Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

StupskaBitanga

#26 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by StupskaBitanga »

a tek novinari na TV Hema
hahahahahaha
a slazem se za scenografiju i oblacenje
Pa Nikolina V je rekla da nekoliko puta se pojavila na FTV sa svojom odjecom
Trebaju dobri stilisti ne kao Emerik Gudelj
a sad ce neko reci dolazi nam Sanela i Hare pa ce ponuditi nesto wow
nece vala vidjecete ako se to i otvori
Hendrix

#27 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by Hendrix »

Iskoristio bih priliku da vas podsjetim na bogat novogodišnji program i scenu na FTv, dalje ne treba ništa ni spominjati, ista scena 50 godina samo premjeste dijelove i druge boje upale da svijetle i eto ga SHOW, hahahaah. :run:
StupskaBitanga

#28 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by StupskaBitanga »

Hendrix wrote:Iskoristio bih priliku da vas podsjetim na bogat novogodišnji program i scenu na FTv, dalje ne treba ništa ni spominjati, ista scena 50 godina samo premjeste dijelove i druge boje upale da svijetle i eto ga SHOW, hahahaah. :run:
a tek scenografija na TV ALFA kad smo kod scenografija
RosaSpinosa

#29 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 21:57, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by Truba »

:lol: :lol: :lol: :lol: koma ste
luckylaka

#31 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by luckylaka »

Evo jedne vesele vijesti :D :( :oops:
Finale SP prenosit će Velid Spaho i Igor Kristić
Utakmicu za treće mjesto u kojoj će se sastati Njemačka i Urugvaj prenosit će Ibrahim Muratović sa FTV-a. Srećom, nećemo više slušati nebuloze Dragiše Ćorsovića, poluinformiranog novinara sa lica mjesta

Finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva, između Španije i Holandije, u nedjelju od 20:30 sati sa stadiona Soccer City iz Johansburga direktno će prenositi komentatori BHT.

Konkretno, i u finalu i u utakmici za treće mjesto gledaoci u našoj zemlji bit će pošteđeni komenatara Dragiše Ćorsovića. Srećom, nećemo više slušati nebuloze poluinformiranog novinara sa lica mjesta, odnosno dezinformacije koje nam je plasirao prenoseći dosadašnje utakmice iz Južne Afrike.

Ratni paljanski izvještač i promotor mržnje u BiH od 1992. do 1995. godine završio je svoju afričku priču prenosom polufinalnog duela Njemačka – Argentina (4:0). I tada «briljirao» je u iritiranju brojnih gledatelja širom BiH, jer je, kako reče jedan od naših banjalučkih kolega «pogodio svakog drugog igrača koji je primio loptu»...

Finale će direktno biti emitirano sva tri javna emitera BiH, uz komentar Velida Spahe i Igora Kristića sa BHT-a. Utakmicu za treće mjesto (Njemačka – Urugvaj), takođe, za sva tri emitera komentirat će Ibrahim Muratović sa FTV-a.

Prenose i svečano zatvaranje
Kako su za SCsport.ba istakli sa BHT-a u direktnom prensou radit će i svečano zatvaranje 19. Mundijala. Počinje na stadionu Soccer City u nedjelju od 18:45 sati, a trajat će 60 minuta.
sofist

#32 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by sofist »

Sreća pa je Njemacka-Argentina bilo polufinale. :-) :D Najgore mi je kad kritikuju oni koji isto tako pojma nemaju. A sto se Corsovica tiče on ne priča, on reži. A i djeluje kao da je janpi kad god prenosi.
amrica

#33 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by amrica »

Andrea Merkel :roll:
samo malo

#34 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by samo malo »

Priorat wrote:pa netreba ti tv za to...
pogledaj sa-x vijesti..molim te..

