Metal!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

atmel

Post by atmel »

A gdje je u svemu ovome kalesijska trojka.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

atmel wrote:A gdje je u svemu ovome kalesijska trojka.
Ocigledno kod nekih u kolekciji
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Evo nesto crno :D

Paradise lost - Embers Fire
http://www.youtube.com/watch?v=ggqDt_51Yik
ha..chini mi se da imamo i slican ukus :D

meni jedan od najdrazih spotova i njihovih stvarcica..

Paradise Lost - Forever Failure

http://www.youtube.com/watch?v=jJ9T0XVuIhM

:D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

black wrote:
DaysleepeR wrote:Evo nesto crno :D

Paradise lost - Embers Fire
http://www.youtube.com/watch?v=ggqDt_51Yik
ha..chini mi se da imamo i slican ukus :D

meni jedan od najdrazih spotova i njihovih stvarcica..

Paradise Lost - Forever Failure

http://www.youtube.com/watch?v=jJ9T0XVuIhM

:D
Uh.

a ova

Paradise Lost - True Belief
http://www.youtube.com/watch?v=288KU082AGE

Uvijek sam se divio toj sporosti
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:
Uh.

a ova

Paradise Lost - True Belief
http://www.youtube.com/watch?v=288KU082AGE

Uvijek sam se divio toj sporosti
shta reci vec :thumbup:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Megadeth - Addicted To Chaos
http://www.youtube.com/watch?v=Rftbb-GwIJU

Strava tekst i pjesma.
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Megadeth - Addicted To Chaos

Strava tekst i pjesma.
hehe Dave Mustein ;)

nek mi se ne ljute ovi mladi metalci i ovaj sto je spomenuo slipknot, joj njih ne mogu nikako..
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Dio - Holy Diver
http://www.youtube.com/watch?v=J_Pv1QR0RL4

Da li je iko gledao epizodu South Park-a u kojem su se pojavili?

pih pola solaze isjeceno :x
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

black wrote:

Strava tekst i pjesma.
hehe Dave Mustein ;)

nek mi se ne ljute ovi mladi metalci i ovaj sto je spomenuo slipknot, joj njih ne mogu nikako..
Za sve je kriva Metallica :D

Jedan od najboljih a najomrazenijih bendova.
black

Post by black »

DaysleepeR wrote:Dio - Holy Diver

kad pomenu ronija si gledao ovo :D

http://www.youtube.com/watch?v=oLOzKtSuPBE
Maksim

Post by Maksim »

Nosferatu wrote:Puteru bolan, sto se zestis?

Shvati samo nesto frajeru. Dok je Daysleep-er svirao na Rock Under Siege, a ja se sutao - podno bine 1996 u ovoj majici - dva dana, sa falsifikovanim ulaznicama - tebi je tad bilo 11 godina.

Image

Sta dalje da ti pricam?

Ja sam PRIJE rata, slusao bendove koje ti danas spominjes. Meni ni po cemu ti bendovi - ne odgovaraju danas, a razlozi su ideoloske prirode. Ja ne vjerujem u zmajeve, vjestice, boga munje i podzemlja, Neptuna i kojekakve druge budalestine. To je CRTANI FILM - od metala. I slusaju ga baustelci bjelosvjetski - rekoh ti bolan - ko dolazi na koncert Manowara - Skinsi. Pa ti su zaglavili ne u 1980. vec u 1930-tim.

Ti se i dalje drzis neki glupih prica o tome sta je koji TIP metala. Ja ti govorim da jedini sudija o tipu metala nije genra - vec live nastup. To je mjera - koliko je nesto dobro. I govorim ti da nisam blecak po tome - sta ko svira i kako svira. Ti kad odsviras jednu pjesmu Slipknota - imas od mene Ibanez od $1000, sa pojacalom, distorzijom, pedalom, digitalnim recorderom i privatnim instrukcijama James Heatfielda. TI LICNO. A do tada - o onome sto sam ne mozes uopste umom da pojimis i opcis - nemoj ni da sudis. To ti govorim ja - koji mogu odsvirati vecinu pjesama Maidena - al' Slikpnota vec malo teze.

