Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bruce lee

#826 Re: Mexico-BiH

Post by bruce lee »

Koshpa wrote:
johntra wrote:Što je pomoćni sudija digao zastavicu kada je Keno odbranio penal i onaj levat iz Uniteda potrčao da zabije gol?

Ovo i mene JAKO zanima ???
hasagic se prije suta pomijerio sa linije, moguce da je pomocni zbog toga digao zastavu, neke sudije zbog toga ponavljaju penale. kad je lopta usla u gol, onda je pustio "prednost". bilo kako bilo, baksuzluk
johntra

#827 Re: Mexico-BiH

Post by johntra »

Izgleda da to niko nije vidio... :-)

ima ovdje fino na 3:10...i nije radi pomjeranja Kene...
zecko_kupuz

#828 Re: Mexico-BiH

Post by zecko_kupuz »

Dakle, šta možemo zaključiti nakon ove utakmice?

POZ: Igra je i više nego zadovoljavajuća, protok lopte mnogo brži nego prije, nema čestih napucavanja prema naprijed iz zadnje linije, trkački smo sasvim dobro "raspoloženi", mlađurija u reprezentaciji ubrzano sazrijeva. :thumbup:

NEG: Još uvijek ishitreno reagujemo u nekim situacijama, većinu protivničkih napada propuštamo do našeg šesnaesterca, Spahić nasljeđuje Hasagića kao glavnog zabavljača u odbrani, Pjanić i Muslimović su van forme, ne igramo čvrsto već grubo. :-?

Po mom mišljenju Salihović je bio najbolji pojedinac u nas. :D Subašić, Vranješ i Bešić pokazuju drskost i svaka im čast na tome, dječaci imaju vrhunske fizičke predispozicije i srčanost na nivou.
Ovako nešto bi mi djelovalo logično protiv Rumuna:

-------------------Hasagić--------------------
Mujdža----Pandža-------Spahić----Subašić

-------------Rahimić--Medunjanin----------
Pjanić------------Misimović------------Lulić

--------------------Džeko---------------------

:bih:
plemba

#829 Re: Mexico-BiH

Post by plemba »

zecko_kupuz wrote:Dakle, šta možemo zaključiti nakon ove utakmice?

POZ: Igra je i više nego zadovoljavajuća, protok lopte mnogo brži nego prije, nema čestih napucavanja prema naprijed iz zadnje linije, trkački smo sasvim dobro "raspoloženi", mlađurija u reprezentaciji ubrzano sazrijeva. :thumbup:

NEG: Još uvijek ishitreno reagujemo u nekim situacijama, većinu protivničkih napada propuštamo do našeg šesnaesterca, Spahić nasljeđuje Hasagića kao glavnog zabavljača u odbrani, Pjanić i Muslimović su van forme, ne igramo čvrsto već grubo. :-?

Po mom mišljenju Salihović je bio najbolji pojedinac u nas. :D Subašić, Vranješ i Bešić pokazuju drskost i svaka im čast na tome, dječaci imaju vrhunske fizičke predispozicije i srčanost na nivou.
Ovako nešto bi mi djelovalo logično protiv Rumuna:

realno, i najbolji sastav koji trenutno imamo (samo zamjena pandza nadarevic) i najbolja taktika za rumune :thumbup:
Last edited by plemba on 10/02/2011 14:56, edited 1 time in total.
van Basten

#830 Re: Mexico-BiH

Post by van Basten »

