Metallica u Zagrebu!!! Ljudi, idemo li?!?!?!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

hairy

#1 Metallica u Zagrebu!!! Ljudi, idemo li?!?!?!

Post by hairy »

:D METALLICA dolazi u Zagreb, a niko nista ne poduzima. Zna li iko hoce li Cicak sta organizovati ili cemo propustiti najznacajniji koncert u regionu u zadnjih 10 godina. A, kazu, i Peppersi uskoro u Zagrebu............... Ljudi, probudite seeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x
zensko

Post by zensko »

:-) vidim da si i ti informisan/a, nisam procitala tvoj post ali si me podsjetio/la da otvorim novu temu za RHCP! ja ne idem na Metallicu ali definitivno na Pepperse!!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

hm kada sam imao slobodnog vremena nisam imao para

a sada je obrnuto :(

a tako bih volio ići
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja idem i u Beograd i u Zagreb na Metallicu.Ako ima zainteresiranih, neka se jave.idem u privatnom aranzmanu, j*** Cicka
r_faruk

Post by r_faruk »

u beograd neces sigurno jer je otkazan, koliko ja znam, a u zagreb i ja planiram ici, valja li ti taj aranzman da se i ja upisem tu, koliko para?
progDVB

Post by progDVB »

Sa Cickom ne bih ni na Vrelo Bosne, ako budem isao, ici cu sam, a stvarno mi nije jasno da se niko u Sarajevu ne zainteresuje da dovede nekog na Kosevo ili ZETRA-u. Do kada cemo mi zaista biti posljednja rupa u ovom dijelu svijeta?? Pa Ljubljana koja je dosta manja od Sarajeva, Pula i drugi slicni gradovi su puno aktivniji u odovodjenju muzickih zvijezda u njihov grad, i osim promocije svog grada, jos i nesto zarade, a Sarajevo koje je nekoliko puta vece od tih gradova ispade prava provincija i mjesto koje je u stanju organizovati samo neke "teferich manifestacije", ili koncerte Halida Beslica, Safeta Isovica, Dine Merlina, Harija i sl. Svaka cast i ovima, cim su u stanju da napune Kosevo ili ZETRA-u, ali ima i onih koji bi jos neki spektakl poput U2 u njihovom gradu, a ne da se voze po 10 sati u jednom, i isto toliko u drugom smjeru. Nekada je Sarajevo bilo prvo u mnogim stvarima u odnosu i na mnogo vece gradove, a sad' spadosmo da u Pulu i Ljubljanu gledamo kao da su to neke metropole, pa nije ni cudo sto na nas gledaju sa visine, a istina je i da Sarajevo nije nikada imalo nepoduzetnije ljude nego sto ih sada ima.
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Nije problem u nepoduzetnim ljudima, nego u papcima koji su preplavili Sarajevo (a gradska djeca im dozvolila, bijegom iz Sarajeva ili na druge nacine), koji nikada nisu culi za velike grupe i kojima je vrhunac provoda dernek u Akvi i slicnim objektima. Zato je sasvim normalno da nam niko ne dolazi i to uopce vise ne treba da iznenadjuje. A ni ja da sam organizator ne bih rizikovala da na koncert nekog legendarnog benda dođe tako sramotno malo ljudi.
progDVB

Post by progDVB »