TINKA MILINOVIC u kan-u---zamisli molim te..... :D
Tinka je neki dan bila na TVSA, izreklamirala samu sebe do neba, kao rade predstavu u New Yorku po njenom zivotu, kofol slucajno odabrana ona ali naglasila da je bila jaka konkurencija, haman Tinka zvijezda Brodveja... Tinka gigant

TV Amna je dobra, dobar je i Behar, ali najjaci je mtv Igman, djinglove rade u paintu.
zonbirile

#35 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by zonbirile »

StupskaBitanga wrote:
Hendrix wrote:Iskoristio bih priliku da vas podsjetim na bogat novogodišnji program i scenu na FTv, dalje ne treba ništa ni spominjati, ista scena 50 godina samo premjeste dijelove i druge boje upale da svijetle i eto ga SHOW, hahahaah. :run:
a tek scenografija na TV ALFA kad smo kod scenografija
-----------------------------------------
a tek D.Jugo,Ceca naših prostora.
sa obzirom na...

#36 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by sa obzirom na... »

Ja stvarno ne znam u cemu je problem, iskreno se nadam da nije u onome sto najvjerovatnije jest, mi nemamo elokventnih, oku ugodnih, sabranih, inteligentnih medijskih kadrova, potvrda je da se ne mogu sjetiti nijednog ni sa jedne bh televizije kojem bi bar dao 3+, a stvarno nemam previsoke kriterije..
Klodovik

#37 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by Klodovik »

[quote="uvjek dobar gost"]Tražio sam i nisam našao temu koja inkriminira program javnih servisa povodom svjetskog prventsva u fudbalu ...

Nečuveno je, degutantno i na momente gadljivo sve ono što se može vidjeti il čuti prilikom prenosa utakmica ili u "specijalnim" emisijama prije il poslije istih tih utakmica. Tolika količina neukusa, šunda, seljakluka, provincijaluka, nepismenosti... slabo gdje je viđena na jednom mjestu (osim prilikom predizborne kampanje).
Sam pogled na emisiju recimo HRT-a il neke Njemačke televizije, BBC-a ili bilo koga drugog može da nam pokaže kolika je rupa u koju smo upali.
Sve u svemu meni se gade oni voditelji i voditeljke, onaj studio, one boje, nagrade, sve ono mi je toliko jadno da fakat ne mogu da vjerujem da oni mjesec dana teroriziraju nas i ograničavaju nas da smo u prilici samo to da gledamo...

Nezadovoljnih uvijek ima. Broj ljudi koji se žale na komentiranje Jonathana Leggarda (komentator specijaliziran za Formulu 1 na BBC-u) je pozamašan.
uvjek dobar gost

#38 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by uvjek dobar gost »

Klodovik wrote:
Nezadovoljnih uvijek ima. Broj ljudi koji se žale na komentiranje Jonathana Leggarda (komentator specijaliziran za Formulu 1 na BBC-u) je pozamašan.
Akcenat stavljam na ovo "žale se"... koliko nas napisalo je pismo, mail il nazvalo telefonom sportsku redakciju i skrenulo pažnju na kloceve i parmake koji sjede u studio, koji za stativu kažu da je direk, koji prave greške i koji u principu nisu nikakvi sportski novinari... da sad ne produbljujem temu uvodeći neke nove premise i teze...

Mi to plaćamo ljudi, da oni plazaju guzove i da se zajebaju... jedino u ovom mrtvom Sarajevu zatamljen je HRT ili čak i neke Njemačke televizije... i mi smo prinuđeni da gledamo festival neukusa umotan u celofan šareni...

P.S

Kad se već spomenuo BBC--- toliko pohvala je stiglo za njihove specijalne emisije i sve ostalo što se veže za svjetsko prvenstvo... jer ljudi su obuhvaliti (barem tako se priča) sve od istorije, geo-strategije, istorije... gosti su bili super - sonični... hoću reći ukusi su razni ali nas se stalno pod izlikom demokratije primorava da "uživamo" u neukusu koji nam se servira (sa svih strana)....
zonbirile

#39 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by zonbirile »

uvjek dobar gost wrote:
Klodovik wrote:
Akcenat stavljam na ovo "žale se"... koliko nas napisalo je pismo, mail il nazvalo telefonom sportsku redakciju i skrenulo pažnju na kloceve i parmake koji sjede u studio, koji za stativu kažu da je direk, koji prave greške i koji u principu nisu nikakvi sportski novinari... da sad ne produbljujem temu uvodeći neke nove premise i teze...

