Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Static-X

#776 Re: Mexico-BiH

Post by Static-X »

tarpi80 wrote:Ne slažem se da u našoj ligi nema i nemože biti igrača za reprezentaciju. Ovo je poguban i defetistički stav za naš fudbal uopšte. Sve reprezentacije svijeta forsiraju igrače iz svoje lige, ponekad čak i na uštrb kvaliteta. Zašto?
- Time se podiže rejting same lige,
- Daje se šansa domaćim klubovima da zarade na tim igračima i steknu određena sredstva koja semogu uložiti u stvaranje bolje infrastrukture za razvij mladih igrač,
- Igrači iz domaćeg prvenstva dobijaju motiv više jer znaju da mogu doći u reprezentaciju,
- Igrači ne moraju grlom u nekakve šugave lige (hnl i sli) da bi dobili poziv.
Naravno niko ne kaže da treba pozvati 10 igrača iz lige, ali 2-3 igrača trebaju biti na svakom okupljanju pa makar nekakv Stojan Vranješ bio bolji od Sedina Torlaka Samira Kerla u što ja čisto sumnjam.
Sjetimo se samo vremena Ilje i Munje, tada je su igrači iz hnl prodavali se preko naše reprezentacije jer nisu mogli primiristai hrvatskoj nacionalnoj vrsti.
Muhamed Alispahić - Samir Bekrić (tvrdim da ovaj prvi ni počemu ne prednjači u odnosu na Samira, čak mislim da Bekrić ima puno više stvari u kojima je bolji od njega);
Mali Josip kvesić također zaslužije poziv....
Da se razumijemo ja sam apsolutno svjestan nedovoljne klvalitete domaćeg prvenstva, ali ni ovi naši gastarbajteri u ovih 10 kavalifikacionih cilusa nisu napravili rezultat. Pa bar smo mogli prodati nekoliko igrača iz naše lige umjesto što su se punili džepovi Mamićima i sličnim. Sjetite se Jakirovića (HNL), Bartolovića (HNL), Supoća (Jagodina :lol: ), Jurića (Slaven), i koga sve ne iz super jakih prvenstava okruženja.
:thumbup:
Steta sto nema smajli za aplauz
ultima_palabra

#777 Re: Mexico-BiH

Post by ultima_palabra »

splend wrote:
ultima_palabra wrote:
splend wrote:pa spahic, ko ce drugi :? ako on bude imao kartone nekada, onda moze papac. ta dvojica su jedini, koji odskacu kvalitetom od nasih drugih stopera.
A ako se Papac oprosti ili bude povrijeđen pretpostavljam da ćemo igrati sa 10 igrača.
a ako papac potpise za celzi i postane najbolji bek na planeti :oops:
igrac se uvijek moze povrijediti, al' je vjerovatnoca manja da ce bit povrijedjen - nego da nece. njegova alternativa na beku su sejo i lulic. on je alternativa spahi i pandzi na stoperu. ne znam sta mi pokusavas reci :-D
Naravno, zato sve reprezentacije na prvenstva vode 14 igrača... nema potrebe da gomilaju :D

Da ne govorim o klubovima, sad je trend smanjivanje rostera na 13 ili čak 12 igrača...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#778 Re: Mexico-BiH

Post by odesveuhonduras »

zecko_kupuz wrote:@505sCrtom
Ti izgleda miješaš stanje samopouzdanja i prepotentnosti. Sušić je vrlo vjerovatno upoznat s problemom slabe fizičke forme, zato i daje oprezne izjave. Da li bi bilo bolje da govori "pobjedićemo" ili da se unaprijed opravdava, a na kraju svejedno zijanimo? Mislim da ne.
Sušić je jedan klasični melanholik i pesimist koji svojim izjavama unaprijed gubi utakmice i uništava gram samopouzdanja koje ekipa ima. Frajer bi bio u stanju insanu pokvariti raspoloženje kad mu se sin rodi. Ja da istrčim na teren i bacim pogled na klupu, tražio bih da me zamijeni u 5. minuti kad bih ga onako kaharnog kod klupe vidio. Hebo trenera koji isti izraz lica ima na klupi za vrijeme utakmice i na dženazi.