I za kraj - ostavi ti svoje stavove za sebe. Ja covjece znam ljude iz Slipknota uzivo, sa Ozzfesta, na kojem su imali kasetu - sa dvije pjesme snimljene, koji je odrzan 1999 godine, na malom stagu istog, mozda pred 50-60 ljudi, inace je cijeli bend iz grada u kojem sam zivjeo off and on, svih 9 momaka. Znam zenu Corry-jevu, pjevaca Stone Sour-a, koja je stripperka u Des Moines-u, jednako kao i njega. Imam fotku sa Static-x-om prije nego sto je izdan Wisconsin Death Trip, Linkin Park sam upoznao davno prije Hybrid Theory-ja nego sto je izasla. Na podrumskim privatnim dernecima sam slusao Primer 55 - bend za koji ti ni dan danas ne znas, i hed(pe). Sto se tice Iron Maiden-a, dva put uzvio sam ih vidjeo, jednom iz 2-gog reda, imam znojnicu Steve Harrisa. Drumstick Smashing Pumpkinsa - sa njihove zadnje turneje odrzane, majicu sa potpisom svih clanova Rammsteina - sa Mutter turneje. Sa bubnjarem Marduka, Emilom Dragutinovicem - covjekom koji je nase gore list - sam znao sjesti i popiti koju, otac mu je taksista, u Svedskoj. Znas li uopste ko je Oskar Dronjak? Gitarista Hammerfall-a Svedskog, rodjen u Svedskoj, al' nase gore list. Da si barem spomenuo u vezi virtuoza metala - Yngwie Malmsteen-a, Devina Townsenda iz Strapping Young Lad, ili Adam Jonesa iz Tool-a, ili Tom Morrela iz Audioslave, pa ti ne bih ni zamjerio - nego samo vintas jedno te isto - Manowar, Manowar. Sad spominjes npr. Death - pa ja sam za pomoc Chuck Shulinder-a, kupio neke sitnice sa aukcije koju su imali da skupe mu novac za ljecenje, covjek je umro od tumora na mozgu 2001, imao je bend koji je meni vise lezao od Death-a, Control Denied. Evo poslusaj bolan - par bendova koja cu ti preporuciti - Avenged Sevenfold, Mastodon, Intronaut i Gojira.

Shvati bolan - smijesan si ti sa MTV-ovskim sranjima i stereotip-iziranjem - pa nije metal iz Beca, ni iz Brckog vec je iz Skandinavije i Amerike, ja kad tebi budem drzao predavanja o Mozartu, Bachu, Heidenu, Shopenu, Wagneru, Bethovenu i Lepoj Breni - onda ces i ti meni moci "objasnjavati" metal i sta se svira na konzervatoriju. Koji je to metal bend - sa Beckog konzervatorija muzike za kojeg se zna, dalje od Salzburga, daj mi ime?

