Mesic zbog cetnika ne dolazi u SCG

Post Reply
okin

#1 Mesic zbog cetnika ne dolazi u SCG

Post by okin »

Mesić zbog četnika ne dolazi u SCG

16. maj 2005. | 14:35 -> 16:30 | Izvor: B92, Beta

Beograd, Zagreb -- Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da namerava da odloži planiranu posetu Srbiji i Crnoj Gori.

Posle četničkog okupljanja na Ravnoj gori, koje je ove godine, prvi put, organizovala država, i sudelovanja nekih istaknutih predstavnika vlasti, predsednik Hrvatske Stjepan Mesić smatra kako u postojećim okolnostima i u doglednoj budućnosti ne postoje uslovi za nastavljanje priprema za njegovu planiranu posetu Srbiji i Crnoj Gori, stoji, između ostalog, na Internet-sajtu predsednika Hrvatske.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=168549

Image

Image
bosan

Post by bosan »

Bio bi blesav ako bi se rukovao sa ovim bradatim ministrom.Hebote na sto je Srbija spala da joj Vuk Draskovic bude ministar.
okin

Post by okin »

Beograd -- Pred više od 15.000 posetilaca održan je ravnogorski sabor.

Okupljenima se obratio ministar spoljnih poslova SCG i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

On je poručio da će Srbija biti istinski priznata u Evropi i svetu tek kada sama sebi, "bez stida i srama", prizna istinu o generalu Mihailoviću i njegovom Ravnogorskom pokretu.
kekec

Post by kekec »

Draskovica treba na "kulturan" nacin poslati u pi-du mat-rinu i
zabraniti mu ulazak u BiH, a kontakt sa njim zabraniti zakonom.
Ako se nasa vlast ne oglasi bar nekim blagim prigovorom
i njih treba, jal´ poslati..., jal´posrati. :-x
Bumbar

Post by Bumbar »

Budes li cekao da se nasi oglase...bojim se sve da ce i u paklu zahladjenje da nastane... nasi ce da cute i da se prave gluhi i glupi...
Nista novo u zemlji Bosni...
okin

Post by okin »

SULEJMAN TIHIĆ ZA "AVAZ" O ODLIKOVANJU DRAŽI MIHAILOVIĆU
MEKLHENIJA SAM ZAMOLIO DA VAŠINGTONU PRENESE ZABRINUTOST NAŠE JAVNOSTI

Tihić upozorio da će uručenjem Ordena porodici četničkog komandanta baciti ljaga na sve što su SAD do sada pozitivno učinile za BiH

- O tome sam već ranije obaviješten jer sam o toj temi razgovarao s američkim ambasadorom u BiH Daglasoom Meklhenijem i prenio mu zabrinutost bh. javnosti, građana i antifašista.

Reagirao i vrh Hrvatske

- Američki ambasador pokazao je razumijevanje za ove stavove i rekao da će našu, a posebno moju zabrinutost prenijeti u Vašington. Iz pouzdanih izvora sam saznao da je takva zabrinutost prenesena s najvišeg nivoa Hrvatske – kaže Tihić.

http://www.sda.ba/predsjednik_saopcenja.htm
Bumbar

Post by Bumbar »

Odnosila sam na zajednicko saopstenje...specijalno na saopstenje od trenutnog aktivca (hahaha zaista)...

Ali eto izvinjavam se... :-)
mali_crni

Post by mali_crni »

I sta ima Mesic od ove izjave, nista, moze je macku o rep okaciti.
A na Tihiceve izjave, kao i na izjave ostalih balkanaca se u Evropi i svijetu ne obraca puno paznje jer balakance niko ne shvata ozbiljno, jer nisu dovoljno sposobni da izgrade ugled u svijetu.
Frutek

Post by Frutek »

Ma Mesić je ljudina 8)
A Srbiju će dobro koštat ovaj idiotizam sa veličanjem četništva :oops:
okin

Post by okin »

Vuk Draskovic je idiot u vrijeme kada treba da se odluci o nezavisnosti Kosova i Crne Gore on slavi Drazu Mihajlovica.

