MESS

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Tranquilizer

#1 MESS

Post by Tranquilizer »

Ide li iko na ovaj festival, meni uvjek nekako propadne prilika da odem,
iskustva,
preporuke za prestave bilo ko ? :-D :-D

Nadinka

#2 Re: MESS

Post by Nadinka »

ja sam isla redovno godinama, barem nekoliko predstava, ipak ej to super prilika da se vide predstave nekih drugih pozorista i trupa osim nasih. Iskreno, malo je frustrirajuce gledati strane predstave zbog titlova koji idu iznad pozornice i koji su najcesce totalno neuskladjeni sa odvijanjem dijaloga na pozornici, pa ako ti se ne da, biraj predstave s naseg govornog podrucja.
Ove godine, nisam sigurna da cu ista pogledati, nekako sam u guzvi pa mi ostalo u drugom planu, evo odstampala program jos u petak, ali nisam zvala i ne vjerujem da vise i ima karata. Inace gledalo mi se Crveno (ali to bi trebalo biti i mimo Mesa), potom ova Saloma sto igra sutra, ostalo mozda ovaj Čehov..ja ti to svake godine onako proberem :)
Mariella

#3 Re: MESS

Post by Mariella »

Bas me zacudilo kad sam vidjela da nema nijedan topic o MESS-u, ali evo dobro je :D

Nisam nikad prije isla, ali planirala sam sutra otici na "Kako sam naucila da vozim", ako uopste ima jos karata :-?
Za predstave ne znam kakve su, biram onako sta mislim da bi mi se svidjelo.. Dosad sam izbor suzila na Kako sam naucila da vozim, Elijahova stolica, Sanjari i Proslava, s obzirom na to da ne mogu na toliko njih otici, ipak je karta 10 KM :-D I da, birala sam samo domace predstave :-D
Tranquilizer

#4 Re: MESS

Post by Tranquilizer »

Evo ja sam danas pokušao otici na "crveno" u narodno pozorište, zvao sam sat vremena i niko se nije javljao na telefon ili je bilo stalno zauzeto (pretpostavljam da nece da se jave), a nema nikakvih info koliko je karta a poslje sat vremena kada sam dobio blagajnu narodnog pozorišta i pitao jel mogu da rezervišem lik mi je drsko rekao "ne može" pravi debil....kada sam ga pitao zašto ne može kaze i smije se nema karata...rasprodano...eto pa ti kreni na prestave da potrošiš pare za plate takvih debila...ocaj!!! :roll: :roll: :roll:
Mariella

#5 Re: MESS

Post by Mariella »

Ja sam na internetu nasla da su karte po 10 KM, i da se od juce, ili prekjuce mogu kupiti u pozoristu u kojem je predstava... A sad, ako ne bude, ne bude...

Evo nasla sam link http://sarajevo.co.ba/festival-mess-201 ... pozoristu/
Tranquilizer

#6 Re: MESS

Post by Tranquilizer »

Hvala za info :D :mrgreen: ...mada ne vjerujem da cu ici vise, danas mi je pukao film skroz :roll: :roll: :roll:
Mariella

#7 Re: MESS

Post by Mariella »

:) Ja cu vidjeti sutra za predstavu u srijedu, pa ako uspijem kupiti karte javit cu :-D
Nadinka

#8 Re: MESS

Post by Nadinka »

Je li iko provjerio kakvo je stanje s kartama, nesto mi se ne da zivkati a i termini mi bas bas..eto i Sanajri i O, ljubavi su mi u utorak kad ne mogu nikako :(
ultima_palabra

#9 Re: MESS

Post by ultima_palabra »

MESS je sramota što se tiče karata, kao da hoće da obeshrabre ljude da idu... šteta, to bi mogao biti pravi festival, ovako je rezervisano za uži krug ljudi :roll: Pa šta fali napraviti box office kao na SFF-u ili Jazzfestu?
Tranquilizer

#10 Re: MESS

Post by Tranquilizer »

ultima_palabra wrote:MESS je sramota što se tiče karata, kao da hoće da obeshrabre ljude da idu... šteta, to bi mogao biti pravi festival, ovako je rezervisano za uži krug ljudi :roll: Pa šta fali napraviti box office kao na SFF-u ili Jazzfestu?

