MetallicA- Death Magnetic
Moderator: _BataZiv_0809
- Torpedo
#1 MetallicA- Death Magnetic
U iščekivalju novog come back starom zvuku, mislim da će album da dere guzove, jedna je METALLICA!!!!!!!
Šta mislite kakav će biti?
- mofo33
#2 Re: MetallicA- Death Magnetic
ufff, nemam pojma
ja ostala na S&M (upravo gledam dvd) cekam da naprave bolje...
ja ostala na S&M (upravo gledam dvd) cekam da naprave bolje...
-
d2
#3 Re: MetallicA- Death Magnetic
izlazi unfogiven III ?Torpedo wrote:U iščekivalju novog come back starom zvuku, mislim da će album da dere guzove, jedna je METALLICA!!!!!!!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#4 Re: MetallicA- Death Magnetic
Pa ja imam neki album metallice iz 2008.
Nesto kao - new album.
Procurilo je to vec. Barem 10 pjesama. Ima vise od mjesec dana....
Nista posebno, malo je bolje od st.angera - tj malo su usporili riffove, ali opet nije to nista, nesto. Prosjecan metal bend, sto je za Metallicu - ipak nekako, razocaravajuce.
Potrazi malo online, ja skinuh sa avaxhome - ali ta strana ne radi ima 10 dana...
Nesto kao - new album.
Procurilo je to vec. Barem 10 pjesama. Ima vise od mjesec dana....
Nista posebno, malo je bolje od st.angera - tj malo su usporili riffove, ali opet nije to nista, nesto. Prosjecan metal bend, sto je za Metallicu - ipak nekako, razocaravajuce.
Potrazi malo online, ja skinuh sa avaxhome - ali ta strana ne radi ima 10 dana...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#5 Re: MetallicA- Death Magnetic
http://rapidshare.com/files/99121038/Me ... m_Demo.rar
Ovo je jedan od zadnih linkova koji su zivi. Nevjerovatno. Jedno 25 mrtvih rapid linkova.
Ako ti bude trebao pass. evo ti porijeklo linka
http://www.allyoulike.com/?p=1167
Najbolje pjesma je:
Throne of Ivory
Ovo je jedan od zadnih linkova koji su zivi. Nevjerovatno. Jedno 25 mrtvih rapid linkova.
Ako ti bude trebao pass. evo ti porijeklo linka
http://www.allyoulike.com/?p=1167
Najbolje pjesma je:
Throne of Ivory
-
AenemA
#6 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ma nista od Metallice, ako bude kao i ono St.Shit sto su napravili prije par godina bolje da ne sviraju.
- roki
#7 Re: MetallicA- Death Magnetic
James Hetfield je popushio sa glasom
- Citizen-X
#8 Re: MetallicA- Death Magnetic
Malo offtopic ali mene nerviraju ovi "ajmo jos jednom bendovi".
Mislim, ako je vec nekom stalo da drzi/trzi tradiciju necega, pa majku mu uvezi neki novi glas, nadji novog basistu, bubnjara, vokala.
Sto da ne? Tako bi bendovi imali kontinuitet a slusateljstvo bilo obradovano mozda necim novim.
Ovako mi to sve lici na isponavljane autogolove - i cistu ciganiju sto se tice "reloada" - samo da se klepnu pare.
Bezveze.
Mislim, ako je vec nekom stalo da drzi/trzi tradiciju necega, pa majku mu uvezi neki novi glas, nadji novog basistu, bubnjara, vokala.
Sto da ne? Tako bi bendovi imali kontinuitet a slusateljstvo bilo obradovano mozda necim novim.
Ovako mi to sve lici na isponavljane autogolove - i cistu ciganiju sto se tice "reloada" - samo da se klepnu pare.
Bezveze.
-
Sin_Groma
#9 Re: MetallicA- Death Magnetic
Ma jeste vi normalni, nije nista procurilo od Metallice... To se neko nasalia i ubacia pisme benda Eternal Decision, i napisa da je Metallica. Naravno da ce onda svi linkovi bit mrtvi. Potrazite malo po metal-archives pa cete vidit.
Ovaj album ce bit puno bolji nego oni zadnji. Napokon.
Jeste li kojim slucajem vidili novi cover art?
Ovaj album ce bit puno bolji nego oni zadnji. Napokon.
Jeste li kojim slucajem vidili novi cover art?
- black
#10 Re: MetallicA- Death Magnetic
"Death Magnetic" Metallice stiže u više formata
Da ne bi bilo da Metallica suhoparno samo izdaje novi album (za koji, usput, još nema službenog i konkretnog datuma izlaska), pobrinuli su se da fanovi izaberu ono što im najviše paše.