Chicago - prije 6+ godina. (negdje tamo kad je tebi bilo 15 godina).
Image
Nisam na sve odgovorio, jer nisam imao puno vremena, no evo da dovrsimo. Ja spominjem Manowar, jer si ti navalio na Manowar. Ja Manowar upotrebljavam samo cisto iz poredjenja, jer izgleda da je to jedan od rijetkih Metal bandova koje ti poznajes.
Velis ti, na Manowar koncerte idu skinsi...... wtf? Odakle ti to? A zamisli i da ode nekoliko skinsa, pa sta? Jesi li upoznat u skinhead-scenu? Nisu svi skinsi nacisti niti su skinse uopce izmislili nacisti. Postoje Oi-Skins, Red-Skins, Anarcho-Skins, Gay-Skins i na kraju nacisticki skinsi koji su sve pokrali a prvi skinsi su bili crnci. No, da skinsi idu na Manowar koncerte, to nema pojma..... samo ti znas zasto si to napisao.
Hvala, ali posjedujem gitaru s kojom sam veoma zadovolan. Imam Ibanez RGT 42 koji sam platio 850 Eura i posjedujem i sav equipment koji mi je potreban, tako da mi nije potrebno da se kurvam svirajuci (?) Slipknot stvari da bi ti mogao dokazati zapravo nista, jer se s tim bandom nema sto dokazati. Kazes teze ti skinuti Slipknot stvari nego vecinu pjesama Iron Maidena?!? Onda bi se trebao mozda testirati na autizam. Ja ti tvoje Slipknot stvari mogu odsvirati sa zadnja dva prsta lijeve ruke, no to moze i moja nena.
Znam ja tko je Emil Dragutinovic, on je noviji bubnjar Marduka. De mi malo pojasni sto mislis s tim da ne slusas Metal iz idealistickih razloga. Kakva je to ideologija u Metalu? Kad vec spominjes Marduka, jesi li znao za njihove nacisticke ispade na njihovoj Germania turneji 1996. godine? Sve je to pocelo za Burzumom, no to me ne interesuje, jer me Black Metal nikad nije ni zanimao. Znam ja i tko je Oskar Dronjak i tko su Hammerfall. Znas li ti tko je Damir Uzunovic i tko su The Majesty? Hammerfall je standard-poznavanje Metala. Band je popularan, no virtuoznosti Majesty-a se ne mogu ni pribliziti. No, Hammerfall se respektuje, jer je band u familiji Metala i posjeduje kult status.
Yngwie Malmsteen je takodjer standard-poznavanje, jer on je uopce pokretac Neo-classical Metala a sve je uopce inspirirano genijalnim violinistom Paganinijem. Gdje ti je bolan Tom Morrelo iz RATM-a virtuozo, covjece? Kakav virtuozo? Ili Adam Jones..... aj muko. Virtuozo-gitaristi su Malmsteen, Matthew Mills, Michael Romeo, George Bellas, Tony Hernando, Michael Angelo, Joe Stump, Paul Gilbert, Borislav Mitic, Roger Staffelbach, Jose del Rio, Jason Becker itd...... to su gitaristi prve klase.
Znam ja i za Control Denied, nazalost snimio je samo jedan album. Projekt je bio vise melodican sa Power Metal utiskom, sto je bilo Chuckov san.

Metal nije ni iz Skandinavije niti je iz Amerike, nego iz Engleske, care. Tvorci Metala su Black Sabbath koji su bili Blues band i eksperimentiranjem stvorili Heavy Metal. Neki cak i Deep Purple ubrajaju medju prve Heavy Metal bandove. No, Black Sabbath, koji su tebi toliko smijesni i losi jer su iz proslosti, su tvorci Metala. Heavy Metal je poceo u Engleskoj i svoj boom dozivio sa New Wave of British Heavy Metal, a najpoznatiji zastupnici tog pravca su Judas Priest i tebi od Slipknota losiji Iron Maiden :lol:
Speed Metal je isto tako poceo u Engleskoj sa bandovima kao Venom pa i Motörhead, koji nisu Metal nego Rock n Roll band, ali su imali utjecaj na Thrash. Slayer su svirali Speed Metal prije albuma Reign in Blood koji se danas smatra kao jedan od prvim Thrash Metal albuma. Ne moze se reci odakle je sad Thrash, ali prvi bandovi su iz Amerike i Njemacke. To su Slayer, Dark Angel, Razor, Kreator, Destruction, Sodom itd...... kakva Skandinavija.

Ja sam rekao na na konzervatoriju ucis klasiku i Jazz, otkud tebi sad Metal? No, ako hoces da znas opet koliko se Metal cijeni i od strane majstora sa konzervatorija, onda ti predlazem da preslusas malo stvari Vitalija Kuprija, genijalnog virtuozo-klavijuristu.

Ocigledno je da i kad si bio u svojoj "Metal fazi", jer vidim da ti to nije nista znacilo, bio si samo u fazi pa tako uopce nisi duboko zaronio u Metal a to znaci da nisi ni bio Metalac. To je ta zalosna prognoza.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

black wrote:
DaysleepeR wrote:Dio - Holy Diver

kad pomenu ronija si gledao ovo :D

http://www.youtube.com/watch?v=oLOzKtSuPBE
Hahah

Ronnie je kralj
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Evo jos jedan strava bend sa strava gitaristom

Testament - The Legacy
http://www.youtube.com/watch?v=96hWg3iFp5A
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

eh sad malo tata

Far Beyond The Sun - Yngwie Malmsteen
http://www.youtube.com/watch?v=eK0rvReE-4c
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

I na kraju naravno

Pantera Live @ Ozzfest- "Cowboys from Hell"
http://www.youtube.com/watch?v=RkAMtXTEjco

Komercijalno i pickasto do bola, pravi sellouts :D
Maksim

Post by Maksim »

Ma kakav Malmsteen, sta vam je, Nosferatu to skida za 2 minute...... valja skinuti Linkin Park, ne prisite nebuloze.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ima i gorih kretena ali nije to to.