sreća da sam gledao samo prvo poluvrijeme, nanervirao bih se na sabahu glupostima na početku drugog zbog kojih zijanismo. Bez obzira, više sam nego zadovoljan viđenim... da smo ovakvu igru imali u doba Mikada kada su Misimović, Pjanić, Ibišević, pa i Džeko bili u 3-5 x boljoj formi nego su sad (a umjesto što nam se igra svodila na nabij Dšeki pa on ako uštopa vidićemo), mi bismo prošli i onaj Portugal. Nažalost, neki i dan danas prizivaju Mikada...
Ova predstava sinoć i ona protiv Slovačke, daju Papetu za pravo da zauzme oštriji kurs i dobro išiba i Begovića i Ibričića i tako u korijenu sasiječe sve buduće pokušaje ponižavanja reprezentacije. Uostalom, da se drži do nekakvog reda, sam poziv Najboljeg bh fudbalera da igraju za njegov tim ovim junošama bi trebao biti dovoljan da se odazovu sve se udarajući nogama u guzicu. Ali kod nas je svakako poremeć sistem vrijednosti...
Što se tiče igračkog kadra, Mravac nam je definitivno najslabija karika, a Bešić sasvim suprotno, obećava jako puno. Ako mislimo računati na Misimovića protiv Rumunije, onda mu već sutra trebamo dati kondicionog trenera koji će raditi samo na njegovoj fizičkoj spremi idućih 1,5 mjesec. Ionako nije bio neki trkač, ali ono sinoć je bilo na nivou termina na male i nedopustivo je u jednoj ozbiljnoj utakmici. Faliće nam Sejad još jednu utakmicu, ali (i) to pokazuje kakav jad od saveza imamo, nisu mogli izlobirati smanjenje kazne za makar 1 utakmicu.
Uglavnom, svakom odigranom utakmicom Pape dodaje neki novi šmek u igri i sada, po prvi put nakon 7-8 godina imamo ekipu koja fakat igra fudbala. Zato, opet kažem: DERI, PAPE :thumbup:
splend

#831 Re: Mexico-BiH

Post by splend »

odigrali smo odlicno, nisam se pokajao sto sam do 4 bio budan :bih:
tek sad se vidi da imamo pravog selektora, koji polako pravi igru i tim. drugu tekmu za redom(zadnja je slovacka), ova repka ima igru i stvara sanse. prosli smo put zabili 3 komada, sinoc nije htjelo, ali smo imali fin broj sansi. da je dzeko bio tu, tresla bi se i njihova mreza sigurno koji put. jos jednom, svaka cast safetu na taktici, vidi se da se co'ek razumije. vjerujem ja da ovdje ima "trenera" koji ga ne podrzavaju, i koji sigurno znaju bolj od njega, ali zadnja dva puta smo djelovali kao ekipa koja ima i glavu i rep :dance:

besic me odusevio, kako je samo momak odigrao. molimo Boga samo da ovako nastavi. miske je majstor, uopste se nije primjetilo da ne igra vec duze vrijeme.
uglavnom, ja sam prezadovoljan nasom igrom, i borbenoscu igraca. zivjeli.

EDIT pisao sam post u isto vrijeme kad i van basten, samo se za misketa ne slazemo :thumbup:
mi koji se razumijemo u fubdal, podrzavamo papeta :mrgreen: :bih:
Last edited by splend on 10/02/2011 15:00, edited 1 time in total.
plemba

#832 Re: Mexico-BiH

Post by plemba »

splend wrote:odigrali smo odlicno, nisam se pokajao sto sam do 4 bio budan :bih:
tek sad se vidi da imamo pravog selektora, koji polako pravi igru i tim. drugu tekmu za redom(zadnja je slovacka), ova repka ima igru i stvara sanse. prosli smo put zabili 3 komada, sinoc nije htjelo, ali smo imali fin broj sansi. da je dzeko bio tu, tresla bi se i njihova mreza sigurno koji put. jos jednom, svaka cast safetu na taktici, vidi se da se co'ek razumije. vjerujem ja da ovdje ima "trenera" koji ga ne podrzavaju, i koji sigurno znaju bolj od njega, ali zadnja dva puta smo djelovali kao ekipa koja ima i glavu i rep :dance:

besic me odusevio, kako je samo momak odigrao. molimo Boga samo da ovako nastavi. miske je majstor, uopste se nije primjetilo da ne igra vec duze vrijeme.
uglavnom, ja sam prezadovoljan nasom igrom, i borbenoscu igraca. zivjeli.
ono misketovo nabacivanje vedi u prvom poluvremenu kad je suđen ofsajd preko trojice odbrambenih na trepavicu na 10 metara od gola. odmah pomislih kako bi valj'o dzeki u cityju :D
mikogoago