Mislim da ne bi doslo sramotno malo ljudi, jer na taj koncert ne bi dolazili ljudi samo iz Sarajeva, nego iz cijele BiH, pa i iz cijelog regiona, kao sto npr. u Zagreb, Beograd, Ljubljanu ili Pulu ne idu samo lokalci, nego se preko raznoraznih agencija organizuje putovanje na taj koncert i u drugim gradovima, pa i u susjednim drzavama. Uostalom, to smo vidjeli i po koncertu U2, gdje su dolazili gosti od Slovenije, Hrvatske pa sve do Srbije...mislim da je to sasvim normalna pojava. U pravu si da je dosta ljudi kojima je vrhunac dernek u AQUA-i, ili jos gore, u Zujevini i sl. ali mislim da menadzer normalnih mogucnosti moze organozovati koncert Metallica-e u Sarajevu, a da uz to i zaradi. Na koncert Metallica-e ce sasvim sigurno ici ljudi i iz Zenice, Mostara, Banja Luke, Tuzle i sl. a svi oni bi dosli i u Sarajevo, i to mozda u jos vecem broju, a i puno vise Sarajlija bi otislo na taj koncert, a dosli bi nam i susjedi, jer bi sigurno bilo i tamo zainteresovanih za taj ili neki drugi slican koncert. Ja mislim da nasim menadzerima samo fali malo hrabrosti da se uhvate u neki ovakav projekat, jer je svima njima draze na sigurno odraditi koncert Halida Beslica i strpati nekoliko desetina hiljada maraka u dzep, zato lovu od stadionskih koncerata, koja je logicno i veca, uzimaju poduzetniji i hrabriji menadzeri, a mi se vozikamo satima autobusima sumnjive tehnicke ispravnosti da bismo vidjeli taj koncert, umjesto da odemo tramvajem na njega. Jedino nam ostaje da se nadamo da ce se vremenom stvari promijeniti, i da cemo ovdje docekivati druge da zajedno sa nama idu na takve koncerte.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

fino kume sjednes u auto, pustis kill'em all i pretices na punoj...

valjda ces ziv doci do ban jelacic platza :-)
progDVB

Post by progDVB »

Ma sve ja to znam, nego nego malo kritikujem pojavu sto u Sarajevu, osim dobrotvornog koncerta U2, koji su dosli bez upliva i jednog menadzera, sarajevski menadzeri nisu bili u stanju dovesti ama bas ni jednu muzicku zvijezdu. Mislim da zaista nemaju ama bas ni jedan opravdan razlog za to. Od zavrsetka rata je ipak proslo 9 godina. Najlakse je sjesti u auto i voziti za Zg, ali ja bih ove koncerte volio da gledam prvenstveno u svom gradu.
Mladen

Post by Mladen »

Da si rek`o tj.pit`o ludi,hocemo li..ja bi`kren`o, a `vako...odo`ja na Treskavicu. (Angie pripremio sam 2 pamucnih, 2 para svilenih,2 para dugih, 2 boxerica i 6 pari tangica, ali se nadam da nista od tog nece trebati,jer si ti uz mene);)
BathoryAria

Post by BathoryAria »

Za velike menadzere ne znam, slazem se da je njima lakse organizirati neki papanski koncert za veliki broj ljudi koje to zanima, a sto ce im donijeti lovu. Ali isto tako znam da ima poduzetnih ljudi koji nisu menadzeri niti raspolazu novcem, pa su pokusavali dovesti barem nekoga. Tako su krenuli sa relativno manje poznatim bendovima (kako kome, al' recimo da je tako). Prosle godine u Sarajevo su dosli Kreator i Destruction, a koncert su izvukli uglavnom Tuzlaci kojima stvarno odajem priznanje. Kako god, organizatori su ostali u minusu. Malo nakon toga dovukose black metal bendove iz Norveske. Kako sam ocekivala, dobro se iko pojavio. Kada je dolazio Cliff Williams (AC/DC) bila sam bukvalno posramljena kako je malo ljudi bilo. Bubnjar RATM and Co. - opet propast za organizatore. Ok, to nekome mozda nista ne znaci i mozda nisu zvucna imena, ali ljudi su poceli necim manjim ocekujuci nesto i vise se ne usude uzeti stvar u svoje ruke. Postoji mogucnost da Sodom dođe u Sa. Mene samo zanima koliko ljudi je u ovom gradu uopce culo za Sodom. Slayer takođe ne trazi puno i hajde recimo da se moze solidno popuniti ako naprave koncert samo kod nas. Problem je ipak sto se ovo rade obicni ljudi kojima je stalo da naprave nesto. A ne veliki menadzeri.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Jedini razlog sto u Sarajevo i BiH ne dolaze velika svjetska imena je nepostojanje diskografije, preciznije nepostojanje izdavacke kuce koja ce npr. izdati najnoviji album Metallice za trziste BiH.
Na osnovu takvog izdanja, onda ljudi koji rade za Metallicu prate broj prodatih albuma i shodno ciframa zakljuce isplati li im se ili ne da prave koncert ovdje.
Nema tu poziva i organizatora kad su brojke neumoljive.
Prodatih originalnih izdanja St. Angera u BiH = 0.
U Hrvatskoj je ja mislim Dallas izdao St. Anger, isto je sa Maidenom i sa Peppersima itd.

