MetallicA- Death Magnetic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Brisbane

#101 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Brisbane »

Jako solidno! :thumbup:
Nervira me samo JAmesov vokal :D
roki

#102 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by roki »

bezveze potrosih 70MB :run:
Sin_Groma

#103 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sin_Groma »

roki wrote:bezveze potrosih 70MB :run:
Ma ajde goni se.
madner

#104 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by madner »

This file is suspected to contain illegal content and has been blocked. After the file has been blocked for 7 days it will automatically be deleted, if the block is not removed by RapidShare. For this reason, a download of this file is currently not possible.

:x
:D
madner

#106 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by madner »

Glas mu je stvarno sjeban.

Evo slusam MoP i ovo i nije to to.
sultandzek

#107 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Na prvo slusanje vrlo dobro 4+, po meni album je nesto kao moderna verzija Justice-a.

All Nightmare Long brilijantna! :-)

Izgleda da su Francuzi zajebali pa pustili album jucer u prodaju umjesto 12. na desetak minuta, ali dovoljno da bude novih sudskih sporova! :D
Benighted

#108 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

Najbolja stvar koja se moze desit nekom bendu je da napravi st.anger :D . Album koji je toliko los,da sta god poslije njega naprave - valja,pod uslovom da opstanu. Metallica je opstala,napravila novi album i neuporedivo je bolji od predhodnog. Zapravo je najbolje sto su napravili od Blacka. Moze se reci da je Rick Rubin je spasio Metallicu sramotne smrti...
James vise ne moze pjevat – to je jos i ugladjeno na studijskom snimku...ali live se to itekako vidi/cuje ... Ali su se zato i James i Kirk sjetili svirat thrashaste riffove ,a Kirk bi pritome nesto ko malo i soliro – bezuspjesno,al haj :D ... Truhillo je donio novu snagu i odlicno se uklopio... Lars ... :D je standardan...
Na prvu su mi se svidjele The end of the line i My Apocalipse , ima dobrih momenata na Broken,Beat & Scarred , The day that never comes i All nightmare long,ali nisu trebali nazvati onu pjesmu Unforgiven III ,radi postovanja prema prijasnjim - ova je daleko slabija od Uforgiven II koliko je ta daleko slabija od origanlne Unforgiven ... Cak ni pokusaj instrumentala nakon toliko godina - Suicide & Redemption nije lose prosao ...
Rifovi koji podsjecaju na Justice i zvuce na thrash metal ... pop-asti refremi ... svaka pjesma ima dobrih momenata ali i dalje nema nekog istinskog stvaralastva i genijalnosti od prije... tj. Nema neke bas jake pjesme za 10-ku ,ali sve su tu negdje za 6-8 ... Uglavnom puno bolje nego sto nas je vecina ocekivalo (osim nekih koji su ocekivali da Metallica danas ponovo snimi Master Of Puppets)

Metallica is (kind of) back !

Evo re-up neka ima,ako poskidaju linkove...
70m

http://rapidshare.com/files/142274311/M08DM.rar.html
Lillium_lilly

#109 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Lillium_lilly »

Pa i nije tako los ovaj novi album. Zna li iko od vas gdje mogu naci tekstove pjesama sa ovog albuma?
Neelix

#110 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

Benighted wrote:Najbolja stvar koja se moze desit nekom bendu je da napravi st.anger :D . Album koji je toliko los,da sta god poslije njega naprave - valja,pod uslovom da opstanu. Metallica je opstala,napravila novi album i neuporedivo je bolji od predhodnog. Zapravo je najbolje sto su napravili od Blacka. Moze se reci da je Rick Rubin je spasio Metallicu sramotne smrti...
James vise ne moze pjevat – to je jos i ugladjeno na studijskom snimku...ali live se to itekako vidi/cuje ... Ali su se zato i James i Kirk sjetili svirat thrashaste riffove ,a Kirk bi pritome nesto ko malo i soliro – bezuspjesno,al haj :D ... Truhillo je donio novu snagu i odlicno se uklopio... Lars ... :D je standardan...
Na prvu su mi se svidjele The end of the line i My Apocalipse , ima dobrih momenata na Broken,Beat & Scarred , The day that never comes i All nightmare long,ali nisu trebali nazvati onu pjesmu Unforgiven III ,radi postovanja prema prijasnjim - ova je daleko slabija od Uforgiven II koliko je ta daleko slabija od origanlne Unforgiven ... Cak ni pokusaj instrumentala nakon toliko godina - Suicide & Redemption nije lose prosao ...
Rifovi koji podsjecaju na Justice i zvuce na thrash metal ... pop-asti refremi ... svaka pjesma ima dobrih momenata ali i dalje nema nekog istinskog stvaralastva i genijalnosti od prije... tj. Nema neke bas jake pjesme za 10-ku ,ali sve su tu negdje za 6-8 ... Uglavnom puno bolje nego sto nas je vecina ocekivalo (osim nekih koji su ocekivali da Metallica danas ponovo snimi Master Of Puppets)

Metallica is (kind of) back !