#833 Re: Mexico-BiH

Post by mikogoago »

van Basten wrote:sreća da sam gledao samo prvo poluvrijeme, nanervirao bih se na sabahu glupostima na početku drugog zbog kojih zijanismo. Bez obzira, više sam nego zadovoljan viđenim... da smo ovakvu igru imali u doba Mikada kada su Misimović, Pjanić, Ibišević, pa i Džeko bili u 3-5 x boljoj formi nego su sad (a umjesto što nam se igra svodila na nabij Dšeki pa on ako uštopa vidićemo), mi bismo prošli i onaj Portugal. Nažalost, neki i dan danas prizivaju Mikada...
Ova predstava sinoć i ona protiv Slovačke, daju Papetu za pravo da zauzme oštriji kurs i dobro išiba i Begovića i Ibričića i tako u korijenu sasiječe sve buduće pokušaje ponižavanja reprezentacije. Uostalom, da se drži do nekakvog reda, sam poziv Najboljeg bh fudbalera da igraju za njegov tim ovim junošama bi trebao biti dovoljan da se odazovu sve se udarajući nogama u guzicu. Ali kod nas je svakako poremeć sistem vrijednosti...
Što se tiče igračkog kadra, Mravac nam je definitivno najslabija karika, a Bešić sasvim suprotno, obećava jako puno. Ako mislimo računati na Misimovića protiv Rumunije, onda mu već sutra trebamo dati kondicionog trenera koji će raditi samo na njegovoj fizičkoj spremi idućih 1,5 mjesec. Ionako nije bio neki trkač, ali ono sinoć je bilo na nivou termina na male i nedopustivo je u jednoj ozbiljnoj utakmici. Faliće nam Sejad još jednu utakmicu, ali (i) to pokazuje kakav jad od saveza imamo, nisu mogli izlobirati smanjenje kazne za makar 1 utakmicu.
Uglavnom, svakom odigranom utakmicom Pape dodaje neki novi šmek u igri i sada, po prvi put nakon 7-8 godina imamo ekipu koja fakat igra fudbala. Zato, opet kažem: DERI, PAPE :thumbup:
:thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih:
Koshpa

#834 Re: Mexico-BiH

Post by Koshpa »

johntra wrote:Izgleda da to niko nije vidio... :-)

Fino se vidi kada je Hernandez drugi put dosao do lopte, da je podigao zastavicu, Jel to moze biti ofsajd ???
Tarik19

#835 Re: Mexico-BiH

Post by Tarik19 »

Yebes ti dobru igru kad rezultat, kao i uvijek, nije povoljan.
palermo

#836 Re: Mexico-BiH

Post by palermo »

zecko_kupuz wrote: Ovako nešto bi mi djelovalo logično protiv Rumuna:

Vjerovatno je to to.....iako mi malo lijeva strana baš i ne miriše, previše neiskustva, al što je tu je....nismo niti možemo biti Brazil
splend

#837 Re: Mexico-BiH

Post by splend »

Tarik19 wrote:Yebes ti dobru igru kad rezultat, kao i uvijek, nije povoljan.
pa rezultat u prijateljskim je manje bitan, bar ja tako mislim. rezultat ce doci ako se ima neka igra. a da bi se imala igra, igraju se prijateljske. sta bi nam sad znacilo da smo jucer pobjedili 4:0?? nista!!! samo bi se dzaba nafurali protiv rumunije, i ned'o Bog kiksali tada. ako budemo igrali u martu ko sinoc, rezultat ce doci.
smoki_choko

#838 Re: Mexico-BiH

Post by smoki_choko »

Koshpa wrote:

Fino se vidi kada je Hernandez drugi put dosao do lopte, da je podigao zastavicu, Jel to moze biti ofsajd ???
nije ofsajd al zbog neceg je pomocni sudija digao zastavicu. mozda je neko ranije uletio od njihovih igraca :?
Edin H.