"Death Magnetic", koji bi trebao izaći u rujnu, dolazi u nekoliko verzija. Verzije se razlikuju po cijeni, pa će samo oni najluđi ili najbogatiji posegnuti za najskupljom varijantom - ploča, CD i popratni digitalni paket stajat će $124.99.
Verziju na ploči sačinjavat će čak 5 LP-a, limited edition box-set imat će 2 CD-a i bonus disk s 10 demo snimki, majicu, zastavu, trzalice za gitaru s oznakama novog albuma, poster i USB stick s logom Metallice.
Za one manje zahtjevne bit će tu digitalni download s albumom u visokoj kvaliteti, mogućnost downloada dva nadolazeća ljetna koncerta, dva sata video materijala, 250 slika, melodije za mobitel i još dodatnog ekskluzivnog materijala. Ta verzija stoji $24.95.
Za sve fanove s jednostavnijim prohtjevima u dućane će doći i 'najnormalniji' novi album Metallice u 'dobrom starom' obliku. Sve to sačekat ćemo do rujna.
muzika.hr
Metallica je jučer otkrila cover za svoj novi album "Death Magnetic". Kao što možete vidjeti, u stilu imena je. Grob okružen magnetskim silnicama?
U prošlotjednom intervjuu, James Hetfield je objasnio odkud naziv za ovaj album.
"Započelo je kao odavanje počasti ljudima koji su propali u našem poslu, kao naprimjer Layne Staley. Neki ljudi su privučeni (smrti), baš kao magnet, a drugi je se boje pa je odbijaju."
Ako ništa, cover novog albuma je bar bolji od "Load and Reload" covera.
gitare.info 18.7.
- black
-
Giordano
#12 Re: MetallicA- Death Magnetic
Citizen-X wrote:Malo offtopic ali mene nerviraju ovi "ajmo jos jednom bendovi".
Bezveze.
Tako je jarane,tako je valahi bilahi!Dobro govoris,svaka cast!
Sve reprizirani golovi i autogolovi bezze!
Nista novo,ama bas nista,pa barem da dodaju nesto staro,ama ni novo ni staro!
Totalna apatija,melanholija,anemija i na kraju kolaps!
Katastrofa!
Haj vozdra!
-
AenemA
#13 Re: MetallicA- Death Magnetic
heh, ovo je Eternal Decision..kliknite na link, i poslusajte par sample-ova. Pjesma broj 3 "The Search" je ista kao navodna "Throne of Ivory" od Metallice.
Neko se bas fino nasalio
.
Neko se bas fino nasalio
- metal_rules_cura
#14 Re: MetallicA- Death Magnetic
Gore od St. Angera ne mogu svakako napraviti tako da sta god naprave da ovim nece biti toliko dno (ako se poredi sa zadnjim albumom), ali ako se poredi sa prva 4 Metallica vise nikad nece biti ono sto je bila i u tom smislu ne ocekujem nista.
- Neelix
#15 Re: MetallicA- Death Magnetic
zanimljivo, i prije izlaska st. angera "podvaljivana" je pjesma od "Eternal Decision - Hunger" kao pjesma koja je "procurila" sa novog albuma.AenemA wrote:heh, ovo je Eternal Decision..kliknite na link, i poslusajte par sample-ova. Pjesma broj 3 "The Search" je ista kao navodna "Throne of Ivory" od Metallice.
Neko se bas fino nasalio.
Inace, sta da ocekujem od najboljeg benda svih vremena nego - najbolje
-
punish3r
#16 Re: MetallicA- Death Magnetic
hmm.. da je bas bolji od maidena tesko je rec, al eto svako ima svoje misljenje..Neelix wrote:zanimljivo, i prije izlaska st. angera "podvaljivana" je pjesma od "Eternal Decision - Hunger" kao pjesma koja je "procurila" sa novog albuma.AenemA wrote:heh, ovo je Eternal Decision..kliknite na link, i poslusajte par sample-ova. Pjesma broj 3 "The Search" je ista kao navodna "Throne of Ivory" od Metallice.
Neko se bas fino nasalio.
Inace, sta da ocekujem od najboljeg benda svih vremena nego - najbolje
a sto se tice ovoga istina je... ovaj album je izasao prije 10 ak god i valjda niko nije sluso taj bend pa su pokusali da se malo probiju i da ih raja poslusa. Ugl. nadam se da ce novi album bit dobar, jer ipak od metallice se samo to i ocekuje.
-
LSD
#17 Re: MetallicA- Death Magnetic
E da se hoce raspasti ovi cirkusanti više jednom za sva vremena...ali ne može,mora se opet po pare,mao im jedan avion i jedva TV kuca,a i da se zaradi za penzionerskih dana štagod...hoce li biti opet piercinga sisa,zalizivanja kose ala Pacino,lakiranja noktiju i ostalih homo/macho pozerskih folova??
