Metal u BiH

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Sharan

#251 Re: Metal u BiH

Post by Sharan »

Snake Eater čine članovi sarajevskih metal i punk bendova. Glasajte za nas!

Image

GLASAJ ZA SNAKE EATER!

U prvom krugu takmičenja ovogodišnjeg izdanja Jaeger Music Nighta 2012 koji je održan jučer u sarajevskom Domu mladih, sukobili su se Karma Guru i Heteroseksualci Intelektualci, Vaš SNAKE EATER!

I iako je Karma Guru imao mnogo predispozicija da zabilježi bod u ovom prvom okršaju, HIGH VOLTAGE ROCK se pokazao kao nezaustavljiva prepreka za mlade Tuzlake!

Glasanjem publike SNAKE EATER je pobjedio i zapisao jedan bod u svoju knjižicu.

Sada je red na Vama da nam pomognete da se konačno sa obje noge popnemo na tron i krenemo u polufinale.

Potrebna su nam najmanje dva od tri glasačka boda, tj. pobjede da idemo dalje. Glasove publike imamo. Druga dva koja možemo osvojiti su Facebook Glasanje i Web Glasanje. Najbolje je da glasate u OBA SLUČAJA!

1. Otvorite Facebook i posjetite http://www.facebook.com/jagermeisterbih. Ukoliko dosad niste lajkali oficijelnu stranicu ovog slasnog pića, uradite to odmah. Zatim, kliknite na dugme "Glasaj/Vote" na stranici i dajte svoj glas SNAKE EATERU! Anketu podijelite sa prijateljima sa linkom http://statictab.com/i232vx4 i ne zaboravite im dati do znanja da je JEDINI ispravan glas glas za SNAKE EATER!

2. Glasajte i putem web stranice Jager Music Nighta koja se nalazi na adresi http://www.jaegermusicnight.ba/temp/com ... Itemid,24/ Kliknite na SNAKE EATER, ali ne zaboravite upisati VALIDNU e-mail adresu KOJOJ IMATE PRISTUP. Kada glasate, na mail će Vam stići link potvrde na koji kliknete i tako ste učinili glas validnim! (ukoliko Vam se ne otvori direktna anketa, kliknite na naslov KARMA GURU VS SNAKE EATER)

HVALA VAM NA SVEMU! PODIJELITE OVO SA PRIJATELJIMA, RECITE SVIMA, ROCK'N'ROLL DIŽE GLAVU GORE - NEMA STAJANJA!!!!!!!

order

#252 Re: Metal u BiH

Post by order »

VRATA 20 30h
UPAD 5KM

Image
VRATA 20 30h
UPAD 3KM

Image
VRATA 20 30h
UPAD 30KM PREDPRODAJA; MADNESS,KORNER
NA DAN KONCERTA 35KM

Image
Koshpa

#253 Re: Metal u BiH

Post by Koshpa »

So What! wrote:Bruce Dickinson u Bosanskom Kulturnom Centru 1994. godine:

Image
Image

Imas li jos slika s koncerta ? Vidim sebe u karo kosulji kod lijeve Brucove noge :mrgreen:
heavyLoad

#254 Re: Metal u BiH

Post by heavyLoad »

neki su ovdje promašili srž, ali nema veze. teško je za očekivati svjetski zvuk, produkciju i bendove kada smo malo selo bez previše tehničkih mogućnosti. Toxicdeath nije razvaljivao nego Razvaljuje, svirke su u Sarajevu relativno česte, obrnuto proporcionalno posjećenosti, a kad dolaze bendovi poput Kataklysma, Death Angela, Suicidalsa, Sepulture (u novoj postavi), Warbringera,Exodusa- otkad sam ja u Sa, počele su žalbe na skupe karte :D . Dečki koji organiziraju svirke daju sve od sebe, ali Nas je premalo i nismo u mogućnosti da istupimo i da se isprsimo kad treba; za malo žešće old skul fanove nađe se ponešto, a za nježnije heavy metalce ostaje san o Maidenima - mada bi da se mene pita Accept bio sasvim solidna alternativa ;) . kako se ujediniti kad smo i sami puni glupih predrasuda , to mene zanima, under a pale gray sky, shall we arise?!
So What!

#255 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

So What!