Mi to plaćamo ljudi, da oni plazaju guzove i da se zajebaju... jedino u ovom mrtvom Sarajevu zatamljen je HRT ili čak i neke Njemačke televizije... i mi smo prinuđeni da gledamo festival neukusa umotan u celofan šareni...

P.S

Kad se već spomenuo BBC--- toliko pohvala je stiglo za njihove specijalne emisije i sve ostalo što se veže za svjetsko prvenstvo... jer ljudi su obuhvaliti (barem tako se priča) sve od istorije, geo-strategije, istorije... gosti su bili super - sonični... hoću reći ukusi su razni ali nas se stalno pod izlikom demokratije primorava da "uživamo" u neukusu koji nam se servira (sa svih strana)....
----------------------------------------------
čudim se tebi da opravdavaš i još porediš BBC sa seoskom RTV stanicom.
uvjek dobar gost

#40 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

zonbirile wrote:
uvjek dobar gost wrote:
Klodovik wrote:

P.S

----------------------------------------------
čudim se tebi da opravdavaš i još porediš BBC sa seoskom RTV stanicom.
Kad je rađen koncept javnog servisa i kad je bilo priče o formiranju istog u sivgom domu su bili ljudi sa BBC-a a politika i "struka" tada su punim ustima govorili da im je BBC uzor i mjerilo....(MOreš misliti reće Maja Č Deji..... :D )
faruche

#41 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by faruche »

Meni je najiritantnija emisija Bingo. Nije im dosta što je u petak u prime time terminu nego je trpaju na svaki bitniji datum tipa prvi maj, osmi mart i sl. Vrh je novogodišnji bingo. :-)
uvjek dobar gost

#42 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

[email protected],[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]

na ove adrese poslao sam ovo :

Poštovani,

Obraćam Vam se tužan, bijesan i na neki način razočaran programom koji emitujete povodom svjetskog prvenstva. Ni sam nisam pametan odakle da krenem, od studia, voditeljica i voditelja, hostesa, gostiju, načina komentarisanja utakmica... ili od opreme sa kojom radite, konceptom nagradne igre i samim pitanjima za istu.. ili.... od sebe koji sam u stvari prinuđen da gledam sve to !

Kao pojedinac , kao građanin ove zemlje, a ne kao pripadnik tri naroda il neke narodnosti mogu samo reć da sam još jednom razočaran uplivom politike u javni servis, smijenili ste jedninog sportskog komentatora koji išta vrijedi (Marijan M.) da bi dali prostor neukim i mahom neelokventnim, osobama koje nemaju skoro pa ni jedan kvalitet kako bi se našli na TV ekranu. ..

Osjećao sam se tužno gledajući osobe koje kao da ste pokupili u nekoj raciji sasvim slučajno i ubacili ih u studio bez minute pripreme, bez organizacije i bez koncepta... ovo govorim jer znam sa kakvim problemima se javni servis susreće, sa kakvom opremom radi i u kakvom ambijentu (političkom) no sve to ne daje ni jedno opravdanje za angažovanje novinara i komentatora bez znanja, volje za učenjem, želje za usavršavanjem... svega trojica sportskih komentatora mogu dobiti prolaznu ocijenu za svoj rad tokom cjelokupnog svjetskog prvenstva (Velid Spaho , Igor Kristić i Zoran Šuko) ostali novinari i komentatori ne da nisu vrijedni pomena već da je drugačije stanje u BiH oni bi nakon neuspjelog projekta skupa sa producentom emisije potražili neki drugi posao... jer njihov plafon bi recimo bile neke mahalske TV kuće ili lokalne televizije ...