Malmsteen ima onaj ton

Rusty Cooley (Outworld) - Under The Influence
http://www.youtube.com/watch?v=d4RNA1LfYbg
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Hvala, ali posjedujem gitaru s kojom sam veoma zadovolan. Imam Ibanez RGT 42 koji sam platio 850 Eura i posjedujem i sav equipment koji mi je potreban, tako da mi nije potrebno da se kurvam svirajuci (?) Slipknot stvari da bi ti mogao dokazati zapravo nista, jer se s tim bandom nema sto dokazati. Kazes teze ti skinuti Slipknot stvari nego vecinu pjesama Iron Maidena?!? Onda bi se trebao mozda testirati na autizam.
E moj Brcak, ne kaze se na Autizam, vec testirati za Autizam. Problem je sto nema testa za Autizam, vec je dijagnoza klinicka, Autizam je inace 2/3 genetsko oboljenje i 1/3 intrauterinsko o kojem - pretpostavljam nista ne znas, kao ni o tome sta je Aspergers, sta highly functioning Autizam, sta Tourette's, a sta Rett's Syndrome. Sta ADHD. Sta Opositional Definat Disorder, a sta Conduct Disroder jerbo nebi se spustao na taj nivo da drugima koji moze biti i nesto o tome znaju ti dajes dijagnoze, toliko jos stasao nisi, vjeruj mi na rijec.. Nego mimo svijeta medicinske terminologije - vidim da si zeljan dokazivanja - uzmi i snimi clip svoj - Slipknota - pa da vidim. Dosta si pricao - o onome sta si procitao i pametovao toliko nasiroko i nadelako da kad se sve oduzmem i sabere - niti si gdje bio, ni koga vidjeo i upoznao - uzivo covjece. Ovdje ne govorim o Engleskoj prije 35 godina, kad ti nisi bio svom starom ni u planu, vec o danasnjem danu, gdje Amerika i Skandinavija sigurno da jesu frontline metala. Sto se tice istorije - posto je tebi sve - u nekim etiketama i kako se nesto necim zove, a ne u sustini, Thrash metal je nastao u SF Bay, a Death na Floridi. Black/Satanic/Symphonic na Skandiju. Posto su danas OVO glavni pravci metala a ne NWOBHM, Glam Metal, Hair Metal etc. o tim i govorim, u prezent tensu - shvatas? Jel moram - sve kristlano cisto s tobom, da opet ne krenes u neke monologe o tome kako ti znas, znanje. Pitas me o Manowaru - i kako nisu svi Skin-si, Skinsi. Pa gdje ces me i o tome uciti? Jel ti znas ko su Mods bolan? Clockwork Orange? A ko Skins, koji slusaju - koju muziku? Oi ili Ska? Jel to Manowar - Ska/Regge il' je pompozni metal - koji slavi - bitke, ratove, etc.? Inace u Skandiju je jako prisutan Nazi movement, od Impaled Nazarine iz Finske preko raznih drugih bendova, npr. Burzum-ovog tvorca koji ima na sebi istetovirane kukaste krizeve, do Screwdriver-a, il' npr. Ritam Nereda iz NS-a. Stoga - svi ti ekstremni bendovi, u koje spada i Marduk, su desnicarskog karaktera - jer se to trazi. Evo ti lista desnicarske muzike i gdje je mozes skinuti posto ti to "lezi".