#256 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Koshpa wrote:
Imas li jos slika s koncerta ? Vidim sebe u karo kosulji kod lijeve Brucove noge :mrgreen:
http://www.radiosarajevo.ba/novost/8510 ... adom-2-dio
heavyLoad wrote:neki su ovdje promašili srž, ali nema veze. teško je za očekivati svjetski zvuk, produkciju i bendove kada smo malo selo bez previše tehničkih mogućnosti. Toxicdeath nije razvaljivao nego Razvaljuje, svirke su u Sarajevu relativno česte, obrnuto proporcionalno posjećenosti, a kad dolaze bendovi poput Kataklysma, Death Angela, Suicidalsa, Sepulture (u novoj postavi), Warbringera,Exodusa- otkad sam ja u Sa, počele su žalbe na skupe karte :D . Dečki koji organiziraju svirke daju sve od sebe, ali Nas je premalo i nismo u mogućnosti da istupimo i da se isprsimo kad treba; za malo žešće old skul fanove nađe se ponešto, a za nježnije heavy metalce ostaje san o Maidenima - mada bi da se mene pita Accept bio sasvim solidna alternativa ;) . kako se ujediniti kad smo i sami puni glupih predrasuda , to mene zanima, under a pale gray sky, shall we arise?!
risethethrash

#257 Re: Metal u BiH

Post by risethethrash »

Poslije 4 godine od izlaska EP-ja "Demonstrations of torture" i pune dvije godine od zadnjeg live nastupa, dobojski thrasheri PERISHMENT se vracaju na BH metal scenu! Mnogo toga se desilo u protekle dvije godine, bend je bio skoro pa ugasen, dozivio odredjene personalne promjene, ali danas djeluje cvrsce nego ikada!
Do kraja godine se sprema maxi single sa tri pjesme od kojih jednu imate priliku da pogledate ovdje u vidu lyric videa, a sve to je uvertira u prvi full lenght album koji bi trebao ugledati svjetlo dana u prvoj polovini 2013. godine.

THRASH IS BACK!!!

PERISHMENT - The Final Words

So What!

#258 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Bosnian Metal Online Compilation (Vol. 1)

Image

01. KOROV - Fatamorgana
02. HELLRIDE - 5 Years
03. SIHIRATOR - Gdje Vječno Odzvanja Tišina
04. AESTHETIC EMPATHY - Dualism
05. ORISONS IN VAIN - Ascend To Oblivion
06. DUAT – The Temple Of Suffering
07. CORBANSICK - Shattered Skin
08. FORENSIC CLINIC – Under The Pillory
09. ORMUS - Stray Life
10. MARAWA – Gate To The Next World
11. UNCLE SAM DECIDED - klix
12. DEPARTED - Only Way Out
13. THE LOUDEST SILENCE - Soul Reflection
14. ORION - Pray
15. IMPULSE - Fractal Verse (live)

|---> DOWNLOAD <---|
Layne

#259 Re: Metal u BiH

Post by Layne »

novo..

Ajatolah_

#260 Re: Metal u BiH

Post by Ajatolah_ »

Konačno da se i s njima nešto dešava... Koliko ima da im je album na čekanju, godina-dvije? Trebaju već jednom uraditi nešto s tim, makar ga pustiti besplatno online ako već ne mogu naći izdavačku kuću.

A kompilacija je super stvar. :thumbup: Ima i par stvari koje nisam ni slušao, bacit ću uho preko vikenda.
So What!

#261 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

EdoI wrote:Konačno da se i s njima nešto dešava... Koliko ima da im je album na čekanju, godina-dvije? Trebaju već jednom uraditi nešto s tim, makar ga pustiti besplatno online ako već ne mogu naći izdavačku kuću.

A kompilacija je super stvar. :thumbup: Ima i par stvari koje nisam ni slušao, bacit ću uho preko vikenda.
Pa ima na MySpace skoro cijeli album i ja sam to preslušao i meni zvuči odlično. Ja mislim da ovaj bend ima snagu otići stepenicu dalje i probiti se na neko međunarodno tržište.

Inače izbacuju spot za Dualism za par sedmica, a svakako treba istaći i uspješnu ljetnu turneju:

Image
Last edited by So What! on 06/05/2013 00:09, edited 1 time in total.
LightRain

#263 Re: Metal u BiH

Post by LightRain »

The Loudest silence / Atmospheric symphonic metal
Jedan novi sarajevski bend, mislim da bi mogli daleko dogurati. Vokal ima odličan glas. Rade svoje stvari što je pohvalno.
Evo nešto najnovije

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zxtHHrKW ... ture=share[/youtube]

So What!

#264 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

LightRain wrote:The Loudest silence / Atmospheric symphonic metal
Jedan novi sarajevski bend, mislim da bi mogli daleko dogurati. Vokal ima odličan glas. Rade svoje stvari što je pohvalno.
Evo nešto najnovije

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zxtHHrKW ... ture=share[/youtube]

Pjevačica se zove Taida Nazraić, a osim što pjevao kao anđeo tako i fizički izgleda (ovo ispod je ona) i BTW izbacili su novi spot:

Image

LightRain

#265 Re: Metal u BiH

Post by LightRain »

Znam znam.
Ona mi je jedna od najčešćih modela, a i radila sam im fotografije benda.
ne treba izostaviti ni ostale članove:
Bajro Slatina - lead guitar
Zlatan Saković - rhythm guitar
Ensar Ajkunić - bass guitar
Denijal Ćatović - keyboards
Aleksandro Alcantara - drums
risethethrash

#266 Re: Metal u BiH

Post by risethethrash »

Nova pjesma i spot za istu dobojskih thrashera Perishment!