Ova ekipa je onako solidna, pogotovo prvih 11 ali džaba kad im je, nakon kratkotrajne promjene za vrijeme Ćira, opet usađen luzerski mentalitet. Pa ako je neriješeno onako dobar rezultat, onda se od 50. minute počnemo braniti i prestanemo razmišljati o napadu, a ako vodimo 1:0 isto to uradimo da bi očuvali to vodstvo.

Kad se ekipa tako postavi u situaciji kad jedan primljeni gol pretvara dobar u loš rezultat, onda se taj gol uglavnom primi. A kad se ekipa tako postavlja u nizu utakmica (Francuska, Brazil, Irska, Mexico), onda to prestaje biti slučajnost i nema veze sa nedostatkom sreće protiv latinoameričkih ekipa.
Last edited by odesveuhonduras on 01/06/2012 14:23, edited 1 time in total.
Aorta

#779 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

Mozda im je Drita sihre bacila sto nisu humani. :-/

Elem, svi (a posebno Dzeko) trebaju pogledati film Chak De India! Super sportski, nadajuci se da bio bi inspiracija ovim nasim balerinama. http://www.yashrajfilms.com/microsites/cdi/cdi.html
jazzer

#780 Re: Mexico-BiH

Post by jazzer »

Gotivim Papeta pravo ali konstruktivne kritike nikada na odmet :) . Ono sto je mene fakat obeshrabrilo
glede Papeta (i bez ovih prijateljskih :) )je interview od prije neki dan koji je dao Indexu. Ovakve gafove sebi ne moze dopustiti selektor bilo koje repke na svijetu. Evo par pitanja i odgovora:
Hoćete li navijati za Hrvatsku na Euru?

"Sigurno... Igrače baš i ne poznajem, ali znam i cijenim Bilića i bilo bi mi drago da dobiju Irsku i odu daleko.
Ne poznajes igrace koji igraju u Tottenhamu, Bayernu, Bayeru, Shaktaru? Pa koga poznaje, Ronalda i Messija, ostali
su valjda manje vazni da bi ih upamtio?
Kakvom Vam se čini hrvatska reprezentacija?
...općepoznato je da Hrvatska ima sjajne individualce (sta bi sa onim ''igrace bas i ne poznajem'' :) ) i tu im Irci ne mogu parirati, izuzev Keanea i onog broja 22,
Pape dragi, ko bi broj 22? Pa majka mu stara trener koji drzi do sebe i zeli se ozbiljno i, nadasve, uspjesno
baviti tim poslom zna ko su najbolji napadaci drugih evropskih liga a ne igrace koji su reprezentativci svojih zemalja.

Tu mi je stvarno malo pao u ocim, el' eto. Nadat se da ce nabaviti kablovsku (ako vec nije :) ), pogledati
poneku utakmicu pa se nece vise ovako ofirati.
Aorta

#781 Re: Mexico-BiH

Post by Aorta »

Dajte kakvog stranca za trenera.
ultima_palabra

#782 Re: Mexico-BiH

Post by ultima_palabra »

Kako li on glasa na onom izboru za Zlatnu loptu? Dopiše fusnotu: "ne pratim ja ovo baš najbolje, ali eto ako se mora..." :D
Last edited by ultima_palabra on 01/06/2012 14:33, edited 1 time in total.
and

#783 Re: Mexico-BiH

Post by and »

odesveuhonduras wrote:
zecko_kupuz wrote:@505sCrtom
Ti izgleda miješaš stanje samopouzdanja i prepotentnosti. Sušić je vrlo vjerovatno upoznat s problemom slabe fizičke forme, zato i daje oprezne izjave. Da li bi bilo bolje da govori "pobjedićemo" ili da se unaprijed opravdava, a na kraju svejedno zijanimo? Mislim da ne.
Sušić je jedan klasični melanholik i pesimist koji svojim izjavama unaprijed gubi utakmice i uništava gram samopouzdanja koje ekipa ima. Frajer bi bio u stanju insanu pokvariti raspoloženje kad mu se sin rodi. Ja da istrčim na teren i bacim pogled na klupu, tražio bih da me zamijeni u 5. minuti kad bih ga onako kaharnog kod klupe vidio. Hebo trenera koji isti izraz lica ima na klupi za vrijeme utakmice i na dženazi.