Program koji je emitovan i koji na našu sreću završava u nedelju pokazatelj je da je na javnim servisima velika potreba upošljavanja mladih ljudi sa afinitetom, talentom i znanjem iz raznih oblasti.. potreba postoji za angažovanjem velikog broja takvih ljudi koji prije svega znaju kakav je televizija medij i kako stvari na istoj funkcionišu... jer ono što smo imali priliku da gledamo u skoro mjesec dana.. to je anti televizija, to je nešto kao iz skeča Top Liste Nadrealista...

Zbog svega navedenog ostajem sa dilemom trebam li i dalje kao građanin Bosne i Hercegovine, a ne kao pripadnik vodećih plemena plaćati pretplatu i samim tim učestvovati u cirkusu koji mi je namjenjen... jer ne želim biti prinuđen da gledam festival neukusa, šunda, političkog nadmudrivanja a sve povodom Svjetskog prvenstva....

S Poštovanjem,

......
amrica

#43 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by amrica »

Imaju ovdje 43 stranice misljenja raje o kometatorima i pratecim dogadjajima :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 51&t=77343
phillie

#44 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by phillie »

RosaSpinosa wrote:Ono što meni nije jasno je činjenica da imaju priliku da vide kako to drugi rade, da uče na tuđim greškama, ali ništa. Jednostavno imaju uzora na pretek ali oni udaraju k'o Maksim po diviziji. Bože sačuvaj...
...zbog cega to da rade? Njima je najbitnije da je plata na vrijeme, da topli i regres previse ne osciliraju i da ne bude prevruce u studiju. Ucahurili su se u Sivom Domu, pa od te zgrade poprimili boju koju nama podastiru kroz ovaj ocajni program. I boli njih ona stvar hoce li ih iko gledati. Njima je bolje da ih manje ljudi gleda, da im se manje judi sutra na ulici smije. Oni znaju da imaju "redovne platise" koji ce "finansirati" njihov nerad, jer je to ZAKONOM UREDJENO DA SE MORA PLACATI NJIHOV NERAD, JER I U V. BRITANIJI PLACA SE BBC-u. :x

O koreofrafiji ne treba trositi rijeci, dok npr u Afroviziji kao ukrasni momenat na stolu cini mi se, stoji oficijalna lopta kojom ce igraju utakmice SP-a, dotle u nasem Najsivljem Domu naduli one FREND lopte raznih velicina, pa izgledaju (sta izgledaju, i jesu) kao da su na Arizoni kupljene. I molim vas, u dilemi sam, jel ovo ispravno "Kljucna RIJEC- A" i "kljucna RIJEC - B" meni se cini neispravno, al opet kontam nije valjda toliko dno dna.

Hvala.
uvjek dobar gost

#45 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Bili smo svjedoci vjerovatno najnekvalitetnijeg programa koji je emitovan povodom svjetskog prvenstva. Nagledali smo se i naslušali svakakvih gluposti, pred očima nam vjerovatno još titra pod utiskom koji na nas ostavili su nadri novinari i komentatori. Toliko neukusa, gluposti, šunda, kiča, seljakluka, nepismenosti, toliko nesimpatičnosti mislim da ne bi vidjeli na kabl televiziji u Uzbekistanu il Kazahstanu... no zato tim nas je počastio javni servis koji mi plaćamo u talu sa lopovskim kabl operaterima... koji su nam zatamnili sliku na svim ostalim programima koji emitovali su tekme ...

Da bar kao što to neko reče oni sad su naučili nešto iz ovih mjesec dana, da su spremni te lekcije primijeniti pa neke ljude otpustiti i zaposliti nove... neee da sutra je opet svjetsko prvenstvo oni bi nas opet maltretirali neukim ali podobnim ljudima u programu.. koji nit znaju šta nit kako pričaju ....

