bilo tako ugodno narodu kojem se to desavalo. Kako su Turci cinili strasne zlocine otimajuci ljudima djecu (danak u krvi) i kako se jeste placao harac. I da su nam ostavili jako malo obzirom da su nas gazili 500 godina, a uzeli nam dusu. I kako su nam dali vjeru na jeziku koji ne razumiju ni oni, a mi pogotovo i time nas okrenuli protiv Evrope. Ne, nego se o Turcima prica evo i na ovoj temi kao o plavim sljemovima i sl. A rekoh da caj nije turcizam nego kineska rijec.

Bosnjaci su dobrovoljno prihvatili islam,turcima bi bilo bolje da nisu jer bi tada placali vece takse i mogli bi nas koristiti kako zele

Tebi ako islam smeta,predij si ime jer to je jedino sto imas od te vjere(based on what you write)
Ti nemas djecu. A kad narastes i budes ih imao, javi se da mi kazes bi li ih poklonio nekome. Ako znas ista o "svojoj" i mojoj religij, onada znas da svako ima svoj licni odnos sa Bogom i da ne postoji posrednik, a pogotovo to nije Ado888.
Edin H.

Post by Edin H. »

Kao sto pjevaju engleski navijaci:

I'd rather be a Paki then a Turk :shock:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prazina wrote:Balije se nece nikada osloboditi kompleksa manje vrednosti koji su im serbi nabacili!!!!
Administracija, zar se ovo treba trpiti?! :-x
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

Nedavno je napravljen studij gena na Balkanu, od strane jednog uglednog skandinavsko univerziteta.. Ono, vazda se mazluni ubijaju, matere jedni drugima psuju..nikad kraja toj mrznji. pa da se stane ukraj toj neznalosti, i da se napokon dodje do nekih konkretnih cinjeca.
Helem, jedan od zakljucaka tog studija je da Srbijanci imaju veci procenat turskih gena tj krvi nego bilo koji drugi narod na Balkanu.
Svi znamo da je to direktan uzrok pobijenog muskog zivlja i usamljenih srpkinja..hehe

ali eto..cinjenica je ta da su oni veci turci nego mi.
pa i nije ni cudo. oca mi lice vise na turke nego mi (ako se to moze tako reci) tj tamnoputi, garavi, sastavljene obrve, dlakavi..hehe
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Spliff.Master wrote: Svi znamo da je to direktan uzrok pobijenog muskog zivlja i usamljenih srpkinja..hehe
Jako smijesno, nadasve.
Last edited by jeza u ledja on 19/07/2006 22:02, edited 1 time in total.
addo888

Post by addo888 »

Pa da oni su fizicki turci a mi psihicki

valjda svi znaju za prvu bracnu noc medju nemuslimanima hahah :D
addo888

#67 Re: Mi smo Turci!!!

Post by addo888 »

meatoverhere wrote:
addo888 wrote:
meatoverhere wrote: Vole, vole. Nikog jos na ovom forumu ne cuh da kaze kako smo se i mi borili protiv Turaka na tom Kosovu i kako smo i mi po guzici dobili i pali pod strasnu okupaciju od 500 godina. I kako nije to bas bilo tako ugodno narodu kojem se to desavalo. Kako su Turci cinili strasne zlocine otimajuci ljudima djecu (danak u krvi) i kako se jeste placao harac. I da su nam ostavili jako malo obzirom da su nas gazili 500 godina, a uzeli nam dusu. I kako su nam dali vjeru na jeziku koji ne razumiju ni oni, a mi pogotovo i time nas okrenuli protiv Evrope. Ne, nego se o Turcima prica evo i na ovoj temi kao o plavim sljemovima i sl. A rekoh da caj nije turcizam nego kineska rijec.

