tarpi80 wrote:Ne slažem se da u našoj ligi nema i nemože biti igrača za reprezentaciju. Ovo je poguban i defetistički stav za naš fudbal uopšte. Sve reprezentacije svijeta forsiraju igrače iz svoje lige, ponekad čak i na uštrb kvaliteta. Zašto?
- Time se podiže rejting same lige,
- Daje se šansa domaćim klubovima da zarade na tim igračima i steknu određena sredstva koja semogu uložiti u stvaranje bolje infrastrukture za razvij mladih igrač,
- Igrači iz domaćeg prvenstva dobijaju motiv više jer znaju da mogu doći u reprezentaciju,
- Igrači ne moraju grlom u nekakve šugave lige (hnl i sli) da bi dobili poziv.
Naravno niko ne kaže da treba pozvati 10 igrača iz lige, ali 2-3 igrača trebaju biti na svakom okupljanju pa makar nekakv Stojan Vranješ bio bolji od Sedina Torlaka Samira Kerla u što ja čisto sumnjam.
Sjetimo se samo vremena Ilje i Munje, tada je su igrači iz hnl prodavali se preko naše reprezentacije jer nisu mogli primiristai hrvatskoj nacionalnoj vrsti.
Muhamed Alispahić - Samir Bekrić (tvrdim da ovaj prvi ni počemu ne prednjači u odnosu na Samira, čak mislim da Bekrić ima puno više stvari u kojima je bolji od njega);
Mali Josip kvesić također zaslužije poziv....
Da se razumijemo ja sam apsolutno svjestan nedovoljne klvalitete domaćeg prvenstva, ali ni ovi naši gastarbajteri u ovih 10 kavalifikacionih cilusa nisu napravili rezultat. Pa bar smo mogli prodati nekoliko igrača iz naše lige umjesto što su se punili džepovi Mamićima i sličnim. Sjetite se Jakirovića (HNL), Bartolovića (HNL), Supoća (Jagodina), Jurića (Slaven), i koga sve ne iz super jakih prvenstava okruženja.
Steta sto nema smajli za aplauz