U tome je sva filozofija.
Znaci polako pocinjemo osjecati posljedice nepostojanja diskografije u BiH.
progDVB

Post by progDVB »

Nije stvar samo u broju prodatih albuma. Sjetite se samo Madonne. Njeni menadzeri unaprijed traze fiksnu cifru uplacenu na njihov racun, a nasi menadzeri ne zele da rizikuju i uplacuju visoke honorare unaprijed jer ih je strah koliko ce love moci da vrate nazad. Treba imati malo i petlje.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ta informacija za Madonnu je izasla u Avazu i ja bih je uzeo sa rezervom da sam na tvom mjestu.
Avaz je pokupio "vijest" sa stranice Pusenja, gdje je stajala slika Carl Lewisa i tekst da poznati Hip Hoper, Fats Domino nakon 1984 kada je po prvi put svirao, ponovo dolazi u nas grad i mrtvi hladni je objavili, zajedno sa slikom Carla Lewisa.
Ako su dovoljno glupi da tako nesto objave, vjerodostojnost i te vjesti o Madonni dolazi u pitanje.
Duje_mali

Post by Duje_mali »

može kod mene besplatno noćenje u elitnome studentskome domu dvijema zgodnim sarajkama 8(ima jedan krevet solobodan pa ćemo se nekako izorganizirati! ) , i hranu ću bre da osiguram!
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

To se ne smije propustiti.Naravno da idem!!!!!! :D
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

To se ne smije propustiti.Naravno da idem!!!!!! :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Cuj otkazan u Beogradu.E jebem mu mater, meni nista ne ide po planu.

Idem u Zagreb, sigurno.

r_faruk, sta koliko para?

Tal za gorivo i ponesi koliko mozes za kartu i da pijemo :-D

Ako bude mjesta, jer evo moje raje se neke prijavilo, ali biti ce, mozemo se i zgurati.Gdje je celjad bijesna... :wink:

duje_mali, koji je to elitni dom?

Ako je Mosa hahahahaha joj elite Tito dragi :D :D
Truba

Post by Truba »

kada dolazi metalika
i koliko se love traži
i koliko bi vremena izbivali iz grada

i znajte NO DRUGS 8)
r_faruk

Post by r_faruk »

ma ici cu s nekom rajom organizovanim prevozom najvjerovatnije, jer ima nas 5-6, ili necijim autom iz mahale........................tako da.............
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Karta košta 330 kn. Puno brate, ali i da je 1000!
Put od Sarajeva do Zagreba traje oko 6 sati, dok nađete Veliku Goricu vam treba 1 sat.
Koncert traje 2 do 3 sata.
Moraš doći dva sata ranije da bi zauzeo mjesto s kojeg se vidi barem videowall.
Znači, 6+1+2+3+6=18 sati. Zaokruži na jedan dan.
Loodilo

Post by Loodilo »

Ljudi nemoj da vas tripuju koncert u BG-u nije otkazan.Bice pocetkom juna, karte su u prodaji (OKO 3000 din(udaraju po usima)).
Bice na hipodromu.Srecom ne slusam tu muziku , tako da cu pare staviti u dzep...
Truba

Post by Truba »

MRAVOJED wrote:Karta košta 330 kn. Puno brate, ali i da je 1000!
Put od Sarajeva do Zagreba traje oko 6 sati, dok nađete Veliku Goricu vam treba 1 sat.
Koncert traje 2 do 3 sata.
Moraš doći dva sata ranije da bi zauzeo mjesto s kojeg se vidi barem videowall.
Znači, 6+1+2+3+6=18 sati. Zaokruži na jedan dan.
a kada je to?
datum druže datum
dinash

Post by dinash »

27. juni

imas u najavama :)
Post Reply