Ti nemas djecu. A kad narastes i budes ih imao, javi se da mi kazes bi li ih poklonio nekome. Ako znas ista o "svojoj" i mojoj religij, onada znas da svako ima svoj licni odnos sa Bogom i da ne postoji posrednik, a pogotovo to nije Ado888.
Kakve to uopste veze ima sa mojom proukom?

ti se zalis sto su nam turci ostavil islam,fakat prvi put cujem jer svi muslimani koje znam su ponosni na islam,no hajde ti nisi.Sto ne napustis islam? jeli te neko tjera da bude musliman?
meatoverhere

Post by meatoverhere »

addo888 wrote:Ja sam takodjer citao da su roditelji zeljeli da im se muska djeca vode u Istanbul,jer ta djeca su obicno imala super buducnost
Evo kakve veze ima moj predhodni post. Lako se odricati tudje djece.
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

The Man wrote:
Shoba wrote:Mentalitet ljudi u nasim krajevima je najvecim dijelom i dalje u 18 stoljecu. i dalje se koriste fraze i obicaju koji su karakteristicni za vrijeme tursko-austrijske okupacije. I dalje su na snazi nepisani zakoni ponasanja i odnosa ljudi jednih prema drugima. Na isti nacin se sjedi ispred lokala i prica o istim temama. Na isti nacin se traca o prolaznicima , trguje, svadja...
Najveci problem lezi u apstraktnom ponosu na ratnicko prijeklo i junacku povijest. Sto je odredjena nacija vise vremena provela pod oruzjem, to je situacija gora. To je jedan od glavnih razloga sto je recimo Slovenija otisla daleko unaprijed. Njihov mentalitet mnogo vise odgovara danasnjem vremenu nego nas.

Ehhh........ :roll:
Bolje nisi mogao....svaka ti čast...možeš komotno tražit lockdown teme :)
Također...
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

Beslija wrote:to su medu 5 najboljih svjetskih mjesta za odmor ili jednostavno za otici pogledati
Si siguran?? :lol:

I tko kaže da volimo Turke... Većina Bosanaca ne voli Turke nit je ponosna na taj dio BH historije... jedino što vole jest kad im daju 12 bodova na Evroviziji... :-)
addo888

Post by addo888 »

I tko kaže da volimo Turke... Većina Bosanaca ne voli Turke nit je ponosna na taj dio BH historije... jedino što vole jest kad im daju 12 bodova na Evroviziji...
I kad mi njima? ili kad masemo turskim zastavama a u BIH smo? ili kad slavimo turske sehide na Musalli i Ajvatovici? ili kad svake godine odrzavamo komeromaciju u Kamengradu na dan kad je sultan Fatih stao na bosansku zemlju? daj ba

ocito je da bosnjaci imaju simpatije prema osmanlijama
Last edited by addo888 on 20/07/2006 09:40, edited 1 time in total.
addo888

Post by addo888 »

meatoverhere wrote:
addo888 wrote:Ja sam takodjer citao da su roditelji zeljeli da im se muska djeca vode u Istanbul,jer ta djeca su obicno imala super buducnost
Ja kad bi znao da ce mi djete imati dobru buducnost bi poslao

sta si navalio na to?
meatoverhere

Post by meatoverhere »

addo888 wrote:
meatoverhere wrote:
Ja kad bi znao da ce mi djete imati dobru buducnost bi poslao

sta si navalio na to?
Navalio sam zato sto je to jedan od najgorih zlocina. Pa cak i njega usminkavas. Opet tvrdim da ces promijeniti misljenje kad postanes roditelj. Ti zamisljas kako bi ispratio sina na aerodrom i on bi ti se SMS-om javio kad stigne. Pa bi onda dosao na odmor, a mozda bi i ti otisao da ga posjetis. Bajka. Ne! Sepet i alahimanet, da se vise nikad ne vidite i ne cujete. Osim toga ne mogu shvatiti kako neko moze ista lijepo reci o okupatorima domovine kakvi su bili Turci.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

meatoverhere wrote:Osim toga ne mogu shvatiti kako neko moze ista lijepo reci o okupatorima domovine kakvi su bili Turci.
Pretpostavljam da bi istu stvar prièao i da te po¹aljemo par stotina godina unaprijed i da prièamo o ovim okupatorima od prije 10 godina...
meatoverhere

Post by meatoverhere »

ztluhcs wrote:
meatoverhere wrote:Osim toga ne mogu shvatiti kako neko moze ista lijepo reci o okupatorima domovine kakvi su bili Turci.
Pretpostavljam da bi istu stvar pričao i da te pošaljemo par stotina godina unaprijed i da pričamo o ovim okupatorima od prije 10 godina...
Okupator, je okupator, je okupator.... Ovaj od prije deset godina nije imao namjeru okupirati nego unistiti i pobiti.
Post Reply