Ova ekipa je onako solidna, pogotovo prvih 11 ali džaba kad im je, nakon kratkotrajne promjene za vrijeme Ćira, opet usađen luzerski mentalitet. Pa ako je neriješeno onako dobar rezultat, onda se od 50. minute počnemo braniti i prestanemo razmišljati o napadu, a ako vodimo 1:0 isto to uradimo da bi očuvali to vodstvo.

Kad se ekipa tako postavi u situaciji kad jedan primljeni gol pretvara dobar u loš rezultat, onda se taj gol uglavnom primi. A kad se ekipa tako postavlja u nizu utakmica (Francuska, Brazil, Irska, Mexico), onda to prestaje biti slučajnost.
nisam baš siguran da je to tako i da pape ubija samopouzdanje i sl.2-3 puta je u svojoj istoriji reprezentacija bih gubila,pa zatim uspjela okrenuti rezultat i pobijediti.to nam je čini mi se jedino uspjelo dok je on selektor.to zapamtite. ovim optimistima prije njega to nije uspijevalo.
čovjeku ne treba postavljati puno pitanja,jer nije volio pričati ni kad je bio igrač i bio tito.
rekao je da ide na prvo mjesto u grupi,pošteno.treba ga pustiti da radi.ako ne uspije on će sam otići.
ne znam koliko su utakmice u ovom terminu mjerilo,ali viđeno od naših igrača je katastrofa.napad džeko-ibišević nisu lopte jedan drugom dodali,sredna katastrofa,odbrana takođe.jedine 2 svijetle tačke begović i pandža.
sušiću zamjeram jedino stavljanje igrača na neprirodne pozicije gdje vrhunski igrači izgledaju prosječno i ispodprosječno.mislim da puno gubimo zbog njihovog neigranja na prirodnim pozicijama.

p.s jel ono bega mjenja spahu na šamaranju?
Last edited by and on 01/06/2012 14:32, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#784 Re: Mexico-BiH

Post by Velkoski »

Aorta wrote:Dajte kakvog stranca za trenera.
Pa da mu se smiju iza ledja zvijezde od nasih igraca :oops:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#785 Re: Mexico-BiH

čovjeku ne treba postavljati puno pitanja,jer nije volio pričati ni kad je bio igrač i bio tito.
možda je ko igrač bio tito, al ko trener nije ni sarkozy

Lik je ba ispodprosječan trener, to je vidljivo iz aviona. zaboli me apsolutno kakav je igrač bio
Last edited by odesveuhonduras on 01/06/2012 14:35, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#786 Re: Mexico-BiH

Post by BHF_Manijak »

Sarajevo_Grad wrote:
Plavih_11 wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Haha, a Bošnjo bi da igra sa Engleskom, Španijom. :D E svašta....
Ti bi volio da klub za koji navijas uvijek igra samo sa evropskim klubovima srednje kvalitete ili imas zelju da nekad zaigra i sa velikim evropskim klubovima?
Nisam u prvi plan stavio samu utakmicu kao pripremnu, ili zbog neke slave, toga da se navijači privuku, već taj naš mentalitet da mislimo kako nam jedna Slovačka ne odgovara, jer smo Bože moj, bolji od njih, pa i od svih. :-)
A kulturno izbjegnes drugi dio posta odnosno ovo:
Plavih_11 wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Ako Svraka uopće uđe, ja ću gole slike staviti. :lol:
Ima li slika ... 8-)
:dance: :wink:

Dosljedan momak, ponado se "gdje ce Svraka krampa i minute dobit"!
and

#787 Re: Mexico-BiH

Post by and »

odesveuhonduras wrote:
zato i trenira bih,a ne francuze u zemlji koja nema stadion i gdje mu je plata ko ekonomu u nekom klubu.
ne bi ni ja imao ništa protiv da nas hitzfeld trenira.kad se vratimo u realnost pape je jedan od par trenera koji su naš maksimum.
Last edited by and on 01/06/2012 14:39, edited 1 time in total.
Edin H.