- Neelix
#18 Re: MetallicA- Death Magnetic
o cemu ti ziv bioLSD wrote:E da se hoce raspasti ovi cirkusanti više jednom za sva vremena...ali ne može,mora se opet po pare,mao im jedan avion i jedva TV kuca,a i da se zaradi za penzionerskih dana štagod...hoce li biti opet piercinga sisa,zalizivanja kose ala Pacino,lakiranja noktiju i ostalih homo/macho pozerskih folova??
- mofo33
#19 Re: MetallicA- Death Magnetic
Neelix wrote:o cemu ti ziv bioLSD wrote:E da se hoce raspasti ovi cirkusanti više jednom za sva vremena...ali ne može,mora se opet po pare,mao im jedan avion i jedva TV kuca,a i da se zaradi za penzionerskih dana štagod...hoce li biti opet piercinga sisa,zalizivanja kose ala Pacino,lakiranja noktiju i ostalih homo/macho pozerskih folova??idi na merlina djeteta ti, mani se ovih tema
-
LSD
#20 Re: MetallicA- Death Magnetic
Neelix wrote:o cemu ti ziv bioLSD wrote:E da se hoce raspasti ovi cirkusanti više jednom za sva vremena...ali ne može,mora se opet po pare,mao im jedan avion i jedva TV kuca,a i da se zaradi za penzionerskih dana štagod...hoce li biti opet piercinga sisa,zalizivanja kose ala Pacino,lakiranja noktiju i ostalih homo/macho pozerskih folova??idi na merlina djeteta ti, mani se ovih tema
-
AenemA
#21 Re: MetallicA- Death Magnetic
@ Religious Fantastic ..hah , Metallica - STUNNING CUNTS,potpisujem..stoka kapitalisticka da moze prodala bi trzalice sa koncerta,koje sranje plasiraju na DVD izdanjima, i guze bi dali za jebeni dolar.
A sa Maiden-ima ih nema smisla porediti,sam Bruce je veci od citave Metallice.
A sa Maiden-ima ih nema smisla porediti,sam Bruce je veci od citave Metallice.
- metal_rules_cura
#22 Re: MetallicA- Death Magnetic
Nema tu poredjenja bez obzira posto su ljudi na potpuno razlicitim stranama sto se tice izrazaja. Generalno gledajuci, Maiden jeste postojaniji ako se posmatra cijela karijera, ali je zato Metallica dala mnogo thrashu u mladjim danima, Maiden heavyju i nema tu poredjenja ko je veci...
Istina, Maiden mi je daleko drazi, band sa kojim sam pocela i koji i danas najvise cijenim i volim. Medjutim, ne pored ih
Istina, Maiden mi je daleko drazi, band sa kojim sam pocela i koji i danas najvise cijenim i volim. Medjutim, ne pored ih
-
Wolfheart
#23 Re: MetallicA- Death Magnetic
razocara me cover... cuj bijelo...
neznam, skeptican sam jako... vracaju stari logo, trude se praviti stvari na stari fol, a realno bi trebalo da se opuste i sviraju sto im je cejf... kao sto je bilo na Loadu i Reloadu...gdje ima FANTASTICNIH hard rock pjesama...za neke zrelije momke i djevojke doduse. ionako kad hocu JAKO dobru muziku uvijekj se uhvatim neceg starijeg iz 80-ih i 90-ih...pa prema tome mislim da je Metallica trebala ostaviti onu bastinu, jer niko im ne moze oduzeti povijest.
The Outlaw Torn sam recimo danas preslusao i derao se na sav glasu autu - fantasticna rock stvar !!
neznam, skeptican sam jako... vracaju stari logo, trude se praviti stvari na stari fol, a realno bi trebalo da se opuste i sviraju sto im je cejf... kao sto je bilo na Loadu i Reloadu...gdje ima FANTASTICNIH hard rock pjesama...za neke zrelije momke i djevojke doduse. ionako kad hocu JAKO dobru muziku uvijekj se uhvatim neceg starijeg iz 80-ih i 90-ih...pa prema tome mislim da je Metallica trebala ostaviti onu bastinu, jer niko im ne moze oduzeti povijest.
The Outlaw Torn sam recimo danas preslusao i derao se na sav glasu autu - fantasticna rock stvar !!
-
hockey
#24 Re: MetallicA- Death Magnetic
Gledo ih neki dan live:))
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25 Re: MetallicA- Death Magnetic
preslusah ovaj neki album preko linka
nidje veze s metalikom
nidje veze s metalikom