Pravog ministra za vanjske poslove imaju.

Crna Gora:

ČETNIČKI SKUP NA RAVNOJ GORI OVE GODINE PRVI PUT POD POKROVITELJSTVOM SRPSKE VLADE
Zajedno se slave Draža i pobjeda nad fašizmom
Na Ravnoj gori juče je pred više od 15.000 posjetilaca održan tradicionalni Ravnogorski sabor, kojim je, pored "godišnjice antifašističkog ustanka Jugoslovenske vojske u otadžbini pod vođstvom generala Dragoljuba Mihailovića", obilježena i 60. godišnjica pobjede nad fašizmom.

http://www.vijesti.cg.yu/naslovna.php?a ... brika_id=3
kekec

Post by kekec »

Okin, nije rijec o ordenu koji su amerikanci dodijelili.

Rijec je o dvije stvari:
1. Neofasisticki skup
2. Jedan ministar VP na tom skupu kao aktivan ucesnik.

Reakcija nase vlasti na ovo gore? :?
okin

Post by okin »

kekec wrote:Okin, nije rijec o ordenu koji su amerikanci dodijelili.

Rijec je o dvije stvari:
1. Neofasisticki skup

Ma ovo je juce bio ovaj sastanak.
Danas je slobodan dan polako.
Ima Srbi ovo skupo da plate.
Frutek

Post by Frutek »

Rijec je o dvije stvari:
1. Neofasisticki skup

Kakva može biti naša reakcija sa onim kretenom Paravcem kao predsjedavajućim, koji se ponosi sa svojim četničkim korijenima :shock: :(
Tihić je već uložio protest kod ambasadora Amerike u BiH povodom dodijeljivanja ordena fašisti Draži Mihajloviću i nažalost to je ekstenzija do koje mi možemo ići.

Ali ne treba se brinuti, jer kao što si ti naveo pod tačkom 2, ministar VP na takvom skupu će bit Srbiji mač sa 2 oštrice. Ovome se može smijat, samo sebe sve više unazađuju i vuku dalje od EU :D
bosniaque

Post by bosniaque »

Frutek wrote:

Rijec je o dvije stvari:
1. Neofasisticki skup

Kakva može biti naša reakcija sa onim kretenom Paravcem kao predsjedavajućim, koji se ponosi sa svojim četničkim korijenima :shock: :(
Tihić je već uložio protest kod ambasadora Amerike u BiH povodom dodijeljivanja ordena fašisti Draži Mihajloviću i nažalost to je ekstenzija do koje mi možemo ići.

Ali ne treba se brinuti, jer kao što si ti naveo pod tačkom 2, ministar VP na takvom skupu će bit Srbiji mač sa 2 oštrice. Ovome se može smijat, samo sebe sve više unazađuju i vuku dalje od EU :D

jest vuku se dalje od EU, a amerika cetnike nagradjuje ordenima! :roll:
sve je to isto sranje! :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Skupu je nazočio i uzoriti vrhbosaski nadbiskup Vinko Puljić.

Kako je Mesiću promakao ovaj skup ili više voli da gleda preko plota.
Last edited by Nenadv24 on 16/05/2005 19:49, edited 6 times in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Mesicu svaka cast, ove nase balijice bi vec sutra otisli na noge tom istom Draskovicu...
rei

Post by rei »

E, VALA ONAJ MESIC JE LJUDINA STO JEST JEST DA JE VISE
OVAKVIH 8-)
bosan

Post by bosan »

Samo je falilo malo jacih pesticida. :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Nenadv24 wrote:Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Kako je da je Mesiću promakao ovaj skup ili više voli da gleda preko plota.
Nenade, pa kad prepravi poruku i to bas 3 puta...