Za Karte je kriza, ne znam jel ko pokušao dobiti ali je stvarno ZAISTA :!: :!: :!: :x :x :x
alphonse kauders

#11 Re: MESS

Post by alphonse kauders »

"ko se boji Virdžinije Vulf" - prestrašno :shock: Žali Bože para i vremena, ali srećom dobih ulaznice džaba...
medeja

#12 Re: MESS

Post by medeja »

alphonse kauders wrote:"ko se boji Virdžinije Vulf" - prestrašno :shock: Žali Bože para i vremena, ali srećom dobih ulaznice džaba...

Eh, a bilo je i gorih predstava od te pa zamisli onda kakva je situacija.
harleyquinn

#13 Re: MESS

Post by harleyquinn »

ultima_palabra wrote:MESS je sramota što se tiče karata, kao da hoće da obeshrabre ljude da idu... šteta, to bi mogao biti pravi festival, ovako je rezervisano za uži krug ljudi :roll: Pa šta fali napraviti box office kao na SFF-u ili Jazzfestu?
slazem se u potpunosti + ne bi im falilo da budu malo ljubazniji prilikom prodaje ulaznica, ipak ko pokriva odredjene troskove nego posjetioci?! ove godine ne idem jer me nisu nesto narocito privukli naslovi, a i nije mi se dalo peglati da kupim (naglasavam kupim i podebelo platim) karte, a da me tretiraju kao da sam eto, dosla dzaba da ih uzmem sto je bio slucaj prosle godine :-)
Pitarrr82

#14 Re: MESS

Post by Pitarrr82 »

Redovno svake godine a i ove ako Bog da, prosle godine mi je dobra bila predstava iz Njemacke koja je trajala cca 4h a vidjecemo za ovu :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: MESS

Post by Truba »

4 sata?

pa da brojim novčanice koje će mi pripasti ne bih mogao toliko dugo da ih brojim :D
Pitarrr82

#16 Re: MESS

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:4 sata?

pa da brojim novčanice koje će mi pripasti ne bih mogao toliko dugo da ih brojim :D

Da, 4h s tim da je bila pauza izmedju dva dijela ali moram reci prilicno dobra predstava tako da "brzo" prodje vrijeme...
Sto je najgore nigdje ne pise da traje 4h :mrgreen:

http://mess.ba/2010/bs/program/program_entry/65
Truba

#17 Re: MESS

Post by Truba »

halo ba nije 1700 i neka da je to jedini vid umjetnosti za mase :lol:
Pitarrr82

#18 Re: MESS

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:halo ba nije 1700 i neka da je to jedini vid umjetnosti za mase :lol:

:mrgreen: Nema veze, bude dobrih predstava :mrgreen:
Truba

#19 Re: MESS

Post by Truba »

a ti s tribina drito u pozorište a ? :D
Pitarrr82

#20 Re: MESS

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:a ti s tribina drito u pozorište a ? :D

Ying & Yang brate :wink:
mumy

#21 Re: MESS

Post by mumy »

Ja dobila karte za balet Gardenia...nesto mi ne zvuci privlacno!
Pitarrr82

#22 Re: MESS

Post by Pitarrr82 »

mumy wrote:Ja dobila karte za balet Gardenia...nesto mi ne zvuci privlacno!

Nazivi rijetko kada i zvuce pazljivo, nazalost nisam uspio dobiti karte za "Radio Mujezin" (Njemacka) a iako imam karte za Pasovicevu novu predstavu u nedjelju poklonicu ih jer nemam vremena...

Ne mogu cak ni veceras iako imam pozivnicu :(
miss v

#23 Re: MESS

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 19:51, edited 1 time in total.
suncica24

#24 Re: MESS

Post by suncica24 »

miss v wrote:
Pitarrr82 wrote:
Black swan wrote:a ti s tribina drito u pozorište a ? :D
Ying & Yang brate :wink:
:-D

dakle, ovako.. na prvi dan prodaje ulaznica (..pred kraj im radnog vremena, doduse)
vec nije bilo karata za 'pismo iz 1920'!! :twisted: :sad: :twisted:

..a i oni ga stavili u onaj prcvoljak od Sartra :twisted:
Prvi dan prodaje karata nije bilo karata za oko 70% predstava - ljudi rezervisali karte sedmicu prije :)
Uglavnom, dokaz da gradjani Sarajeva vape za kulturnim desavanjima :thumbup:
miss v

#25 Re: MESS

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 19:52, edited 1 time in total.
Post Reply