#839 Re: Mexico-BiH

Post by Edin H. »

Nema druge nego da Pape izvadi one Cirine palije iz budzaka :D , istjera ih na onu poljanu ispred hotela na Ilidzi i vjezba realizaciju iz prekida.
Ono je zaista lose da pored onoliko kornera i slobodnih udaraca nismo postigli niti jedan gol.

Znam da je falio Dzeko, ali bez obzira :roll:
Mustang1

#840 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

Kakav je ovo mudonja uletio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#841 Re: Mexico-BiH

Post by Obuca9 »

Koshpa wrote:

Kako će biti odsajd šta vam je ljudi, jeste li vi ikad gledali jednu utakmicu? Kako može biti ofsajd, kad isti igrač i izvodi penal i pritrčava na loptu, to isto kao da igrač da izađe sam pred golmana, ošuta, golman odbije, on natrči i zabije gol, a sudija poništi zbog ofsajda :roll: :roll:

P.S.
Ovo jedino Kerimu Priganici može biti ofsajd :D
plemba

#842 Re: Mexico-BiH

Post by plemba »

:lol: :lol: :lol: :lol:

ne mogu da vjerujem. cuj ofsajd :lol: :lol: :lol: :lol:

e kerime kerime :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#843 Re: Mexico-BiH

Post by JoseMujica »

nisam jutros gledao tekmu pa me zanima, samo da neko napiše, kakvi smo bili trkački, što se snage i fitnesa tiče? Po meni je jedna od glavnih boljki našeg tima uvijek bila fizika...igramo odlično prvo poluvrijeme, držimo se do jedno 50-60 minute i onda nestanemo, raspad i potop opšti..

Kako je sinoć bilo sa Meksikancima što se toga tiče?
Tarik19

#844 Re: Mexico-BiH

Post by Tarik19 »

U zadnjih 20 minuta su svi igraci bili poprilicno umorni ali do 70 minuta smo djelovali vrlo dobro na terenu sto se brzine tice.
LSD

#845 Re: Mexico-BiH

Post by LSD »

JoseMujica wrote:nisam jutros gledao tekmu pa me zanima, samo da neko napiše, kakvi smo bili trkački, što se snage i fitnesa tiče? Po meni je jedna od glavnih boljki našeg tima uvijek bila fizika...igramo odlično prvo poluvrijeme, držimo se do jedno 50-60 minute i onda nestanemo, raspad i potop opšti..

Ukratko, Miske je ispuhao vec nakon pola sata i nije mogao više maći (ne znam zašto je uopšte i pocinjao tekmu kad se odlicno zna da covjek uopšte ne igra u svom klubu, ali to je do selektora)...ostatak tima je trcao tamo negdje do 70 min. i tu nam je kapak (izuzetak su bili Bešić i možda Salihović koji su imali malo svježine do samog kraja)...tu smo prokljucali i stali - dakle kao ekipa smo fizicki nespremni, ne samo pojedinacno...stekao se utisak da Mexico (pored nas na terenu) može tracati dva dana, a znamo da nisu ni oni švabe....daleko su spremija ekipa od nas...nikad se bosanci i nisu mogli pohvaliti snagom i fitnesom...gotovo sve duele smo izgubili jer su slabi i u duel igri...Pjanica je Hernandez na duel dobio kod drugog gola...uvalio mu se i gotovo.
Sjetimo se kako je Nani otresao Pandžu u Zenici kod gola - ovaj pao, ovaj ostao na nogama, to je osnovna razlika...nemamo odbranu normalnu i zato cemo vazda jesti sebi živce....i kad smo stajali dobro i poceli nešto igrati onda Mujdža doslovno pokloni loptu frajeru pred našim golom za 2-0...i jbg tako godinama gledamo ta sranja.
smoki_choko

#846 Re: Mexico-BiH

Post by smoki_choko »

hz__semir wrote:
Koshpa wrote:

Kako će biti odsajd šta vam je ljudi, jeste li vi ikad gledali jednu utakmicu? Kako može biti ofsajd, kad isti igrač i izvodi penal i pritrčava na loptu, to isto kao da igrač da izađe sam pred golmana, ošuta, golman odbije, on natrči i zabije gol, a sudija poništi zbog ofsajda :roll: :roll:

P.S.
Ovo jedino Kerimu Priganici može biti ofsajd :D
cuj ofsajd, drzi se ti priganica nindza kornjaca :lol:
kakve su ono hrvatske zastave na tribinama :?

kad su svi pametni nek neko kaze zasto je pomocni sudija digao zastavicu
Last edited by smoki_choko on 10/02/2011 16:05, edited 1 time in total.
Max Bunker

#847 Re: Mexico-BiH

Post by Max Bunker »

Ako budemo igrali kao sinoc do neke 65-70 minute jos uz Dzeku i Ibricica, pojest cemo Rumuniju k'o siroce napolitanku. Bas se sinoc vidjelo zalaganje, borbenost i po meni, nasa najosjetljivija pozicija jeste lijevi bek.
splend

#848 Re: Mexico-BiH

Post by splend »

smoki_choko wrote: cuj ofsajd, drzi se ti priganica nindza kornjaca :lol:

pa ja mislim da je digao jer je keno izasao s linije, a glavni to nije htio uvaziti.
nije pomocnikova zadnja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#849 Re: Mexico-BiH

Post by JoseMujica »

LSD wrote:
JoseMujica wrote:nisam jutros gledao tekmu pa me zanima, samo da neko napiše, kakvi smo bili trkački, što se snage i fitnesa tiče? Po meni je jedna od glavnih boljki našeg tima uvijek bila fizika...igramo odlično prvo poluvrijeme, držimo se do jedno 50-60 minute i onda nestanemo, raspad i potop opšti..

Ukratko, Miske je ispuhao vec nakon pola sata i nije mogao više maći (ne znam zašto je uopšte i pocinjao tekmu kad se odlicno zna da covjek uopšte ne igra u svom klubu, ali to je do selektora)...ostatak tima je trcao tamo negdje do 70 min. i tu nam je kapak (izuzetak su bili Bešić i možda Salihović koji su imali malo svježine do samog kraja)...tu smo prokljucali i stali - dakle kao ekipa smo fizicki nespremni, ne samo pojedinacno...stekao se utisak da Mexico (pored nas na terenu) može tracati dva dana, a znamo da nisu ni oni švabe....daleko su spremija ekipa od nas...nikad se bosanci i nisu mogli pohvaliti snagom i fitnesom...gotovo sve duele smo izgubili jer su slabi i u duel igri...Pjanica je Hernandez na duel dobio kod drugog gola...uvalio mu se i gotovo.
Sjetimo se kako je Nani otresao Pandžu u Zenici kod gola - ovaj pao, ovaj ostao na nogama, to je osnovna razlika...nemamo odbranu normalnu i zato cemo vazda jesti sebi živce....i kad smo stajali dobro i poceli nešto igrati onda Mujdža doslovno pokloni loptu frajeru pred našim golom za 2-0...i jbg tako godinama gledamo ta sranja.

ee hvala...ja se sjeti tekme protiv Francuza kada su nas poderala ona dva DMC-a M'Vila i Diarra na sredini. Jebemu čitavu tekmu niti jednog jedinog duela na sredini nismo dobili niti je ijedna naša lopta prošla prema napadačima.

Treba nama Magath za selektora.....medicinka u ruke pa uzbrdo nizbrdo i tek nakon toga se uči igrat lopte
smoki_choko

#850 Re: Mexico-BiH

Post by smoki_choko »

splend wrote:
smoki_choko wrote: cuj ofsajd, drzi se ti priganica nindza kornjaca :lol:

pa ja mislim da je digao jer je keno izasao s linije, a glavni to nije htio uvaziti.
nije pomocnikova zadnja.
a da nije bio gol, ponovio bi ga glavni sudija. tad je pomocnikova zadnja :-)
Locked