P.S. Sorry ako ovoj temi nije mjesto na ovdje, ali nisam znala gdje da je otvorim
Mezokefalija i brahikefalija
-
mokosh
#1 Mezokefalija i brahikefalija
Zna li iko da mi objasni ova dva pojma? Koliko ja znam to je indeks glave, valjda predstavlja dužinu od očiju do tjemena i širinu, preka čela,od jedne do druge sljepočnice.
Ako neko zna nesto vise, pls nek se javi
P.S. Sorry ako ovoj temi nije mjesto na ovdje, ali nisam znala gdje da je otvorim
- astrid
#2 Re: Mezokefalija i brahikefalija
... mislim da si tačno rekla
,to je indeks glave.... Relativno mali indeks glave je (brahikefalija), rijetko srednji indeks glave (mezokefalija)...
Toliko znam
Toliko znam
- black
#3 Re: Mezokefalija i brahikefalija
jeste to je toastrid wrote:... mislim da si tačno rekla,to je indeks glave.... Relativno mali indeks glave je (brahikefalija), rijetko srednji indeks glave (mezokefalija)...
Toliko znam
-
mokosh
#4 Re: Mezokefalija i brahikefalija
-
zelenashica
#5 Re: Mezokefalija i brahikefalija
I ja znam da ovo postojimokosh wrote:Zna li iko da mi objasni ova dva pojma? Koliko ja znam to je indeks glave, valjda predstavlja dužinu od očiju do tjemena i širinu, preka čela,od jedne do druge sljepočnice.Ako neko zna nesto vise, pls nek se javi
![]()
http://www.google.ba/
-
mokosh