meso iz brazila, truHlo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#1 meso iz brazila, truHlo

Post by uglavnomja »

http://www.6yka.com/novost/122034/trulo ... -i-kengure

nema se sta reci :|

planetarni kokuzluk
Logovan

#2 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Logovan »

Ništa novo.
Janjicar

#3 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Janjicar »

Aham, dobro je, saburite malo ljudi.
nostalgicar

#4 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by nostalgicar »

Sve to Bajra zacini papirkom i biberom i nista se ne osjeti. :run:
beobasket

#5 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by beobasket »

Deluxe vintage meso, godina '73 :D Mene vise interesuje po kojoj osnivi kupuju staro meso? Kengur meso je zilavo ali nista strano, mozes ga dobiti u Danskoj. Uvoz iz Australije. Nisam bas znao da ide preko Brazila.
MyTao

#6 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by MyTao »

beobasket wrote:Deluxe vintage meso, godina '73 :D Mene vise interesuje po kojoj osnivi kupuju staro meso? Kengur meso je zilavo ali nista strano, mozes ga dobiti u Danskoj. Uvoz iz Australije. Nisam bas znao da ide preko Brazila.
Jesi siguran da je iz Australije?
karanana

#7 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by karanana »

Mozda je brazilski kengur
beobasket

#8 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by beobasket »

MyTao wrote:
beobasket wrote:Deluxe vintage meso, godina '73 :D Mene vise interesuje po kojoj osnivi kupuju staro meso? Kengur meso je zilavo ali nista strano, mozes ga dobiti u Danskoj. Uvoz iz Australije. Nisam bas znao da ide preko Brazila.
Tako tvrde prodavaci i restorani koji nude tu vrstu mesa. Okusio jedanput i nikad vise. Isto zvakaca.
MyTao

#9 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by MyTao »

beobasket wrote:
MyTao wrote:
Tako tvrde prodavaci i restorani koji nude tu vrstu mesa. Okusio jedanput i nikad vise. Isto zvakaca.
Znaci kenguri dolaze iz Australije? Zanimljivo.
commendatore

#10 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by commendatore »

nostalgicar wrote:Sve to Bajra zacini papirkom i biberom i nista se ne osjeti. :run:
zato bajra i pravi visemilionske objekte da sto prije opere pare od ove supacke trgovine....

nije uopste nikakvo cudo sto se obolijeva od raka ko od prehlade......
commendatore

#11 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by commendatore »

Kaktusov Cvet wrote:
commendatore wrote:
nostalgicar wrote:Sve to Bajra zacini papirkom i biberom i nista se ne osjeti. :run:
zato bajra i pravi visemilionske objekte da sto prije opere pare od ove supacke trgovine....

nije uopste nikakvo cudo sto se obolijeva od raka ko od prehlade......
Ja u bajre samo meso za kerova uzmem.
to i jest problem sto mi sve gledamo iz perspektive JA, i svaka cast tvojim "kerovima" jer postoji veliki broj ljudi koji nema para da jede frisku teletinu
beobasket

#12 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by beobasket »

MyTao wrote:
Ne, u skoli smo ucili kako jedna vrsta (najpoznatija) samo potice / zivi u Australiji dok jedna druga vrsta takodje u Australiji i Papua Novoj Gvineji. I naslov clanka odnosno vijesti je, da ste mimo starog mesa iz Brazila i meso od kengura jeli.
uglavnomja

#13 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by uglavnomja »

ovo je udarna vijest na medijima u svijetu (bar bila jutros), samo u bosni normala ... jos niko nije zakovrn'o :-)

a kengurovina je stara vijest, ima tome godina ...

inace ako posmatramo ton clanka, covjek - predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara RS Vladimir Usorac - koji to prica navodi mlin da se kupuje domace ... vjerovatno bolje (ali ne nuzno) i vjerovatno skuplje.
MyTao

#14 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by MyTao »

beobasket wrote:
MyTao wrote:
Ne, u skoli smo ucili kako jedna vrsta (najpoznatija) samo potice / zivi u Australiji dok jedna druga vrsta takodje u Australiji i Papua Novoj Gvineji. I naslov clanka odnosno vijesti je, da ste mimo starog mesa iz Brazila i meso od kengura jeli.
Eto vidis... jeo sam kengura a nisam ni znao... da sam juce umro nebi znao da prekrizim kengura sa bucket liste.
zavezata-vreca

#15 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by zavezata-vreca »

Ja u bajre uzmem cevape za 8 km ... U mujanica 11 ... Za te tri marke uzmem u bajre jos 3 frtalja fileta ... Na rostilj i udri ljepota bosanska jos naspem bokalic rakije i aksamlucim
Naslovnica