Evo re-up neka ima,ako poskidaju linkove...
70m

http://rapidshare.com/files/142274311/M08DM.rar.html
sa svim se slazem osim sa opaskom o Jamesovom glasu. moguce da se varam - ali meni se cini da mu je glas studijski "upakovan" u neki cudan zvuk, isti kao i na st. angeru. Cuj malo Larsove bubnjeve, i oni zvuce isto kao na proslom albumu - a to nije jer je on zaboravio lupat po njima, nego su namjerno htjeli da tako zvuci. Ovaj zvuk mi bas na Justice vuce :)
black

#111 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by black »

pa et' nista spektakularno..
sultandzek

#112 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

Slazem se sa neelixom oko Jamesovog glasa i nisam nista htio da protuvrijecim posto sam cuo dosta negativnih komentara na njegov glas zadnjih dana pa sam mislio da sam ja jedini koji to ne primjecujem. Po meni je najbolje otpjevao Justice pa onda Black jer mu je glas tek tada upotpunosti sazrio. Sto se pak tice live nastupa gledao sam ih uzivo u Pragu 3. Juna i mogu reci da je taj koncert otpjevao najbolje do sada od 3 koja sam dosad uzivo gledao.
CARCASS_SA

#113 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by CARCASS_SA »

sultandzek slazem se da je all nightmare long prejaka,solo ubija,iako ljudi nisu napravili nista proteklih 18 godina ovo je mnogo dobro :) realno prva polovina albuma je fino przenje ,ostatak nista posebno. Nikad vise justica i ridea :sad:

neko je trazio tekstove evo link http://www.metal-archives.com/ nema samo prva pjesma.
Neelix

#114 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

'ocel ko da skace sa mnom Image

Image
roki

#115 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by roki »

Neelix wrote:'ocel ko da skace sa mnom Image

Image
cuvaj vrat
Neelix

#116 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

idi ziv bio slusaj the great plagijatora i slicne sline, kani se muzike :-)
Koshpa

#117 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Koshpa »

To Stitch reci mu :P
Benighted

#118 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

Neelix wrote: sa svim se slazem osim sa opaskom o Jamesovom glasu. moguce da se varam - ali meni se cini da mu je glas studijski "upakovan" u neki cudan zvuk, isti kao i na st. angeru. Cuj malo Larsove bubnjeve, i oni zvuce isto kao na proslom albumu - a to nije jer je on zaboravio lupat po njima, nego su namjerno htjeli da tako zvuci. Ovaj zvuk mi bas na Justice vuce :)
Ne znam sad koliko je glas namjerno upakovan i nisam ga cuo uzivo,ali kad pogledam neke snimke sa youtube-a ko da gledam hayat trazi novu zvijezdu ili neki talent show- a ne jamesa fuckin Hetfielda ...
A na st. angeru je zvuk bubnjeva bio cudno upakovan jer nije bilo soloa,basista je dosao bukvalno poslije snimanja,a rifovi su ionako bili losi pa su dobili neku bedastu ideju da bubnjevi budu izrazeniji :D nije losa ideja,ali jest kada je lars u pitanju :D ...

uglavnom dobar album,nista spektakularno,al dovoljno dobro da me ne bude stid npr. ponovo obuci majcu metallice :-D ili reci da bi volio otic na njihov koncert ... zapravo mi je jako drago da su napravili bilo sta pristojno ipak su oni medju najvaznijim metal bendovima...
kreco hakija

#119 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by kreco hakija »

Miki123 wrote:evo verzija od 320 kbs

http://rapidshare.com/files/142185903/D ... eremy_.rar

hvala miki evo slušam ga. :music:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#120 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Nosferatu »

Najjaca pjesma objektivno jest ova Ilahija Broken, Beat & Scarred, samo radi ovog rifa fasirano meso iz Bejruta...

Ali Unforgiven III mi se svidja subjektivno samo radi stiha - "How can I be lost, if I have got no way to go..." & "How can I blame you, when it's me I cannot forgive" , i sto su koristili skoro pa outro sa S&M iz Good, Bad & Ugly... ali odsvirano nekako naopako...

Linkovi za spot "The day that never comes..."

http://depositfiles.com/en/files/7664582
http://rapidshare.com/files/142078286/M ... .Comes.rar

Vjerovali ili ne u sportu Metallice se pojavljuje i Yugo 45...

Metallica kao 4 supka, libo me curak...

Metallica kao holy grail of metal, rock on forever...

And the day came... for me to buy tickets for mosh pit...
Sensei

#122 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Sensei »

Lillium_lilly wrote:Pa i nije tako los ovaj novi album. Zna li iko od vas gdje mogu naci tekstove pjesama sa ovog albuma?
http://themetallicalyriclounge.blogspot ... g-and.html
Neelix

#123 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

The day that never comes me definitivno najvise odusevila Image

EDIT: A tek All nighmare long !!!!!!!!!!!!!!!!! Image
Last edited by Neelix on 04/09/2008 14:33, edited 2 times in total.
DM-1975

#124 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by DM-1975 »

Ma citav album je odlican
Neelix

#125 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

sto vise slusam sve mi je bolji :-D
Post Reply