Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mesić: Škola nije naučila mlade što je ustaški režim
Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je danas da ga toliko posebno ne zabrinjava jučerašnji prosvjed podrške generalu Gotovini u kojem su s ustaškim znakovljem sudjelovali zadarski učenici, koliko to što obrazovni sustav nije naučio te mlade ljude što predstavlja ustaški režim.
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas da ga toliko posebno ne zabrinjava jučerašnji prosvjed podrške generalu Anti Gotovini u kojem su s ustaškim znakovljem sudjelovali zadarski učenici, koliko to što obrazovni sustav nije naučio te mlade ljude što predstavlja ustaški režim.
"Kad bi ti mladi ljudi učili u školi što je bio koljački zločinački režim Ante Pavelića i NDH i kad bi znali što bi bilo sa Zadrom da je ostao ustaški poredak onda vjerojatno ne bi stavljali ustaške kape na glavu", izjavio je Mesić novinarima zamoljen da prokomentira ponašanje zadarskih srednjoškolaca na skupu potpore generalu Gotovini.
Mesić smatra da su jučer prosvjedovale marginalne skupine koje očito nemaju odraza na sigurnosno stanje u toj zemlji zemlji, ali ga više zabrinjava sustav koji nije dovoljno obrazovao te mlade ljude.
"Ako se oni pojavljuju s oznakama koje je cijeli svijet osudio očito da škola nije dovoljno učinila na učenju prave povijesti", kazao je Mesić nakon otvaranja međunarodne konferencije o tranziciji i europskoj integraciji u jugoistočnoj Europi.
Mesić smatra da skup potpore generalu Gotovini komplicira u izvjesnom smislu stanje u zemlji ali ne baš posebno, jer ipak to nisu demonstracije koje imaju neko utemeljenje.
Predsjednik je ustvrdio također da je Republika Hrvatska usvojila Zakon o suradnji s Haškim sudom te da mora provoditi svoje zakone i međunarodne preuzete obveze. "To se ne može zaustaviti na ulici, posebice ne s ustaškim znakovljem, niti to mogu oni koji ne znaju što znače ustaške oznake", kazao je Mesić.
Dvjestotinjak zadarskih srednjoškolaca prosvjedovalo je jučer na središnjem trgu u Zadru u znak potpore generalu Gotovini. Neki od njih bili su okićeni ustaškim znakovljem, pjevali su ustaške pjesme i pozdravljali nacističkim pozdravom uzdignutom rukom. Uz ostalo, razbili su nekoliko prozora na prostorijama zadarskog SDP-a, bacali jaja na zgradu gradskog poglavarstva te zapalili zastavu EU
ti mutavci bi sad govorili talijanski, imali bi ljigavca Berlusconija za premijera i bili gradjani drugog reda, nesluzhbeno naravno, mah "glupost je neunistiva" kako jednom vrli bend reche , Pavelic pored sto je bio fashista (kao da to nije dovoljno loshe), bio je i mish kojeg su Talijani i Nijemci guzili kako im je cheif bio
Last edited by Saian on 10/12/2005 13:59, edited 1 time in total.
halo wrote:Ma to je Legenda posle TITE najveci covjek kojeg ovaj prostor ima steta sto nije Bosanac
zato Pavelic jest i zato i jes raspordao Hrvatsku saveznicima Italiji i Njemackoj, jer je lako tudjim ku**** gloginje mlatit
A nije prodao ni centimetra BH zemlje. Nisu se jos avizali da smo mi Antishu ubacili medju njih
Moke, znam da se zajebavas, ali Anitisha je "prodavao" bh dijelove te svoje NDH i tokom, a posebno poslije rata Drazi. Istina, njegovi su pregovarali cak i sa KPH o legitimizaciji KP u NDH jos tokom rata...
wanderer wrote:Moke, znam da se zajebavas, ali Anitisha je "prodavao" bh dijelove te svoje NDH i tokom, a posebno poslije rata Drazi. Istina, njegovi su pregovarali cak i sa KPH o legitimizaciji KP u NDH jos tokom rata...
mislio sam na trgovanje Dalmacijom i tako te spice, a ne medjusobno komadanje izmedju domacih izdajnika. Doduse ako cemo realno nije on ni imao cim trgovati jer je bio podjeljen izmedju njemacke i italijanske okupacione zone, isto kao i njegov drug Draza
Smijesno, pada mi na pamet, a mozda ima vas koji se sjecate, 1990 kada se Mesic pojavio na sceni manje vise svi su ga smatrali ustasom. Moj jarani srbi nikako ga nisu mogli, stasau i bog.
water wrote:Smijesno, pada mi na pamet, a mozda ima vas koji se sjecate, 1990 kada se Mesic pojavio na sceni manje vise svi su ga smatrali ustasom. Moj jarani srbi nikako ga nisu mogli, stasau i bog.
aha. i meni je komsija govorio kako mesic ima utetovirano "U" na bradi, pa zato ne brije bradu... kao, veliki ustasa i gotovo.
water wrote:Smijesno, pada mi na pamet, a mozda ima vas koji se sjecate, 1990 kada se Mesic pojavio na sceni manje vise svi su ga smatrali ustasom. Moj jarani srbi nikako ga nisu mogli, stasau i bog.
aha. i meni je komsija govorio kako mesic ima utetovirano "U" na bradi, pa zato ne brije bradu... kao, veliki ustasa i gotovo.
K'o ce znati? Mozda mu je zena...i na straznjici iztatuirala...CCCC! Da se zna...ciji je!
K'o ce znati? Mozda mu je zena...i na straznjici iztatuirala...CCCC! Da se zna...ciji je!
kad vec spominjes... taj isti mentol od komsije mi je takodje govorio da je mesic "namjerno" ozenio srpkinju, po principu "da se vlasi ne dosjete"... kao eto, ona mu je dobra kamuflaza za ustasovanje. e, svega...
Zlato, jel' to opet izokole insuiniras da mu je zena tamo rutava k'o on po licu??
danas wrote:
kad vec spominjes... taj isti mentol od komsije mi je takodje govorio da je mesic "namjerno" ozenio srpkinju, po principu "da se vlasi ne dosjete"... kao eto, ona mu je dobra kamuflaza za ustasovanje. e, svega...
Pa more biti da ti je komsija njuskom potrefio. Stipe post'o "Ustasa"...kad je vidio s'kim ima posla!
Mesić je legenda i samo bi to da kazem...
A ovi tamo i ne znaju sta imaju i nece ni znat dok ne izgube...
To je nase Balkansko prokletstvo i ne znam koji su nam cigani i zasto to prokletstvo bacili ali bojim se da je vjecno...
Ljudina!!!
Murisno1 wrote:Mesić je legenda i samo bi to da kazem...
A ovi tamo i ne znaju sta imaju i nece ni znat dok ne izgube...
To je nase Balkansko prokletstvo i ne znam koji su nam cigani i zasto to prokletstvo bacili ali bojim se da je vjecno...
Ljudina!!!
Ta osoba koja bi za nas Balkance opcenito bila dobra se jos nije rodila niti ce se ikada roditi. Zalosno. Naci ce Balkanac dlaku u svakom jajetu.