#16 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Naslovnica »

zavezata-vreca wrote:Ja u bajre uzmem cevape za 8 km ... U mujanica 11 ... Za te tri marke uzmem u bajre jos 3 frtalja fileta ... Na rostilj i udri ljepota bosanska jos naspem bokalic rakije i aksamlucim
To Bajrino smeće od ćevapa se jedino i može jesti nakon 3-4 dece ljute, otprilike tada mi postaje nebitno šta se jede. Trijezan, ni pod razno. Bajrini ćevapi su uvijek odmrznuti, znači ko zna kada ih naprave, a pred prodaju ih odmrzavaju. A tek ukus...FUJ! Nekakvih začina, valjda da uništi svaki ukus truleži, presoljeni, ma užas! Ja probao nekoliko puta, svaki put sve lošiji i lošiji. Zakleo sam se sebi, Bajrini ćevapi više nikada!
zavezata-vreca

#17 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by zavezata-vreca »

Sine u bajre cevapi prvoklasni ... Zapitaj se sta hodzic maksumic i mujanic stavljaju u cevape kupis u njih cevap kad ga ispeces sprci se ko cuna poslje drkanja ... U bajre kolki turis tolki ti i izidze
Naslovnica

#18 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Naslovnica »

Čuj Bajrini ćevapi prvoklasni? Đe si ti prije jeo ćevape?! Dječko, karina su i jedni i drugi, najbolje je ništa od toga ne jesti. Ja bih zaista volio da mi neko kaže gdje ima da se kupe dobri sirovi ćevapi, a ne ovo smeće tipa Bajre, Mujanića, Friške...ja ponekad kupim kod Bešlića u Nicaze, najmanje loši od svih, 11KM.
beobasket

#19 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by beobasket »

Imas jedan sasvim lagan nacin saznati jel meso staro. Primjerice cevapi, ako su ljepljivi i ostaju na kozi u fazonu kao tjesto onda znas da je puno bakterija i staro kao Grcka.

Ako opet nisi siguran a meso izgleda bljedo onda ga stavi na svjez zrak jedno 15 minuta, ako nije pokvarneo zrak ce imati utjecaja na myoglobin i meso ce povratit jaku crvenu boju, ako nije slucaj onda sigurno je staro, mozda cak i lanjsko koje su drzali zamrznuto. Ovo vise vazi za vakum pakovano meso.
Last edited by beobasket on 22/03/2017 19:48, edited 1 time in total.
KB9

#20 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by KB9 »

karanana wrote:Mozda je brazilski kengur
:lol:
belfy

#21 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by belfy »

Naslovnica wrote:Čuj Bajrini ćevapi prvoklasni? Đe si ti prije jeo ćevape?! Dječko, karina su i jedni i drugi, najbolje je ništa od toga ne jesti. Ja bih zaista volio da mi neko kaže gdje ima da se kupe dobri sirovi ćevapi, a ne ovo smeće tipa Bajre, Mujanića, Friške...ja ponekad kupim kod Bešlića u Nicaze, najmanje loši od svih, 11KM.
a onda otvore tamo temu o cevapima koja u imenu nema Zenicki... i kakvih 11, nisu valjda digli opet?
Bodkin

#22 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Bodkin »

uglavnomja wrote:ovo je udarna vijest na medijima u svijetu (bar bila jutros), samo u bosni normala ... jos niko nije zakovrn'o :-)

a kengurovina je stara vijest, ima tome godina ...

inace ako posmatramo ton clanka, covjek - predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara RS Vladimir Usorac - koji to prica navodi mlin da se kupuje domace ... vjerovatno bolje (ali ne nuzno) i vjerovatno skuplje.
Clanak je pun netacnih stvari. Kengur nema nikakve veze sa ovom aferom. Navaljao je puno stvari jer naravno vuce vodu na svoj mlin. Inace nikakvo staro meso nije izvezeno. Ovo je korupcijska afera u brazilu
Hajvan

#23 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Hajvan »

znaci, nekom se isplti drzati (tru[h}lo) meso u hladnjacama Mato Grossa 30, 40, pai vise decenija, vozati od kontinenta do kontinetna na brodovima i onda to bud zasto prodati levatima u Bosni, CG i/ili negdje u EU… zanimljiva prica…

mesne preradjevine svkako ne konzumiram, ali prica je “malo” nategnuta :lol:
Stari_Jarac

#24 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Stari_Jarac »

karanana wrote:Mozda je brazilski kengur
Možda tapir :shock:
Bodkin

#25 Re: meso iz brazila, truHlo

Post by Bodkin »

Hajvan wrote:znaci, nekom se isplti drzati (tru[h}lo) meso u hladnjacama Mato Grossa 30, 40, pai vise decenija, vozati od kontinenta do kontinetna na brodovima i onda to bud zasto prodati levatima u Bosni, CG i/ili negdje u EU… zanimljiva prica…

mesne preradjevine svkako ne konzumiram, ali prica je “malo” nategnuta :lol:
Nije malo. Ima gomila neistina. Samo placati skladiste toliko bi bilo desetine miliona. Onaj ko radi u industriji zna koje su cijene mesa na trzistu i koliko se to isplati.

Kako rekoh, korupcijska afera. A i niko od svjetskih nedija ne spominje staro meso
Post Reply