Inace vazda se nadjem u Hrvatskoj kad obiljezavaju Bleiburg, i nikako mi nije jasno zasto im to treba... To je isto kao da Nijemci idu do Staljingrada i kukaju za svojim zrtvama. Ne osporavam da su ubijene hiljade nevinih, ali nacin na koji se ta tragedija obiljezava je odvratan i prije svega steti Hrvatskoj. Da se tu pojave normalni ljudi i pricaju o cinjenicama - ok, ali kad vidim one bolesnike u crnim kosuljama... Fuj...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

6 puta ?! :D

Jesi perfekcionista Neso !
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Alfons Kauders wrote:
Nenadv24 wrote:Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Inace vazda se nadjem u Hrvatskoj kad obiljezavaju Bleiburg, i nikako mi nije jasno zasto im to treba... To je isto kao da Nijemci idu do Staljingrada i kukaju za svojim zrtvama. Ne osporavam da su ubijene hiljade nevinih, ali nacin na koji se ta tragedija obiljezava je odvratan i prije svega steti Hrvatskoj. Da se tu pojave normalni ljudi i pricaju o cinjenicama - ok, ali kad vidim one bolesnike u crnim kosuljama... Fuj...

Ja govorim kako to da se Mesić i vlada hrvatske nije oglasila povodom toga(vlada nije naravno jer iako ga nije organizovala prešutno ga je podržala).

Nego što se jedan Mesić nije oglasio povodom toga i sve javno osudio?

Trebaju oni takođe još dobro pročešljati vlastito dvorište.

Prethodni tekst sam prepravljao 6 puta uglavnom zbog grešaka u kucanju i pravopisnih grešaka.
okin

Post by okin »

Nenadv24 wrote: Blajburg 14.maj 2005: Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Kako je Mesiću promakao ovaj skup ili više voli da gleda preko plota.
Zaboravio si da napises da je bilo i cetnika tamo:

Pošta žrtvama Blajburga
14. maj 2005. | 17:17 -> 20:02 | Izvor: B92, Vip.hr

Blajburg -- Više od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali poštu pobijenim ustašama, kvislinzima i ubijenim civilima.

Njih su posle završetka rata 1945. godine, u tom mestu zarobili i ubili, partizani dok su pokušavali da pobegnu na zapad. Među njima je bio i izvestan broj četnika.

http://64.233.183.104/search?q=cache:S1 ... =firefox-a
rei

Post by rei »

Nenadv24 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja govorim kako to da se Mesić i vlada hrvatske nije oglasila povodom toga(vlada nije naravno jer iako ga nije organizovala prešutno ga je podržala).

Prethodni tekst sam prepravljao 6 puta uglavnom zbog grešaka u kucanju i pravopisnih grešaka.
Zna se kako se Hrvatska vlada oglasila povodom Ustasa... nema
se njima sta prigovoriti.... opet ponavljam Mesic je ljudina 8-)
digger

Post by digger »

Nenadv24 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nenadv24 wrote:Visˇe od 10.000 ljudi okupilo se u austrijskom gradu Blajburgu kako bi odali posˇtu pobijenim ustasˇama a prisustvovao je predsjednik hrvatskog sabora Vladimir Sˇeks. Skupu je nazocˇio i uzoriti vrhbosaski nadbiskup Vinko Puljic´.
Kako je da je Mesic´u promakao ovaj skup ili visˇe voli da gleda preko plota.
"Points" za obojicu.

Sto se tice Mesica (buduci da je isti bio clan SFRJ vlade ako se ne varam), smatram da je on u pravu obzirom da slijedi svoju savijest sto je danas u nasim krajevima rijetkost. Ustvari, valjalo bi ga kritikovati ako bi se pojavio gdje se velicaju oni koji to stvarno nisu zasluzili.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

rei wrote:
Nenadv24 wrote:
Alfons Kauders wrote: Nenade, pa kad prepravi poruku i to bas 3 puta...

Zna se kako se Hrvatska vlada oglasila povodom Ustasa... nema
se njima sta prigovoriti.... opet ponavljam Mesic je ljudina 8-)
To je sve na papiru stvarnost je mnogo drugačija pa eto i skup u blajburgu a Mesić nije ni beknuo povodom toga.
Post Reply