# A_Mighty_Lion_Roars
# Absurd - Werwolfthron
# Agnar
# Antagonist - Division Germania
# Armando-Ojee...!!! alweer een moskee
# Armando-Spreek Nederlands!
# Attack - World_of_Ruin
# BED_Aggravated-Hate_Crimes
# Ballads for the new Britain
# Blackshirts
# Blood and Honour Vol I
# Blood and Honour Vol II
# Blue eyed devils - holocaust 2000
# Blue eyed devils - on the attack
# Bohse Onkelz - Hier_Sind_die_Onkelz
# Bound For Glory - Us Against The World Live In Deutschland
# Bound for Attack - Hands Across The Sea
# Bound for Glory
# Bound for Glory - Warrior's Glory
# Bound for glory - Behold The Iron Cross
# Brigade M - Trouw aan Rood, Wit, Blauw
# Brigade M, Feher Torveny - Dutch Hungarian Brotherhood
# Brigade M, Stromschlag, Schutt & Asche
# Brigade M, Stromschlag, Schutt & Asche - Diets Deutsche Kamer. 1
# Brutal attack - As_The_Drum_Beats
# Brutal attack - Battle_Anthem
# Brutal attack - Odin_Calls
# Bully Boys - Best Of
# Chaos 88 - Crimes Of War
# Chingford Attack - Reds Better Run
# Chöre
# Cut throat - American_Nightmare
# Das III reich 1 die sa
# Day of the Sword - Hail Victory
# Deaths head - Onslaught
# Die Deutsche Kavallerie Historische Reitermarsche Teil 2
# Die Funfte Kolonne & Vandal
# Die Funfte Kolonne Vandal
# Einherjer - Aurora Borealis
# Euroturki$tan- Nee, Non, Nein!
# Eye_of_Odin
# Final war - Glory_Unending
# FinalWar_Stoneheads-Friendship
# Final_Stand
# Foierstoss - Eiserne Jugend
# Frank Rennicke - Auslese
# Frank Rennicke - Ich bin nicht Modern Ich fuhle Deutsch
# Frank Rennicke - Rote Jugend
# French British Italian Friendship
# HKL
# Hatemonger - Hatemonger
# Hauptkampflinie - Aufstand_der_Anstandigen
# Ian Stuart & Stigger
# Ian Stuart & Stigger - Patriotic Ballads II
# Ian Stuart Rest In Peace
# Ian stuart - Slay The Beast
# Ian stuart - patriot
# Ian stuart patriot
# In the footsteps of heroes
# Intimidation one - Landser-English
# Johnny_Dixon
# Kampfzone
# Kategorie C - Streich
# Ken McLellan & Stigger-Stand
# Ken and Stigger - Pride
# Kraftschlag
# Kraftschlag - Deutsch Geboren
# Kraftschlag - Die Wilden Jahre Hits Vom Index 89-95
# Kraftschlag - Nordwind
# Kraftschlag - Trotz verbot
# Landser Das Reich Kommt Wieder Berlin Bleibt Deutsch
# Landser Republik Der Strolche
# Landser Rock Gegen Oben
# Landser Wer Nichts Zu Verlieren Hat
# Landser ran an der feind
# Legion 88 1984-1987
# Manowar - Warriors_Of_The_World
# Max resist - Keep_Fighting
# Mistreat-Unfinished business
# Mistreat_Kraftschlag-Waffenbruder
# Mordaehoth
# Mudoven
# Nahkampf - Nahkampf
# Nationaal-Revolutionair
# Natural Born Killers
# Nee tegen Turkije
# Nemesis - For_Scotland
# No Remorse
# No Remorse - Barbecue In Rostock
# No Remorse - Demo
# No Remorse - Deutschland
# No Remorse - Heroes Never Die
# No Remorse - Hitler Was Right
# No Remorse - Start Up The Panzers
# No remorse
# No_More_Brothers_Wars
# Nordfront - Werft_sie_raus
# Nordreich - Heil'ger Brand
# Nothung and Agitator
# Odins law - Battle_Legions_of_Wotan
# Odins law - Still_Standing_Strong
# Oidoxie - ...Ein Lied Für Leipzig
# Oidoxie - 10 Jahre Terrormachine
# Oidoxie - Schwarze Zukunft
# Oidoxie - Treue & Ehre
# Our Europe Not Theirs
# Our Europe...Not Theirs
# Out of the rubble
# PWA_Sniper-In_Hate_of_the_Russian
# People Haters - A Collection Of Hate
# People Haters - Love To Hate
# Pitbullfarm
# Prasentier und parademarsche der Waffen SS
# Prussian Blue
# RMK Records (RMKCD 006)
# Race war - The_White_Race_Will_Prevail
# Rahowa - Cult_Of_A_Holy_War
# Rahowa - Declaration_Of_War
# Ravens wing - Through_The_Looking_Glass
# Razors edge-Our flag is going forward too
# Reichsmusikkammer
# Shadows of the empire
# Skin_Conquest
# Skrewdriver - After_the_Fire
# Skrewdriver - Freedom What Freedom
# Skrewdriver - The Best
# Skrewdriver - Voice_Of_Britian
# Skrewdriver - Warlord
# Skrewdriver - White Rider
# Skrewdriver Blood & Honour
# Skrewdriver The Complete Studio Collection
# Skrewdriver-Boots and braces
# Slavic_RAC
# Sniper - Moment_of_Truth
# Sniper - Praise_and_Prelude_to_a_new_World
# Sniper - Waiting_for_the_Good_Times
# Standrecht
# Standrecht - Den Vaderland Getrouwe
# Standrecht - Nederlands
# Standrecht - Nederlands!
# Standrecht - Resist To Exist
# Steel bison
# Storkraft
# Storkraft - Das Waren Noch Zeiten
# Storkraft - Wikinger
# Storkraft-1
# Ultima thule - Folkets_Rost(disk1)
# Ultima thule - Resa Utan Slut
# Ultima thule -Folkets_Rost(disk2)
# Ultima thule -Jukebox_Hits
# Ultima thule -Karoliner
# Ultima thule -Once_Upon_A_Time
# Ultima thule -Sverige
# Unit lost - Dead_Man_Walking
# Valkyria - Hymns_Of_Spirits
# Viking - Askungen
# Vox Europe
# Warfare88 - The_White_Album
# Welkom In Sassem - II
# Welkom in Sassem II
# White covers to Landser
# White wolf - With_The_Rope_Stretched_Tight
# Wolfheart - Return_Of_The_Past
# Yggdrasil - Heaven_of_Blood
# Youngland - Winter_Wind
# best of bully boys