PERISHMENT - Dripping Down the Drain

So What!

#267 Re: Metal u BiH

Post by So What! »

Svaka čast Doboj. Svaka čast i Zoki iz Ormusa koji i dalje rade ovu nevjerovatnu emisiju TNT, ali de gledajte ove likove što je ugostio zadnji puta. Stvarno nisam čovjek koji naziva ljude furačima ili pozerima jer danas svako ko sluša metal ili bilokakav drugi alterantivni pravac dobrodošao u ovoj našoj seljačkoj naciji, ali ovi su komedija. Jest da traje sat, ali eto tamo negdje od 15 do 30 minute je najjače.

MaD_ProfessoR

#268 Re: Metal u BiH

Post by MaD_ProfessoR »

Bio u BKC-u '94te :dance:
Bio i na Laibachu :mrgreen:
vidim da tu svirku niko ne spominje (jeste da nisu metalci, ali ipak koncert vrijedan spomena) !

sjeća li se iko ratne death metal grupe Embodiment, ekipa sa Koševskog i Garo kao vokal?

Rock under the siege forever! :) zlatno doba undergrounda :thumbup:
Amagon

#269 Re: Metal u BiH

Post by Amagon »

Sjecam se ja Embodimenta, i onoga sa izbrijanom frizurom je li to Garo hehe? Za to vrijeme, zvučali su dobro, na fazon Napalma. Bilo je tada još metalaca i svirki na agregatima, GNU, DThrone, pa u Tuzli Parracide, Eternal Rembrance. Nekad iza rata pojavili su se i Rapid Fire, Black Sabah, Neon Knights.

Mislim da je Bh. metal na solidnom levelu, jedino što je klasični heavy metal nepravedno zapostavljen, pa se rijetki usude svirati (kao npr. Anemija iz Jablanice). Nekako najviše imamo death i hc bendova, ako sam dobro primjetio? Fali tu gothic, doom, kvalitetnog thrasha (čast Perishmentu), dobrog proga, ali i post metala na fazon Neurosisa.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#270 Re: Metal u BiH

Post by Slo Burner »

Dio atmosfere sa koncerta Toxicdeatha u Tz nekad s pocetka mjeseca. Na Youtubu ima citav koncert
Slo Burner

#271 Re: Metal u BiH

Post by Slo Burner »

Prije njih imali smo priliku vidjeti debitantski nastup Effigy-ja

Cistokrvni death metal, bez puno filozofije, Tampa baby :D
Slo Burner

#272 Re: Metal u BiH

Post by Slo Burner »

I naravno besprijekorni Agonize
Amagon

#273 Re: Metal u BiH

Post by Amagon »

Ovi Effigy se baš ugledaju na Suffocation :D od imena, muzike, nastupa ("dirigovanje")
Slo Burner

#274 Re: Metal u BiH

Post by Slo Burner »

Amagon wrote:Ovi Effigy se baš ugledaju na Suffocation :D od imena, muzike, nastupa ("dirigovanje")
Nimalo ofirno :D
ZAGORS

#275 Re: Metal u BiH

Post by ZAGORS »

Ja sam metalac i jako mi je žao što je metal muzika zapostavljena u BiH. Rijetko ko sluša metal od mladih, obično se sluša srpski / strani rep, folk i narodnjaci. Većina ljudi misle da su metalci narkomani sa dugom kosom, neuredni, prljavi sa okrenutim krstovima ili pentagramima oko vrata. Mnogo ljudi ima predrasuda o metal muzici i o ljudima koji slušaju tu muziku / metalcima. Većini današnjim nazovimo ih " metalcima " je metal samo furka da budu " opasni " kao oni slušaju metal, a glavni uzori su im Cradle Of Filth, Metallica, Iron Maiden jer pojma nemaju ni za jedan drugi bend. Ja slušam pretežno black metal, heavy metal i trash metal, omiljeni bendovi : Gorgoroth, Mayhem, Burzum, Behexen, Beherit, Mutiilation Iron Maiden, Guns N Roses, Slayer. Evo vidim na sajtu kupikartu.ba na pitanje " Šta biste voljeli slušati u Sarajevu ? " najviše glasova ima Iron Maiden što je znak da metal nije umro u BiH. Ali realno gledano teško da će neki takav bend doći u Sarajevo, znam da je Deep Purple bio u sarajevskoj Zetri pa sve je moguće.
Post Reply