Ovdje mogu samo još da pozdravim kabl operatere riječima želim Vam taman i nikakav prijem bando lopovska....
StupskaBitanga

#46 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by StupskaBitanga »

kad smo kod nasih TV stanica evo friske i interesantne vijesti
Svima nama znan i poznata Vidovita Dzemila (Dzemila Kulovic) otvara svoju televiziju
Naravno ona ce ici preko CATV jer je dobila AVM dozvolu RAK-a
Sjediste u dozvoli je navedena kuca u Svrakinom-Kenana Demirovica prekoputa Suda BiH
maslina

#47 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by maslina »

StupskaBitanga wrote:kad smo kod nasih TV stanica evo friske i interesantne vijesti
Svima nama znan i poznata Vidovita Dzemila (Dzemila Kulovic) otvara svoju televiziju
Naravno ona ce ici preko CATV jer je dobila AVM dozvolu RAK-a
Sjediste u dozvoli je navedena kuca u Svrakinom-Kenana Demirovica prekoputa Suda BiH
Jel` u dozvoli baš piše "preko puta Suda BiH"? Ne znam zašto me ni to ne bi začudilo.
Meni je muzička podloga naših emitera u najavnoj špici bila.... Onako sivkasta i bljutava, taman kao i voditelji, studio itd. Nekako mi nije dolazilo da povraćam dok sam gledao te otužne voditelje, studio i slušao njihove nemušte komentare. Više sam onako imao nagon da pomalo bljuckam sebi po prsima.
Klodovik

#48 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by Klodovik »

uvjek dobar gost wrote:
Klodovik wrote:

P.S

Prestani uzimati ono što ti se servira i napravi nešto sam. Svaki dan se na forumu pokrene nekoliko tema o stvarima koje ne valjaju, kojih ovdje nema... od prodavnica i restorana, preko TV stanica, profesionalnih usluga svake vrste do profesionalaca uopće u svom poslu itd. Svima su puna usta kritike i svi sve najbolje znaju. Pa, zašto niko od tolikih pametnih ljudi ne iskoristi priliku da radi i dobro zaradi i napravi barem nešto od onoga što nedostaje u gradu i državi? Recimo jednu kvalitetnu i profesionalnu TV stanicu?
uvjek dobar gost

#49 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Brko moj znaš li ti koliko para treba za TV kuću, kanal il televiziju... ja nešto pokušavam da vaspostavim preko interneta pa i tu mi fali ruku... kritika je prvi korak... stanja u kojem smo u kojem prolaz dobivaju podobni. Primjer mali ti je recimo Alfa Tv čovjek kao da je zaposlio svoju familiju i bližnje prijatelje,... jer imao je para... imao je proastor.. za uspjeh dovoljni samo su bili još smisleni ljudi koji bi stvorili program.... no avaj...

Čekamo Sanelu.... da vidimo šta će da se desi... :)
Klodovik

#50 Re: Mi smo prinuđeni da ovo gledamo !

Post by Klodovik »

uvjek dobar gost wrote:Brko moj znaš li ti koliko para treba za TV kuću, kanal il televiziju... ja nešto pokušavam da vaspostavim preko interneta pa i tu mi fali ruku... kritika je prvi korak... stanja u kojem smo u kojem prolaz dobivaju podobni. Primjer mali ti je recimo Alfa Tv čovjek kao da je zaposlio svoju familiju i bližnje prijatelje,... jer imao je para... imao je proastor.. za uspjeh dovoljni samo su bili još smisleni ljudi koji bi stvorili program.... no avaj...

Čekamo Sanelu.... da vidimo šta će da se desi... :)
Treba, naravno da treba. Para i kvalitetnih ljudi - koji će donijeti još više para. A takvih ovdje (na priči) ima u ogromnom broju. Toliko da Saneli uopće neće biti problem da ih nađe.
Post Reply