http://www.rightmusic.info/mp3/music/

Nego - Maxonja Culibrk, daj da vidimo tvoje opakse skills na guitari, ti znas da ako u Becu propadnes, u Brckom ces na 42-ci svirati "Mile voli disko..." stoga afirmativno te podstrekavam da ne bude tvoja uzaludna investicija tolikih evrica u ax koji u Americi mozes naci za $500, no tako to obicno biva kad se kupuje prva gitara, jos samo kad bi se sama svirala - koji bi to merak bio, jel'de?

Image
Murisno1

Post by Murisno1 »

DaysleepeR wrote:
black wrote:

Strava tekst i pjesma.
hehe Dave Mustein ;)

Za sve je kriva Metallica :D

Jedan od najboljih a najomrazenijih bendova.
a što ba najomrženijih ... nemoj to jarane .. duša me zaboli .. :D

de der ovo poslušajte ...
metalna obrada :D

A Tribute To Waylon Jennings - I've Always Been Crazy
James Hetfield - Don't You Think This Outlaw Bit's Done Got Out Of Hand

http://www.last.fm/music/James+Hetfield ... ut+Of+Hand
necropolis

#120 Re: Metal!!!

Post by necropolis »

Koliko je jaka BiH metal scena, aktuelna dešavanja možete upratiti preko:

https://www.facebook.com/bosnian.metal
ili
http://www.bosnian-metal.blogspot.com/

Now Playing:

Kakav predivan glas Jonasa :-)
So What!

#121 Re: Metal!!!

Post by So What! »

Postoje teme, heavy metal i metal u Bih.
PR-player

#122 Re: Metal!!!

Post by PR-player »

Ovi mentalci su najvece lujke na svijetu, po vazdan se svadjaju ko zna vise bendova, ko je vise tru, ko zna vise zanrova i kome koji bend pripada. :-) :-) :-)

Uglavnom opravdavaju sve stereotipe koji postoje o njima hahaha
Post Reply