#788 Re: Mexico-BiH

Post by Edin H. »

and wrote:p.s jel ono bega mjenja spahu na šamaranju?
Koga je opalio i zasto?
and

#789 Re: Mexico-BiH

Post by and »

Edin H. wrote:
Koga je opalio i zasto?
meksikance je gurao.malo je nervozan bio :D
odesveuhonduras

#790 Re: Mexico-BiH

Edin H. wrote:
Koga je opalio i zasto?
p206

#791 Re: Mexico-BiH

Post by p206 »

odesveuhonduras wrote: Sušić je jedan klasični melanholik i pesimist koji svojim izjavama unaprijed gubi utakmice i uništava gram samopouzdanja koje ekipa ima. Frajer bi bio u stanju insanu pokvariti raspoloženje kad mu se sin rodi. Ja da istrčim na teren i bacim pogled na klupu, tražio bih da me zamijeni u 5. minuti kad bih ga onako kaharnog kod klupe vidio. Hebo trenera koji isti izraz lica ima na klupi za vrijeme utakmice i na dženazi.
šta bi tek za Kapela rekao... i vi ga znate srat
bachje

#792 Re: Mexico-BiH

Post by bachje »

Sarajevo_Grad wrote:I Svraka je mogao biti kriv, kao što je Vranješ sad. Imao je pogrešku kad je faktički dodao onom malcu iz Uniteda, sad smo mogli njega kriviti umjesto onog akrobata. Ali, da su babi muda, bila bi taksista, prema tome, onaj potez Vranješa je za kamenovanje.
a tebi bi bilo draze da je svraka onako pogrijesio i jedva bi docekao da pljujes po svraki jer je iz zelje. mogao je i lulic biti kriv i bilo ko drugi. ali ne ti se ufatio svrake :-)
odesveuhonduras

#793 Re: Mexico-BiH

and wrote:
odesveuhonduras wrote:
zato i trenira bih,a ne francuze u zemlji koja nema stadion i gdje mu je plata ko ekonomu u nekom klubu.
ne bi ni ja imao ništa protiv da nas hitzfeld trenira.kad se vratimo u realnost pape je jedan od par trenera koji su naš maksimum.
ma dobro, to djelomično stoji ali mislim da bi se opet mogao izgemblati bolji trener. Malkice veća plata, malo marketinških ugovora i to je to.. pape je očito samo na plati jer je za marketing interesantan ko zubobolja.
veljaca

#794 Re: Mexico-BiH

Post by veljaca »

and wrote:
odesveuhonduras wrote:

Zbog ovakvog razmisljanja nama se i desavaju ovakve stvari .... :(
and

#795 Re: Mexico-BiH

Post by and »

odesveuhonduras
ma dobro, to djelomično stoji ali mislim da bi se opet mogao izgemblati bolji trener. Malkice veća plata, malo marketinških ugovora i to je to.. pape je očito samo na plati jer je za marketing interesantan ko zubobolja.
koliko me sjećanje služi biralo se između sergeja i papeta.koliko god moje simpatije bile na strani sergeja,pape je trenutno najoptimalnije rješenje.kada bude neko bolje,bujrum
burgundy

#796 Re: Mexico-BiH

Post by burgundy »

Vranjes ce ostati upamcen sa skaricama ala R.Carlos,samo sto je bio neuspjesan.Sto bi reko Marjan KAKAV KIKS.
p206

#797 Re: Mexico-BiH

Post by p206 »

na ovom forumu sam vidio toliko palamuđenja... sva priča se svodi na Pape odlazi, a niko da napravi listu od bar 3 realna kandidata
ko ima slobodan ... Bajević, Kodro...ko još?
odesveuhonduras

#798 Re: Mexico-BiH

and wrote:
odesveuhonduras
koliko me sjećanje služi biralo se između sergeja i papeta.koliko god moje simpatije bile na strani sergeja,pape je trenutno najoptimalnije rješenje.kada bude neko bolje,bujrum
to što se biralo između njih dovjice ne znači da su njih dvojica jedini..
and

#799 Re: Mexico-BiH

Post by and »

odesveuhonduras wrote:
and wrote:
odesveuhonduras
to što se biralo između njih dovjice ne znači da su njih dvojica jedini..
ko su ostali i koja bi najbolja varijanta za nas bila?
agent_zero

#800 Re: Mexico-BiH

Post by agent_zero »

and wrote:pape je trenutno najoptimalnije rješenje.kada bude neko bolje,bujrum

:-) :-) :-)

Nije ni čudo što smo gdje jesmo kad imamo ovakve "mozgove".
Locked